CD Review: Supersub - Mighty Baby

Supersub ontstaat in de tweede helft van de jaren '90. Oprichters zijn singer/songwriter Felix Maginn (Ier van orgine) en bassist Marc Driessen. Na een tijdelijk verblijf van J.B. Meyers (gitaar) en Paul van Rijswijk (drums) bestaat de huidige bezetting uit Paul Keyzer (toetsen), Paul Willemsen (gitaar) en Rob Klerkx (drums).

Hun eerste boreling heet 'Window shopping' (1997). Rond die tijd spelen ze ook op het 'London Calling-festival', waar ze als beste band van het festival worden uitgeroepen. Hoewel het een Nederlandse band is, klinken ze Britser dan Brits. Geen toeval dus dat ze als support-act voor o.a. Paul Weller, Stereophonics, Ocean Colour Scene en Dodgy optreden. 'Window shopping' wordt enthiousiast onthaald en de Supersub toert door het clubcircuit en speelt op diverse festivals (o.a. Lowland en Noorderslag).

In 1999 krijgt het een broertje (of zusje, dat blijft het eeuwige dilemma): 'Fly pilot fly'. Heel toepasselijk met een afbeelding van een Spitfire op de voorkant. Onder meer de prachtige single 'Where has the love gone' wordt hiervan getrokken.

Na een overstap naar Excelsior Recordings ziet thans de derde cd 'Mighty Baby' het licht. De releasedatum is 19-8-2002.