FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 augustus 2002

VS zet Saudi Arabië op vijandenlijst

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een briefing die afgelopen maand werd gegeven aan een advies boord van het Pentagon, werd Saudi Arabië omschreven als vijand van de Verenigde Staten. Daarbij werd aangeraden om Saudi Arabië een ultimatum op te leggen waarin Saudi Arabië hun steun aan terrorisme zou moeten stoppen op straffe van inbeslagname van olievelden en financiële belangen in Amerikaanse investeringen.

"Verstappen wellicht naar Arrows"

Volgens Huub Rothengatter, Jos' manager, zou de Nederlander best wel eens Heinz-Harald Frentzen gaan vervangen bij Arrows. Hiermee zou hij een zeer verrassende terugkomst in de Formule 1 maken.

"We hebben het gehoord over Frentzen." aldus Rothergatter. "Er zijn discussies. De advocaten kijken welke mogelijkheden er zijn. We voeren nog steeds juridische strijd met Arrows, maar als dat is opgelost, zie ik niet in waarom Jos (Verstappen) niet meer daar kan rijden? Misschien kunnen er al vast voorbereidingen plaatsvinden."

Verstappen is tot op heden nog steeds in juridisch gevecht met het Britse team, omdat deze hem drie weken voor de start van het seizoen de laan uit stuurde.

"We hebben sinds februari wat discussies met het team van Arrows gehad, toen we tot onze verbazing van Walkinshaw hoorden dat Jos niet meer reed." aldus Rothengatter. "De advocaten praten nog steeds met elkaar."

"Er is zoveel gaande achter de schermen bij Arrows en er zijn veel problemen die niets met Jos te maken hebben. Er wordt van alles aan gedaan om alles op een rijtje te krijgen."

FOK!Forum down

Zoals jullie misschien inmiddels gemerkt hebben is het forum van FOK! down. De oorzaak hiervan is te lezen bij onze buren op de .plan Server & netwerk statusmeldingen. Maar voor de wat luiere mensen onder ons quoten we het stukje even hieronder.

6-08 Aphrodite (de server van onder andere het Fok!Forum) is vanmiddag na een reboot niet weer tot leven gekomen. We zullen het zo snel mogelijk proberen op te lossen, maar het kan tot enige uren duren.

We hopen dat het zo snel mogelijk opgelost kan worden.

* Update 18:05 :
Inmiddels is het alweer gefixed, ruim binnen de verwachte tijdsduur.
Sorry voor de overlast enzo

Afsluitregeling 'downloaders' in de maak

CreativeMind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse internetproviders werken aan procedures om notoire downloaders en schenders van auteursrechten van muziek, films en software af te sluiten, zo meldt Planet Multimedia.

Hans Leemans, directeur van providervereniging NLIP zegt dat internetproviders verplicht zijn een zogeheten notice and take down procedure te hebben voor gevallen van vermeende overtreding. Hiermee kunnen, in het uiterste geval, (delen van) websites en internetabonnementen worden afgesloten.

De Buma/Stemra's en muziek- en filmbedrijven van Europa ontvangen de providers positief, maar 'met een gezond wantrouwen'. De rechthebbenden willen vergoed worden door de providers, omdat zij degenen zijn die het rechthoudende materiaal doorgeven. De providers daarentegen zijn van mening dat ze slechts het doorgeefluikje zijn. Ze vinden dat de betreffende organisaties de claims direct bij de internetter neer horen te leggen.

Junkiebond: 'Gebiedsverbod strijdig met Grondwet'

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse Junkiebond stapt naar de rechter om het gebiedsverbod aan te vechten, dat aan 97 hinderlijke verslaafden in Delfshaven is opgelegd. Volgens de advocaten van de Junkiebond, F. van Ardenne en N. van Dijke, is de maatregel in strijd met de Grondwet.

De raadslieden menen dat burgemeester Opstelten te ver gaat met de maatregel, die bedoeld is om de openbare orde te handhaven. De verslaafden worden volgens de advocaten zo fors in hun bewegingsvrijheid beperkt, dat de regeling in strijd zou zijn met de Grondwet.

