FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 juli 2002

LPF heeft opvolger voor Philomena Bijlhout

De LPF heeft een nieuwe staatssecretaris van Emancipatie en Familiezaken gevonden, nadat afgelopen maandag Philomena Bijlhout amper acht uur nadat ze was beëdigd moest aftreden.

De nieuwe staatssecretaris heet Fiona de Vilder. Ze is een 44-jarige gescheiden moeder van drie kinderen en heeft geen politieke ervaring. Ze werkt sinds 1989 parttime. Momenteel begeleidt ze werknemers naar een nieuwe baan.

Ze is afgelopen dinsdag benaderd door haar goede kennis Ferry Hoogendijk. Gisteren is ze lid van de LPF geworden.

Het is niet precies duidelijk of het antecedentenonderzoek snel genoeg is afgerond om haar morgen te beëdigen. Wel is al bekend dat haar broer in de jaren tachtig twee jaar cel heeft gehad, omdat hij als beleggingsadviseur geld verduisterd had.

Slachtpartij in dierenopvangcentrum

Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In dierenopvangcentrum De Zwaan in Amsterdam-West is in de nacht van woensdag op donderdag een ware slachting aangericht. In totaal ruim veertig dieren vonden de dood. De politie verdenkt een grote hond van de slachtpartij omdat er pootafdrukken zijn gevonden.

De beheerder trof bij het openen van het opvangcentrum vijf dode struisvogels, drie dode schapen en nog eens 35 doodgebeten vogels aan. Het terrein was afgezet, maar blijkbaar toch onvoldoende beveiligd tegen de nachtelijke insluiper. Het is niet de eerste keer dat er dieren zijn gedood in het centrum.

Gedwongen sterilisatie boerinnen Peru

Qwaurx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Peru zijn tussen 1990 en 2000 honderden arme boerinnen vaak zonder hun medeweten of onder dwang gesteriliseerd. De regering wilde in de jaren '90 de bevolkingstoename verminderen en heeft daartoe honderden vrouwen onvruchtbaar gemaakt, veelal zonder dat zij dit zelf wisten. Dit staat in een net gepubliceerd rapport van het Peruaanse ministerie van Gezondheid.

Het Peruaanse parlement bekijkt nu of de toenmalige president Fujimori aangeklaagd kan worden wegens volkerenmoord. Fujimori woont tegenwoordig in ballingschap in Japan. De huidige president Toledo heeft de geboortebeperkingsmaatregel toen hij aan de macht kwam meteen herroepen.

Meisje geboren ná sterilisatie en abortus

RaZoR_FR en Red_Bull hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 14 juli 2001 werd in Noorwegen een meisje twee maanden te vroeg, maar kerngezond en ruim 2 kilo zwaar, in een auto op weg naar het ziekenhuis geboren: Trude. Op zich allemaal niet zo heel bijzonder, ware het niet dat de vader zich had laten steriliseren en dat de moeder een abortus had ondergaan.

De vader, Anders Ovretveit, had zich na een operatie tegen kanker laten steriliseren. Tot tweemaal toe hadden onderzoeken uitgewezen dat kinderen verwekken er voor hem echt niet meer in zat. Tot grote verrassing van zowel de 37-jarige vader als de 33-jarige moeder raakte de moeder begin vorig jaar toch zwanger.

Het paar had al twee kinderen en besloot daarom tot een abortus. Maar nadat de moeder tijdens een partijtje volleybal pijn had gekregen, onderging ze nog maar eens een zwangerschapstest. Daaruit bleek dat ze wel degelijk nog een keer moeder zou worden.

De ouders brachten hun verhaal vandaag naar buiten omdat ze andere ouders ervoor te waarschuwen dat operaties niet altijd even goed uitpakken.

Cameratoezicht Volkert v.d G. blijft

Volkert van der G. is nog niet van de camera's in zijn cel af. De Commissie van Toezicht van het huis van bewaring Demersluis heeft vandaag besloten dat de camera's mogen blijven hangen en het bezwaar van de advocaten van de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn ongegrond verklaard.

Eerder had de commissie én de Raad voor Strafrechtstoepassing geoordeeld dat de voortdurende observatie met camera's van Van der G. onrechtmatig was. Maar met een speciale maatregel zorgde toenmalig minister Korthals van Justitie er voor dat het cameratoezicht toch gehandhaafd kon worden. Deze regeling voldoet volgens de Commissie van Toezicht aan de vereisten.

