FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 juli 2002

Twee Nederlandse soldaten uit Kabul weggestuurd

SvenG en EdwinW hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Nederlandse militairen van de luchtmobiele eenheid in Kabul zijn naar huis gestuurd. Afgelopen weekeinde hadden zij Duits materieel beklad met 'ongepaste symbolen', zo heeft een woordvoerster van het ministerie van Defensie vandaag bevestigd.

De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in. De woordvoerster wilde niet zeggen hoe de ongepaste symbolen eruit zagen, maar volgens welingelichte bronnen ging het om hakenkruisen.

De twee soldaten zouden de hakenkruizen onder invloed van alcohol op voertuigen van de Duitse marechaussee hebben geklad. De mannen zijn geschorst en moeten rekening houden met ontslag, aldus de bronnen.

Koken met Dagobert III

Dag 3, na twee dagen aardappelen was het tijd voor iets anders. De bedoeling was om elke dag zelf wat te koken en dus ging ik na het werk boodschappen doen. Als een bijna volleerd student liep ik om tien over zes de Albert Heijn binnen. Spitsuur, alle studenten kwamen voor hetzelfde als ik: avondeten. Met een gratis rugtas van de Superdeboer, die ook de helft van de andere aanwezigen bij zich had, liep ik de AH binnen. Omdat ik toch niet op viel tussen het andere winkelend publiek, was de keuze snel gemaakt. Studentenmaaltijd nummer 1: macaroni met spinazie a la crème. Je koopt dus, net als de rest, een pak macaroni, een pak spinazie a la crème (uit de diepvries) en een pakje spekjes, voor het lekker.
Dan pak je een pan (ja, eerst betalen en naar huis fietsen), brengt water aan de kook, spinazie ondertussen in de magnetron en de spekjes in de (dit keer wel goed afgewassen) koekepan. Alles beetje warm maken en je hebt een heerlijke maaltijd. Zijn de spinazie en de spekjes vaak wat veel. Er zijn dan twee oplossingen: beetje luxer, macaroni met veel spekjes en spinazie of, iets voordeliger, je doet er meer macaroni bij en dan heb je voor de dag erna ook nog wat. Zo gezegd, zo gedaan en het smaakte goed vandaag.
En, hebben we nu ook weer iets geleerd? Jahoor:
Dingen maken die je van iemand anders geleerd hebt is vaak makkelijker dan iets nieuws brouwen

Minister Bomhoff eist vertrek topambtenaar

De kersverse minister van Volksgezondheid, E. Bomhoff (LPF), eist het onmiddelijke vertrek van directeur-generaal P. van Lieshout op zijn departement. Van Lieshout is tot ergernis van Bomhoff van mening dat het kabinet-Balkenende drie miljard euro moet investeren om de wachtlijsten in de zorg weg te werken.

Bomhoff, die ook vice-premier is, riskeert een conflict met de andere vice-premier, minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Remkes is verantwoordelijk voor de aanstelling en het ontslag van hoge ambtenaren. Hij ziet geen enkele reden om Van Lieshout te ontslaan. Bomhoff heeft Van Lieshout inmiddels zelf op non-actief gesteld.

Merkwaardig is dat Bomhoff nog maar kort geleden, als directeur van economisch onderzoeksinstituut Nyfer, zelf ook nog pleitte voor miljardeninvesteringen in de zorg.

Pas in 2003 veiligheidsrapport Fortuyn

De commissie die onderzoek doet naar de beveiliging van Pim Fortuyn, De commissie-Van den Haak, zal pas begin 2003 haar rapport uitbrengen. De ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie zullen binnenkort wel een reportage krijgen van de commissie. Daarin worden geen conclusies getrokken, maar wordt alleen de werkwijze van de commissie toegelicht.

De commissie wil betrokkenen ondervragen en gegevens verzamelen om zo te kunnen vaststellen of er bedreigingen waren en of het juist was dat er geen veiligheidsmaategelen omtrent Fortuyn getroffen waren. Alle gegevens vanaf het moment dat Fortuyn op 20 augustus 2001 bekendmaakte in de politiek te gaan, zullen onderzocht worden.

