FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 juni 2002

[Uitslag] Duitsland - Zuid-Korea

De halve finale tussen Duitsland en Zuid-Korea is gewonnen door Duitsland. Het won met 1-0.

Wedstrijdverslag
Zuid-Korea begon de wedstrijd zonder Jung-Hwan Ahn, Nam-Il Kim en Ki-Hyeon Seol. Bij Duitsland startte Dietmar Hamann wel in de basis.

De eerste echte kans was er in de 8e minuut voor Zuid-Korea. Op aangeven van Sang-Chul Yoo schoot Chun-Soo Lee, maar Kahn kon redden. In de 17e minuut kreeg Neuville een goede kans, maar Woon-Jae Lee kon het doelpunt voor Duitsland verhinderen.

In de 23e minuut ging Klose met een 'fopduik' onderuit na een voorzet van Neuville en de scheidsrechter gaf terecht geen penalty (ook geen gele kaart overigens). De hele eerste helft kregen beiden ploegen nog wel enkele kansen, maar er werd niet gescoord.

In de tweede helft bleef het spel een beetje over en weer gaan, met kansen voor beide ploegen. Duitsland zette Zuid-Korea op bepaalde momenten wel onder druk, maar Zuid-Korea zwichtte aanvankelijk niet. Tot in de 74e minuut, toen Ballack vrij kon inschieten: 1-0. Zuid-Korea probeerde nog langszij te komen, maar dit lukte niet meer.

Radioactief materiaal overal verkrijgbaar

De Verenigde Naties hebben vandaag bekend gemaakt dat radioactief afval, wat gebruikt kan worden in een "vuile" bom, "in vrijwel elk land ter wereld" verkrijgbaar is. De meeste landen hebben namelijk een gebrekkige controle op dit afval.

Ruim honderd landen, waaronder de Sovjetrepublieken, Amerika en een aantal landen in Europa, hebben beperkte procedures over hoe radioactief afval gecontroleerd en opgespoord kan worden. Dit staat in een rapport van het internationale atoomagentschap (IAEA).

In de VS is de afgelopen zes jaar 850 keer radioactief materiaal verdwenen en in Europa voldoen 70 radioactieve ladingen niet aan de juiste controles. De IAEA directeur, Mohamed el-Baradei, heeft aangekondigd dat er snel verbeteringen moeten komen in de omgang met radioactief afval om diefstal en terreurdaden tegen te gaan.

Wimbledon: Outfit Kournikova niet toegestaan

Eerder vandaag meldden we al dat Anna Kournikova volgens een populariteitspoll in het toonaangevende blad 'Ace Magazine' niet meer de meest sexy tennisster was. Maar Anna had nog meer problemen.

Tijdens de trainingen droeg ze een zwart short en een wit T-shirt, maar volgens de regels van Wimbledon mag dit niet. De reglementen schrijven voor dat iedere speler of speelster volledig in het wit gekleed gaat.

Umpire Peter Mornard zag op de Tv-beelden in zijn kleedkamer dat Anna in het zwart gekleed was en ging direct naar het court, waar hij de Russische op haar plicht wees om volledig in het wit te trainen.

Anna deed niet moeilijk en haalde een nieuwe (witte) outfit. Probleem was echter dat deze outfit geen Adidas-logo had. De sportkledinggigant eist van de Russische dat ze enkel uitkomt in kleding met hun logo erop.

De coach van Anna, Harold Solomon, haalde toen maar een schaar en knipte het logo van Adidas uit de zwarte outfit. Vervolgens bevestigde hij het op het witte T-shirt en Anna kon eindelijk beginnen.

Deze nieuwe outfit deed Anna overigens geen goed. Ze verloor in de eerste ronde kansloos van Panova. Anna kan weer naar huis om zich wellicht op haar modellenactiviteiten te richten.

ZeelandNet blokkeert besmette e-mailadressen

Internetprovider ZeelandNet heeft naar aanleiding van het "gevaarlijke" Yaha-virus besloten om ruim drieduizend besmette abonnees te blokkeren. Hiermee wilt de provider de verspreiding van het virus voorkomen. Op dit moment verspreid het Yaha-virus zich razendsnel door Nederland en Europa.

Internetgebruikers die afgesloten worden krijgen wel een bericht waarom zij afgesloten zijn. In dat bericht staat tevens informatie over het verwijderen van het virus.

