Grönloh trekt aanklacht in; Van Kolck klaagt aan

inno en BIGMAMA hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 62-jarige freelance-actrice en fotomodel Diane van Kolck uit Blaricum gaat Paul de Leeuw voor het gerecht slepen. Dit doet zij omdat De Leeuw haar in april van dit jaar in zijn tv-show Herberg De Leeuw aangevallen heeft met een chemisch bluspoeder.

Van Kolck was in de show van De Leeuw om mee te doen aan een toneelstukje. Ze had, naar eigen zeggen, met De Leeuw afgesproken dat deze haar op een gegeven moment nat zou spuiten. In plaats van water bespoot De Leeuw haar dus met bluspoeder. Het bluspoeder bevatte voor de mens schadelijke chemische stoffen, zoals mono-amoniumfosfaat en amoniumsulfaat en silicaten. In brandweervoorschriften staat dat blussers nooit gebruikt mogen worden in de nabijheid van onbeschermde mensen of dieren.

Van Kolck voelt zich nog steeds niet de oude. Ze zegt te kampen met oogklachten door een tekort aan traanvocht, kortademigheid, hoofdpijn, huidirritatie en ze heeft een gevoel van algemeen onwelzijn. Ze zegt zich machteloos te voelen, maar ook ontredderd, omdat na verschillende pogingen van aandacht vragen voor haar gezondheidsklachten tot nu toe noch De Leeuw, noch de leiding van de NCRV enige moeite heeft gedaan om haar te helpen.

Tot nu toe hield Van Kolck dit, 'fatsoenlijk als ik ben', buiten de publiciteit. Ze hoopte op een oplossing van de zijde van de NCRV, maar het enige dat ze daar te horen kreeg was 'dat bluspoeder geen kwaad kon' en 'dat de NCRV wel eens zou nagaan wat nou precies de afspraken waren geweest over dat natspuiten met water'. Ook zou er nog een gesprek met haar komen, maar dat zou ook nooit gebeurd zijn.

Grönloh
Anneke Grönloh trok vandaag juist haar kort geding tegen de NCRV in na gesprekken met deze omroep. Er mogen van haar geen persiflages meer gedaan worden. Naast de (nieuwe) zaak van Diane van Kolck, loopt ook nog steeds de zaak van Smalhout.