Boogerd als eerste boven

Ex-Rabobankkopman Michael Boogerd heeft vandaag de etappe naar La Plagne gewonnen, de rit die hij wilde winnen en ook wel de koninginnerit genoemd, vanwege de drie bergen van de buitencategorie.
De rit begon saai en als een groep toeristen begon het peloton aan de beklimming van de Col du Galibier. Vlak voor de top ontstond er een kopgroep met onder andere Michael Boogerd, Laurent Jalabert en Axel Merckx. Van deze kopgroep ging Boogerd er met O'Grady, Hunter en Fagnini vandoor.
Aan de voet van de Col de la Madeleine sprong Boogerd weg en begon hij aan een eenzame weg naar de top. Hij had op dat moment ruim 10 minuten voorsprong op de groep met Armstrong, Beloki, Botero en ook Leipheimer. Dit zou hem de vijfde plaats in het algemeen klassement opleveren en dus werd er gejaagd. Banesto en ONCE reden voor Mancebo en Azevedo. De voorsprong liep terug naar 7 minuten.
Onderaan La Plagne was Boogerd nog steeds vooruit en met 7 minunten voorsprong leek hij op de overwinning af te fietsen. Totdat gele-truidrager Lance Armstrong er vandoorging en akelig dicht bij leek te komen. Hij haalde de renners die ooit tot de kopgroep behoorden een voor een in en alleen Sastre kon mee met het moordende tempo van 'de kanibaal'.
Boogerd kwam uiteindelijk toch als eerste over de finish, gevolgd door Sastre en Armstrong.

TOP-20
1 BOOGERD Michaël (Rabobank) in 5h 48' 29"
2 SASTRE Carlos (CSC-Tiscali)op 01' 25"
3 ARMSTRONG Lance (US Postal) op 01' 25"
4 BELOKI Joseba (ONCE) op 02' 02"
5 RUMSAS Raimondas (Lampre) op 02' 02"
6 LEIPHEIMER Levy (Rabobank) op 02' 10"
7 BASSO Ivan (Fassa Bortelo) op 02' 14"
8 AZEVEDO José (ONCE) op 02' 14"
9 BOTERO Santiago (Kelme) op 02' 23"
10 HERAS Roberto (US Postal) op 02' 25"
11 MANCEBO Francisco (Banesto) op 02' 51"
12 GONZALEZ GALDEANO Igor (ONCE) op 04' 39"
13 MONCOUTIE David (Cofidis) op 05' 04"
14 RUBIERA José Luis (US Postal) op 05' 24"
15 LELLI Massimiliano (Cofidis) op 05' 54"
16 VOGONDY Nicolas (Francaise des Jeux) op 05' 54"
17 VIRENQUE Richard (Domo – Farm Frites) op 05' 54"
18 LAISEKA Roberto (Euskatel) op 05' 54"
19 OSA Unai (Banesto) op 06' 33"
20 HAMILTON Tyler (CSC-Tiscali) op 07' 28"

Tour de France - Uitslag etappe 16

Michael Boogerd is winnaar geworden van de zestiende etappe in de Tour de France. In de koninginnenrit met drie Alpen-cols van de buitencategorie begon hij na 93 km aan de voet van de Col de la Madeleine aan een indrukwekkende solo, die hij op La Plagne bekroonde met een etappezege.

Gele-truidrager Lance Armstrong ging in de slotklim op 4 kilometer voor de meet in de tegenaanval. Hij voegde zich snel bij de eerder ontsnapte Carlos Sastre, maar het duo kon Boogerd niet meer van zijn heroïsche zege afhouden. Op 1.25 werd Sastre tweede, voor Armstrong die weer belangrijke tijdwinst boekte op zijn naaste rivalen in het klassement.

Meer nieuws vind je op de FOK! Tourmanager.

Necrologieën Prins Claus al online

Plonz, Operations, Herman en Irritator hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal kranten, waaronder de Haagsche Courant weten al te melden dat Prins Claus is overleden. Ze hebben al necrologieën online staan. De prins leeft echter nog, al is zijn toestand zorgelijk.

De kranten linken niet naar het artikel vanaf de frontpage, maar de zoekmachine vindt de artikelen wel. Op de weblog Tonie.net zijn een aantal plekken te vinden waar kranten necrologieën hebben staan. Een aantal kranten hebben de necrologieën inmiddels alweer offline gehaald, maar er staan ook screenshots bij.

Overheid moet FM-frequenties veilen

Sorcerer8472 en velen andere hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bestuusrechter in Rotterdam heeft een einde gemaakt aan de frequentie-soap. Hij oordeelde dat alle beschikbare FM-radiofrequenties geveild moeten worden voor een periode van acht jaar.

De bestuursrechter trekt hiermee zich niets aan van het regeerakkoord van CDA, LPF en VDD: die wilden juist de frequenties verdelen voor de best biedende, waarbij ook de prijs zou wegen.

Voor 16 september moet er een afkondiging zijn voor een veiling.

Het ministerie van Economische Zaken, dat over de radiofrequenties gaat, laat momenteel juristen de uitspraak bestuderen. Onduidelijk is of er beroep aangetekend gaat worden.

Atsma van de CDA reageerde "zeer verbaasd" op de rechtelijke uitspraak. "Dit is een politieke kwestie en daar hoeft de rechter zich niet mee te bemoeien." Atsma wijst op de afspraken die gemaakt zijn tijdens de kabinetsformatie. "Eindelijk was er een breed politiek draagvlak om niet te veilen en dan krijg je deze uitspraak. Ik moet de volledige uitspraak nog bestuderen, maar het CDA laat het hier niet bij zitten."

