FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 oktober 2002

Maas: Wijnschenk eruit of ik eruit

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vastgoedondernemer Ed Maas dreigt zich terug te trekken als kandidaat-voorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. Hij wil die post alleen vervullen als Harry Wijnschenk in de Tweede Kamer het veld ruimt als fractievoorzitter. Dat laat hij de LPF-fractie deze week weten.

Maas heeft geen zin om nog met Wijnschenk samen te werken na diens verdachtmakingen aan zijn adres. Hij roept de fractie op een andere aanvoerder te kiezen.

Maas is op dit moment interimbestuurder van de Lijst Pim Fortuyn. Op het partijcongres kunnen de LPF-leden hem later deze maand officieel tot voorzitter benoemen. Een tegenkandidaat heeft zich nog niet gemeld.

Met zijn dreigement om zich niet verkiesbaar te stellen, zet Maas het slepende conflict tussen de Kamerfractie en het interimbestuur op scherp. Hij heeft de steun van vice-premier Bomhoff en een groot deel van de LPF-achterban.

Maas is nog altijd ontstemd over uitlatingen van Wijnschenk. Die zei vorige week zich zorgen te maken over 'geruchten' dat Maas zijn functie gebruikt om vrienden uit de vastgoedwereld aan politieke baantjes te helpen. Wijnschenk weigert die woorden in te trekken. Hij wijst erop dat hij slechts heeft gesproken over 'geruchten' en Maas formeel gezien dus niet heeft beschuldigd.

Maas neemt met die uitleg geen genoegen. 'Wijnschenk heeft kennelijk geen enkele moeite mij te schofferen, maar wel moeite zijn excuses aan te bieden. Er moeten maatregelen worden genomen. Ik wil niemand onder druk zetten, maar het is tijd dat de fractie een standpunt inneemt. Als dit niet geregeld wordt, ben ik geen kandidaat voor het bestuur. Dan ga ik daar mijn tijd niet aan besteden.' In plaats van Wijnschenk zou Maas liever Mat Herben aan het hoofd van de Kamerfractie zien. 'Mat zou het in elk geval een tijd kunnen waarnemen om de rust te herstellen.'

Maas schaart zich hiermee achter de twaalf voorzitters van de LPF-provinciebesturen. Die zijn unaniem van mening dat Wijnschenk terug moet naar de achterste Kamerbankjes. Zij nemen hem niet alleen zijn gedrag tegenover Maas kwalijk, maar ook de wijze waarop Kamerleden Cor Eberhard en Winny de Jong uit de fractie zijn gezet.

Man wordt ontvoerd door aliens

In Northumberland is een man op onbekende wijze gestorven. De man, Todd Sees, 39, werd gevonden in een dicht bebosd gebied 150 meter van zijn huis, nadat een zoektocht op touw was gezet om hem te vinden. Hij werd al enkele dagen vermist.

Autoriteiten zeggen na autopsie van het lichaam niet te weten wat de doodsoorzaak van de man is, of willen het niet zeggen.

Volgens een boer uit de omtrek is Todd Sees ontvoerd door buitenaardse wezens. Hij zegt dat hij een vliegende schotel over Montour Ridge zag zweven, en plotseling stopte. Vervolgens schoot er een straal licht uit de onderkant naar de aarde, en hij zag dat een man omhoog zweefde in de lichtstraal, de onderkant van de schotel in. Enkele seconden later vloog de vliegende schotel weg.

Volgens mensen die naar Sees gezocht hadden en hem gevonden hadden, was Sees maar gedeeltelijk gekleed en had een verschrikt gelaat. Even later kwamen er FBI agenten die zijn familie niet toestonden Sees' vermagerde lichaam te zien.

Officiële instanties ontkennen het verhaal van de mensen die het lichaam gevonden hadden. "Het is ridiculeus", aldus officier sergeant Seth Cotner van de Point Township Politie.

De FBI ontkent dat er federale agenten bij de zaak betrokken zijn. "Congress geeft ons geen orders UFO-zaken te onderzoeken.", aldus FBI-woordvoerder Linda Fizi.

Stropdas af tijdens uitvaart prins Claus

Qlo0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Direct na het overlijden van prins Claus werd op vrijwel alle televisiestations het fragment getoond waarbij prins Claus zijn stopdas afdoet en op de grond gooit tijdens een officiele plechtigheid, tot groot vermaak van het aanwezige publiek. In navolging van deze actie roepen twee Haarlemse ondernemers mensen op om volgende week dinsdag, op de dag van de uitvaart, de stropdas af te laten en aan hen op te sturen.

Het duo kan zich goed vinden in de woorden die wijlen de prins sprak bij het afdoen van zijn stropdas: "Weg met die slang om je nek, het koord van zonde dat wij vandaag de dag gebruiken om het fatsoen aan af te meten. Bevrijd jezelf en waag je in het paradijs van de open kraag."

Volgens initiatiefnemer Jan Glas wierp de prins op die dag niet allen zijn stopdas op de grond, maar het gehele protocol. "En hij keek erbij alsof hij weer midden in het leven stond. Het was een mooi gebaar." Op http://www.stropdasaf.nl is meer informatie te vinden over deze actie.

Beatrix plaatst rouwadvertentie

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In navolging van koningin Juliana die veertig jaar geleden hetzelfde deed bij het overlijden van haar moeder koningin Wilhelmina, heeft koningin Beatrix in een extra editie van de Staatscourant een rouwadvertentie laten plaatsen. De Staatscourant, die door de overheid wordt uitgegeven, geeft slechts zelden een extra editie uit.

