FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 juni 2002

Tweespalt in de LPF dreigt

Buiten het rumoer over het oude bestuur, dat het nieuwe bestuur heeft weggestuurd, rommelt het nog meer binnen de LPF.

Fractievoorzitter Mat Herben ligt onder vuur bij sympathisanten van de LPF. Volgens Herben zijn zo'n 20, op internet actieve leden, uit op zijn val. Op internet bekritiseert de groep de huidige koers van de LPF, en volgende week, op de ledenvergadering van de partij, zullen ze zich flink laten roeren.

De Tweede Kamer fractie van de LPF staat overigens als één man achter Herben.

Opstappen gehele fractie

LPF-Kamerlid Ferry Hoogendijk liet vanavond in Netwerk weten dat als er, op de ledenvergadering begin juli, geen fractie gezindbestuur gekozen wordt, de mogelijkheid bestaat dat de gehele LPF-Tweede Kamer fractie uit de partij kan stappen. Op die manier zou men het oude bestuur kunnen omzeilen.

Mocht de Tweede Kamer fractie van de LPF werkelijk in zijn geheel uit de partij stappen, wat nog lang niet zeker is, dan heeft de LPF geen vertegenwoordigers meer in de Kamer. De huidige fractie mag gewoon blijven zitten en zou een andere partij (met of zonder de naam van Fortuyn) kunnen oprichten.

LPF-bestuur stuurt opvolgers weg

MrMarcus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn stuurt het nieuwe bestuur van de partij, dat woensdag geïnstalleerd zou worden, naar huis. Dat heeft bestuurslid Dost bevestigd.

Betrokkenen zeggen dat het oude bestuur zeer ontevreden is over de koers van het nieuwe gezelschap. Dit zou de LPF-leden te weinig inspraak willen geven. De mensen die de LPF in februari oprichtten, vormen het oude bestuur.

Van die vier is Fortuyn vermoord en stapte diens vriend De Booij op. Dost en Langendam bleven over. Eerstgenoemde zou ook in het nieuwe bestuur, dat al werkzaam is als 'interim-bestuur', zitting nemen.

Inbreker gaat er met papegaai vandoor

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag heeft een 55-jarige vrouw dinsdag de schrik van d'r leven gekregen. De vrouw lag in de kamer rustig een dutje te doen, totdat zij wakker schrok van het geschreeuw van haar papegaai. De vrouw liep naar de huiskamer en kwam oog in oog te staan met een inbreker die de papegaai onder zijn trui had gedaan en het op het lopen zette.

Waarschijnlijk was de inbreker zo geïrriteerd door het geluid van de papegaai dat hij het beest onderzijn trui stopte. Het vermoeden bestaat ook dat de papegaai al eerder was vertrokken door de tuindeur die open stond. Maar Bharti Nannan, dochter van de gedupeerde vrouw, acht dit onwaarschijnlijk.


Behalve de papegaai is de vrouw niets kwijt.

Antidepressiva helpen ook de hond

Antidepressiva pillen zoals Prozac kunnen ook zeer nuttig zijn voor de hond. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Gent wat agressieve honden onderzocht.

Een slechte doorstroom van hersensignalen blijkt de oorzaak te zijn van de agressiviteit. De slechte doorstroom wordt volgends de onderzoekers veroorzaakt aan een te kort aan serotonine. Als de hond antidepressiva binnen krijgt zorgt dat er voor dat er meer serotonine vrijkomt en de hond minder agressief is.

Een simpel pilletje kan het afmaken van gevaarlijke huisdieren overbodig maken, verteld Kathelijne Peremans die het onderzoek leidt. Overigens is een geneesmiddel alleen niet genoeg. Sociale factoren zoals omgang met het dier, te kleine behuizing en dergelijke moeten ook aangepast worden.

Patiënten willen meer informatie van ziekenhuizen

Uit een onderzoek van de consumentenbond blijkt dat veel patiënten te weinig informatie krijgen over hun behandeling. Dit blijkt uit het onderzoek wat de consumentenbond deed naar de patiëntvriendelijkheid van ziekenhuizen.

Aan het onderzoek deden zo'n 40.000 patiënten en 42 ziekenhuizen mee. Meer dan de helft van de ondervraagde patiënten blijkt niet tevreden te zijn over de informatie die wordt verstrekt over de bijwerkingen en de gevolgen van een behandeling. Ook blijkt uit het onderzoek dat veel artsen en verpleegkundigen tegenstrijdige informatie verstrekken.