Burgemeester Opstelten laat via een woordvoerder weten de uitkomsten van een proces met vertrouwen tegemoet te zien. ,,De individuen om wie het gaat en het gebied Delfshaven zijn specifiek genoeg om er goed mee voor de dag te komen bij de rechter.''
Vandaag werd zelfs bekend dat overlastgevende junks, die ondanks een wijkverbod toch in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven komen, het risico lopen dat ze twee jaar gedwongen moeten afkicken in de Stadsgevangenis in Hoogvliet. Wie zich niet houdt aan het verbod, overtreedt artikel 184 van het wetboek van Strafrecht en begaat daarmee een misdrijf.

GroenLinks: Studentenkamers in kantoren

Headliner.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan GroenLinks ligt worden lege kantoorpanden gebruikt voor studentenhuisvesting. Op die manier wil de partij de tekorten op de kamermarkt aanpakken.

Namens GroenLinks stelde Tweede-Kamerlid Van Gent vandaag vragen over deze kwestie aan de ministers Kamp (VROM) en Heinsbroek (Economische Zaken). "Het is te gek voor woorden dat makelaars veel bedrijfspanden aan de straatstenen niet kwijt kunnen, terwijl een grote groep studenten geen kamer kan vinden", zei hij.

Volgens GroenLinks staan er maar liefst 4 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Het kabinet moet samen met de gemeenten op zoek naar die panden en deze geschikt maken voor studentenhuisvesting. Bouwplannen voor nieuwe kantoren kunnen voorlopig wel in de ijskast meent GroenLinks.

MKB Nederland blij met kritiek Blokker

MKB Nederland is blij dat Blokker gisteren het onderwerp over allochtone roofovervallers heeft aangekaart. Bij gezagsdragers zou het praten erover taboe zijn.

Blokker trok gisteren in het jaarverslag van leer tegen de vele roofovervallen die door allochtonen worden gepleegd. Het MKB deelt de zorg van Blokker; vooral in de grote steden overvallen ze steeds vaker winkels, zo stelt de organisatie voor het midden- en kleinbedrijf.

Blokker legt de verantwoordelijkheid voor de problemen bij "beroepsmoralisten die een complete asiel- en illegalenindustrie op gang hielden, samen met gezagsdragers die Nederland als gidsland presenteerden en met hun tolerantie de drugsmaffia vrij spel gaven."

Financiën tegen CDA plan lagere lasten

Het plan van CDA-Kamerlid Henk De Haan, om de overschotten van sommige sociale fondsen te gebruiken om de werkgevers- en werknemerspremies te verlagen, krijgt geen steun van VVD-minister Hans Hoogervorst van Financiën. Volgens Hoogervorst leidt het plan tot meer staatsschuld en een hoger tekort.

De Haan wilde dat werknemers in ruil voor het plan loonmatiging zouden toezeggen. Op die manier zouden de loonkosten omlaag kunnen en zou de concurrentiepositie van bedrijven aantrekken. Met zijn plan wilde De Haan een alternatief bieden voor de afgeschoten ideeën van LPF-minister Heinsbroek voor een versnelde lastenverlichting.

'Pestcursus' voor studenten

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor laatstejaarsstudenten die een verleden hebben waarin zij veel zijn gepest, start de jongerenorganisatie CNV aan het einde van deze maand een praktische faalangsttraining.

De cursus, 'Pestkoppen' genaamd, is speciaal bedoeld voor studenten met een pestverleden en voor diegene die het door hun onzekerheid of faalangst moeilijk vinden te gaan solliciteren of aan het werk te gaan.

'Ze hebben steun nodig om verder te gaan in het -werkende- leven. Juist door de grote vraag naar steun hebben we besloten op proef het pestkoppenproject op te zetten', aldus een medewerker van de jongerenorganisatie CNV. Na de cursus zullen de studenten assertiever zijn en kan er minimaal een goed sollicitatiegesprek gevoerd worden.