In de advertentie maakt de koningin officiëel bekend dat prins Claus is overleden met de tekst: "Met grote droefheid geef ik kennis dat mijn geliefde echtgenoot gisteren vredig is gestorven. Mijn familie en ik voelen ons gesterkt door de gedachte dat velen dit grote verlies met ons delen. Beatrix".

Collectief Kunstwerk

Op het forum werd een oproepje gedaan om allemaal mee te werken aan een collectief kunstwerk

Hoe het werkt?

Het werkt als volgt. In het midden staat in het begin van het kunstwerk 1 plaatje, en daar is een thema aan gekoppeld. Nu is het de bedoeling dat gebruikers de aanliggende plaatsen vullen met plaatjes over dat thema. Tevens kunnen ze nog een thema aangeven dat ook met het plaatje te maken heeft.

Bijvoorbeeld: Iemand post een plaatje op een strand, en heeft daarbij als thema: zomer. Dan kunnen andere mensen (of hijzelf) plaatjes met thema zomer in de aanliggende vakjes zetten. Bijvoorbeeld een zon ofzo, waar weer als thema van hemzelf hitte aan gekoppeld wordt.

Het resultaat kun je hier zien:

Kunstwerk
Nog een kunstwerk

Maar leuker dan kijken is natuurlijk meedoen

Dus leef je uit!

Linkje naar het betreffende topic

Fokforum

FIA stelt stoelendans voor

Dentist wist ons vandaag het volgende te melden:

De FIA heeft het voorstel om in de toekomst een stoelendans te houden door alle coureurs elke race in een andere wagen te laten rijden. Dit om de F1 weer spannend te maken

Eerst kwam het voorstel om strafgewicht toe te voegen, nu komen ze dus met een nog radicaler idee. Dat zou dus betekenen dat coureurs niet meer exclusief bij één team rijden maar dus per race wisselen. Dit liet de voorzitter van de FIA Max Mosley gisteren weten tijdens de start van de bouw van een nieuw circuit in Bahrein.

Hier zal de aankomende race dus ook heftig over gediscussieerd worden door de teams en dat is precies wat de FIA wil.

De FIA heeft geen zin meer om stil te zitten zwijgen en heeft een aantal voorstellen naar de teams gestuurd en wil ook graag met hen om de tafel gaan zitten.

Deze voorstellen zullen op 28 oktober met de teams worden besproken en zal blijken of er een oplossing komt om het allemaal weer interessant te maken.

Man krijgt ijzeren pen door hoofd

Een man uit San Leandro is met zijn hoofd op een ijzeren hek gevallen nadat hij uitgleed. Het hek, dat uit ijzeren spiezen bestond doorboorde zijn hoofd.

Het duurde 15 minuten om een stuk van het hek te verwijderen waar het slachtoffer, David Renteria, 37 jaar oud, aan vast gespiest zat.

Renteria was bij bewustzijn en ademde toen de politie en brandweer terplekke kwamen, maar hij kermde van de pijn.

De spies was 14 centimeter in zijn hoofd doorgedrongen. "De spies stak door zijn hoofd en was zichtbaar in zijn mond", aldus chef Dave Lord van de ACFB brandweer.

De man bevindt zich in kritieke conditie in het Eden Hospital in Castro Valley.

Radioactieve man teruggestuurd bij grens Rusland

Een onbekende Chinese man is teruggestuurd bij de grens van Rusland en China toen hij een Geiger-teller liet uitslaan. Zijn radioaciviteit was 200 keer hoger dan normaal.

De geigerteller bij het grensstation sloeg ongewoon ver uit, en bij nader onderzoek bleek de radioactiviteit het hoogst te zijn bij zijn keel.

De man verklaarde dat hij speciale "radioactieve medicijnen" gebruikte voor een schildklierziekte. De autoriteiten hebben hem uit voorzorg naar China teruggestuurd.

Vliegeren verboden in parken van Shanghai

Wildehaar en korens911 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bestuur van Shanghai, China's grootste stad, heeft een verbod ingesteld op het vliegeren in zo'n 125 parken. Dit verbod is ingesteld omdat er teveel ongelukken zouden gebeuren en dit aantal neemt steeds meer toe. Zo zouden veel wandelaars al een vlieger op hun hoofd gekregen hebben. Ook vindt het bestuur dat het geen gezicht is dat er steeds meer vliegers vast komen te zitten in bomen of elektriciteitsdraden.

Degene die toch het vliegeren niet kunnen laten zullen bestraffend worden toegesproken, maar ze hoeven niet te rekenen op een hogere 'straf' of boete.

Bacteriën bouwen elektrische circuits

Japanse wetenschappers trainen bacteriën om elektrische circuits te bouwen.

De experimenten zijn uitgevoerd in het Forestry en Forest Products Research Institure in Ibaraki.

Het team gebruikt de Acetobacter xylinum bacteriën om cellulose vezels op gegroefde vliesjes aan te brengen. Een bacterie doet dit met een snelheid van een 4000ste van een millimeter per minuut.

Onderzoeker Tetsua Kondo zegt dat de bacteriën gebruikt kunnen worden als nanoprobes die microscopische circuits kan bouwen.

Ook zegt hij dat het nog meer toepassingen kan hebben, bijvoorbeeld als nanoprobes voor de regeneratie van huid.