Tevens blijkt uit het onderzoek dat veel patiënten klagen over de slechte privacy in de ziekenhuizen tijdens vertrouwelijke gespreken. Ook zijn er veel klachten dat patiënten geen "afrondingsgesprek" krijgen als ze worden ontslagen uit het ziekenhuis.

De Consumentenbond pleit voor verbetering van de informatievoorziening. "De informatie bij het ontslag en de nazorg aan patiënten zou verbeterd kunnen worden", aldus de bond. "In feite zijn dit wettelijke rechten, die in de praktijk nog onvoldoende invulling krijgen."

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is bereid de aanbevelingen van de Consumentenbond over te nemen. "De informatieplicht is een professionele verantwoordelijkheid", aldus vice-voorzitter R. Peters. "Dit is dus een belangrijke les die we als ziekenhuizen uit dit onderzoek kunnen trekken. Maar het moet ons ook mogelijk worden gemaakt die verantwoordelijkheid waar te maken. Daarom moeten er minder regels en meer geld komen."

'Nieuwe aanvallen Al-Qaeda via het internet'

:: youri weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse overheid maakt zich ongerust over eventuele 'cyber-attacks' van Osama Bin Laden's Al-Qaeda-netwerk. Door de 'cyber-attacks' zou Al-Qaeda doelen als kerncentrales en stuwdammen kunnen treffen.

Een in beslag genomen computer van een Al-Qaeda 'kantoor' bevatte modellen en technische informatie over dammen. Amerikaanse autoriteiten hebben ook bewijzen gevonden dat Al-Qaeda-leden veel tijd hebben besteed aan het bezoeken van sites met software en programmeerinstructies voor digitale switches, waarmee dus bijvoorbeeld kerncentrales kunnen worden bestuurd. Gevangene Al-Qaeda-leden bevestigen de gedachten.

Pierluigi Collina fluit WK-finale

Pierluigi Collina (Italië) zal aankomende zondag de WK-finale tussen Duitsland en Brazilië fluiten. Hij wordt daarbij geassisteerd door drie andere Europeanen. Langs de lijnen staan de Zweed Lindberg en de Engelsman Sharp en de vierde official is de Schot Dallas.

Het duel om de derde en vierde plaats tussen Zuid-Korea en Turkije, aankomende zaterdag, wordt geleid door Saad Mane uit Koeweit. Ali Al Traifi (Saudi-Arabië) en Hector Vergara (Canada) zijn de assistent-scheidsrechters.

Radicale boeken bij Nederlandse moskeeën

RaVeDaVe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen worden in sommige Nederlandse moskeeën radicale preken gehouden, zoals NOVA onlangs vastlegde, ook worden boeken verkocht met dezelfde radicale inhoud.

En het zijn niet alleen radicale moskeeën waar die boeken verspreid worden, ook gematigde moskeeën verkopen die lectuur. De boeken zijn in het Nederlands zodat ook de tweede en derde generatie, die vaak de taal van hun (groot)ouders niet meer goed beheersen, kennis van de opvattingen kunnen nemen. In deze boeken komen de gewraakte antiwesterse en vrouwonvriendelijke opvattingen van de imams geregeld terug.

Incest

Zo staat in het boek 'Vrouwen in de shariah' van Abdurrahman I. Doi (van de Delftse uitgever Noer) bijvoorbeeld dat het slaan van vrouwen door hun echtgenoot is toegestaan.

Ook het boek 'Kinderen opvoeden in de islam' wordt door Noer via moskeeën verkocht. Volgens de auteur hiervan is incest tussen gezinsleden een westers verschijnsel. "Dit is niet verwonderlijk wanneer je denkt aan het totaal gebrek aan zedigheid in westerse gezinnen, de open en vrije gesprekken over seksualiteit en zoiets als met het hele gezin halfnaakt aan het strand zonnebaden en zwemmen."

Uitgeverij Noer wilde tegenover het ANP niet reageren, maar wilde alleen kwijt dat zich beroept op de godsdienstvrijheid in Nederland.

Neparts maakt borstfoto's via satelliet

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De krant Publico meldde vandaag dat de Portugese politie op zoek is naar een vrouwelijke "neparts", die vrouwen zover wist te krijgen dat ze naakt voor het raam gingen staan zodat de arts per satelliet een mammografie kon maken.