Amerikaan verdrinkt in chocolade

Gioachino en ronhui hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Pennsylvania is een 19-jarige werknemer van een snoepfabriek verdronken in een vat met 4.500 liter vloeibaar chocola.

Het lichaam van de ongelukkige Yoni Cordon uit Philadelphia werd dinsdag gevonden. Onduidelijk is hoe lang hij in de chocolade heeft gelegen, omdat niemand hem heeft zien vallen. De politie gaat ervan uit dat het een ongeluk is.

FOK!forum was gedeeltelijk minder leesbaar

Momenteel hebben de forummende FOK!kers last van het niet werken van de Active Topics en een verslechterd uiterlijk van de topiclijsten en overige pagina's. Bij sommigen is er zelfs helemaal niets te zien en kan de browser javascript-foutmeldingen geven.

De oorzaak hiervan ligt in het ontbreken van de javascript-, CSS- en imagefiles. Deze staan om technische redenen op een andere server en die server geeft de files op dit moment niet door.

Waar dát door komt is ons niet bekend, maar we proberen het te verhelpen.

Update 15:07
De bewuste server, die normaal gesproken luistert naar de naam Apollo, accepteert momenteel geen connecties meer.
In Non-Tweakertaal is dat iets als: de server weigert de bestanden door te geven.
Er wordt aan het probleem gewerkt.

Update 15.14
Door het wijzigen van de bestandslocaties is het forum weer op normale wijze zichtbaar. Daarnaast doet ook Apollo het weer normaal dus er zou geen probleem meer moeten zijn.

Big-Brother watcher als baan

In Engeland is Big-Brother weer op tv te zien, en dat leidt in het preutse koninkrijk tot een merkwaardige baantje, waar menige Fok!ker van het eerste uur slechts van had kunnen dromen: Betaald worden om Big Brother te kijken. Het Britse tabloid The Sun heeft een man in dienst die elke seconde van het programma bekijkt. Zijn enige taak is om elk stukje naakt dat op het scherm voorbijkomt nauwkeurig te noteren, zo meldt de Independent.

The Sun neemt de zaak zo serieus dat Rob Kelly zich door iemand moet laten vervangen als hij enkele minuten naar het toilet moet. Ook 's nachts neemt iemand het van hem over.

De Britse tabloids hebben elkaar de voorbije weken bevochten om de meest ranzige foto's uit de nieuwe BB-reeks. Vooral ene Jade Goody prijkte herhaaldelijk op de voorpagina. De reden: omdat ze zo vaak dronken is, vergeet ze geregeld dat haar borsten in elke Britse huiskamer te zien zijn.

Circus Herman Renz tweemaal geïmiteerd

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse Circus Herman Renz heeft alle grote gemeenten in Nederland gewaarschuwd voor twee rondreizende circussen die misbruik zouden maken van de naam Renz. De bedrijven zouden met achterlating van schulden door Nederland trekken.

Het echte 'Circus Renz' krijgt vervolgens de rekeningen gepresenteerd. 'We worden om de haverklap lastig gevallen door deurwaarders die ons nota's voorleggen die oplopen tot 70.000 euro', aldus een woordvoerder van Circus Herman Renz. 'Ook worden we overspoeld met klachten van het publiek over de hoge toegangsprijzen en de kwaliteit van de voorstellingen. Zo gebruikt één van de twee circussen kleine kinderen om op te treden. Dit gaat ten koste van onze goede naam. Wij worden steeds gedwongen ons te verdedigen terwijl wij hier niets mee te maken hebben.'

Volgens het Circus Herman Renz is één van de nepcircussen afkomstig uit Duitsland. 'Één 'Circus Renz' doet er alles aan om zich voor te doen als het Nederlandse Circus Herman Renz', aldus de woordvoerder. 'Ze gaan zelfs zo ver dat ze aangeven familie te zijn van het Nederlandse circus om zo een speelvergunning te krijgen. Dat is uiteraard geheel op leugens gebaseerd.'

Circus Herman Renz wil juridische stappen tegen de twee concurrenten ondernemen. 'We onderzoeken momenteel alle mogelijkheden om ze aan te pakken. Maar dat is nog best moeilijk. De naam Circus Herman Renz is een wettelijk vastgelegd merk. De andere twee circussen gebruiken weliswaar de naam Renz maar zetten daar wel een iets ander voor- of achtervoegsel bij. Ze zijn dus niet aan te pakken voor de inbreuk op het merkenrecht. We onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn.'

Vivendi wil Canal+ Nederland verkopen

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Canal+ is te koop. De eigenaar, Vivendi, wil van de verliesgevende zender af, omdat deze een redding van het concern in de weg staat. Naast Canal+ Nederland wordt ook Canal+ Polen verkocht. Ook de Canal+-dochter die software maakt voor de decoders, wordt van de hand gedaan.

