Wetenschappers ontdekken leukste mop

Onderzoek door gerenommeerde wetenschappers heeft een conclusie teweeg gebracht van wat de leukste mop is. Het experiment werd gevoerd door psycholoog Richard Wiseman en zijn collega's aan de Universiteit van Hertfordshire in Engeland. De data toont nationale verschillen in humor volgens Wiseman.

Intensieve studies wijzen uit dat mensen uit Groot-BritanniŽ, Ierland, AustraliŽ en Nieuw Zeeland woordgrappen prefereren, en Amerikanen en Canadezen grappen die een ander belachelijk maken. Duitsers schijnen geen voorkeur te hebben voor een specifiek type mop.

De resultaten suggereren dat mensen van verschillende delen uit de wereld fundamentele differenties in humorgevoel hebben. "Humor is vitaal bij communicatie, en hoe meer wij begrijpen van culturen en hun humor, hoe effectiever wij met hun kunnen communiceren." zegt prof. Wiseman.
Tevens kunnen de bevindingen gebruikt worden om wetenschappers te helpen bij de realisatie van het bouwen van computerprogramma's om werkelijk goede grappen te creŽeren aldus Wiseman.

Analyse door het onderzoeksteam heeft tevens aangetoond dat 's werelds grappigste dier de eend is. Dit impliceert dat, in wetenschappelijke termen gezien, als men een grap wil maken met een dier erin, dit een eend moet zijn.

Data-analyse heeft aangetoond, dat de volgende mop een universele appellering bij mensen over de gehele wereld heeft. Daarom kan deze mop als leuk beschouwd worden:
Twee jagers uit New Jersey lopen in het bos wanneer een van hen op de grond valt. Hij lijkt niet te ademen. De andere jager pakt zijn gsm en belt het alarmnummer. Hij zegt tegen de operator: "Mijn vriend is dood! Wat kan ik doen?". De operator zeg op kalme toon: "Rustig aan, ik kan u wel helpen. Eerst moeten we er zeker van zijn of hij werkelijk dood is.". Er volgt een stilte, daarna volgt er een schot. De man komt terug op de lijn en zegt: "Ok, en wat nu?".