Vier vrouwen, tussen de 19 en 45 jaar, werden opgebeld door de neparts die hen vertelde over een spectaculaire medische ontwikkeling, namelijk een mammografie per satteliet om te kijken of zij borstkanker hadden. Zij hoefden hiervoor alleen maar halfnaakt op hun balkon of voor het raam te gaan staan. Een overvliegende satelliet zou dan gratis een foto maken van hun borsten waarna de uitslag telefonisch zou volgen.

Die uitslag kwam inderdaad, maar niet in de vorm van een medisch rapport. De neparts meldde haar slachtoffers doodleuk hoeveel lol en genoegen ze aan haar grap had beleefd. De slachtoffers konden hier niet om lachen en stapte naar de rechter.

Nederlandse film is een B-merk

Uit een onderzoek dat het NIPO heeft gehouden, in opdracht van het Nederlands Fonds voor de Film, blijkt dat Nederlandse speelfilms een slecht imago hebben bij het grote publiek. De onderzoekers noemen de positie van de Nederlandse film in de bioscoop zwak. De producties worden gezien als een b-merk.

Veel bioscoopgangers vinden dat Nederlandse producties niet kunnen tippen aan Amerikaanse films. Die zijn volgens het publiek spectaculair, spannend en hebben bovendien vaak goede acteurs. Nederlandse films, daarentegen, zouden zich vooral onderscheiden doordat ze saai, voorspelbaar en banaal zijn.

De onderzoekers constateerden wel dat de meningen over de Nederlandse film sterk uiteenlopen: Echte filmliefhebbers zijn ,,opvallend positief'' over wat zij hebben gezien. Films als All Stars en Costa! trokken grote groepen jongeren terwijl Nynke en The Discovery of Heaven door mensen werden bezocht die anders nooit een bioscoop bezoeken.

Dutchtone verandert tarieven

Dutchtone verandert per 17 juli bijna alle tarieven voor mensen die nu al een abonnement hebben en voor nieuwe abonnementen. Bellen naar voicemail, Dutchtone mobiel en naar vaste telefoonnummers wordt goedkoper. Bellen naar Ben, O2, Kpn, Vodafone wordt duurder.

Daarom is het vanaf NU mogelijk je abonnement op te zeggen. Dit kan je doen via het nummer 1300. Dit nummer moet je wel bellen via je dutchtone toestel. Je kan dus per 1 augustus klant af zijn of Dutchtone doet je een aanbod. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat 4 tot 6 maanden kan bellen voor half geld (dus bundel van 30 euro wordt 4 maanden 15 euro, met 30 euro belbundel!).

Met dank aan detulp050 voor de tip!

Laaggeschoolden slapen langer

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een recent onderzoek van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) in Belgie is gebleken dat hooggeschoolden meer tijd doorbrengen op de tennisbaan, in de bioscoop, in de bibliotheek en met surfen op het internet dan mensen met een lagere opleiding. In totaal besteden ze zeven keer zoveel uren aan deze activiteiten.

Personen met een hbo- of universitaire opleiding zitten per week gemiddeld 49 minuten voor de computer. Degene zonder diploma of alleen lager onderwijs hooguit tien minuten. De laaggeschoolden geven echter wel voorkeur voor het oplossing van kruiswoordraadsels, tv-kijken of naar de radio luisteren.

Ook zouden laaggeschoolden meer tijd gebruiken voor huishoudelijke taken, voor het bereiden van maaltijden en voor vrijetijdsbesteding. Ook slapen en rusten ze langer.

Volendam geeft Veerman mogelijk vergunning

Het college van B&W van Volendam wil in principe meewerken aan een nieuwe horecavergunning voor cafébaas Jan Veerman, de eigenaar van Cafe De Hemel. Dit werd bekend gemaakt na overleg tussen beide partijen.

De nieuwe horecavergunning was tot nu toe een struikelblok in de onderhandelingen over het schikkingsvoorstel dat Veerman aan de slachtoffers en nabestaanden van de ramp op 1 januari 2001 heeft gedaan. De nieuwe vergunning zou Veerman de gelegenheid bieden op een andere plek aan de Volendammer Dijk een horecaonderneming te beginnen. In het pand waarin café De Hemel was gevestigd, zouden winkels en kantoren moeten komen.

Het gaat slechts om een voorlopig standpunt van het college van burgemeester en wethouders. Na het zomerreces volgt een definitieve beslissing, waaraan de gemeenteraad in een later stadium nog goedkeuring moet verlenen.

