Koning Fahd strooit weer met goud in Marbella

Qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst in drie jaar is koning Fahd van Saudi-Arabie weer op vakantie in Marbella. Goed nieuws voor de plaatselijke middenstand.

Bij elk van zijn bezoeken laat de Arabische heerser namelijk tussen de 90 en 120 miljoen euro in Marbella en omgeving achter. Hoe dát mogelijk is, is eenvoudig te verklaren.

In de eerste plaats komt koning Fahd niet alleen. De luchtvloot waarmee hij gisteren arriveerde, telde 12 toestellen. Een groot deel van zijn 69 kinderen, honderden neefjes en nichtjes en de nabestaanden van zijn 40 broers en zusters - de 79-jarige Fahd was zelf het zesde kind - vergezelt de koning aan de Spaanse zuidkust. In totaal gaat het om ten minste 1500 mensen. Die kunnen niet allemaal in het paleis Mar Mar slapen, dus zijn er 600 kamers in 5-sterrenhotels afgehuurd. En ook de restaurant- en winkeleigenaren in de decadente jachthaven Puerto Banús wrijven zich in de handen. Daar ligt overigens het imposante jacht van de koning, de Al Diriyah (lengte: 70,78 meter). Wat de koning en zijn gevolg allemaal nodig hebben om hun verblijf in en rond Marbella zo aangenaam mogelijk te maken? Ze hebben 500 mobiele telefoons en gsm-lijnen gehuurd. Een vloot van 100 auto's, waarvan de goedkoopste 180.000 euro kost, staat gereed. De 300 Mercedessen die sinds 1999 in een garage stonden te wachten, bleken niet goed genoeg meer. Zij waren `te ouderwets'.