Nieuwe Incubus clip te pikant voor Amerika

Incubus-zanger Brandon Boyd heeft verklaard dat de groep de beste videoclip tot nu toe heeft opgenomen. Hoe goed de clip ook mag zijn, hij zal waarschijnlijk nooit op de Amerikaanse zenders worden vertoond.

Het gaat om de video van de nieuwe single Are You In? In de video zijn een aantal schaars geklede dames en wat pikante scènes in een casino en Italiaans restaurant te zien. Althans, tè pikant voor de Amerikanen. Daarom gaat Incubus Are You In? waarschijnlijk niet in de V.S. gaan uitbrengen. Bovendien doet de huidige single Warning het momenteel steeds beter in de Amerikaanse hitlijsten. In Nederland komt Are You In? pas op 5 augustus uit...

Wimbledon: Sluiter en Schalken winnen

Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raemon Sluiter en Sjeng Schalken zijn beide eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van Wimbledon.

Sluiter won met 6-1, 6-4, 6-4 van Tommy Robredo (Spanje). Sluiter greep direct het initiatief en forceerde in de eerste en tweede set vroege breaks die voldoende waren voor de setwinst. In de derde set kwam hij twee keer een break voor, maar Robredo herstelde zich beide keren. Maar nadat de Spanjaard in de negende game opnieuw zijn service had verloren, serveerde de Sluiter de partij simpel uit.

Sjeng Schalken versloeg de Deen Kristian Pless, met 6-3, 6-3, 7-5. De eerste twee sets trok Schalken eenvoudig naar zich toe. In de derde set bood Pless duidelijk meer verzet. Hij begon met een servicebreak. In de vierde game brak Schalken echter terug, waarna de set tot 5-5 gelijk opging. In de twaalfde game pakte Schalken opnieuw de service van de Deen en dat leverde hem direct de partijwinst op.

In de volgende speelt Schalken tegen Michael Chang, die met 6-3, 7-6, 6-4 van de Duitser Lars Burgsmüller won. Sluiter speelt tegen de winnaar van de partij tussen Stepanek (Tsjechië) en Saulnier (Frankrijk).

Turkse man vreet zichzelf Guinness Book in

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Turkse man is met spoed op de brancard weggedragen nadat hij zich in het Guinness Book of Records had gevreten met 52 porties kebab. Naar verluidt is hij nu 'herstellende' van zijn actie.

De 46-jarige Mehmet Aslan wist van geen ophouden. Zelfs niet nadat zijn enige overgebleven rivaal, de één jaar oudere Mehmet Nabi Ikardes, het na 39 kebabs voor gezien moest houden.

De man was al recordhouder wat betreft het verslinden van een andere Turkse lekkernij, de lamacun. Van die lamspizza's met overdadige look verorberde de man er 101 in één eetbeurt. Ook toen was hij achteraf, vermoedelijk wegens een naar look stinkende adem, niet om aan te spreken.

Mogelijk aanslag tijdens Loveparade

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De krant Bild meldde vandaag dat de Love Parade in Berlijn deze zomer doelwit zou kunnen zijn van een terroristische aanslag.

Een woordvoerder van de Berlijnse politie wilde niet op het bericht ingaan, maar zei dat er sinds de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten bij alle grote evenementen bedreigingen zijn geweest. De politie ziet naar eigen zeggen vooralsnog geen reden het op 13 juli te houden housefestijn, waarop meer dan een miljoen mensen worden verwacht, af te gelasten.

Volgens Bild heeft een informant gezegd dat terroristen van plan zijn tijdens de Love Parade een autobom tot ontploffing te brengen. Vorige maand zouden in een auto met een Nederlands kentekennummer explosieven naar Berlijn zijn vervoerd.

Voorspelling uitslag WK-finale

Brazilie heeft voor de laatste keer het WK gewonnen in 1994. De keer
daarvoor was in 1970.
Tel bij elkaar op, 1970 en 1994, de som is 3964.

Argentinie heeft voor de laatste keer het WK gewonnen in 1986. De keer
daarvoor was in 1978
Tel bij elkaar op, 1978 en 1986, de som is 3964.

Duitsland heeft voor de laatste keer het WK gewonnen in 1990. De keer
daarvoor was in 1974.
Tel bij elkaar op, 1974 en 1990, de som is 3964.

Hieruit volgt dat de winnaar van dit jaar hetzelfde team moet zijn dat
gewonnen heeft in 1962.
3964 - 2002 = 1962
In 1962 is het WK gewonnen door Brazilie.