Uit protest tegen de camera's in zijn cel is Van der G. twee weken geleden een hongerstaking begonnen. Die hongerstaking zet hij door. Zijn advocaten gaan tegen de uitspraak in beroep bij de Raad voor Strafrechtstoepassing, maar een uitspraak kan zeker enkele maanden duren.

Frigo wint etappe 17

Dario Frigo heeft vandaag de etappe van Aime naar Cluses gewonnen. De etappe was een ware slijtageslag met drie cols van de 1e categorie en eentje van de 2e.

Frigo ontsnapte al na 30 km samen met Aerts, Guerini, Laiseka en Gutierrez op de Cormet de Roselend. Op de tweede beklimming reed het drietal Aerts, Frigo en Guerini weg van de Spanjaarden.

Na de kopgroep van drie man volgde nog een achtervolgende groep met naast Laiseka en Gutierrez, ook o.a. Osa, Serrano, Moncoutie en Jaksche.

Bij de aankomst was Frigo zijn medevluchters in de sprint te snel af. De achtervolgende groep kwam op 2.48 binnen.

Een grote groep met alle favorieten kwam binnen op 4,36.

1 171 FRIGO Dario ITA TAC en 4h 02' 27"
2 142 AERTS Mario BEL LOT à 00' 00"
3 015 GUERINI Giuseppe ITA TEL à 00' 02"
4 048 MONCOUTIE David FRA COF à 02' 55"
5 064 HUSHOVD Thor NOR C.A à 02' 58"
6 208 LEFEVRE Laurent FRA DEL à 02' 58"
7 138 OSA Unai ESP BAN à 02' 58"
8 029 SERRANO Marcos ESP ONE à 02' 58"
9 025 JAKSCHE Jorg GER ONE à 02' 58"
10 057 SASTRE Carlos ESP CST à 02' 58"
11 032 BOTERO Santiago COL KEL à 02' 58"
12 035 GUTIERREZ José Enrique ESP KEL à 03' 14"
13 204 BROCHARD Laurent FRA DEL à 04' 36"
14 137 MANCEBO Francisco ESP BAN à 04' 36"
15 101 LEIPHEIMER Levy USA RAB à 04' 36"
16 052 HAMILTON Tyler USA CST à 04' 36"
17 021 BELOKI Joseba ESP ONE à 04' 36"
18 041 KIVILEV Andrei KAZ COF à 04' 36"
19 009 RUBIERA José Luis ESP USP à 04' 36"
20 207 GOUBERT Stephane FRA DEL à 04' 36"

Edith van Dijk Europees kampioen

Edith van Dijk is vandaag op 29-jarige leeftijd Europees kampioene geworden op de 25km zwemmen in Potsdam. De lange afstandzwemster uit Wognum leidde van start tot finish en was blij verrast met de winst. Zelf zei ze dat ze wel van plan was om vanaf het begin af aan aan te vallen, maar dat zij niet verwacht had om zo ver voor te liggen op het einde.

Edith van Dijk was eerder al wereldkampioene op deze afstand. Ze legde de afstand af in 5 uur, 27 minuten en 34 seconden.

Egmond aan den Hoef in ban van krokodil

Ronhui en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 32-jarige Brabander Marcel Spierings uit Uden, die dinsdagavond zat te vissen in een sloot aan de Prinses Margrietlaan in Egmond aan den Hoef, beweert een kleine krokodil gezien te hebben.

Zijn relaas: ,,Ik had al een paar voorntjes gevangen toen ik opeens iets voorbij zag zwemmen dat heel erg op een grote snoek leek. Toen ik even later weer een voorntje ophaalde zag ik ineens de snuit van een krokodil opduiken. Hij nam een hap van de voorn en dook weer onder. Ik schat 'm een centimeter of veertig, vijftig. Ik ben er behoorlijk van geschrokken en heb gelijk m'n spullen opgepakt. Toen ik de restanten van dat voorntje weggooide, dook hij weer op om die op te eten.''