Ook start de organisatie een cursus voor schoolverlaters, die last hebben van hyperactiviteit (ADHD). Deze beginners op de arbeidsmarkt blijken al snel weer op straat te staan omdat de werkgever niet met dit ziektebeeld kan omgaan.

Muhammet  Kalem

Douane onderschept 110 kilo cocaïne

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De douane heeft op zondag 28 juli in de haven van Rotterdam 110 kilo cocaïne onderschept. Pas vandaag maakte de douane de drugsvangst bekend. Inmiddels is de cocaïne vernietigd.

De drugs had een straatwaarde van ongeveer 5,5 miljoen euro. De cocaïne zat verstopt in een container die uit Zuid-Amerika kwam en Nederland als bestemming had. Een drugshond vond de cocaïne. De douane had de container geselecteerd voor een controle via een risicoanalyse.

Het zogeheten HARC-team (Hit and Run Containerteam), een samenwerkingsverband van Douane, FIOD-ECD en Rivierpolitie, onderzoekt de zaak verder.

Weg naar de EU voor Turkije nog lang

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het afschaffen van de doodstraf en het meer vrijheid geven aan de Koerden is onvoldoende om met Turkije nu al toetredingsonderhandelingen te kunnen beginnen, zo menen Brusselse diplomaten.

Turkije zal eerst nog veel meer moeten verduidelijken hoe de aandacht voor vrijheid, ook van godsdienst, en mensenrechten in de praktijk zal uitwerken in het onderwijs, op radio en tv en in de geschreven media.

EU-commissiewoordvoerder Jean- Christophe Filori vraagt zich bijvoorbeeld af of in Turkije media en onderwijs zich straks daadwerkelijk mogen bedienen van andere talen dan het Turks, bijvoorbeeld het Koerdisch, en of religieuze minderheden het recht krijgen onroerend goed te kopen en te verkopen. Bovendien is het de vraag of Turkije wil meewerken aan het EU-lidmaatschap van Cyprus en hoe het denkt om te gaan met de Grieks-Turkse defensieruzie waardoor een gezamenlijke Europese defensiemacht van 60.000 man maar niet van de grond komt.

Turkije schreef het afgelopen weekeinde geschiedenis door radicale hervormingen aan te nemen die het land dichter bij een lidmaatschap van de Europese Unie moeten brengen.

Incestpleger probeerde claim te verhalen

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die zeven jaar lang zijn, toen minderjarige, dochter seksueel misbruikt heeft, en daarvoor door de rechtbank in Arnhem ondermeer veroordeeld was tot betaling van een schadevergoeding van circa 20.000 euro, heeft geprobeerd dit bedrag op de aansprakelijkheidsverzekering van zijn verzekeringsbedrijf Achmea te verhalen.

Achmea Schadeverzekeringsbedrijf weigerde echter te betalen. De rechtbank in Leeuwarden heeft nu bepaald dat die weigering van Achmea terecht is. Volgens de rechtbank staat in de polisvoorwaarden dat er geen schades worden vergoed die opzettelijk zijn veroorzaakt.

Nacht met extreme neerslag

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoeveelheid regen die afgelopen nacht is gevallen, is zeer uitzonderlijk te noemen. Op enkele plaatsen viel er zelfs 100 millimeter water, wat vier keer zoveel is als normaal bij zware buien in de zomer. In Hilversum en Rotterdam moest de brandweer kelders leegpompen. Ook stortte het dak van een sportcomplex in, in Roosendaal.

Verder moet het verkeer rekening houden met gevaarlijke situaties als gevolg van de buien. Vooral in het zuidwesten, midden en noorden van het land kunnen zware buien vallen.

Aangifte van Hammerstein en Spong was geoorloofd

De vijf advocaten die bij de Deken een klacht hadden ingediend tegen het advocatenduo Gerard Spong en Oscar Hammerstein, zijn in het ongelijk gesteld. De vijf hadden de Deken gevraagd een tuchtrechtelijk onderzoek in te stellen naar de aangifte van Spong en Hammerstein, tegen politici en journalisten die Pim Fortuyn zouden hebben gedemoniseerd. Volgens de vijf was de aangifte bij voorbaat kansloos en maakten Spong en Hammerstein misbruik van hun recht.