De rest van Canal+, waaronder betaalzenders in Frankrijk en Duitsland, wordt verder verzelfstandigd. Het verwacht daarvoor echter geen belangstelling, zolang de Nederlandse zender nog onderdeel van de tv-tak uitmaakt. Vandaar dat het deze dus van de hand wil doen. De tv-activiteiten zijn namelijk goed voor zeventig procent van de verliezen die Vivendi het afgelopen jaar boekte.

Deze operatie moet de schuld van 17 miljard euro voor het Franse Vivendi verminderen, aldus Jean Rene Fourtou, de nieuwe topman van Vivendi. Vivendi wil 51 procent van de aandelen van de hand doen. Het concern is volgens de Franse wet verplicht een belang van 49 procent in de zender te behouden.

Er zijn speculaties dat de verkoop van Canal+ Nederland het einde van de zender betekent. De betaalzender, die grossiert in films en sportwedstrijden, maakt al jaren verlies. Canal+ in Nederland verwijst voor informatie naar het Franse moederbedrijf.

Cosmeticareview

De zomer schijnt in volle gang te zijn, al is dat buiten niet altijd zichtbaar. Nog niet zo lang geleden las je op deze plek wat we deze zomer aan moeten (of mogen...) qua kleding, nu ga je meer lezen over wat je met je haar en make up aanmoet en wat voor geurtjes je deze zomer kan verwachten.

Vele make up, parfum, shampoo en cosmetica fabrikanten stelde ik nog niet zo lang geleden de vraag: Wat zijn jullie producten voor deze zomer?
De resultaten kun je hier bewonderen. Staat jouw merk er niet tussen? Tja, dan hebben ze me niet beantwoord, of zijn ze wellicht mijn mailtje kwijtgeraakt....
Ook hier geldt: sorry heren, jullie komen nauwelijks aan bod. Maar misschien vind je hier wel een leuk geurtje om je vriendin mee te verrassen?

Onderzoek naar Israëlische F-16 aanval

Ka-Boem, victorvanacht en SHiQ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Israëlische strijdkrachten en de geheime dienst Shin Beth stellen een onderzoek in naar de aanval met een F-16 op een woonwijk in Gaza-stad, waarbij Hamasleider Salah Shehada en 13 burgers, waaronder kinderen, om het leven kwamen. Het onderzoek zal zich richten op de vraag of het leger op de hoogte was, of had moeten zijn, van de aanwezigheid van de burgers in het gebouw.

Internationale kritiek

De verwoestende aanval leidde tot een golf van wereldwijde kritiek. Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties veroordeelde de aanval scherp. Hij riep Jeruzalem op dergelijke acties te stoppen. Een woordvoerder van president Bush noemde het een tactloze actie die niet bijdraagt aan de vrede.
De Israëlische premier Sharon toonde zich gisteren nog bijzonder ingenomen met het resultaat van de actie van maandag, al zei hij te betreuren dat er ook onschuldigen waren omgekomen.

President Katzav

Na de stroom van kritiek stelde Sharon zich vandaag anders op. Nu zeggen functionarissen dat de inlichtingendienst een enorme blunder heeft gemaakt en dat Sharon noch Ben-Eliezer was ingelicht dat Shehada niet alleen in het gebouw was.

President Katzav van Israël zei dat de politieke leiders verantwoordelijkheid moeten nemen voor de mogelijke inschattingsfout. Inmiddels zijn de Israëlische veiligheidstroepen in hoogste staat van paraatheid uit vrees voor mogelijke wraakacties van Palestijnen.

Amsterdamse beurs stort verder in

De Amsterdamse beurs is, net als de andere Europese beurzen, vanochtend verder ingestort. Na bijna twee uur handelen stond de AEX 6,36% in de min op ruim 309 punten. Daarmee was het weerstandspunt bereikt, dat analisten eerder deze week op 315 punten legden. Het weerstandpunt is het niveau waarop deskundigen verwachten dat grote beleggers na koersdalingen weer aan het kopen slaan. Inmiddels is de beurs weer iets opgekrabbeld en staat op 317.

Bij de beleggers is kennelijk alle vertrouwen zoek. Alle grote fondsen leverden in waaronder Aegon, dat maandag met een winstwaarschuwing was gekomen. Nadat het fonds maandag al tientallen procenten was gedaald, leverde het vanochtend nog eens 10,5% in.

Akzo die vanochtend met tegenvallende resultaten kwam, ging bijna 12% onderuit naar 32,60 euro. Andere stevige verliezen leden grote fondsen als ASML, Fortis, ING, ABN Amro en Vedior.

