Meisje geboren ná sterilisatie en abortus

RaZoR_FR en Red_Bull hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 14 juli 2001 werd in Noorwegen een meisje twee maanden te vroeg, maar kerngezond en ruim 2 kilo zwaar, in een auto op weg naar het ziekenhuis geboren: Trude. Op zich allemaal niet zo heel bijzonder, ware het niet dat de vader zich had laten steriliseren en dat de moeder een abortus had ondergaan.

De vader, Anders Ovretveit, had zich na een operatie tegen kanker laten steriliseren. Tot tweemaal toe hadden onderzoeken uitgewezen dat kinderen verwekken er voor hem echt niet meer in zat. Tot grote verrassing van zowel de 37-jarige vader als de 33-jarige moeder raakte de moeder begin vorig jaar toch zwanger.

Het paar had al twee kinderen en besloot daarom tot een abortus. Maar nadat de moeder tijdens een partijtje volleybal pijn had gekregen, onderging ze nog maar eens een zwangerschapstest. Daaruit bleek dat ze wel degelijk nog een keer moeder zou worden.

De ouders brachten hun verhaal vandaag naar buiten omdat ze andere ouders ervoor te waarschuwen dat operaties niet altijd even goed uitpakken.