Maar de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam, H. Doeleman, begint geen tuchtzaak tegen de twee advocaten. Volgens hem hebben Spong en Hammerstein met hun aangifte tegen de politici en journalisten, geen gedragsregels voor advocaten overtreden. Gebleken is dat zowel Pim Fortuyn bij leven, als de voorzitter van de LPF, uitdrukkelijk opdracht hebben gegeven voor de aangifte, aldus Doeleman.

''Sukkels''

Spong en Hammerstein hebben verheugd gereageerd over het oordeel van de deken. ''De vijf advocaten en andere critici die ons in het verdomhoekje wilden plaatsen zijn in het ongelijk gesteld. De deken veegt de vloer met hen aan'', zei Spong.

De deken onderzoekt nog wel uitspraken van Oscar Hammerstein over de vijf advocaten. Hammerstein noemde hen ,,vijf sukkels die ook een keertje in de publiciteit willen komen''.

Piloten proberen te landen op 5e baan

HillyBoy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al meerdere keren hebben piloten getracht te landen op de vijfde baan op Schiphol. Deze baan loopt evenwijdig aan de Zwanenburgbaan, maar is nog in aanbouw. Dit heeft de woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland vandaag laten weten.

De piloten naderden de Zwanenburgbaan en omdat het mooi weer is mogen zij zelf naar de baan vliegen. Zodra de piloten de twee banen zagen begonnen ze te twijfelen. Gelukkig kon de verkeersleiding snel ingrijpen en leidde ze uiteindelijk naar de goede baan. Inmiddels is het niet meer toegestaan om op eigen houtje naar de Zwanenburgbaan te vliegen. De verkeersleiding begeleidt de piloten nu volledig naar de baan.

Op de vijfde baan zijn inmiddels grote kruizen aangebracht.

Vrouw gedood door leeuw tijdens sex

Een jong koppeltje is door een leeuw aangevallen in Tanzania terwijl zij bezig waren de liefde te bedrijven.

De man wist te ontkomen aan de leeuw, maar de vrouw viel ten prooi aan de leeuw. De man rende een nabijgelegen dorp in om hulp te halen. Echter toen hij terugkwam met de gehaalde hulp, was er van de vrouw niets meer over behalve haar schedel en delen van haar ledematen.

Het koppel bedreef de liefde in een bos nabij het dorpje Mpungizi. Aanvallen van leeuwen zijn momenteel in Tanzania aan de orde van de dag, door het droge seizoen en het gebrek aan voedsel voor de beesten.

Omkoopschandaal in Taekwondo

Een voormalig vice-voorzitter van de internationale taekwondofederatie (WTF) heeft volgens een Amerikaanse krant bekend dat hij bij de Olympische Spelen van 2000 in Sydney scheidsrechters heeft omgekocht om Koreaanse deelnemers te laten winnen.

De Zuid-Koreaan Chong Woo Lee heeft in een Koreaans tijdschrift toegegeven dat hij de scheidsrechters heeft gemanipuleerd. ,,Met andere woorden als ik de scheidsrechters niet had beïnvloed, hadden we maar één of twee gouden medailles gewonnen'', aldus Lee in het bewuste blad. De Amerikaan Josiah Henson, in Sydney vice-preses van de WTF, gelooft in de lezing van zijn ex-collega. ,,Ik denk dat het waar is.''

Sydney was het het Olympische debuut voor Taekwondo. Zuid-Korea veroverde drie keer goud en één keer zilver en was daarmee het succesvolste land. Het IOC is door het Amerikaanse olympisch comité op de hoogte gebracht van de uitspraken van Lee.