Op 4 september 2000 stond de AEX op haar hoogste stand: 701 punten. Nu zit de beurs op het niveau van ruim 5 jaar geleden.

Onderzoek naar 'paskamermoord' afgesloten

Het onderzoek naar de geruchtmakende Zaanse paskamermoord, die in 1984 plaatsvond, is definitief afgesloten.
Persofficier mr. J. Hartjes zei dat inmiddels vast staat dat ook de tweede verdachte, naar wie in Macedonië onderzoek werd gedaan, is overleden.

De man kwam in 1992 om door een verkeersongeluk in Macedonië. Overigens is zijn betrokkenheid bij de moord niet aangetoond.

In januari van dit jaar kwam eindelijk vast te staan wie de hoofddader was van de moord op de 21-jarige Sandra van Raalten. Vlak voordat de zaak zou verjaren, leidde nieuw DNA-onderzoek tot de identificatie van K.E. als dader. Al in 1984 werd de man enige tijd als verdachte beschouwd, maar er was destijds onvoldoende bewijs voorhanden. Ook hij is inmiddels overleden.

Op 30 november 1984 werd Sandra dood aangetroffen in een van de paskamers van boetiek Manouk aan de Westzijde in Zaandam. Ze was vastgebonden aan handen en voeten met repen gordijn, haar mond was gekneveld met een zakdoek. Fietsenhandelaar Rob van Zaane werd voor de moord veroordeeld tot twaalf jaar cel. In hoger beroep sprak het gerechtshof hem vrij.

Condomi wil condooms over Sint Servaas kerk

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat FOK! vorige week meldde dat de gemeente Utrecht geen condoom om de Domtoren wilde, heeft de Duitse condoomfabrikant Condomi een nieuw plan bedacht. Het bedrijf wil de twee torens van de Sint Servaaskerk in Maastricht voorzien van grote condooms. Dit in het kader van de promotie van condoomgebruik, vooral onder jongeren.

Volgens een woordvoerder moet de gemeente Maastricht het verzoek nog beoordelen, maar hij liet alvast weten dat de gemeente vindt dat monumenten zich niet lenen voor reclamedoeleinden.

Doodstraf in Pakistan afgekocht met meisjes

Sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier ter dood veroordeelde Pakistanen hebben hun executie ontlopen door de nabestaanden van de slachtoffers acht meisjes en 8 miljoen roepie (bijna 60.000 euro) te geven. De vier waren veroordeeld voor de moord op twee mannen. De acht meisjes worden uitgehuwelijkt aan familieleden van de nabestaanden.

Volgens de plaatselijke traditie (Vani) kunnen bloedige conflicten tussen families worden opgelost door jonge meisjes en geld aan te bieden. Lokale politici hebben in de zaak bemiddeld: In eerste instantie waren twaalf meisjes en 12 miljoen roepie geëist.

Kat verdronken in reisbox

In een sloot in Alkmaar hebben medewerkers van de dierenambulance Noord-Kennemerland afgelopen zondag een kat gevonden die, opgesloten in een reisbox, was gedumpt; de kat was verdronken.

In de box zat niet alleen de kat maar ook blikjes kattenvoer en brokken. ''Blijkbaar wilde de eigenaar van alles in één keer af'', constateert een woordvoerder van de dierenambulance: ,,Dit is absurd, we komen wel vaker gevallen van dierenmishandeling tegen. Honden die aan bomen zijn gebonden en zomeer. Maar zo zout als in dit geval hadden we het nog niet gegeten''.

Doden door noodweer in Turkije

Sinds dinsdag wordt het noordoosten en centrum van Turkije geteisterd door noodweer, met als gevolg overstromingen. Door het noodweer hebben zeker zestien mensen het leven verloren. Honderden huizen en bedrijfjes zijn beschadigd.

Alleen al in de provincie Rize aan de Zwarte Zee kwamen vijf mensen om en worden nog twee anderen vermist. De regen belemmert de reddingswerkzaamheden in het bergachtige gebied.

In de provincie Yozgat, ten oosten van de hoofdstad Ankara, zijn zes kinderen omgekomen. Vier van de zes kinderen komen uit één gezin van wie het huis onderliep. Ook de moeder overleed.

Italiaanse mannen hebben zwembroekangst

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven op de tien Italiaanse mannen zijn bang om in zwembroek te gaan lopen. Zij vinden zichzelf of te bleek, of te dik of niet gespierd genoeg. Dit blijkt uit een dinsdag gepubliceerde uitslag van een enquete.

67 procent van de ondervraagden vertelde aan de onderzoekers van het Eta Meta Research-instituut dat zij het vooruitzicht in zwemkleding te moeten vertonen een nachtmerrie vinden. Slechts 18 zei zichzelf fysiek tiptop in orde én toonbaar te vinden.