BH van Kylie Minoque geveild

Al eerder lieten we weten dat Kylie Minogue haar BH liet veilen voor een goed doel.

Vandaag was het dan zo ver en de BH werd geveild. Het bedrag dat ervoor geboden werd was ongeveer 3800 Euro. Niet veel zou je zeggen, maar BH's van topmodellen als Elle MacPherson en Denise van Outen gingen 'maar' voor 950 Euro weg. De totale opbrengst van de veiling was zo'n 19.000 euro, welke naar het Borstkankerfonds gaan.

Hackers ontwikkelen Linux voor de Xbox

Yzord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat op een succes moest lijken, lijkt nu toch langzamerhand af te stevenen op een nachtmerrie.

Een hackersgroep, het Xbox Linux Project, die zich specialiseren in Xbox add-ons hebben een volledige Linux versie gemaakt voor de Xbox. Hiervoor kozen ze Mandrake 9 als basis voor hun nieuwe besturingssysteem.

Het programma is volledig te noemen doordat er een Gnome gebruikersinterface op zit en een OpenOffice software pakket. Middels een browser bent u ook online voor uw Xbox game maatjes.

Xbox Linux Project kwam met deze vernieuwing omdat het tegenwoordig een rage is om zelfgemaakte programma's te laten draaien op een Xbox computer. Dit is mogelijk doordat de Xbox is samengesteld uit vele gebruikte componenten.

Xbox is een produkt van Microsoft die hier waarschijnlijk niet echt blij mee is.

Kid Rock maakt van kinderen zijn beroep

Yzord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen Pamela Anderson schijnt graag in het nieuws te staan. Ook haar verloofde Kid Rock zorgt soms voor de nodige nieuws op het Anderson gebied.

Ditmaal heeft hij besloten om papa te worden, samen met de blondine Pamela (wie wil dat niet). Hij is er zo vol lof mee, dat hij zelfs zijn rock'n'roll- leven op een lager pitje wilt hebben. "Van het vaderschap zou ik graag mijn beroep maken," aldus Kid Rock.

Pamela kreeg al twee koters van haar ex-man Tommy Lee. Ook Kid heeft al een kind.

Boekreview: A. Boogers - Het Waanzinnige van Sneeuw

Als een uitgever met een nieuw boek en daarbij hoopvol spreekt over "Raging Bull meets Catcher in the Rye" of een nieuwe "Alleen op de wereld" wat moet je daar dan van denken want er worden drie genres genoemd die mij ooit hebben aangesproken en zo'n cultuurbarbaar ben ik toch echt niet. Maar de uitgever spreekt ook hoopvol over de auteur als eventuele opvolger van Grunberg en Zwagerman. Zoveel hoop maakt dan toch wel nieuwsgierig..........

met een speciaal door Alex Boogers geschreven voorwoord voor FOK!!!!


Nieuwe doorbraak in datatransmissiesnelheden

Amerikaanse computerwetenschappers hebben een nieuwe techniek ontwikkeld die ze Photonic Data Services (PDS) noemen, om gigabytes aan data 500x sneller over het internet te sturen dan het standaard protocol wat momenteel gebruikt wordt.

Een test die Joel Mambretti en Robert Grossman gevoerd hebben om de transatlantische backbone op te voeren heeft geleid in een topsnelheid van 2,8 Gigabit/s.
PDS integreert en deelt vier netwerkprotocollen in lagen om volledig gebruik te maken van netwerkcapaciteiten bij maximale snelheden.

"Door deze protocollen te combineren, is het nu mogelijk datasets met omvang van gigabytes waar dan ook in de wereld te analyseren", zegt Grossman.
"PDS maakt het mogelijk om gespecialiseerde, high-performance netwerk connecties te maken", zegt Mambretti. "Voor de eerste keer zullen deze soorten connecties beschikbaar zijn voor large-scale global applications."

In de test werd Amsterdam met Chigago verbonden waarbij de moderne optische connectiepunten genaamd NetherLight en StarLight werd gebruikt. NetherLight is een deel van het Nederlandse onderzoeknetwerk SURFnet. StarLight is de zich in Chicago bevindende optische switch/router netwerk gebouwd voor high-performance onderzoekstoepassingen

Volgens Mambretti en Grossman zal de performance van datatransmissie verbeteren op nationale, internationale en globale netwerken.

2.700 Politiemensen ingezet bij uitvaart Claus

Komende dinsdag worden er bij de uitvaart van prins Claus ongeveer 2.700 politieagenten ingezet. Elke politieregio levert mensen. Er wordt zelfs gesproken over de grootste politie-operatie ooit.

Dit is vandaag bekendgemaakt door een woordvoerder van de politie Haaglanden. De agenten kunnen ingezet worden voor de veiligheid, het begeleiden van het verkeer en het begeleiden van het publiek en de hoge gasten die aanwezig zullen zijn. De woordvoerder zei: "Op dit moment lopen alle voorbereidingen volgens plan. Maar wij zijn ook wel wat gewend, met staatsbezoeken en dergelijke."

Door afwezigheid opgepakt

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige man uit Middelkerke in België is opgepakt op verdenking van winkeldiefstal. De man wordt verdacht van het stelen van boodschappen en elektronische apparatuur. Hij was zelf werkzaam in de Colruyt-winkel

De man vulde winkelwagentjes met spullen, reed ze de winkel uit en stopte de spullen in zijn auto. Om geen argwaan te wekken, zwaaide de man elke keer met een kassabonnetje naar zijn collega's, zodat iedereen dacht dat hij betaald had.