De Alkmaarse dierenambulance heeft woensdagochtend met schepnetten het water uitgekamd maar niets gevonden. Een woordvoerder sluit niet uit dat het beest zich schuilhoudt in een vijverpartij aan dezelfde straat.

Veel zelfmoorden bij Vlaamse dertigers

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belangrijkste doodsoorzaak onder dertigers in Vlaanderen is zelfmoord. Bij mannen tussen de 30 en 34 jaar gaat het om 38% van de sterfgevallen. Van de vrouwen tussen de 35 en 39 maakt 25% er zelf een einde aan.

In totaal pleegden 1174 Vlamingen in het jaar 2000 zelfmoord. Dat staat gelijk aan ruim 0,5% van de bevolking. Ter vergelijking: Het aantal verkeersdoden lag hetzelfde jaar op 867 in de Vlaamse regio.

Uit onderzoek blijkt dat één op de vier Vlamingen ooit in het leven een depressie doormaakt. Het gebruik van antidepressiva ligt in België traditioneel al hoog en stijgt jaarlijk met 1,1%. De Vlaamse minister van Welzijn wil van de strijd tegen depressies een nieuwe prioriteit maken.

Afkopen doodstraf Pakistan onzeker

De vier ter dood veroordeelde Pakistanen, die dachten hun executie te kunnen ontlopen door de nabestaanden van de slachtoffers acht meisjes en een som geld te geven, worden waarschijnlijk toch opgehangen. De regeling heeft in Pakistan namelijk tot een storm van protest geleid.

Gisteren trouwden een 77-jarige en een 55-jarige man met achtereenvolgens de 14- en 15-jarige dochter van twee van de veroordeelden. Maar nog dezelfde dag sprak de burgemeester, die de huwelijken voltrok, alweer de scheiding uit. Volgens hem is het afkopen van de doodvonnissen nu weer onzeker.

Het Hooggerechtshof van Pakistan heeft een onderzoek ingesteld naar de overeenkomst. Volgens het hof is het akkoord in strijd met de wet en de ,,normen van de beschaafde wereld''.

F1: Verstappen in belangstelling van Sauber

Jos the Boss en Peter Jones hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er bestaat nog steeds een kans om Jos Verstappen volgend seizoen weer in de Formule 1 terug te zien. Jos Verstappen zou kans maken om volgend jaar bij Sauber te kunnen rijden, zo meldt het blad RaceReport. Hij zou daar de plaats van de Braziliaan Felipe Massa overnemen.

Massa's positie in het Sauber-team staat al geruime tijd onder druk, doordat hij pas vier WK-punten heeft gescoord. Ook de fouten die hij heeft gemaakt tijdens de race in Engeland, waar hij vijf keer spinde, en het raken van de witte lijn bij het uitgaan van de pits in Frankrijk hebben hem geen goed gedaan. Tijdens de race in Frankrijk reed Massa daarna ook nog eens te hard door de pitstraat, wat hem opnieuw op een straf kwam te staan.

Al eerder stond Verstappen in belangstelling van Sauber. In het begin van het seizoen zou hij in aanmerking komen als testrijder, maar door het krappe Sauber-chassis paste de Nederlander met geen mogelijkheid in de auto. Zou Verstappen dus voor Sauber gaan rijden, dan moet in ieder geval de auto voor een deel worden aangepast.

Nick Heidfeld, eerste rijder van Sauber, blijft volgend seizoen wel bij Sauber rijden. Hij scoorde tot nu toe zes WK-punten en is een vaste waarde geworden.

Dreiging van dode zelfmoordcommando's

DimeBag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Israëlische doktoren hebben bij een 31 jarige vrouw de ziekte hepatitis B vast gesteld. De ziekte kwam aan het licht toen de vrouw, na een aanslag overleefd te hebben, botscherven van een zelfmoordcommando liet verwijderen.

De scherven bleken met deze ziekte besmet te zijn. Vermoed wordt dat zelfmoordcommando's met opzet zich laten besmetten. Deze ontwikkelingen baren de Israëlische autoriteiten veel zorgen. De besmettingen konden o.a. ook HIV en Syfilis zijn.

Networking Event heeft primeur

ne2000, het networking event op het Gulbergenterrein in Nuenen dat nog tot en met maandag doorgaat, heeft een primeur, ze zijn namelijk het eerste networking event dat met behulp van relatief goedkope huis-tuin-en-keuken materialen een 6 km wireless verbinding heeft gemaakt.