Surfers moeten vaker van password wisselen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van de Britse onlinebank Egg blijkt dat ruim de helft van 1.000 respondenten nooit van password verandert en dat de keuzes vaak erg voorspelbaar zijn.

23 procent gebruikt de naam van een kind, 19 procent de naam van de partner, 12 procent een geboortedatum, 9 procent zijn favoriete voetbalclub, muziekgroep of plaats, 8 procent zijn eigen naam en 8 procent die van een huisdier. Sommige gebruikers gaven zelfs toe hun passwords toe te vertrouwen aan een post-it-briefje dat op de computer kleeft.

95-jarige Taiwanees voltooit basisschool

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Taiwanese Chang Tien-chun heeft de basisschool met succes afgesloten. Op zich is dat niets bijzonders zou je zeggen, maar Chang is 95 jaar. President Schen Shui-bian heeft hem geroemd om zijn ijver.

Chang werd in China geboren en kwam in 1948 naar Taiwan. Als analfabeet moest hij telkens weer constateren dat hij zijn kleindochter niet met lezen en schrijven kon helpen. Hij besloot daarom drie jaar geleden naar de avondschool te gaan.

Vijf jongens vermoord tijdens inwijding

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijf Zuid-Afrikaanse jongens zijn afgelopen weekend omgebracht tijdens een verblijf in de bergen waarbij zij ritueel zouden worden ingewijd in de volwassenheid. Vijftien andere jongens worden nog vermist. Dat heeft de politie dinsdag gemeld.

De groep jongens, in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, ging vrijdag de heuvels bij Heidelberg in, 40 kilometer ten oosten van Johannesburg. Zij zouden daar de traditionele mannelijkheidsrituelen ondergaan, maar kwamen nooit meer terug. Het is de politie nog niet duidelijk hoe de vijf slachtoffers aan hun eind zijn gekomen. Naar de vijftien vermiste jongemannen wordt nog gezocht

Zeven mensen sterven onnodig in brand

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een koppel en hun 5 dochters stierven zondagmiddag in Brooklyn in hun brandende appartement. Een drama dat voorkomen had kunnen worden als iemand 911 had gebeld.

Het vuur brak uit, zondagmiddag iets na half 3, in een gebouw in Brooklyn waar een vrouw op de 2e verdieping een frituurpan probeerde op te warmen. Volgens burgemeester Bloomberg kon ze het aanwakkerende vuur niet doven en vluchtte ze het gebouw uit zonder de andere bewoners te waarschuwen. Ze liet hierbij de deuren open zodat het vuur zich snel verspreidde over de andere verdiepingen.

De politie verwacht geen aanklacht tegen de vrouw, maar Bloomberg spreekt wel zijn verontwaardiging uit over deze tragedie die voorkomen had kunnen worden als de vrouw '911' had gebeld.

De kinderen die omkwamen in de brand varieerden in leeftijd van negen maanden tot dertien jaar. Twaalf brandweerlieden, drie agenten en nog twee hulpverleners liepen verwondingen op.

In totaal hielpen 150 brandweerlui de brand blussen, maar ze konden niet voorkomen dat het dak van het gebouw instortte.

[WK] Uitslag Duitsland - Zuid-Korea

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De halve finale tussen Duitsland en Zuid-Korea is gewonnen door Duitsland. Het won met 1-0.

Wedstrijdverslag
Zuid-Korea begon de wedstrijd zonder Jung-Hwan Ahn, Nam-Il Kim en Ki-Hyeon Seol. Bij Duitsland startte Dietmar Hamann wel in de basis.

De eerste echte kans was er in de 8e minuut voor Zuid-Korea. Op aangeven van Sang-Chul Yoo schoot Chun-Soo Lee, maar Kahn kon redden. In de 17e minuut kreeg Neuville een goede kans, maar Woon-Jae Lee kon het doelpunt voor Duitsland verhinderen.

In de 23e minuut ging Klose met een 'fopduik' onderuit na een voorzet van Neuville en de scheidsrechter gaf terecht geen penalty (ook geen gele kaart overigens). De hele eerste helft kregen beiden ploegen nog wel enkele kansen, maar er werd niet gescoord.

In de tweede helft bleef het spel een beetje over en weer gaan, met kansen voor beide ploegen. Duitsland zette Zuid-Korea op bepaalde momenten wel onder druk, maar Zuid-Korea zwichtte aanvankelijk niet. Tot in de 74e minuut, toen Ballack vrij kon inschieten: 1-0. Zuid-Korea probeerde nog langszij te komen, maar dit lukte niet meer.