Senegal op bezoek bij 37 prostituees

De spelers van Senegal hebben hun verdriet na het verlies tegen Turkije (0-1) verwerkt bij 37 prostituees in Taiwan. Het vliegtuig van de Senegaleze leeuwen maakte een tussenstop van 33 uur op het vliegveld van Taipeh. De spelers gingen vervolgens naar de prostituees om zich te vermaken.

Het team van Senegal zou eigenlijk een oefenwedstrijd spelen tegen Taiwan, maar de spelers vermaakten zich zo bij de prostituees dat ze de wedstrijd hebben afgezegd. Echter er zaten toen al 4000 supporters te wachten op de wedstrijd.

Het hele bericht is tegengesproken door de assistent-bondscoach van Senegal, Bocande, en hij heeft gedreigd met juridische stappen vanwege smaad. Het vreemde is dat de regering van Senegal wel zijn excuses heeft aangeboden aan Taiwan voor het gedrag van de voetballers.

Koe valt bovenop auto

Eilanden en REES hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Oostenrijk is vandaag een koe bovenop een auto gevallen. Het ongeluk gebeurde op een Alpenweg. De koe was op zoek naar lekker gras en kwam op een overkapping terecht, waar normaal lawines worden tegengehouden. Deze overkapping was echter niet in staat om de koe tegen te houden.

De koe is door de val overleden. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond. De auto, waar de koe op viel, is wel helemaal total-loss, zo heeft de politie van Salzburg bekend gemaakt.

[DPC] ECCp GigaFlush - Het verslag

De Dutch Power Cows refereren naar het originele team van Tweakers.net en Fokzine.net waar ooit met met het RC5-64 project van Distributed.net is begonnen. Simpel gezegd komt het erop neer dat wij samen met duizenden andere internet gebruikers een dikke 64-bit sleutel proberen te kraken. Dat gebeurt middels de brute-force methode waarbij bruutweg alle 2^64 sleutels worden uitgeprobeerd. Dat zijn er nogal wat, daarom loopt het RC5 project inmiddels al bijna drie jaar en is het einde nog lang niet in zicht...
Sinds dit project is het team DPC uitgegroeit tot een groot team wat ook aan aantal andere projecten meedoet, één daarvan is ECCp, waar zij een vorig weekend een megaslag hebben geslagen.


Sequence van de Dutch Power Cows gaf ons dit volgende bericht:

Na een lange tijd van sparen hebben we het weer voor elkaar gekregen. Met onze laatste actie, de GigaFlushTM hebben we onze conculega's weer eens laten zien dat DPC niet zomaar een team is. De MegaFlushes waren al langer bekend. En ook dit keer had men zoiets verwacht. Ok, ze noemen het een GigaFlush, dat zal dan wel een grote MegaFlush zijn. Niet dus.

Al geruime tijd liepen Team Weazy en Team Ars Technica in op DPC. De laatste tijd is dat steeds harder gegaan. Toch had men het idee dat er iets niet klopte, DPC was zo stil, en de output viel ook al tegen. Toen een week of drie terug we werden ingehaald verwachte men dan ook direct een MegaFlush van DPC om die #1 terug te halen. Een week later was er nog steeds geen MegaFlush te zien. Zouden ze dan toch gewonnen hebben

Ondertussen had ook Ars Technica zich geroerd. Ene Padabru kwam na de weekends ineens met een output van 150k aanzetten, iets wat gelijk is aan de output die DPC die hele week had. Hij vormt dus echt een bedreiging. Zeker nadat ie aangaf zijn machines (een stuk of 1.000) ook door de week zo veel mogelijk te laten runnen. Elk moment kon hij toeslaan.

Maar dan kwam die 18e juni. ToeT opende met een klein flushje de GigaFlush. De dag daarop volgden nog een aantal teams waaronder Andy, The Ledz en The Dudes. Groot was de schrik wanneer Pasdabru met zijn flush kwam. Goed, het was natuurlijk al lang bekend dat dat zou gebeuren, maar zoveel 500k aan DP's spoog ie uit, alsof het niks was. Een simpel rekensommetje levert een dagoutput van 75k op. Dat is meer dan heel DPC-ECCp. We hebben dus echt meer mensen nodig om dat aan te kunnen.

