Politie onderzoekt mishandeling bij Now and Wow

Een 31-jarige Rotterdammer heeft aangifte gedaan van een ernstige mishandeling bij dansclub Now & Wow in het Rotterdamse Lloydkwartier. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Een vriend van het slachtoffer submitte ons het voorval:
1. Het is zondagochtend 21 juli om ongeveer 6 uur.
2. Er lopen 2 jongemannen buiten het terrein van Now & Wow .
3. Er reed een auto achter hen. De bestuurder wilde dat ze opzij gingen.
4. Per ongeluk raakte een been van de jongemannen de voorbumper van de auto, waarna de bestuurder uitstapte. Hij begon de jongeman te slaan. Zodoende ontstond er een vechtpartij.
5. Plotsklaps verscheen een grote groep uitsmijters van Now & Wow bij de vechtpartij.
6. Die grepen de jongeman bij de armen en brachten hem onder dwang mee naar de discotheek.
7. Ze gooiden hem in een gesloten ruimte.
8. Daar werd de jongeman een uur lang door de uitsmijters wreed mishandeld. Ze gebruikten onder andere hun vuisten en kratten. Tevens werd hij flink geschopt.
9. Het slachtoffer mocht via een uitgang de tent verlaten.
10. Ondertussen was de jongeman zeer ernstig verwond met name aan zijn gezicht, zijn armen en zijn bovenlichaam.
11. Vervolgens trachtte een van de uitsmijters alsnog met een scherp voorwerp zijn gezicht te verminken. De jongeman kon maar net met zijn armen zijn gezicht beschermen. Hierdoor waren de pezen van zijn handen gesneden.
12. Daarna reed het slachtoffer met zijn auto zelf naar het Dijkzigt ziekenhuis.
13. Aldaar werd de jongeman aan zijn verwondingen geholpen (EHBO). Het ziekenhuispersoneel belde de politie op.


Het voorval is vandaag ook in het Rotterdams Dagblad te lezen.

Exploitant K. Hanenberg van de danceclub zegt de vechtpartij heel vervelend te vinden, maar geen partij te zijn in het incident. 'Mocht de politie tot de conclusie komen dat er binnen toch wat is gebeurd, dan zullen wij uiteraard maatregelen nemen. De portiers die bij Now & Wow voor de deur staan, worden ingehuurd bij een extern beveiligingsbedrijf. Het zijn niet onze eigen mensen. Niettemin gaat het om gecertificeerde beveiligers, waar hoge eisen aan worden gesteld. Er mag bijvoorbeeld absoluut geen geweld worden gebruikt. Mocht blijken dat er bij ons wel wat is gebeurd, dan kunnen wij niet langer met dit beveiligingsbedrijf samenwerken. Iemand die slaat, werkt niet in Now & Wow. Onze party's verlopen lief en gezellig.'

Hanenberg bevestigt wel dat zondagmorgen een incident bij zijn zaak heeft plaatsgevonden. 'Bij mijn weten was dat op de openbare weg en is daar geen personeel bij betrokken geweest,' zegt hij. 'Wat we nu weten is dat ter hoogte van de taxistandplaats een jongen een trap tegen een auto heeft gegeven, waarna tussen hem en de bestuurder een vechtpartij is ontstaan.'

De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart. De jongeman heeft flinke verwondingen opgelopen: 'Hij heeft een gebroken neus, blauwe tong, dikke opgezette ogen, doorgesneden pezen in zijn handen, zwaar gekneusde ribben en krassen en schrammen over zijn hele lichaam. Kortom, hij is aardig toegetakeld,' aldus de vriend in het Rotterdams Dagblad.