Amusementsindustrie wil kunnen hacken

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse Congres gaat een deze week ingediende wetsvoorstel van de amusementsindustrie in overweging nemen die het copyright-houders mogelijk maakt PC's, die voor illegale filesharing gebruikt worden, op afstand onbruikbaar te maken.

De wet, gesteund door hoge leden van de Republikeinse en Democratische Partij, zal copyrighthouders in staat stellen vrijwel ongehinderd te hacken, als ze een "redelijk vermoeden" hebben dat er piraterij plaatsvindt.

Iedereen wiens pc beschadigd wordt, zal aan de Amerikaanse officier van justitie toestemming moet vragen om een rechtzaak te beginnen en een aanklacht mag alleen ingediend worden als de schade hoger is dan 250 dollar.

Volgens het wetsvoorstel zal alleen de officier van justitie volledig op de hoogte zijn van de technologie die copyrighthouders gaan gebruiken om peer-to-peer netwerken buiten werking te stellen. De wet geeft niet aan of virussen, wormen, DOS-aanvallen of domein-hacken toegestaan zijn, wel dat de copyrighthouder geen bestanden mag wissen maar het beperkt het recht voor iedereen om een aanklacht in te dienen, mocht er bestanden per ongeluk verwijderd worden.