"We zijn 3 dagen bezig geweest om te richten en alles op te bouwen maar nu proeven de bezoekers de voordelen hiervan" volgens Morphje, een lid van het netwerk team. De Fontys Hogescholen verzorgen de verdere afhandeling van het netwerk verkeer dat binnenkomt op een studentenflat in Eindhoven en daar aan het SurfNet-netwerk is gekoppeld.

Het veld staat vol met tentjes en caravans. Elk voorzien van stroom en een eigen internetverbinding. Een boerenschuur voorop het terrein staat ook boordevol computers. De bezoekers, sommigen zelfs uit Engeland en Duitsland, slepen allemaal hun eigen apparatuur naar Nuenen toe om te gamen, internetten, lezingen of workshops te volgen en vooral ook om lol te maken.

Meer zelfmoordgevallen Japan door slechte economie

Het aantal mensen dat zichzelf ombrengt in Japan heeft in 2001 een recordhoogte bereikt. Dit komt vooral door de slechte economische omstandigheden in Japan.

Een rapport maakt duidelijk dat vorig jaar in totaal 6845 Japanners zelfmoord pleegden door de slechte economische situatie waarin ze zich bevonden. Sinds 1978 is dit aantal nooit zo hoog geweest.

Bijna 64% van de zelfmoordenaars bevinden zich tussen de 40 en 60 jaar. In totaal pleegden 31.042 mensen vorig jaar in Japan zelfmoord. Met 22.144 waren de mannen veelal in de meerderheid.

Milosevic heeft grote kans op hartinfarct

Slobodan Milosevic heeft last van hartproblemen en moet zo snel mogelijk door specialisten worden onderzocht, zo constateerde de doktoren.

Rechter Richard May, van het Joegoslavië-Tribunaal, zei dat de "beklaagde een grote kans loopt een hartinfarct te krijgen". Een medisch rapport maakte duidelijk dat Milosevic hartklachten heeft.

Indien de hartproblemen blijven voortduren zal het Tribunaal zich beraden over de verdere loop van het proces. Daarbij houdt het Tribunaal "iedere optie open".

Zwembad dicht na sterfgeval legionella

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Roermond heeft donderdag een zwembad zijn deuren laten sluiten voor onbepaalde tijd na de dood van een man. De man was na een bezoek aan het zwembad ziek geworden, mogelijk raakte de man besmet met de legionellabacterie.

Een woordvoerder van de GGD vertelde "Of er een relatie bestaat met de dood van de man, komen we mogelijk nooit te weten." De zieke man is zondag in het Laurentius- ziekenhuis in Roermond overleden.

Er zijn nog geen sporen van de bacterie in het zwembad aangetroffen.

Ron Brandsteder is niet de vader van Van Rossum

Carin aka Trijntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Presentator Ron Brandsteder is niet de vader van de 3-jarige Bowy van Rossum. Dit is de conclusie van de DNA-test waar de presentator aan meewerkte. De bladen Story, Weekend, Privé en Party publiceerden enkele maanden geleden de bewering van Marita van Rossum, dat Brandsteder de vader van haar kind zou zijn.

Waarschijnlijk gaat Brandsteder juridische stappen ondernemen tegen Van Rossum. Welke stappen hij gaat ondernemen is nog niet bekend. "Het gaat uitdrukkelijk niet om een schadevergoeding of ander geld, maar om een signaal af te geven."

In Juni won Ron Brandsteder een kortgeding tegen de tijdschriften. De president van de rechtbank bepaalde dat drie bladen het verhaal van Van Rossum moesten rectificeren. Ook moesten zij elk een schadevergoeding betalen van 10.000 euro.

De FOK!shop is heropend!

Na hard werken is de FOK!shop opnieuw opengesteld voor winkelende internetters. Het jasje van de shop is hetzelfde, vooral achter de schermen en op technisch vlak is er een hoop veranderd. De shop bevat op dit moment alleen nog computer hardware, later zal er ook een breder aanbod aan categorieën en producten worden gepresenteerd.

