F1: Verstappen in belangstelling van Sauber

Jos the Boss en Peter Jones hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er bestaat nog steeds een kans om Jos Verstappen volgend seizoen weer in de Formule 1 terug te zien. Jos Verstappen zou kans maken om volgend jaar bij Sauber te kunnen rijden, zo meldt het blad RaceReport. Hij zou daar de plaats van de Braziliaan Felipe Massa overnemen.

Massa's positie in het Sauber-team staat al geruime tijd onder druk, doordat hij pas vier WK-punten heeft gescoord. Ook de fouten die hij heeft gemaakt tijdens de race in Engeland, waar hij vijf keer spinde, en het raken van de witte lijn bij het uitgaan van de pits in Frankrijk hebben hem geen goed gedaan. Tijdens de race in Frankrijk reed Massa daarna ook nog eens te hard door de pitstraat, wat hem opnieuw op een straf kwam te staan.

Al eerder stond Verstappen in belangstelling van Sauber. In het begin van het seizoen zou hij in aanmerking komen als testrijder, maar door het krappe Sauber-chassis paste de Nederlander met geen mogelijkheid in de auto. Zou Verstappen dus voor Sauber gaan rijden, dan moet in ieder geval de auto voor een deel worden aangepast.

Nick Heidfeld, eerste rijder van Sauber, blijft volgend seizoen wel bij Sauber rijden. Hij scoorde tot nu toe zes WK-punten en is een vaste waarde geworden.