Resterend speelschema
Er zijn nu nog drie wedstrijden te spelen op dit WK:
Halve finale: Brazilië - Turkije (26/06 | 13:30)
Troostfinale: Zuid-Korea - Bra/Tur (29/06 | 13:00)
Finale: Duitsland - Bra/Tur (30/06 | 13:00)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Verdediging tegen bioterrorisme

De terroristische aanslagen in Amerika, nu bijna een jaar geleden, hebben ook in Nederland de angst voor bioterrorisme reëler gemaakt. Vandaag verschijnt een advies van de Gezondheidsraad aan de minister van VWS, waarin de raads suggesties doet voor verbetering van het Nederlandse verdedigingssysteem. In het bijzonder komt aan de orde hoe Nederland zich kan beschermen tegen een eventuele moedwillige verspreiding van het pokkenvirus.

Vorig jaar juni nog adviseerde de Gezondheidsraad om de verdediging tegen bioterrorisme zoveel mogelijk te laten aansluiten bij bestaande regelingen voor de bestrijding van epidemieën. De gebeurtenissen van 11 september 2001 veranderen dat standpunt niet.

In de strijd tegen bioterrorisme behoort het pokkenvirus tot de categorie van de hoogste zorg. De Gezondheidsraad waarschuwt echter voor schijnzekerheid. Verdedigingsplannen moeten niet op één of enkele microbiële agentia gefixeerd worden.

Buckingham Palace boos om advertentie

Buckingham Palace heeft maandag boos gereageerd op een advertentiecampagne van de Britse winkelketen in erotische lingerie van Ann Summers.

Op de poster, die te zien is in zestig filialen van Ann Summers verspreid over heel Engeland, staat koningin Elizabeth afgebeeld voor het parlement, waarbij ze de parlementariërs voorleest uit de laatste seksgids Ann Summers. Daarbij staat de tekst: "Wow, iedereen moet er een hebben".

Het koninklijk paleis zei hierover verschillende klachten te hebben ontvangen van mensen die zich stoorden aan de posters. In een boze brief stelt Buckingham Palace dat de posters "niet in overeenstemming zijn met de regels voor het gebruik van de afbeelding van de koningin".

Varsseveld middelpunt Hiddinkmania

maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De geboorteplaats van Guus Hiddink, Varsseveld in de provincie Gelderland, is vanmiddag het middelpunt van de Hiddinkmania die ook naar Nederland is overgewaaid.

Op het Kerkplein van Varsseveld wordt het WK-duel, dat om 13:30 begint, op een scherm uitgezonden. Enkele tientallen in Nederland wonende en werkende Zuid-Koreanen zullen daar naar de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Duitsland kijken. In aller ijl is een amusementsprogramma voor de fans van bedacht.

President Kim Dae-jung

Het Zuid-Koreaanse dagblad de Korea Times meldt dat de Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung overweegt om in september de geboorteplaats van Hiddink, de nationale held van Zuid-Korea, te bezoeken. Kim Dae-jung woont in september een conferentie bij in Denemarken en denkt erover Varsseveld in zijn reisschema op te nemen.

Een medewerker van Kim Dae-jung kon het bericht niet bevestigen. Het reisschema is nog niet af, aldus de zegsman.

'Miljoenen fraude' met ingezamelde kleding

De organisaties die gebruikte kleding inzamelen voor goede doelen, steken jaarlijks mogelijk voor tientallen miljoenen euro's in eigen zak in plaats van in de goede doelen. Dit meldt de VAOP, de vereniging die tweehonderd gemeenten ondersteunt bij de inzameling van opnieuw te gebruiken afval, die een onderzoek hield naar de inzameling van gebruikte kleding.

Uit het onderzoek blijkt dat de hoeveelheid gebruikte kleding die jaarlijks wordt ingezameld veel groter is dan officieel wordt opgegeven. Volgens officiële cijfers gaat het om 71 miljoen kilo, maar de VAOP schat de ingezamelde hoeveelheid op 80 tot 120 miljoen kilo. De gemeenten zelf hebben nauwelijks de mogelijkheid om toezicht te houden op de inzameling.

Volgens de VAOP is het voor kwaadwillende organisaties eenvoudig om meer textiel in te zamelen dan ze aan de gemeenten opgeven omdat het in de praktijk onmogelijk is om te controleren of die cijfers kloppen.

Fok! Tip van de Dag

In de Brabantse krant BN De Stem staat Fok! vandaag centraal in de internetrubriek van de digitale versie het blad. Onder de kop ''Tip van de Dag'' valt er een klein interview te lezen met één van de webmasters van Fok!, Jorma.