Team Weazy werd door ons van de eerste plaats gestoten, maar 6 uur later stoof Ars Technica ons bruut voorbij.

Gelukkig had DPC wat voorraad liggen Men kwam er snel genoeg achter dat dit geen gewone MegaFlush zou worden. Donderdag de 20ste werd ingeluid door Duke's flush, direct gevolgd door NEC en de Taskforce. Op de verschillende fora begint men toch wel wat benauwd te worden. Team Weazy blijft vrij rustig, maar Ars Technica word nerveus. Een tijdje terug zag je nog topics van 'Zet alle power op SETI want we worden ingehaald'. Nu word het forum ondergesneeuwd met 'HELP, het gaat niet goed bij ECCp' topics. Ook TIMO begint zich af te vragen, wanneer gaat dit stoppen

Vrijdag bleek dat stoppen nog niet in de planning stond. BoGoH zorgde er samen met Veltro voor dat de output weer verdubbeld werd. Dik 450k is er uitgepoept.

Met dat leuke aantal werd ook de 6.000.000 team mijlpaal genomen. Ook Ars Technica werd terug ingehaald wat de feestvreugde binnen DPC flink deed oplaaien. En terwijl men het er bij Ars eerst nog over had dat wij zulke leuke competitors waren die het project deden opleven, begint men nu steeds meer benauwd te worden. De laatste dagen komen er pagina's reacties bij ipv af en toe eentje

Ook de zaterdag bleef het niet stil. La Petite Cows voeren de stats aan. Mede dankzij Kalfientje hadden zij ruim voldoende (515k) om de MegaFlush kroon weer binnen DPC te brengen.

Op zondag ging het iets rustiger. Een stuk of 11 kleinere subteams wisten toch nog 125k bij elkaar te rapen Samen was dit ruim voldoende om ook door de 7.000.000 grens te gaan.

Alle hoop van Ars Technica dat het nu wel over zou zijn is maandag de grond in geboord toen ook TCF nog eens liet zien waar ze staat. Hoewel die de laatste tijd toch behoorlijk geflushed hadden gooiden ze toch met nog 400k alsof het niks was.

Daarmee brachten zij een waardige afsluiting van de GigaFlush. Tenminste, dat dacht iedereen. Zelfs binnen DPC wist niemand (nu ja, bijna niemand) van de verrassing die ToeT voor ons in petto had. Die gaven namelijk nog een ToeTje na door dinsdag en woensdag nog eens een hoop te flushen. Team Weazy heeft ook nog geprobeerd de aandacht terug te krijgen maar die 50k word meer gezien als een laatste stuiptrekking. Weazy is geen bedreiging voor ons, Ars Technica wel.

In totaal zijn er gedurende de GigaFlush meer dan 2.250.000 DP's verstuurd. Veel meer als waar iemand op had durven rekenen. Zeker de concurrent niet. Er zijn nog nooit zoveel draadjes op het Ars forum gezien van kom over en help ons als nu. Standaard handelt men daar alles binnen één topic af, en in bijzondere gevallen komt er nog een topc bij, maar nu staan er wel 8 topics open Er is dus een hoop verwarring geschopt, en dat was precies de bedoeling

Maar, nu is er één klein probleempje, en dat probleempje heet 'Pasdabru'. Die figuur, die crunshed sinds kort voor Ars Technica-ECCp en die heeft nu 1000 PC's overgezet op ECCp. Daarmee heeft ie in één klap meer output als DPC in zijn geheel. Zonder hem is Ars Technica even sterk als DPC. Beide teams hebben een gemiddelde dagproductie van 50.000 DP's. Pasdabru heeft bij een groot bedrijf 1.000 PC's kunnen assimileren, en is daarmee in staat 75.000 DP's per dag te produceren. Ook al hebben we nu dus een redelijke voorsprong, als hij zo doorgaat worden we vlak voor het einde van het project toch nog ingehaald. Dan zou DPC op #2 eindigen. En dat is toch iets wat moet worden voorkomen.

Doe je dus nog niet mee met DPC, join ons dan vandaag nog. We kunnen het toch niet zo laten zijn dat het grootste Nederlandse team verslagen word door zomaar een willekeurig team uit Amerika

Lees dus de FAQ en installeer de client vandaag nog.

Zie ook: Uitleg op Tweakers

En de site van DPC zelf is hier te vinden. Waar ook alle andere projecten te zien zijn waar aan meegedaan wordt.

