Voetbal: Jaap Stam wil weg bij Lazio

Jaap Stam wil zijn contract bij Lazio Roma laten ontbinden. De international zegt, evenals zijn ploeggenoten, al maanden geen salaris te ontvangen.

Samen met zijn zaakwaarnemer heeft Stam een advocaat opdracht gegeven de benodigde procedure in gang te zetten. Normaal gesproken loopt de verbintenis van de verdediger bij Lazio tot de zomer van 2005.

In de zomer had de Italiaanse voetbalclub al financiële problemen. Door die problemen ontving de club de licentie om aan de competitie in de Serie A deel te nemen pas vlak voor aanvang van de competitie. ,,De procedure van de contractontbinding neemt normaal gesproken twee maanden in beslag, dus is de kans groot dat Jaap in de winterstop transfervrij is'', aldus Van Ginkel, Stam's zaakwaarnemer.

Overigens verklaarde de zaakwaarnemer van de oud-PSV-er dat hij en Stam nog niet op zoek zijn naar een nieuwe club. ,,De volgende transferperiode is pas in januari. Tot die tijd moet er sowieso worden gewacht. Maar we hebben een van de beste advocaten van Italië in de arm genomen om de zaak te regelen.''