Zo is te lezen dat Fok! 1999 is opgestart met vier man die de site hebben opgezet, en ongeveer vijf man die hielpen de boel draaiende te houden. ''Intussen zijn we nog steeds met de vier oprichters, maar de totale, landelijke crew bestaat uit meer dan honderd man'', aldus Jorma.

De rest van de info uit het artikel zal voor de gemiddelde Fok!ker echter gesneden koek zijn.

Maastrichtse Vrijthof aan ramp ontsnapt

Bezoekers van evenementen op het Maastrichtse vrijthofplein, zijn de afgelopen jaren aan een ramp ontsnapt.

Het dak van de onderliggende parkeergarage blijkt namelijk totaal niet gebouwd op een dergelijke belasting. De jaarlijks terugkerende kermis en het Preuvenemint (eetfestijn) zorgen, door de constante stroom bezoekers, voor een te grote druk op het dak. Dit blijkt uit een vertrouwelijk rapport van het onderzoeksbureau TNO. Om alle risico's uit te sluiten heeft de burgemeester van Maastricht gisteren de parkeergarage gesloten en het plein afgezet.

De ontoelaatbare belasting van het Vrijthof vloeit voort uit een te dikke laag grond tussen het dak van de parkeergarage en het asfalt. Deze bevindt zich niet onder het gehele Vrijthof, maar wel juist op de plaats waar de entree van het Preuvenemint steevast gesitueerd is.

Auto gered van shredder

Het zal je maar gebeuren: Voor een paar auto-onderdelen ga je naar de sloperij. Daar loop je wat rond op zoek naar een passend exemplaar. Opeens komt daar dan een vorkheftruck voorbij met aan zijn vork een auto die toevallig van hetzelfde merk is en dezelfde kleur heeft als jouw auto. Maar dan komt de schok; ook het kenteken is hetzelfde. Daar rijdt jouw auto op weg naar de shredder.
Dit overkwam Wim Waanders uit Spik onlangs, toen hij zijn 17 jaar oude Mazda wilde gaan opknappen.

"Ik had hem op een, naar later bleek, nogal dubieuze plaats gezet", zegt Waanders. "Een medewerker had de opdracht gekregen een Mazda af te voeren voor vernietiging. Dan zie je je eigen auto op een rijdende vorkheftruck. Wat ik dacht? Ik schrok me kapot, man!"

De ongebruikelijke gebeurtenis leidde tot een ongewoon gesprek tussen eigenaar en heftruckbestuurder.

"Ik zei: 'Dat is mijn auto'. 'Niks hoor, deze wordt vernietigd'. Zei die jongen. Vervolgens zette hij hem tegen een andere auto aan". Met als gevolg, naast schade aan de onderkant: een kapotte spiegel en een gedeukte deur. "Toen pas drong het tot hem door. Hij zei nog een paar keer: 'Vertel me alsjeblieft dat het niet waar is, je maakt een grap.' Hij werd spierwit. Ik lachte me rot, wat moet je anders."

Waanders mocht, als gevolg van de ongebruikelijke omstandigheid, nieuwe onderdelen op kosten van de sloperij uitzoeken.

Hof VS: Doodvonnis door rechter ongeldig

Een opmerkelijke uitspraak van het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten heeft het vonnis van 150 ter dood veroordeelden op de tocht gezet. Volgens het Hof zou alleen een jury een uitspraak kunnen doen over het al dan niet opleggen van deze strafmaat. Doet een rechter dit, dan is dat een schending van het grondwettelijk recht van de verdachte op een proces voor een jury, zo stelt het Hooggerechtshof, dat ook oordeelde dat het ter dood brengen van mensen met een geestelijke achterstand ongrondwettelijk is.

Voor vijf staten waar de rechter het laatste woord heeft over de doodstraf heeft deze uitspraak gevolgen. In deze staten wachten momenteel achthonderd veroordeelden op hun executie. Vermoedelijk zullen de doodvonissen in deze staten omgezet worden in levenslang.

Op dit moment wachten ongeveer 3700 gedetineerden in de VS op de voltrekking van de doodstraf, onbekend is echter hoeveel van de mensen een geestelijke achterstand hebben. Slechts achttien van de 38 staten waar de doodstraf gehanteerd wordt zien af van dit vonnis voor mensen met verminderde verstandelijke vermogens.

