Roman: 'CIA beraamde moord op Fortuyn'

slashme, Wegertje en FoXje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bert van der Veer - De Koning van NederlandIn zijn roman 'De Koning van Nederland', die morgen verschijnt, schrijft RTL-televisiemaker Bert van der Veer dat de CIA opdracht heeft gegeven Pim Fortuyn te doden.

Volgens Van der Veer hadden de Amerikanen alle reden ongerust te zijn over Fortuyn. Hij was te kritisch over de VS en wilde niet investeren in de JSF. De CIA gruwde bovendien bij het idee dat Nederland een premier zou krijgen die prat ging op zijn homoseksualiteit.

Van der Veer beschrijft de verwikkelingen rond Fortuyn vanaf 6 maart, toen hij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam won, tot zijn dood op 6 mei. Het gaat volgens de auteur om 'true fiction'. Hij reconstrueert de werkelijkheid met zijn fantasie en de feiten die bekend zijn geworden via de media. 'Zoals de twee maanden politieke geschiedenis met Pim Fortuyn in de hoofdrol hier beschreven zijn, zo zou het geweest kunnen zijn.'

In zijn roman schrijft Van der Veer dat de CIA Fortuyn besloot te doden via een 'trigger': een persoon die zonder het zelf te beseffen is geprogrammeerd voor gewelddadige acties.

Hier is een voorpublicatie van het boek te vinden.