Een kwart van de ondervraagden zegt vooral met T-shirt onder de parasol te gaan en 22 procent zei op geregelde tijdstippen de adem in te houden om het teveel aan buik te maskeren.

Justitie vindt duizenden Viagra-pillen

Anderhalve week geleden heeft Justitie in Delft 24.000 pillen in beslag genomen waarvan vermoed wordt dat het viagra-pillen zijn. Voor zover bekend is niet eerder zo'n hoeveelheid illegale potentiepillen onderschept.

Uit het onderzoek moet nog blijken dat het om de echte Viagra-pil gaat, of dat het om namaak gaat. De pillen kwamen aan het licht bij de doorzoeking van drie woningen en twee bedrijfspanden. De huiszoekingen vonden plaats naar aanleiding van de aanhouding van drie Delftenaren van 21, 34 en 39 jaar oud. Tevens vond de politie in hun auto nog zo'n 70.000 xtc-pillen. Een ander had een geladen pistool bij zich.

De politie vond verder nog 45.000 xtc-pillen, grondstoffen en hulpmiddelen voor het fabriceren van pillen. De straatwaarde van de drugs wordt door justitie geschat op 725.000 euro.

Tweede hole-in-one van man met één arm

Een 74-jarige man heeft voor de tweede keer in zijn leven met één arm een hole-in-one geslagen. Dit deed hij op een publieke golfbaan in Clovis (New Mexico). Met een ijzer-5 sloeg Art Baird zijn bal in één keer over de afstand van 123 meter naar het gat.

De man verloor zijn arm in 1952 bij een ongeluk. Zijn eerste hole-in-one sloeg Baird in Arizona in 1991. Om zijn linkerarm aan te sterken begon hij met een golfstok te zwaaien. Een van zijn vrienden zei dat hij dan evengoed golf kon gaan spelen. Hij deed het met succes.

Ophef over wachtgeldregeling Bijlhout

Er is in de Tweede Kamer ophef ontstaan over de 'aanzienlijke' wachtgeldregeling voor ministers en staatssecretarissen die al heel snel na hun aantreden opstappen.

De SP heeft gezegd het "belachelijk'' te vinden dat een opgestapte bewindspersoon, zoals ex-staatssecretaris Bijlhout, twee jaar lang recht heeft op een uitkering van in totaal ruim 150.000 euro, terwijl er sprake is van een dienstverband van slechts enkele uren.

Bijlhout heeft gezegd dat ze "in het belang van haar twee kinderen van 8 jaar en 14 jaar wel aanspraak wil maken op het wachtgeld''.

Behalve de SP hebben ook het CDA, de VVD en D66 gezegd de wachtgeldregeling kritisch te gaan bekijken. "Ik zou wel eens precies willen weten of iemand ook recht heeft op een dergelijke uitkering, terwijl er sprake is van verwijtbaar gedrag. Dat is toch heel iets anders dan wanneer iemand moet opstappen omdat het kabinet in zijn geheel is gevallen'', aldus CDA'er Rietkerk, die daarmee doelt op de onjuiste informatie die Bijlhout aan de toenmalige formateur Balkenende heeft gegeven.

LPF-leider Mat Herben daarentegen vindt het goed dat Bijlhout gebruik kan maken van een wachtgeldregeling. "Ze is al genoeg gestraft", aldus Herben.

In het eerste jaar bedraagt het maandelijkse wachtgeld voor een staatssecretaris 80 procent van het bruto maandsalaris van ¤ 8558 en in het tweede jaar ligt dat percentage op 70 procent.

De SP roept Bijlhout op om haar uitkering niet aan te vragen. "Dit wachtgeld is echt te gek voor woorden. Ik kan me niet voorstellen dat iemand van de LPF het onderste uit de kan wil halen'', aldus Van Bommel.

Artsen: Prins Claus had goede nacht

Vandaag meldde de rijksvoorlichtingsdienst dat Prins Claus een goede nacht heeft gehad. Maar zijn gezondheidstoestand is niet gewijzigd. Dit houd in dat de toestand van de prins nog steeds zorgelijk is.

De 75-jarige prins werd dinsdag overgebracht naar de afdeling intensieve zorg van het AMC, waar hij zondag was opgenomen omdat hij onvoldoende herstelde van klachten over de luchtwegen. Artsen achtten zijn toestand dinsdag dusdanig slecht, dat zij hem niet op een gewone kamer wilden laten.

Dinsdag avond kreeg de prins wel bezoek van zijn vrouw Koningin Beatrix samen met de drie zonen en prinsessen Maxima en Laurentien. Het gezelschap vertrok dinsdag laat in de avond.

35 Jaar cel voor moord op Spaanse boeren

Een rechtbank in Spanje heeft een Marokkaan voor de moord op twee boeren tot 35 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De moorden leidden in februari 2000 tot ernstige rassenrellen in de Zuid-Spaanse stad El Ejido. De 25-jarige Marokkaan heeft de moorden niet bekend.