Fries gezin liet au pair werken als bouwvakker

JanJaap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Sneek heeft bepaald dat Au pairs alleen licht huishoudelijk werk mogen doen en op de kinderen passen. Voor al het andere werk moeten zij tenminste het minimumloon ontvangen. Deze uitspraak werd gedaan naar aanleiding van een rechtszaak die de FNV aanspande namens de Poolse Au pair Sabina Dembinska. Zij werd namelijk door een Fries gezin gedwongen om mee te helpen met de verbouwing van het huis en de verhuur van appartementen. Hierbij moest de vrouw maandenlang hele dagen stenen bikken, sorteren, schoonmaken en aanreiken aan de metselaars die het huis verbouwden. Daarnaast moest zij de appartementen opknappen die het echtpaar verhuurt. Hierbij moest zij ook nog eens alle huishoudelijke taken doen, zoals oppassen op de kinderen, opruimen van de kinderkamer, strijken, stofzuigen, vloeren dweilen, ramen lappen en eten koken. Tevens moest zij ook het ontbijt voor de gasten verzorgen en de appartementen schoonmaken.

Inmiddels heeft de rechtbank het gastgezin veroordeeld tot de betaling van ¤6353, namelijk het minimumloon voor alle arbeid die zij heeft verricht. De FNV is erg blij met de uitspraak. "Misbruik van au pairs vindt op grote schaal plaats. Niet alleen moeten ze soms zeven dagen per week 24 uur per dag klaarstaan, maar ze staan ook onder enorme druk om niet te klagen. Bij protest dreigt een gastgezin de au pair terug te sturen.", aldus K. Roozemond, vice-voorzitter van de FNV. Roozemond denkt ook dat deze zaak meteen een waarschuwing is voor alle andere gezinnen met Au pairs.

Politie redt opblaaspop uit meer

Sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een visser uit Oostenrijk had vrijdag de hulpdiensten gemeld dat hij een lijk had zien drijven in een meer. Door de oproep was de politie snel ter plaatsen en sloeg groot alarm toen ze inderdaad een lichaam zagen drijven.

Niets bijzonders zou je zeggen, het kan iedereen namelijk overkomen, maar toen het lichaam, na 20 minuten, eenmaal uit het water was gehaald bleek het om een opgeblazen sexpop te gaan. Wie deze pop gedumpt heeft is uiteraard niet bekend.

Down-test met DNA voor elke zwangere

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 6000 zwangere vrouwen worden in de komende jaren onderzocht op het syndroom van Down bij hun ongeboren kind. Dat gebeurt via een bloedonderzoek waarbij uit het bloed van de moeder DNA van het nog ongeboren kind wordt geïsoleerd en onderzocht op de specifieke afwijking.

Als deze methode blijkt te werken zou al op korte termijn het aantal vruchtwaterpuncties en vlokkentesten spectaculair kunnen dalen. Een voordeel, omdat deze testmethoden het risico op een miskraam met zich meebrengen.

Foetale geneeskunde
Het grootschalige onderzoek staat onder leiding van de eerste hoogleraar foetale geneeskunde in Nederland, professor dr. J.M.G. van Vugt, verbonden aan het VU medisch centrum in Amsterdam. Van Vught verwacht veel van het de studie, zo laat hij in het tijdschrift Synaps weten: "We weten dat de methode werkt en we gaan nu bewijzen dat het kan. Het bloed van de moeder en de foetus blijkt zich meer te mengen dan we aanvankelijk dachten. Als je die foetale cellen uit het bloed van de moeder kunt isoleren, kun je aan de slag met dna-analyse. Het is echter moeilijk om aan te tonen welke cellen afkomstig zijn van het kind. We wachten daarom op het moment dat de cellen zich gaan afbreken. Op dat moment komt foetaal dna vrij in het bloed van de moeder dat vervolgens gebruikt kan worden voor analyse."

Voordeel
Een tweede belangrijk voordeel van het nieuwe onderzoek dat álle zwangere vrouwen getest kunnen worden. Nu wordt de test alleen uitgevoerd bij vrouwen van 36 jaar en ouder en worden slechts 30% van het aantal kinderen met Down-syndroom ontdekt.