[Update] Overval op gokhal in Rotterdam

de_netwerkbeheerder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dit moment zijn de Blaak en Coolsingel in Rotterdam afgezet met linten en politie auto's. Het gaat zeer vermoedelijk om een overval op een gokhal. Hoeveel daders er zijn en hoe hoog het gestolen bedrag is, is tot nu toe nog onbekend.

Update
De politie werd vanmorgen rond 09.00 gealarmeerd door een mevrouw waarvan de partner in de gokhal "Merker Spielotheek" zat opgesloten. De overval is gepleegd door drie tot vier daders rond 08.45, waarvan in ieder geval 1 een wapen had (voorzover bekend was dit een handvuurwapen).

Inmiddels kan het verkeer weer gewoon verder rijden en is de afzetting weggehaald.

Gedeelte verdieping V&D stort in

GhostArmor en Razor21 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het warenhuis V&D in Maastricht is gisteravond een deel van de vloer van de derde verdieping ingestort. Het zeven ton wegende betonstuk kwam op de begane grond terecht. Daarbij raakten een bouwvakker en een winkelmeisje gewond. Op het moment van het ongeluk was de bouwvakker bezig om een gat te zagen in de vloer op de derde verdieping. Op last van politie en brandweer is het warenhuis gesloten.

Financiële tegenvaller voor nieuw kabinet

Volgens de laatste berekeningen heeft het nieuwe kabinet slechts 1,5 miljard euro beschikbaar voor nieuw beleid in de zorg, het onderwijs en de veiligheid. Dat is een tegenvaller van 1,1 miljard en beperkt de toch al niet zo grote financiële ruimte nog eens drastisch.

Volgende het CDA zullen de afspraken over lastenverlichting nog eens goed tegen het licht gehouden moeten worden. Met meer gerichte en minder algemene lastenverlichting willen de christen-democraten een miljard extra vrijmaken.

Nieuw beleid
De onderhandelaars Balkenende (CDA), Herben (LPF) en Zalm (VVD) zijn eerder overeengekomen dat ze een kleine 4 miljard zullen aanwenden voor lastenverlichting en 6 miljard voor nieuw beleid. Van dit bedrag is bijna 3,5 miljard bestemd om de overheidsfinanciën op orde te brengen waardoor er nog maar 2,5 miljard over blijft. Nu ook de tegenvaller van 1,1 miljard daar nog eens af moet, blijft er maar 1,5 miljard over voor nieuw beleid.

Als gevolg hiervan zou er de komende vier jaar maar 180 miljoen euro extra zijn om de wachtlijsten in de zorg aan te pakken. Dat bedrag steekt wel erg schril af bij de bijna 10 miljard euro die Paars-2 extra in de zorg stak.

Slachtoffer ''geintje'' vertelt verhaal

Vier weken geleden fietste de 17-jarige Irene over het fietspad langs het Keern in de gemeente Hoorn. Drie weken later kwam ze thuis, uit het ziekenhuis, zonder zich iets te herinneren.

Het is te danken aan een vrouw die achter haar aan reed dat men weet wat er gebeurd is: Zij zag twee scooters met daarop vier jongens die haar achterop reden. Eén jongen die achterop zat pakte Irene voor de gein vast en trok haar mee. Door de vaart van de scooters werd ze een eind meegesleurd, en werd ze als het ware gelanceerd op het fietspad. Ze viel op de linkerkant van haar gezicht. De scooters reden door.

Irene werd naar de EHBO gebracht voor onderzoek waar de diagnose in eerste instantie een zware hersenschudding was. Daarna mocht ze naar huis. Maar haar moeder kreeg haar bijna niet wakker, er werd nader onderzoek gedaan en het bleek dat de voorste schedelnaad helemaal gescheurd was en dat de holte tussen de hersenvliezen helemaal gevuld was met bloed. Met loeiende sirenes is ze toen naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht.

Nu zit Irene thuis, haar gezichtsvermogen is slecht, haar opleiding heeft ze dit jaar niet af kunnen ronden. Ze kan niet naar feestjes en ze kan niet werken. Ze heeft dus ook geen inkomen. Van de daders is nooit een spoor teruggevonden, misschien weten ze niet eens wat ze met hun ''geintje'' aangericht hebben.

In het Noordhollands-Dagblad vertelt ze vandaag haar verhaal.