De man werd uiteindelijk opgepakt door zijn eigen afwezigheid. De man was namelijk een tijd ziek, omdat er tijdens zijn afwezigheid geen kastekorten waren, viel dit een aantal collega's op. Echter bij terugkomst op zijn werk, laadde hij weer een winkelwagen vol met spullen en werd op heterdaad betrapt. Vervolgens is de man overgedragen aan de politie.

Oplichter ontmaskerd én website gekraakt

SoepKiP & FluFFy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De website van een op televisie ontmaskerde oplichter is gekraakt door een groep die zich de ''L33T Kitty Pron Crew'' noemt. Op de site werden louche medicijnen voor suikerpatienten aangeboden.

Gisteravond was er in het tv-programma opgelicht te zien hoe een in Thailand wonende Nederlander suikerpatiënten op brutale wijze geld afhandig wist te maken. De oplichter vertelde de diabetici dat ze na een behandeling in Thailand genezen zouden zijn.

Een aantal redacteuren van het TROS-programma Opgelicht! had oren naar deze behandeling en maakte een afspraak. De verborgen camera draaide uiteraard mee.

De oude site
De gekraakte page

Kramnik wint ook derde partij van computer

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schaakgrootmeester Kramnik heeft ondanks een minder goede opening ook de derde wedstrijd gewonnen van het schaakprogramma Fritz. De stand is nu 2.5-0.5 in het voordeel van de wereldkampioen.

Kramnik, die met zwart speelde, nam een half uur de tijd om "18...Nb4" te spelen. Na afloop van de partij verklaarde hij zeker te zijn geweest van winst na het zwakkere "19.a3" door de computer. 30 nauwkeurige zetten waren nodig om deze winst aan te tonen. Het spel van de schaker oogstte daarbij veel lof van de aanwezige commentatoren.

VS testte biologische wapens in open lucht

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst heeft het Pentagon toegegeven in de open lucht proeven te hebben gedaan met biologische en chemische wapens. In de jaren '60 zijn er in zeker vier staten (Alaska, Hawaii, Maryland en Florida) wapentesten uitgevoerd in de open lucht.

In de periode 1965-1967 werden in Alaska bommen en granaten getest die geladen waren met de zenuwgassen sarin en VX. De proeven vormden onderdeel van het zogeheten Project 112, een programma dat het Pentagon hanteerde om allerlei chemische en biologische wapens en de mogelijke verdediging tegen die wapens te testen.

Het is voor het eerst dat het Pentagon toegeeft dat ook werd getest op de grond, in de open lucht op Amerikaans grondgebied.

Albert Heijn in gevecht met de muizen

DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het grote distributiecentrum van Albert Heijn (AH) in Pijnacker heeft te lijden onder een ware muizenplaag door de onhygiënische toestanden. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag.

De Keuringsdienst van Waren heeft de supermarktketen onlangs na onderzoek een schriftelijke waarschuwing gegeven. Mocht bij een volgend bezoek de situatie nog ontoelaatbaar zijn, dan krijgt AH een proces verbaal of een boeterapport.

In de enorme opslagplaats van AH in Pijnacker is nu 'Operatie Muizenval' van kracht. Onlangs werden in één weekend al 250 muizen gevangen. De problemen zouden onder meer te wijten zijn aan vervuiling door medewerkers, die verpakkingen voor eigen consumptie openmaken en de resten tussen de stellingen gooien. AH zegt dat de situatie inmiddels onder controle is.

Suriname al dagen zonder stroom

MmoreIce, trzonne, Qlo0n en DMcLF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grote stroomstoring waar Suriname al twee dagen mee kampt kan uitgroeien tot een nationale ramp. President Venetiaan riep dinsdagavond op tot gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen om de situatie onder controle te krijgen. "De calamiteit kan anders uitgroeien tot een nationale ramp en dat moeten we voorkomen."

Door een defect in een waterafvoerleiding in de krachtcentrale in het stuwmeer van Afobaka is de elektriciteitsvoorziening vanaf maandagmiddag met 75 procent verminderd.

Venetiaan heeft benadrukt dat het energiebedrijf EBS in Paramaribo en de waterleidingmaatschappij met man en macht werken om het ernstig tekort aan drinkwater dat door het gebrek aan stroom is ontstaan, weg te werken. Verwacht wordt dat de watervoorziening woensdag weer op het normale niveau is.

Ziekenhuizen en bakkerijen krijgen wel elektriciteit. De verschillende buurten in de Surinaamse hoofdstad krijgen volgens een niet bekend schema bij toerbeurt stroom. Bij de pompstations die open zijn, staan lange rijen.

Sluipschutter Washington laat kaartje achter

DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sluipschutter die sinds vorige week woensdag Washington onveilig maakt, liet afgelopen maandag een boodschap achter aan de autoriteiten. Na zijn laatste aanslag op een dertienjarige jongen vond de politie een tarotkaart met daarop de tekst "Dear policeman, I am God" (beste politieman, ik ben God).

De mysterieuze ''sniper'' wordt er van verdacht zes recente moorden in Washington en omgeving gepleegd te hebben. Het wapen waarmee de schutter maandag zijn achtste slachtoffer maakte, is volgens de politie gebruikt bij vijf van de andere aanslagen van de afgelopen week. Nadere aanwijzingen voor de raadselachtige moorden, die geen onderling verband vertonen, had de politie tot dusver niet.