Deen Tofting opgepakt

Stig Tofting is in de cel beland na een afscheidsfeestje van het Deense team. De speler van Bolton en 42-voudige international mishandelde eerst een ober van het restaurant en later een andere kelner. Hij sloeg op de vlucht maar werd door de politie aangehouden. Er hangt hem een celstraf van anderhalf jaar boven het hoofd. Een aantal weken geleden deden er ook al vreemde roddels de ronde over Toftings familieverleden.

Spaarloon wordt 'levensloopregeling'

Het populaire spaarloon wordt vervangen door een 'levensloopregeling' waarbij hetbelastingvoordeel voor spaarders in de toekomst kleiner zal zijn. De beoogde coalitiepartners CDA, VVD en LPF zullen in de komende kabinetsperiode maximaal 200 miljoen euro hier aan uitgeven. Handhaving van het spaarloon zou minstens 800 miljoen euro kosten.

Met het zogenoemde 'levensloopsparen' willen de partijen mensen stimuleren te sparen voor meer vrije tijd. Een zorgverlof, of een sabbatical, zou kunnen worden betaald met het spaargeld. Vergelijkbaar met het pensioenstelsel is sparen voor vrije tijd belastingvrij, maar wordt opnemen van spaargeld belast.

Over het spaarloon, een idee PvdA'er Vermeend met als doel het sparen te stimuleren, heeft VVD-onderhandelaar Zalm een ongezouten mening: 'Het was gewoon een subsidie. Het had met sparen niets te maken.'

Kournikova niet meer meest sexy tennister

Anna Kournikova is niet meer de meest sexy
vrouw op de tenniscourt. Volgens een populariteitspoll in het toonaangevende blad "Ace Magazine" valt die eer nu te beurt aan de Slovaakse Daniela Hantuchova. Nog maar 19, maar wel met de langste benen (maar liefst 112 centimeter) in het vrouwentennis.

Kournikova eindigde tweede in de poll. Daarna kwam de Oostenrijkse Barbara Schett.

Weer huiszoeking bij Volkert van der G.

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft de woning van de verdachte van de moord op Pim Fortuyn opnieuw doorzocht. Het Openbaar Ministerie wilde niet zeggen waarom anderhalve maand na de moord opnieuw een huiszoeking bij Volkert van der G. nodig was. Een woordvoerster wilde niet meer kwijt dan dat 'het onderzoek naar de moord aanleiding geeft voor deze actie'. Ook wilde het OM niet zeggen waar de politie naar op zoek was.

Opvallend is dat bij huiszoeking in Harderwijk ook specialisten van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) waren betrokken.

Bush wil Palestijnse leider Arafat vervangen

De Amerikaanse president Bush wil de Palestijnse leider Arafat vervangen. Arafat moet op die manier plaatsmaken voor een democratisch gekozen leider. Alhoewel Yasser Arafat niet bij naam genoemd werd, maakte Bush wel duidelijk dat het aftreden van Arafat een voorwaarde is voor de erkenning van een Palestijnse staat.

In de tuin van het Witte Huis meldde Bush dat het uitroepen van een Palestijnse staat de beste uitkomst zou zijn voor een vredesproces. Het Palestijnse volk moet volgens hem nieuwe leiders kiezen die "niet gecorrumpeerd door terreur" zijn. Zodra de Palestijnen "een functionerende democratie" hebben ontwikkeld, zou een eigen staat binnen drie jaar een feit kunnen zijn.

Volgens Bush moet Israël de Palestijnen de mogelijkheid geven om de economie te hervormen. Als het aan de Amerikaanse president zou liggen zouden er aan het eind van dit jaar lokale verkiezingen moeten worden gehouden, later gevolgd door nationale verkiezingen. Tevens moet er een grondwet komen.

Ook zouden de Palestijnen op de hulp van de VS kunnen rekenen: "Als het Palestijnse volk nieuwe leiders heeft, nieuwe instituties en nieuwe veiligheidsafspraken met haar buurlanden, dan zullen de Verenigde Staten een Palestijnse staat steunen", aldus de president.

Ook Israël kreeg een aantal aanbevelingen. Zij moeten stoppen met het bouwen van nederzettingen en zich terugtrekken. De grenzen van 1967 zouden weer gerespecteerd moeten worden. In 1967 bezette Israël de Westelijke Jordaanoever.

Het was al langer bekend dat Bush een vredesplan voor het Midden-Oosten zou hebben. Door het oplaaiende geweld moest de uitleg daarvan meerdere malen worden uitgesteld.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.