Licht herstel Claus zet niet door [UPDATE 2]

De_Schaduw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Claus ligt nog steeds op de Intensive Care van het AMC in Amsterdam. De 'lichte verbetering' in zijn toestand, waar gisteren melding van werd gemaakt, zet niet door, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

In een bericht in De Volkskrant was vannochtend te lezen dat de prins last heeft van een nog onbekende infectie, waarvoor hij met verschillende antibiotica behandeld wordt. Omdat Claus aan verschillend kwalen tegelijk lijdt, moet het lichaam harder werken om bijvoorbeeld bacteriën te bestrijden. Hierdoor zou een orgaan het kunnen begeven, waardoor weer andere organen overbelast worden en op hun beurt uitgeschakeld worden. Dit wordt 'Multi-orgaan falen' genoemd.

Terugval mogelijk
Dit doemscenario is echter op dit moment niet aan de orde, maar deskundigen waarschuwen dat een zorgwekkende terugval mogelijk blijft bij bijvoorbeeld een septische shock, waarbij bacteriën via de bloedbaan de rest van het lichaam aantasten. Als dit gebeurt falen in veel gevallen hart en longen.

Prins Claus kreeg gisteren bezoek van zijn kinderen en ook voor het eerst van prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven. Koningin Beatrix week geen moment van zijn zijde.

- Update 12:26
De RVD heeft zojuist in een korte verklaring bekendgemaakt dat de toestand van de Prins "opnieuw zorgelijk" is.

- Update 14:16
De informatie van de RVD is minimaal, maar prins Claus zou kampen met een infectie waarvan de bron nog niet bekend is. Inmiddels is anti-bioticum toegediend en wordt er gewacht op te resultaten uit het labaratorium.