De krant hoorde van politiewoordvoerders dat de kaart - onderdeel van een pak waarmee de toekomst zou kunnen worden voorspeld - is aangetroffen in de bosjes op een kleine 150 meter van de ingang van de school van zijn laatste slachtoffer. Vlak bij de kaart lag de huls van een kogel en het gras was er platgetrapt. Daaruit leidt het rechercheteam af dat de schutter vanaf die plaats heeft geschoten. Zijn laatste slachtoffer was de dertienjarige jongen, die net door zijn tante bij school was afgezet.

9 jaar voor leider verkrachtingsgroep

Bekir K., de leider van de groep Rotterdammers die drie vrouwen afzonderlijk van elkaar ontvoerd, beroofd en (twee van hen) verkracht hebben, is gisteren door de Alkmaarse rechtbank tot 9 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tegen hem werd twee weken terug 15 jaar geëist.

De mededaders van K., Menderes E. (24) en Nuri E. (23) werden tot 7 en 6 jaar veroordeeld. De jongste zou licht ontoerekeningsvatbaar zijn. Een gevluchte mededader zit waarschijnlijk ondergedoken in het buitenland.

Ook moeten de drie schadevergoedingen tot 12.000 euro betalen aan hun drie slachtoffers.

Grönloh wil 250.000 euro na persiflage De Leeuw

Anneke Grönloh heeft een schadeclaim van een kwart miljoen euro ingediend tegen de NCRV. In zijn programma Herberg de Leeuw zette presentator Paul de Leeuw zangeres Grönloh een aantal maal neer als grote alcoholiste. Met als resultaat dat Grönloh niet meer op durft te treden, zich schuilhoudt in Frankrijk en zich in haar goede naam voelt aangetast.

Voor de NCRV komt de schadeclaim als een verrassing, omdat gesprekken met de advocaat van Grönloh volgens de omroep goed verliepen. Die advocaat beweert echter dat hij in die gesprekken een voorschot op een vergoeding had geëist, maar de omroep spreekt dit tegen. Of er ook een schadeclaim tegen De Leeuw persoonlijk is ingediend is niet bekend.

Naast Grönloh heeft De Leeuw ook professor Bob Smalhout op zijn nek. Deze deed aangifte nadat in het programma van de Leeuw zijn portret via een beeldsimulatie in dat van Adolf Hitler veranderde. Smalhout is van Joodse komaf en verloor in de Tweede Wereldoorlog tenminste 100 familieleden.

De Leeuw gaat de NCRV per 1 januari 2003 verlaten.

Feyenoord overweegt boycot uitwedstrijd

Speed1971 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voorzitter Jorien van den Herik heeft gevraagd welk standpunt de KNVB zal innemen nu Feyenoord overweegt om de voor zaterdag 19 oktober vastgestelde wedstrijd Vitesse-Feyenoord niet te spelen.

Feyenoord is het oneens met de lokale driehoek van Arnhem voor wie slechts 900 supporters door middel van buscombi-vervoer welkom zijn, terwijl Vitesse door de KNVB is verplicht om de voorgeschreven 1.200 plaatsen ter beschikking te stellen.

Geen fouten bij arrestatie Marokkaans duo

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn geen fouten gemaakt door de Haagse politie bij de aanhouding van twee Marokkaanse jongens in de maand juli van dit jaar. Het Openbaar Ministerie onderzocht de zaak nadat twee Marokkaanse jongens zeiden door enkele Haagse politieagenten mishandeld en gediscrimineerd te zijn.

Het tweetal, 15- en 17-jaar oud, reed op 2 juli op een scooter toen ze werden klemgereden door de politie, die dacht dat de scooter gestolen was. Eén van hen werd met een knuppel twee gekneusde ribben geslagen. De andere jongen van 15 verstopte zich in een bosje, maar werd later gevonden door een politiehond. De hondengeleider zou het dier tegen de Marokkaanse jongen hebben opgehitst en het beest meerdere malen hebben laten bijten, terwijl hij geroepen zou hebben: "Vreet hem op, die kut Marokkaan." Het dier beet hem in zijn arm en in zijn bovenbeen.

De rijksrecherche meent na onderzoek dat de jongen van 15 tot tweemaal toe is gebeten, omdat hij een agent wegduwde en 'probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken'. De 17-jarige Marokkaan kreeg klappen met een wapenstok omdat de jongen niet mee wilde lopen naar de politieauto. "Voor discriminatie en ongepast geweld is geen enkele aanwijzing", aldus een rapport van de recherche.

De advocaat van de 17-jarige, mr. J. Boone, legt zich hier niet bij neer. Hij gaat in beroep.

Man steekt vriendin dood door 'internetspel'

DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse man heeft toegegeven dat hij zijn vriendin heeft vermoord, omdat hij dacht dat ze verzeild waren in een internetspel.

De 24-jarige Christopher Moxon vermoordde zijn vriendin, de 21-jarige Natalie Scott, in februari. Hij sneed haar keel door en stak haar daarna 25 keer met een mes.

Moxon zei dat hij zijn vriendin moest vermoorden om zichzelf te redden in een internetspel. Hij zou bij het spel de opdracht hebben gekregen om haar te vermoorden. Tot drie weken voor de moord woonden de twee samen.

