Jan Nagel overweegt oprichting nieuwe partij

rolfvp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de oprichters van Leefbaar Nederland, Jan Nagel, overweegt serieus om een nieuwe politieke partij op te richten en aan de verkiezingen mee te doen. Hij zei dit vanavond in het programma 2Vandaag.

Nagel wil wel eerst afwachten of Leefbaar Nederland nieuw leven kan worden ingeblazen. Lukt dit niet, dan moet een nieuwe partij, zo hoopt Nagel, de zwevende kiezers aan zich binden.

Nagel zal vandaag de naam van de politieke partij alvast deponeren bij de Kiesraad. Wel is Nagel bang dat er te weinig tijd is om een nieuwe partij op te richten; als er binnen 83 dagen nieuwe verkiezingen zouden zijn, zou een nieuwe partij 2 dagen geleden al moeten zijn ingeschreven. Oud-minister van Binnenlandse Zaken Bram Peeper meent echter dat er in de Kieswet uitzonderingen zijn voor dit soort uitzonderlijke situaties, omdat anders alleen oude politieke partijen zouden kunnen deelnemen.

Het initiatief van Nagel wordt ondersteund door een andere Leefbaar Nederland-oprichter, Broos Schnetz, en oud-Leefbaar Nederland voorlichter Kay van der Linden.