De shop prijzen en voorraadstatus worden meerdere malen per dag up-to-date gebracht zodat er altijd juiste informatie op de site te vinden is.
De bestellingen worden onder rembours thuisbezorgd, direct vanaf de distributeur waardoor de afleversnelheid wordt gewaarborgd.

Genoeg geluld, check de shop out op shop.fok.nl

Politie onderzoekt mishandeling bij Now and Wow

Een 31-jarige Rotterdammer heeft aangifte gedaan van een ernstige mishandeling bij dansclub Now & Wow in het Rotterdamse Lloydkwartier. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Een vriend van het slachtoffer submitte ons het voorval:
1. Het is zondagochtend 21 juli om ongeveer 6 uur.
2. Er lopen 2 jongemannen buiten het terrein van Now & Wow .
3. Er reed een auto achter hen. De bestuurder wilde dat ze opzij gingen.
4. Per ongeluk raakte een been van de jongemannen de voorbumper van de auto, waarna de bestuurder uitstapte. Hij begon de jongeman te slaan. Zodoende ontstond er een vechtpartij.
5. Plotsklaps verscheen een grote groep uitsmijters van Now & Wow bij de vechtpartij.
6. Die grepen de jongeman bij de armen en brachten hem onder dwang mee naar de discotheek.
7. Ze gooiden hem in een gesloten ruimte.
8. Daar werd de jongeman een uur lang door de uitsmijters wreed mishandeld. Ze gebruikten onder andere hun vuisten en kratten. Tevens werd hij flink geschopt.
9. Het slachtoffer mocht via een uitgang de tent verlaten.
10. Ondertussen was de jongeman zeer ernstig verwond met name aan zijn gezicht, zijn armen en zijn bovenlichaam.
11. Vervolgens trachtte een van de uitsmijters alsnog met een scherp voorwerp zijn gezicht te verminken. De jongeman kon maar net met zijn armen zijn gezicht beschermen. Hierdoor waren de pezen van zijn handen gesneden.
12. Daarna reed het slachtoffer met zijn auto zelf naar het Dijkzigt ziekenhuis.
13. Aldaar werd de jongeman aan zijn verwondingen geholpen (EHBO). Het ziekenhuispersoneel belde de politie op.


Het voorval is vandaag ook in het Rotterdams Dagblad te lezen.

Exploitant K. Hanenberg van de danceclub zegt de vechtpartij heel vervelend te vinden, maar geen partij te zijn in het incident. 'Mocht de politie tot de conclusie komen dat er binnen toch wat is gebeurd, dan zullen wij uiteraard maatregelen nemen. De portiers die bij Now & Wow voor de deur staan, worden ingehuurd bij een extern beveiligingsbedrijf. Het zijn niet onze eigen mensen. Niettemin gaat het om gecertificeerde beveiligers, waar hoge eisen aan worden gesteld. Er mag bijvoorbeeld absoluut geen geweld worden gebruikt. Mocht blijken dat er bij ons wel wat is gebeurd, dan kunnen wij niet langer met dit beveiligingsbedrijf samenwerken. Iemand die slaat, werkt niet in Now & Wow. Onze party's verlopen lief en gezellig.'

Hanenberg bevestigt wel dat zondagmorgen een incident bij zijn zaak heeft plaatsgevonden. 'Bij mijn weten was dat op de openbare weg en is daar geen personeel bij betrokken geweest,' zegt hij. 'Wat we nu weten is dat ter hoogte van de taxistandplaats een jongen een trap tegen een auto heeft gegeven, waarna tussen hem en de bestuurder een vechtpartij is ontstaan.'

De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart. De jongeman heeft flinke verwondingen opgelopen: 'Hij heeft een gebroken neus, blauwe tong, dikke opgezette ogen, doorgesneden pezen in zijn handen, zwaar gekneusde ribben en krassen en schrammen over zijn hele lichaam. Kortom, hij is aardig toegetakeld,' aldus de vriend in het Rotterdams Dagblad.

Amusementsindustrie wil kunnen hacken

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse Congres gaat een deze week ingediende wetsvoorstel van de amusementsindustrie in overweging nemen die het copyright-houders mogelijk maakt PC's, die voor illegale filesharing gebruikt worden, op afstand onbruikbaar te maken.