Op 15 juli werd de man door een jury schuldig bevonden. De man stenigde een boer die wilde voorkomen dat hij een hond met stenen bekogelde. Toen een andere boer probeerde in te grijpen, doodde hij hem ook.

Een paar dagen na de moord op de boeren stak een andere Marokkaan een Spaanse vrouw dood toen hij haar tasje probeerde te stelen. Bij de rellen die volgden na de gewelddadige dood van de drie Spanjaarden, liepen ongeveer tachtig mensen verwondingen op.

Baldadige jongen krijgt proces-verbaal

Geron had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen uit Eindhoven heeft maandagavond in Dordrecht een geintje moeten bekopen met een proces-verbaal wegens baldadigheid.

De jongen had zich 's avonds verkleed in een zwart gewaad en had een masker opgezet. Hij verstopte zich daarop achter een boom. Als er iemand voorbij kwam, sprong hij plotseling tevoorschijn.

De 'boeman' had echter de pech dat hij dit ook deed bij een toevallig passerende agente. Die schrok zich kapot en beloonde de grappenmaker met een proces-verbaal.

Grote drugsvangst door Britse marine

Dinsdag heeft een torpedojager van de Britse marine in het Caribisch gebied een grote partij cocaïne onderschept. Op een jacht voor de kust van het Franse eiland Martinique troffen de mariniers 570 kilo drugs aan, zo maakte een woordvoerder bekend.

De verdovende middelen hebben een straatwaarde van 66 miljoen dollar. Twee opvarenden zijn gearresteerd. "We hebben een redelijke klap uitgedeeld in de internationale strijd tegen de drugs", aldus de kapitein van HMS Jeremy Blunden.

Het was de tweede drugsvangst binnen 24 uur door de Britse mariniers. Op een vissersboot uit Barbados troffen de marinemensen eerder al honderd balen marihuana aan.

De internationale gemeenschap heeft de afgelopen tijd de drugsbestrijding in het Caribisch gebied sterk opgevoerd. Marineschepen uit verscheidene landen, waaronder Nederland, patrouilleren op zee om te pogen snelle smokkelboten te onderscheppen.

Eind mei hield de Koninklijke Marine bij Colombia een speedboot aan met ongeveer 900 kilo cocaïne. Het was de tweede grote vangst van de marine dit jaar. In maart werd 1000 kilo cocaïne onderschept op een Panamees vrachtschip tussen Aruba en Curacao.

Wielrennen: Ullrich 6 maanden geschorst

Mr_Rammstein had ons via de newssubmit het volgende te melden, en vertaalde het ook voor ons:

Wegens dopinggebruik is oud Tour de France winnaar en wereldkampioen Jan Ullrich voor 6 maanden geschorst.

Tot dit besluit kwam de Duitse wielrennersbond gisteren in Frankfurt. Ullrich zelf heeft de straf inmiddels geaccepteerd.

Ullrich werd bij een dopingtest begin Juni positief bevonden op het middel Amphetamine. De wielrenner van de Duitse Telekomploeg heeft daarna op een persconferentie toegegeven enkele tabletten te hebben gebruikt met wat vrienden tijdens een kroegentocht. Hij ontkent overigens geweten te hebben wat er in die tabletten zat.

De voorzitter van de wielrennersbond, Peter Barth, verklaart dat de bond tot de eis van 6 maanden is gekomen, omdat Ullrich de middelen niet tot zich had genomen om er beter door te gaan presteren. Ondanks dat heeft Ullrich toch het dopingregelement overtreden. Er zullen er waarschijnlijk geen verdere processen gevoerd worden tegen de wielrenner wegens het dopinggebruik. Na Ullrich's bekentenis werd er namelijk ook een vervolging door het gerecht in München voorbereid wegens overtreding van de wet verdovende middelen.

Volgens het hoofd van de Duitse wielrennersbond, Sylvia Schenk, hoeft de strafmaatregel niet het einde te betekenen van Ullrich's loopbaan. Of de sporter een comeback zal maken hangt af van de ernst van de verwondingen aan zijn knie en zijn eigen doorzettingsvermogen.

Ullrich werd in mei geopereerd aan zijn knie in een kliniek in het Beierse Bad Wiessee. Op de persconferrentie in Juli verklaarde hij te werken aan een comeback. 3-Voudig tourwinnaar en huidig favoriet Armstrong is overtuigd van een comeback van Jan. "Jan kommt wieder", verklaarde hij. Hij is ervan overtuigd, dat Ullrich de middelen niet gebruikte om zijn prestaties te verbeteren. "Ullrich is een jongen, die een domheid begaan is in de disco".
Overigens kwam Ullrich in mei ook al in opspraak. Bij een auto-ongeluk, waarbij sprake was van drankgebruik werd zijn rijbewijs voor één jaar ingetrokken.