De advocaten van Moxon zeggen dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook voor de aanval zou de Brit al last hebben gehad van waandenkbeelden. Zo dacht Moxon onder meer dat de Russen al vijf pogingen hadden ondernomen om hem van het leven te beroven. Hij zit voor onbepaalde tijd vast in een psychiatrisch ziekenhuis.

Al-Qaeda dreigt met nieuwe aanslagen

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechterhand van Osama bin Laden, Ayman Zawahiri, heeft gezegd dat er nieuwe aanslagen gepland staan in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. De Arabische nieuwszender al-Jazeera zond gisteravond een toespraak van de topman van het terreurnetwerk al- Qaeda op video uit.

In de toespraak op de videoband zei Zawahiri dat al-Qaeda de Amerikaanse economie zo'n zware slag zal toebrengen, dat de inwoners van de Verenigde Staten president Bush 'zullen vervloeken'. Ook Frankrijk en Duitsland werden voor aanslagen van al-Qaeda gewaarschuwd.

Man van negenennegentig wint sprint over 100 meter

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australiër Charlie Booth heeft op de World Masters Games in Melbourne de 100 meter sprint gewonnen. Op zich niet zo'n prestatie, maar de beste man is 99 jaar. Charlie was wel de enige deelnemer in zijn leeftijdsgeroep.

De atleet stond ingeschreven voor de serie 95 tot 99 jaar, maar liep mee met de jongere groep van 90-94 jaar. Hij bereikte de finish in slechts 28 sec.

Meteen na de wedstrijd, de laatste overigens in de carrière van Booth, verklapte de oude kampioen zijn geheim. Zijn fitheid dankt hij aan een dagelijkse massage en het maximum aantal van een biertje per dag.

Negen illegalen verdrinken voor kust Spanje

Negen mensen, afkomstig uit Marokko en de Zuidelijke Sahara, hebben dinsdagmiddag hun poging om illegaal Spanje binnen te komen met de dood moeten bekopen.

Zij zaten op een schip waarmee ze de Straat van Gibraltar probeerden over te steken. De boot leed voor de kust van Barbate in de buurt van Cadiz schipbreuk. Het gaat om zes vrouwen en drie mannen.

Spaanse reddingsvaartuigen hebben 28 andere opvarenden gered. Vijf mensen worden nog vermist. Het zoeken naar hen is woensdagochtend voortgezet.

Het gebeurt dit jaar wel vaker dat Marokkanen en inwoners van de Zuidelijke Sahara verdrinken bij de poging illegaal Spanje binnen te komen. Op 1 augustus werden de lijken van dertien illegalen gevonden.

Ontgroening in België loopt fout af

CooLStarr, DMcLF en jUST_dRe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Belgische Lier is de ontgroening van 37 studenten verpleegkunde dinsdagavond lelijk afgelopen.

Alle 37 aankomende studenten belandden in het ziekenhuis met lichte brandwonden, huidirritaties en ademhalingsproblemen nadat ouderejaars ze hadden overgoten met een brouwsel van keuken- en schoonmaakproducten zoals azijn, olie en scherpe peper.

Nadat ze het spul met water afspoelden werd de chemische reactie nog erger. De burgemeester van Lier heeft intussen een andere 'doop' op donderdag verboden.

De SmirnoffGoth

Tegenwoordig heb je als normale burger nergens rust meer. Zo zit je eens, minding your own bussiness, rustig in de bus... Komt halverwege, getogen in zwarte, het liefst leren kleding en met voldoende make-up voor een gemiddeld derde wereldland op het gelaat gesmeerd, de bepiercede, ruige, harde gothic babe de bus binnenlopen. Ze waggelt door het gangpad met een trots geheven gelaat, terwijl de lege Smirnoff flesjes in haar rugzak, haar arm, enkel en -halsbanden in samenwerking met de kilo's wegende kettingen aan haar broek een fleurig melodietje tinkelen op de melodie van de nieuwste hit van Within Temptation. Haar vermoeide ogen stralen de entertainmentwaarde van de avond daarvoor, doorgebracht in het gezelschap van het kerkkoortje, fier voor zich uit...

Vanwaar de kilo's aan oud ijzer om de hals? Het schijnt dat de Smirnoff-gothics in verband met hun voortdurende depressies vroeger zakken cement en een teiltje met zich mee zeulden, waarvan ze in geval van depressie een 'doe het zelfmoord' setje zouden kunnen klussen. Kilo's aan piercings, ringen en ander oud ijzer hebben hier een einde aan gemaakt. De 24 uurs economie en andere geweldige dingen die de vooruitgang in deze eeuw typeren hebben een einde gemaakt van het uitstellende zweefteef 'look at me! I'm depressed!' gedrag van de hedendaagse zelfmoordgeneratie....

Maar goed.... In haar met ruige 'People = shit' patches beplakte en half gescheurde C&A broek loopt ze verder door het gangpad van de praktisch lege bus.... Halverwege heft ze haar hoofd omhoog en werp ze een noeste blik de bus in. Plots begint haar strottehoofdje geluid voort te brengen... vreemde, onaardse stoten van banale geluiden verlaten haar met zwarte lippenstift getooide mond en vliegen de inmiddels voortrijdende bus door. Even schrik ik, en neem ik mijn cyanidepil bij de hand. De dood zal het vandaag toch niet op mij gemunt hebben? Neen. Voordat ik de dood werk uit de handen wil nemen en ik de hand aan mezelf wil slaan, word het me duidelijk dat 'Madame Manson' het tegen een soortgenoot, dat een stoel voor me zit, heeft.