Ontevredenheid over nieuwe WAO

De beoogde coalitiepartners hebben overeenstemming bereikt op het gebied van de WAO. Met het voorstel hopen de onderhandelaars van de VVD, het CDA em de LPF het aantal WAO'ers met 40% terug te dringen. In het nieuwe stelsel zullen alleen volledig arbeidsongeschikten die niet binnen vijf jaar genezen een WAO-uitkering krijgen.

Ook moeten werkgevers en werknemers actiever meewerken op gebied van preventie en zieke medewerkers weer aan het werk helpen. De toelatingscriteria voor de WAO worden tegelijkertijd aangescherpt waardoor mensen die psychische klachten of een burnout hebben dan wel overspannen zijn niet langer voor een WAO uitkering in aanmerking komen. Gedeeltelijk arbeidsonschikten krijgen een aanvulling op hun loon als ze blijven werken. Gaan ze thuis zitten, dan moeten zij met een WW- of bijstandsuitkering genoegen nemen.

Teleurgesteld
De werknemers- en werkgeversorganisaties zijn teleurgesteld dat het advies van de Sociaal- Economische Raad (SER) niet is overgenomen omdat hierin ook was voorzien in een verhoging van de WAO uitkeringen. Dat zal nu pas gebeuren als er minder WAO'ers zijn. Ook worden de werkgeversboetes voor de meeste bedrijven niet afgeschaft. FNV-bestuurster Jongerius noemt het ,,heel cynisch" dat de werknemer die nu buiten de WAO valt daarmee de latere WAO'ers aan een hogere uitkering helpt.

,,We kunnen niet akkoord gaan met het voortbestaan van de zogeheten Pembaboetes voor werkgevers met nieuwe WAO'ers," waarschuwt ondernemersorganisatie VNO-NCW. ,,Het is een opeenstapeling van kosten, want de werkgever moet ook twee jaar ziektegeld doorbetalen. We vinden het niet gerechtvaardigd dat de boete wel verdwijnt voor kleine bedrijven.''

MKB-Nederland is wel tevreden dat bedrijven tot 25 werknemers worden uitgezonderd van de boetes voor nieuwe WAO'ers, ,,maar de meeste bedrijven zitten nog drie jaar met deze onrechtvaardige boetes. We gaan hard in de slag met het kabinet om deze zogeheten Pemba-boetes voor alle bedrijven afgeschaft te krijgen. Maar dit is een stap in goede richting.''

Spaanse vrouw schiet in Rotterdam op echtgenoot

Tha master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een woedende Spaanse vrouw heeft, na een achtervolging van bijna 1.200 kilometer, haar echtgenoot in Rotterdam beschoten.

De schietpartij volgde nadat de 51-jarige vrouw ontdekte dat haar man er in ons land een liefje op na hield. De vrachtwagenchauffeur (54) die bijna wekelijks naar Rotterdam rijdt kwam steeds vaker thuis met lippenstift en blonde haren op zijn kraag en had nog nauwelijks oog voor zijn vrouw.

Om haar man op 'heterdaad' te betrappen, reed zij met vermomming twee dagen door Frankrijk, België en Nederland achter hem aan. In Rotterdam kwam zij in de Russischestraat tot de ontdekking waarom haar man zo graag naar de havenstad reed. In blinde woede haalde de bedrogen vrouw een pistool uit haar handtasje en vuurde één kogel op haar man af. De chauffeur werd niet geraakt, maar zag tot zijn verbijstering dat de wegrennende schutter zijn eigen vrouw was.

De Spaanse is door de Rotterdamse politie aangehouden. Zij wordt morgen voorgeleid wegens poging tot moord.

"Al-Qaeda vermoordde Pim Fortuyn"

Volkert van der G. is ingehuurd door een terroristische organisatie zoals bijvoorbeeld de Al-Qaeda om Pim Fortuyn te vermoorden. Dit is althans de conclusie van Jim Janssen van Raay, kamerlid van de LPF.

Van Raay zei dit gisteravond in het tv-programma Pauw in Panama. De link met Al-Qaeda noemde hij wel, maar lichtte hij niet verder toe. Hij maakte wel de opmerking dat hij verwacht dat Al-Qaeda binnen een jaar Volkert van der G. heeft bevrijd uit zijn gevangeniscel.

De LPF-er is allerminst verbaasd over dat de verdachte nog steeds geen verklaring heeft afgelegd. "Dat doen huurmoordenaars toch nooit", aldus Janssen van Raay.

