Vader wil met baby de cel in

Elevation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belg Anthony Desmet (25) meldt zich vandaag bij de gevangenis van Brugge, maar hij neemt zijn 9 maanden oude zoontje genaamd Lloyd met zich mee.

"Ik weet dat ik iets misdaan heb, Ik wil boeten, maar ik kan Lloyd niet aan zijn lot overlaten.''

Desmet werd in augustus 2000 opgepakt wegens het bezit van cannabis, hij werd daarvoor veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden. Inmiddels heeft hij al 2 maanden in voorarrest gezeten, vandaag moet hij zich bij de gevangenis melden om de resterende 4 maanden van zijn straf uit te zitten.

"Volgens mijn advocaat is de gevangenis totaal niet voorbereid op een mannelijke gedetineerde-met-kind. In de vrouwenafdeling zijn cellen waar kinderen kunnen leven, in de mannenafdeling niet. Als vrouwen een kind kunnen meenemen achter tralies, waarom mannen niet?"

De kleine Lloyd kan volgens zijn vader ook nergens anders terecht:
"Mijn vriendin is niet te vertrouwen met kinderen. Ze heeft twee kinderen uit vorige relaties laten plaatsen. Ik ben het die voor de kleine zorgt. Mijn vader en moeder zijn helaas dood. En tussen mijn vriendin en haar ouders botert het niet. Blijft over mijn grootmoeder, 80 jaar en pas weduwe geworden... Lloyd is dus volkomen van mij afhankelijk."

Een woordvoerder van de Belgische justitie heeft laten weten dat men niet goed weet wat men met deze situatie aanmoet. Mogelijk wordt de gevangenisstraf omgezet in een vorm van elektronisch toezicht.