Voor meer wielrennen zie: De FOK! Tourmanager

Brand in parkeergarage Scheveningen

In een parkeergarage aan de Zwolsestraat in Scheveningen heeft woensdagochtend rond 04.00 uur een brand gewoed. Door de brand werden vier bovengelegen woningen tijdelijk ontruimd. Twee auto's in de garage zijn volledig uitgebrand en twee gedeeltelijk. Een woordvoerder van de brandweer meldde verder dat ook een deel van het plafond is ingestort.

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting in een van de auto's. Volgens de brandweer is de schade ongeveer 400.000 euro. De brandweer beslist woensdagochtend na metingen of de garage vrijgegeven kan worden.

Asteroide raakt mogelijk in 2019 de aarde

Door astronomen is een asteroïde ontdekt, die mogelijk in 2019 de aarde zal raken. Als de asteroide inderdaad de aarde raakt, dan zou dat een wereldramp kunnen veroorzaken.

Volgens berekeningen door de astronomen zou de asteroïde, genaamd 2002 NT7, op 1 februari 2019 de aarde kunnen raken. Er moet wel gezegd dat er nog veel onzekerheden bestaan over deze voorspelling.

Het brokstuk, met een grootte van ongeveer 2 kilometer, is groot genoeg om een heel werelddeel te verwoesten. Daarnaast kan een inslag voor wereldwijde klimaatveranderingen zorgen.

Onderzoekers in de Amerikaanse staat New Mexico signaleerden het hemellichaam voor het eerst op 5 juli. Sindsdien houden astronomen uit de hele wereld de asteroïde nauwlettend in de gaten. Volgens de NASA kan na verder onderzoek blijken dat 2002 NT7 de aarde toch op enige afstand zal passeren.

Iedereen die ons dit via de newssubmit meldde, bedankt voor de tip!

Overboord geslagen hond zwemt 16 kilometer

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een hond heeft 16 kilometer gezwommen na overboord te zijn geslagen. De tweejarige labrador Todd sloeg bij de noordpunt van het Zuid-Engelse eiland Wight van de boot van zijn baas. Maar liefst zes uur lang worstelde hij zich al zwemmend door het ijskoude water tot hij, niet ver van zijn woonplaats, aan wal kwam.

Het doorweekte dier werd door een voorbijganger naar de politie gebracht die de viervoeter, dankzij de chip met gegevens in Todds nek, spoedig met zijn baasje kon herenigen. Toen agenten het dier thuis brachten, arriveerde daar net de bedroefde eigenaar. Die had nog urenlang op zee naar zijn viervoeter gezocht en uiteindelijk de hoop opgegeven hem ooit nog te zien.

Stewardessen naakt voor douaniers

Esposa en Bazza hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KLM is woedend op de douane van Bonaire omdat zij stewardessen van de luchtvaartmaatschappij vlak voor het vertrek van hun vlucht onderwierp aan een vernederende controle op smokkelwaar.

Alle twaalf stewardessen van vlucht KL 754 van Bonaire naar Amsterdam, moesten zich voor vrouwelijke justitieambtenaren maar onder toezicht van mannen uitkleden en ondergingen inwendige controles op bolletjes. "Een schandalige blunder", is het oordeel van KLM-directiewoordvoerder Hugo Baas, die tevens van mening is dat "de aanpak van de controle, waar geen mannen bij hadden mogen staan krenkend, mensonterend en zeer bedreigend" was.

"Beestachtige vertoning"
De KLM-medewerksters moesten onder meer bukken en andere posities innemen om controle op de intiemste plekken mogelijk te maken. Onderwijl werd door de ambtenaren uitsluitend gesproken in het papiamento, zodat geen van de stewardessen hen kon begrijpen. De woedende mannelijke vliegers konden wegens tijdgebrek niet meer gecontroleerd worden omdat het toestel anders vertraging zou oplopen. De protesten van de luchtvaartmedewerkers waren tegen dovemansoren gericht, de douaniers zetten de controles onverstoorbaar voort. "Het was een beestachtige vertoning", aldus de stewardessen.

Opheldering
De KLM, die woedend gereageerd heeft op de gebeurtenissen, eist van de autoriteiten op de Nederlandse Antillen honderd procent garantie dat een dergelijk optreden niet meer zal voorkomen. "Een reguliere controle van KLM-bemanningen, fouilleren en inzage in de bagage, behoort tot de afspraken. Maar deze aanpak gaat alle perken te buiten", aldus de KLM-woordvoerder.

Het ministerie van Justitie heeft direct om opheldering gevraagd. De officier van justitie in Willemstad, die de actie tegen narcoticasmokkel coördineert, zegt te zijn geschrokken van het optreden op Bonaire.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.