Behendig wurmt het onderwerp van dit verhaaltje zich met haar ietwat gezette derrière in de krappe bus-bank. Meteen barst de discussie tussen de beide sujetten los. Over hun nieuwste lovers, de snelste scooters en natuurlijk de nieuwste editie van ons aller bekende Hitkrant. Terwijl beide 'dames' vrolijk doorkakelen over deze bijster boeiende onderwerpen, pakt een van de twee haar agenda bij de hand. Vanuit mijn ooghoeken probeer ik een blik op de geskinnede TMF agenda te werpen. Met veel stoere plaatjes van KoRn en Within temptation, die ze notabene helemaal zelf hebben down geload van het internet, en uit hebben geprint op hun eigen printer, maakt de agenda een zeer olijke indruk. De opmerking 'Dames, wat als jullie de volgende keer niet de thúmbnails uitprinten, maar er op klikken, en de vergrootte versie die dan op zeer magische wijze verschijnt uitprint, is Billy Crawford misschien iets beter te herkennen. Niet dat ik er veel op tegen heb om deze latente homo aan de 5 pixels die zijn handtasje opbouwen te moeten herkennen, maar......' slik ik nog net op tijd in. Ik kan me niet veroorloven om op dit moment ontdekt te worden. als voorzorgsmaatregel plak ik een groot stuk tape over mijn mond. Ik wil er niet aan denken wat voor verschrikkingen deze draken in petto hebben voor iemand die het lef heeft zijn tanden te laten zien. Discovery heeft me namelijk geleerd dat bepaalde primaten hier nogal agressief op kunnen reageren.

Ik negeer de plaatjes van System of a Down en Rage against the machine die gezellig naast een hakenkruis, een 'white power' 'logo' en een portret van Pim zijn opgeplakt in één grote kleurvolle collage, (Kennelijk kunnen alle verschillende politieke stromingen allemaal in vrede naast elkaar leven in de ideologische geest van onze jeugd. Dit is nou de toekomst!)

Helaas is mijn aanvaring met deze SmirnoffGoths van korte duur. Na een paar minuten ben ik helaas al bij mijn halte aangekomen. Na het op het stop knopje te hebben gedrukt maak ik me klaar voor de sprint. Tussen mij en de deur is inmiddels een behoorlijke geestelijke barrière opgesmeten door de twee meiden. Zodra ik merk dat de bus begint te remmen spring ik naar voren. Geholpen door de middelpuntvliegende kracht weet ik door de barrière heen 'te beuken.' Ik grijp me nog net op tijd vast aan een van de ijzeren staven bij de deur, en er komt een einde aan mijn nachtmerrie als ik het sissen van de opengaande deur hoor. Ik hoor het duivelse gekrijs nog achter me: 'Hoi! hoi!.' Ik verman me. Als een ware 'vent' besluit ik de vijand bij het verlaten van de bus nog een vlugge blik te gunnen. Ik draai me om. Ik kijk recht in de twee duivelse gezichten waarop satanische grijnzen af te lezen staan. Uit de keeltjes rochelt een tekst als: 'Hallo! Zeg je niets terug?' Terwijl hun rotte tanden een duivelse grijns tevoorschijn toveren, en hun handjes een zwaaibeweging maken waar onze Trix nog het een en het ander van kan leren. Ik voel een rilling door mijn ruggengraat gaan, en een gevoel van onwelheid werkt zijn weg omhoog vanuit mijn darmen. Is dit dan het einde? NEE! ik zal me niet laten grijpen! Met mijn laatste kracht spring ik de bus uit en zet ik het op een lopen. Thuisgekomen sla ik de deur achter me dicht, draai hem op slot, ren ik mijn moeder die klaar zit met het bakje thee en de meelkoekjes voorbij, en sprint ik naar boven, naar mijn kamer... Ik kruip onder de dekens en rol me op. Wanneer is deze tirannie ten einde?

Maar goed.... Deze meiskes zijn dus duidelijk aanhanger van de wegwerpcultuur.... Luisterend naar de meest hippe en strakke Cd’s van spraakmakende bands en artiesten als Direct, Krezip, Within Temptation, Brainpower, Eminem, spraakmakende acts van ene 'Nelly' en natuurlijk 'The Ketchup song', hebben ze de grootste moeite om de nieuwste trends bij te houden.... Deze meiskes hebben ongetwijfeld in hun eentje al een complete plastic-boom op.... Ik moet walgen van het idee dat ze anderhalf jaar geleden voor honderden guldens aan Britney CD's hebben uitgeschaft, die nu ergens in een hoek van hun satanisch ingerichte kamertjes in een plas geitenbloed liggen te verschimmelen.... But anyhow... Iemand die ik in ieder geval niet over hun consumptiegedrag hoor klagen is ene Heinsbroek....

Ach.... Iedereen wil alternatief en anders zijn, waarmee men het hele alternatief zijn teniet doet... Ik geloof dat ik maar hetzelfde ga doen als de rest. Da's namelijk de enige manier om nog echt alternatief te zijn. Ofwel: meelopers zijn alternatief. Of... Maar.... Hé?