De wet, gesteund door hoge leden van de Republikeinse en Democratische Partij, zal copyrighthouders in staat stellen vrijwel ongehinderd te hacken, als ze een "redelijk vermoeden" hebben dat er piraterij plaatsvindt.

Iedereen wiens pc beschadigd wordt, zal aan de Amerikaanse officier van justitie toestemming moet vragen om een rechtzaak te beginnen en een aanklacht mag alleen ingediend worden als de schade hoger is dan 250 dollar.

Volgens het wetsvoorstel zal alleen de officier van justitie volledig op de hoogte zijn van de technologie die copyrighthouders gaan gebruiken om peer-to-peer netwerken buiten werking te stellen. De wet geeft niet aan of virussen, wormen, DOS-aanvallen of domein-hacken toegestaan zijn, wel dat de copyrighthouder geen bestanden mag wissen maar het beperkt het recht voor iedereen om een aanklacht in te dienen, mocht er bestanden per ongeluk verwijderd worden.

Licht herstel Claus zet niet door [UPDATE 2]

De_Schaduw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Claus ligt nog steeds op de Intensive Care van het AMC in Amsterdam. De 'lichte verbetering' in zijn toestand, waar gisteren melding van werd gemaakt, zet niet door, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

In een bericht in De Volkskrant was vannochtend te lezen dat de prins last heeft van een nog onbekende infectie, waarvoor hij met verschillende antibiotica behandeld wordt. Omdat Claus aan verschillend kwalen tegelijk lijdt, moet het lichaam harder werken om bijvoorbeeld bacteriën te bestrijden. Hierdoor zou een orgaan het kunnen begeven, waardoor weer andere organen overbelast worden en op hun beurt uitgeschakeld worden. Dit wordt 'Multi-orgaan falen' genoemd.

Terugval mogelijk
Dit doemscenario is echter op dit moment niet aan de orde, maar deskundigen waarschuwen dat een zorgwekkende terugval mogelijk blijft bij bijvoorbeeld een septische shock, waarbij bacteriën via de bloedbaan de rest van het lichaam aantasten. Als dit gebeurt falen in veel gevallen hart en longen.

Prins Claus kreeg gisteren bezoek van zijn kinderen en ook voor het eerst van prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven. Koningin Beatrix week geen moment van zijn zijde.

- Update 12:26
De RVD heeft zojuist in een korte verklaring bekendgemaakt dat de toestand van de Prins "opnieuw zorgelijk" is.

- Update 14:16
De informatie van de RVD is minimaal, maar prins Claus zou kampen met een infectie waarvan de bron nog niet bekend is. Inmiddels is anti-bioticum toegediend en wordt er gewacht op te resultaten uit het labaratorium.

Spanjaard te zwaar voor operatietafel

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Spaanse levensmiddelenhandelaar Gonzalo Díaz Navarro wacht al maanden op noodzakelijke operatie. Hij is echter te zwaar voor de operatietafel.

De 44-jarige Spanjaard weegt als gevolg van een ziekte 207 kilo. De operatietafel in het Gregorio Maranón-ziekenhuis is echter berekend op een maximale belasting van 175 kilo. Díaz Navarro kan dus pas geopereerd worden als de speciaal voor hem gemaakte operatietafel, die 80.000 euro kost, klaar is.

"Al maanden vraag ik elke maandag in het ziekenhuis wanneer ik kan worden geopereerd. Maar steeds weer word ik aan het lijntje gehouden", klaagt de Spanjaard. Hij is bang dat zijn hart spoedig onder zijn overgewicht bezwijkt.

Nog twee kinderlijkjes gevonden in Gaza

Ka-Boem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit het puin van de gebouwen in Gaza-Stad die maandag werden getroffen bij een Israëlische luchtaanval, zijn woensdag nog twee jonge slachtoffertjes geborgen. Hiermee komt het dodental aan Palestijnse zijde op zeventien, zo melden getuigen en artsen.

Onder de zeventien slachtoffers bevinden zich elf kinderen onder de dertien jaar. De kinderen die op woensdag gevonden zijn waren naar schatting een en vier jaar oud. Met de aanval wilde het Israëlische leger Salah Shehada, de leider van de militaire tak van de Hamas, uitschakelen. Behalve de Hamas-leider vonden ook zijn vrouw, een dochter en zijn lijfwacht de dood.