Agent schiet zich in buik in kamer 14-jarige

bakkiepleur had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 21-jarige politieagent uit Twente, die zich in zijn vrije tijd in de slaapkamer in de ouderlijke woning van een 14-jarige jongen bevond, heeft zichzelf met meerdere kogels in zijn buik geschoten.

Het incident speelde afgelopen weekeinde, maar is gisteren pas door justitie naar buiten gebracht. De agent zou eerder ontucht met de jongen hebben gepleegd. Justitie doet verder geen enkele mededeling over de toedracht. De rijksrecherche heeft opdracht gekregen de affaire te onderzoeken, daarbij staat ook nadrukkelijk de relatie met de jongen centraal.

[update] KPNQwest afgesloten van AMS-IX

Suf-Duq had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren om 12 uur werden alle poorten, op een na, van KPNQwest afgesloten in verband met een betalingsachterstand sinds februari dit jaar. Door het afsluiten zal het verkeer een andere weg naar het KPNQwest netwerk moeten vinden, dit zal leiden tot vertragingen.

De ene poort die KPNQwest mag blijven gebruiken tot 1 juli, zal zeker niet genoeg zijn om al het verkeer af te handelen.

Update
Er is via de mailinglist van AMS-IX zo juist bekend gemaakt dat de poorten van KPNQwest op de AMS-IX weer ge-enabled. De reden hiervan is niet bekend.

Slakken houden niet van koffie

wyrd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse onderzoekers zijn er bij het onderzoek naar het 'verdelgen' van bepaalde kikkers achter komen dat ze met een simpele verdunde koffie oplossing niet alleen de kikkers, maar ook een 'vervelende' slakkensoort kunnen verdelgen. Toxicologist Peter Usherwood is bang dat ook andere diersoorten de dupe worden van het middel.

De onderzoekers melden dat de slakken na de koffie-bestuiving sterven aan onregelmatige hartritmes en lichaamsverkrampingen.

Playboy toont naakte Enron-vrouwen

bakkiepleur had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse blootblad Playboy komt in augustus met een onthullend nummer over de Amerikaanse energiereus Enron. Maar we hoeven daarin geen berichten over nieuwe schandalen rond het faillissement van Enron te verwachten. Playboy presenteerde woensdag vier oud-medewerksters van het bedrijf die sowieso gestrikt zijn voor een blootreportage. Op deze manier wil het blad het ontslagen personeel een kans op een nieuwe carrière bieden.

De foto's zijn overigens genomen op het dak van de parkeergarage van Enron in Houston.

CD presentatie Lieke afgelast

TripleM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De CD presentatie van Lieke haar CD, "Attacks When Provoked" (zie de review), woensdagavond in de Melkweg te Amsterdam, moest op het laatste moment worden afgelast. Enkele minuten voor aanvang van het geplande optreden viel de stroom uit.

Aangezien de stroom niet alleen in de Melkweg uitviel, maar op een groot gedeelte van het Leidseplein en de Nuon dacht dat het ruim twee uur zou gaan duren voordat het probleem hersteld zou zijn, is de presentatie afgelast.

De presentatie zal op een nader te bepalen datum opnieuw plaatsvinden.
Lieke heeft als troost voor de fans in de Oude Zaal nog twee nummers gezongen, begeleid door Erwin Steijlen op de akoestische gitaar.

CD Review: Lieke - Attacks When Provoked

TripleM, die eerder al een review over het debuutalbum van Rosemary's Sons 'All In Hand' naar ons stuurde, mailde ons nu een review over wederom een debuutalbum.

STARMAKER! Ha, ik moest even Lieke pesten (als ze dit ooit leest). Ze wil namelijk eigenlijk liever niet zoveel meer horen over Starmaker, de serie waar de 'serieuze muziekliefhebber' vaak met opgetrokken wenkbrauwen over praat. Commercie blabla, bij elkaar geraapt zootje enzovoort. Daarover ga ik niet in discussie, dat duurt te lang en eruit komen zullen we toch niet, maar feit is dat dankzij die mensen ik hier naar een verdomd goed cd'tje zit te luisteren. Lieke, die het Starmaker huis moest verlaten voordat K-Otic werd gevormd, kreeg namelijk een platencontract en vanaf 1 juli ligt het product daarvan in de winkel in de vorm van 'Attacks When Provoked'. En ik moet je eerlijk zeggen, ik klaag niet!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.