Keroppi en de familieweekendjes

Keroppi en de familieweekendjes

"Moet ik echt mee?" "Ja, dat moet!" "Maar... maar...ik zie m'n vrienden nu door al dat reizen al veel minder en ik moet echt nog heel veel bijlezen" "Nou dat kun je daar ook doen hoor, je gaat gewoon mee! En nu geen gezeur meer"

Bovenstaand dialoogje heeft zich de afgelopen 5 weken een redelijk aantal keer afgespeeld. De tekst was niet altijd dezelfde, de inhoud wel. Want wat is het probleem? Dat zijn familieweekendjes. Dit jaar waren het er zelfs 2 in een periode van anderhalve maand.

Het begon zo'n 3 jaar geleden, mijn oma werd 80 jaar en zo'n bijzondere gebeurtenis moest natuurlijk extra gevierd worden. Helemaal omdat de familie toch stiekem in het achterhoofd had: "Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn".
Met de hele familie verschansten we ons in een bungalowpark. Daar moesten we samen eten, samen naar de dierentuin, samen met elkaar spelen en vooral de indruk wekken dat we het reuze naar onze zin hadden. Misschien hadden een aantal mensen het ook echt naar hun zin. Maar ik niet echt.

Ik ben qua leeftijd dan ook echt een geval 'geen tafellaken maar ook geen servet' (of hoe dat spreekwoord dan ook moge gaan). Voor de volwassenen ben ik nog een kind, voor de kinderen ben ik al reuze groot en oud. Een ander nadeel van ooms en tantes met kinderen in de leeftijdscatagorie 'basisschool' is dat ze soms absoluut geen idee hebben hoe ze nou met een jong volwassenen als ik moeten omgaan.
Je ziet ze soms op het punt staan om te vragen of ik een lieve juf heb, zich nog net op tijd realiserend dat ik het al zo'n 6/7 jaar al niet meer over juffen/meesters heb maar leraren. Maar ja, om te vragen of je een lieve geschiedenis docente hebt... ze zijn wel zover dat ze snappen dat dat ook niet kan.
Oh waar moeten ze het dan toch met hun nichtje over hebben als ze geforceerd interesse proberen te tonen.

Vaak komt al die spanning en twijfel er in de vorm van flauwe grapjes eruit. Of zou ik gewoon een heel ander gevoel voor humor hebben? Feit is dat ik me meestal tot een geforceerd glimlachje dwing (in een gunstig geval) of ze mijn meest hautaine blik toewerp.
Als het me echt te veel wordt dan is een snerende opmerking over hun stationwagon met sierstrip of rijtjeshuis in Almere mijn zoete wraak.
Want ze pakken op hun burgerlijkheid is makkelijk en 'altijd prijs'.

En dan de neefjes en nichtjes. Als ze niet hyperactief zijn en zich steeds op mij storten al luid "vechten! vechten! vechten!" uitroepend (mijn haarbos is na zo'n weekendje meestal redelijk uitgedund door graaiende handjes) dan zitten ze passief voor de tv naar kindernet te staren.
Hardop merk ik dan altijd tegen mijn moeder op dat ik en mijn broertje tenminste de mooiste bouwwerken van Lego maakten in plaat van naar slecht nagesynchroniseerde tekenfilmpjes te staren.

En dan zit je daar dan, 's avonds, in zo'n massaal restaurant van het betreffende bungalowpark. Met een beetje pech word je ook nog aan de 'kindertafel' gedumpt waardoor je als enige a la carte eet in plaats van een Pipi Langkous, Teletubby of Pluto menu.
En ik heb er nog dagelijks spijt van dat ik die serveerster (van mijn leeftijd nota bene!) die vals vroeg: "Wil jij ook een kleurplaat?" niet haar ogen heb uitgestoken met 1 van de kleurpotloodjes.

En dan 's avonds terug in het huisje mag je toch wel bij de volwassenen zitten, krijg je een likeurtje in geschonken en denk je "och het valt reuze mee". Totdat je oom na 4 biertjes opeens de neiging krijgt om je te ondervragen over hoe het hedendaagse versieren bij 'fuiven' nu gaat. En nee dat ga ik niet uitleggen als ik aan de linkerkant mijn moeder en aan de rechterkant mijn vader heb zitten.

Maar voordat jullie me nu allemaal massaal het nummer van correlatie gaan geven, er zijn ook goede momenten.

Zo wordt de band met mijn broertje tijdelijk veel beter op zulke weekendjes. Waarschijnlijk omdat we beiden denken: "och, bij gebrek aan beter he". En opzich was het best ook wel gezellig hoor, samen naar het 'zwemparadijs-receptie-restaurant-bar-amusementshal-onder-1-dak' ding te lopen door het pikkedonker terwijl je broertje stukjes Harry Jekkers aan het quoten is.
Of samen gaan tafelvoetballen omdat de pooltafel bezet is door hele brede jongens met gouden kettingen (daar zeg ik toch niet 1-2-3 tegen: "Hee moven jullie!" ). En dat hij me heel subtiel toch wat goals liet scoren toen ik dreigde weg te lopen omdat ik 7-1 toch wel een te grote achterstand vond.
Samen mekkeren over de imbeciliteit van sommige familieleden ("Ja en toen zei oma weer: wat ben je groooooot geworden!") en ongemanierde neefjes ("Ze zijn nu al 10 en 13 en nog smakken ze zo erg dat de buren klagen over geluidsoverlast.").

En gelukkig komt aan alles een eind, en uiteindelijk ook aan een familieweekend. Dit jaar heb ik ze allebei al gehad, mij zien ze niet meer tot kerst ofzo...

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.