Steeds meer vrouwen naar stripclubs

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Was de stripclub enkele jaren geleden nog het domein van de man, tegenwoordig vinden steeds meer vrouwen hun weg naar dit soort gelegenheden. Psychologen menen dat vrouwen deze gelegenheden bezoeken om hun eigen lichaam met dat van hun dansende soortgenoten te kunnen vergelijken.

Bovendien hopen de bezoeksters te leren hoe zij zelf sexy moeten dansen en bewegen, zo vertelt psychologe Dr Boyton aan de Britse krant The Independent on Sunday. "Vrouwen zijn enorm visueel ingesteld en vinden het daarom leuk om naar andere vrouwen te kijken. De danseressen laten zich van een sexy kant zien en hieruit kunnen de bezoekende vrouwen aflezen dat zij dit mogen bekijken, kopiëren, mee naar huis nemen en zelf ook sexy mogen zijn."

Niets met sex te maken

Volgens Peter Strinfellow, eigenaar van een Britse lapdance-club, is zeker een derde van zijn clientèle van het vrouwelijk geslacht. "Aantrekkelijke vrouwen vinden het leuk om andere aantrekkelijke vrouwen te bekijken. Dat heeft niets met seks te maken. Het gaat er om dat ze het leuk vinden om te zien hoe de meiden hun kleren uittrekken."