Steeds meer vrouwen naar stripclubs

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Was de stripclub enkele jaren geleden nog het domein van de man, tegenwoordig vinden steeds meer vrouwen hun weg naar dit soort gelegenheden. Psychologen menen dat vrouwen deze gelegenheden bezoeken om hun eigen lichaam met dat van hun dansende soortgenoten te kunnen vergelijken.

Bovendien hopen de bezoeksters te leren hoe zij zelf sexy moeten dansen en bewegen, zo vertelt psychologe Dr Boyton aan de Britse krant The Independent on Sunday. "Vrouwen zijn enorm visueel ingesteld en vinden het daarom leuk om naar andere vrouwen te kijken. De danseressen laten zich van een sexy kant zien en hieruit kunnen de bezoekende vrouwen aflezen dat zij dit mogen bekijken, kopiëren, mee naar huis nemen en zelf ook sexy mogen zijn."

Niets met sex te maken

Volgens Peter Strinfellow, eigenaar van een Britse lapdance-club, is zeker een derde van zijn clientèle van het vrouwelijk geslacht. "Aantrekkelijke vrouwen vinden het leuk om andere aantrekkelijke vrouwen te bekijken. Dat heeft niets met seks te maken. Het gaat er om dat ze het leuk vinden om te zien hoe de meiden hun kleren uittrekken."

Kinderlijkjes gevonden in Main

De bemanning van een binnenvaartschip op de Main hebben gisteren nabij Frankfurt een lugubere vondst gedaan. De scheepslui visten twee aan elkaar gebonden kinderlijkjes uit het water.

Het bleek te gaan om twee broertjes van vier en vijf jaar oud die het weekend bij hun 43-jarige vader hadden doorgebracht. Die zou de kinderen maandag terugbrengen bij hun 36-jarige moeder, waarmee hij nog wel getrouwd is maar niet samenwoont. De man kwam echter de afspraak niet na en is sindsdien spoorloos. De politie vermoed dat het om een familiedrama gaat.

Wassen Kylie onthuld

amor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Madame Tussaud's is dinsdag een sexy wassen beeld van popzangeres Kylie Minogue onthuld. De wassen Kylie draagt knielaarzen en een mini jurk. De pop zit op haar knieën met de kont omhoog, en fluistert en kreunt wanneer bezoekers dichterbij komen. Wie de tentoonstelling bij Madame Tussaud's bezoekt wordt ook aangemoedig om te leren paaldansen zoals Kylie in een van haar clips doet. Een aantal dansers moet de bezoekers daarbij helpen.

Opnieuw Amerikaanse agent aangeklaagd

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieagent in Albuquerque is door een gevangeniscamera betrapt bij het slaan van een 15-jarig meisje die vastgeboeid was aan een bankje in haar cel. Op de videotape is te zien dat de agent het meisje van het bankje trekt en met het gezicht op de betonnen grond gooit, voordat hij haar in een dwangbuis forceert.

De ouders van het meisje vertelde dat het gezicht van hun dochter een "puinhoop" was na de arrestatie, maar niet wisten wat ze van haar verhaal moesten geloven, tot ze de video zagen. Het meisje was aangeklaagd wegens het verzetten tegen arrestatie, het in bezit hebben van wiet en "een onhandelbaar kind zijn". Deze aanklachten zijn inmiddels ingetrokken, maar de politieagent is aangeklaagd voor mishandeling door de ouders van het meisje. In de aanklacht wordt ook vermeld, dat het gezicht van het meisje tijdens de arrestatie op de motorkap van een auto is geslagen.

Twee collega's van de agent zijn eveneens aangeklaagd die geprobeerd hebben de zaak in de doofpot te stoppen.

Jongeren zuipen zich ziek op Terschelling

Het alcoholge(mis)bruik deze zomer van vakantievierende jeugd op Terschelling loopt de spuigaten uit: Nog nooit zijn er zoveel gevallen van alcoholvergiftigingen op het eiland geweest als dit jaar. In 14-dagen tijd zijn al drie meisjes en twee jongens (van 14 tot 16 jaar) met alcoholvergiftiging naar het vaste land gebracht.

