Herben noemt beschuldigingen 'laster'

Fractieleider Mat Herben van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) heeft vanmiddag opnieuw, en nu aanmerkelijk feller, gereageerd op de berichten dat hij Fortuyn van drugsmisbruik beschuldigd zou hebben. Herben noemt de aantijging aan zijn adres van de ex-top van Leefbaar Nederland "onleefbare laster".

Herben sprak vanmiddag van "de grootst mogelijk onzin". Volgens hem handelen Broos Schnetz en oud-voorzitter Jan Nagel van Leefbaar Nederland uit wrok omdat Leefbaar Nederland na het vertrek van Fortuyn werd geminimaliseerd: "Deze perfect getimede roddels tijdens de kabinetsvorming zijn schadelijk voor de LPF. Leefbaar Nederland voert de laatste dagen campagne tegen de LPF".

Volgens Herben gaat het om mensen die "Pim als een baksteen hebben laten vallen en nu hun verlies niet kunnen dragen. Eerst moest Pim Fortuyn weg en nu kennelijk ik."

Fred Teeven

Leefbaar Nederland fractievoorzitter Fred Teeven zegt dat de Tweede-Kamerfractie van zijn partij er helemaal buiten staat. Hij is gisteravond pas geïnformeerd over de publicatie.

Teeven neemt overigens geen afstand van de uitlatingen van Schnetz: "Als dit waar is, dan is het uitermate zorgelijk. En ik heb geen enkele aanleiding te twijfelen aan de uitspraken die zijn gedaan door de vijf leden van de sollicitatiecommissie", aldus Teeven.