Geen fouten bij arrestatie Marokkaans duo

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn geen fouten gemaakt door de Haagse politie bij de aanhouding van twee Marokkaanse jongens in de maand juli van dit jaar. Het Openbaar Ministerie onderzocht de zaak nadat twee Marokkaanse jongens zeiden door enkele Haagse politieagenten mishandeld en gediscrimineerd te zijn.

Het tweetal, 15- en 17-jaar oud, reed op 2 juli op een scooter toen ze werden klemgereden door de politie, die dacht dat de scooter gestolen was. Eén van hen werd met een knuppel twee gekneusde ribben geslagen. De andere jongen van 15 verstopte zich in een bosje, maar werd later gevonden door een politiehond. De hondengeleider zou het dier tegen de Marokkaanse jongen hebben opgehitst en het beest meerdere malen hebben laten bijten, terwijl hij geroepen zou hebben: "Vreet hem op, die kut Marokkaan." Het dier beet hem in zijn arm en in zijn bovenbeen.

De rijksrecherche meent na onderzoek dat de jongen van 15 tot tweemaal toe is gebeten, omdat hij een agent wegduwde en 'probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken'. De 17-jarige Marokkaan kreeg klappen met een wapenstok omdat de jongen niet mee wilde lopen naar de politieauto. "Voor discriminatie en ongepast geweld is geen enkele aanwijzing", aldus een rapport van de recherche.

De advocaat van de 17-jarige, mr. J. Boone, legt zich hier niet bij neer. Hij gaat in beroep.