Huisarts P. Smit op Terschelling zegt ,,In de dertig jaar dat ik werkzaam ben als huisarts op het eiland heb ik nog nooit zoveel gevallen meegemaakt. Deze vijf jongeren, bij wie het gelukkig met een sisser is afgelopen, zullen niet de laatsten zijn."

De jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar drinken volgens de huisarts zo een liter sterke drank op. ,,Ze hebben waarschijnlijk geen idee wat dat met hen zal kunnen doen. De lever kan hiervan een enorme klap krijgen. Als je er niet op tijd bij bent, kun je er zelfs aan doodgaan".

Weduwe wacht al 26 jaar op uitkering

Sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Giancarla Gatti (60) uit Italië heeft genoeg van het wachten. Al 26 jaar wacht zij op een uitkering, nadat haar man bij een ongeluk om het leven was gekomen. Nu wil ze door middel van een protest, waarbij ze zich vastgeklonken heeft aan het hek van het gerechtsgebouw, eindelijk dat krijgen waar ze al 26 jaar recht op heeft.

Een nieuwe wet zou voorschrijven dat ze alleen al door de fouten van justitie 16.000 euro smartengeld zou kunnen krijgen, maar ook dat bedrag kan ze niet snel tegemoet zien. Het Ministerie van Justitie zegt namelijk simpelweg dat het geld op is. Gatti heeft echter al een vervolgplan klaarliggen: Mocht deze actie niet helpen, dan gaat ze in hongerstaking. "Het is mij onverschillig of ik sterf. Ik wil alleen gerechtigheid", zegt zij.

Gatti heeft na 26 jaar ruim 100.000 euro ontvangen, maar mist nog steeds een groot deel van haar uitkering. Het grootste gedeelte van die 100.000 euro zijn opgegaan aan proceskosten.

Dodelijk virus duikt op in New York

De autoriteiten in New York meldden gisteren dat het West-Nijlvirus opnieuw in de stad is aangetroffen. Het dodelijke virus is al in vijf wijken van New York gevonden.

Vannacht is er begonnen met de bestrijding van het virus, die vooral door muggen wordt verspreid. In de afgelopen jaren heeft het virus zich rustig gehouden, niet meer dan achttien mensen in de VS stierven aan het West-Nijlvirus. Zeven daarvan kwamen uit New York. In Texas stierf deze week een man aan het virus.

Het West-Nijlvirus kan voor hersen- en hersenvliesontsteking zorgen. Symptomen zijn hoge koorts, hoofd- en spierpijn, verwardheid en verlies van bewustzijn. Sinds de ontdekking van het virus in 1937 komt het nog sporadisch voor in Afrika, Europa en het Midden-Oosten.

VS: Democraat uit ''House'' gezet

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (House of Representatives) heeft een afgevaardigde uit het Huis gezet. Het betreft de excentrieke Democraat James Traficant, die de discutabele eer heeft de tweede afgevaardigde ooit te zijn die sinds de Amerikaanse burgeroorlog uit het Huis is gezet. Het besluit werd bijna unaniem, met 420 tegen 1, genomen.

Aanleiding voor zijn verwijdering is een recentelijke veroordeling voor tien misdrijven, waaronder afpersing, smeergeld en belastingfraude. Traficant moet daarvoor waarschijnlijk 7 jaar in de cel.

Traficant, afgevaardigde sinds 1984, staat bekend om zijn flamboyante speeches en heeft de bijnaam the bad boy of congres. Zelf zegt hij het slachtoffer te zijn van een vendetta die de regering tegen hem zou voeren. Bij zijn verwijdering zei Traficant dat hij de eerste afgevaardigde zal zijn die vanuit zijn cel zal worden herkozen.

VS: Miljarden voor 'War on Terror''

De Verenigde Staten gaan de komende jaren 29 miljard euro steken in de oorlog tegen het terrorisme. Het Amerikaanse Congres heeft ingestemd met het budget. Voorwaarde is wel dat de VS blijft vasthouden aan zijn afwijzing van het Internationale Strafhof.

De helft van het miljardenbedrag is bestemd voor het ministerie van Defensie. Ook gaat geld naar veiligheidsmaatregelen op vliegvelden, de FBI, en naar het buitenland; Israel krijgt 200 miljoen euro voor de strijd tegen terrorisme. De Palestijnen 50 miljoen euro.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.