"Dus in absolute aantallen worden de meeste kinderen met Down-syndroom geboren in de groep van vrouwen van 35 jaar en jonger", zegt Van Vugt. "Door alle vrouwen te screenen kun je ook de jongere risicogroep in kaart brengen die nu nog niet in aanmerking komt voor een vlokkentest of een vruchtwaterpunctie. Als blijkt dat een jongere vrouw kans loopt op een kind met Down-syndroom, krijgt ze alsnog de gebruikelijke onderzoeken aangeboden."

Tennis: Agassi klaagt over boetes

Dat tennis-ster Andre Agassi miljoenen op de bank heeft staan, wil niet zeggen dat hij zonder slag of stoot boetes wil betalen. Afgelopen maandag reageerde de 'Vegas-Kid' fel op de boete van 80.000 euro die hij van de ATP kreeg voor zijn late afmelding voor het toernooi van Toronto.

Agassi (32) zegt dat zijn lichaam het niet meer volhoudt om week-in-week-uit topsport te bedrijven. ,,Dat kan ik niet meer. Men mag niet verwachten dat ik hetzelfde speelschema heb als een 20-jarige.'' De Amerikaan won ruim een week geleden het toernooi van Los Angeles, waarop hij zich een dag voor aanvang afmeldde voor Toronto. Hij had last van een heup en zijn rug.

Voetbal: Grim niet onder de lat bij Ajax

Fred Grim zal niet terugkeren als doelman van Ajax. De Amsterdammers hadden hem benaderd om het keepersprobleem op te lossen. Bogdan Lobont en Joey Didulica kampen beiden met blessures, maar Grim heeft bedankt voor de eer.

Ajax zal nu op zoek moeten naar een nieuwe doelman. De bedoeling was dat Grim tijdelijk de jonge en onervaren Maarten Stekelenburg bij zou staan. Maar Grim zei dat hij na zijn afscheid afgelopen seizoen een zware periode door heeft gemaakt. Hij is bang dit opnieuw te moeten meemaken als Lobont en Didulica straks weer fit zijn. Grim is bij Ajax werkzaam als keeperstrainer.

Broer Okan O. spoorloos

Carin aka Trijntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Özgür O., de broer van Okan O. die vorige week zorgde voor een ontknoping in de inmiddels vijf jaar durende verdwijningszaak van Marion van Buren en haar dochtertje Romy, blijkt spoorloos. Özgür O. wees de ouders van Marion vorige week de plek in de duinen aan waar het tweetal begraven lag.

De Alkmaarse persofficier van justitie mr. Ruud Steinhaus bevestigde gisteren dat men de 24-jarige Özgür O. wil verhoren over de toedracht van de dubbele moord op moeder en kind door zijn oudste broer Okan O. op 8 juni 1997, vijf jaar geleden. Justitie en politie konden Özgür - die vooralsnog als getuige en niet als medeplichtige wordt beschouwd - niet bereiken. Volgens geruchten zou hij zijn gevlucht om aan arrestatie te ontkomen.

Tegenstrijdige verklaring
Ook heeft Özgür aan de ouders van Marion een ander verhaal verteld dan aan de politie. Tegen de ouders zei hij dat hij wist van het misdrijf omdat hij op de bewuste avond met zijn broer naar de plaats was geweest waar Romy en Marion waren begraven. Haaks op deze verklaring vertelde hij de politie echter dat zijn oudste broer hem pas na een maand het graf had gewezen.

De plek waar Okan zijn vriendin en dochtertje om het leven bracht, ligt in een verlaten duinpan. Waarom de toen 24-jarige Okan, die nog geen jaar na het misdrijf aan kanker overleed, voor deze plaats koos, is duidelijk geworden door een getuigenverklaring. Een vriendin van Marion onthulde, dat Okan en zijn vriendin daar al eens eerder in het wild hadden gekampeerd.

Het gerechtelijk laboratorium heeft uit onderzoek aan de lichamen niet meer kunnen vaststellen hoe zij zijn gedood. Behalve in Nederland heeft de dramatische affaire ook in Turkije, waar Okan werd geboren, de aandacht getrokken. Het in West-Europa veelgelezen Turkse dagblad Hüriyett pakte fors uit met het afgrijselijke nieuws.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.