FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 juni 2002

Spielberg studeert na 34 jaar af

Gobbles, Inc. had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg heeft met een beetje vertraging zijn universitaire studie film afgesloten. Vrijdag nam de Oscar-winnaar na 34 jaar de oorkonde van de State Universiteit in Californië in ontvangst.

Bij de uitreiking klonk in de zaal de filmmuziek van Indiana Jones, een van Spielbergs bioscoopsuccessen. Ook zijn ouders waren aanwezig. De universiteit wil de scriptie van de beroemde regisseur niet vrijgeven. Een professor vertelde wel dat de scriptie goed geschreven en omvangrijk was en er geen enkele grammaticale fout in stond.

In 1968 stopte Spielberg met zijn studie en haalde uiteindelijk zonder diploma de top. Hij scoorde meerdere filmhits, waaronder ET en Jurassic Park, en werd daarmee multimiljardair.
Afgelopen najaar keerde Spielberg weer terug naar de collegezaal en was hij vastbesloten het vak film en elektronische kunst af te ronden. Al eerder had hij verklaard zijn kinderen te willen leren dat een goede opleiding heel belangrijk is.

[Wielrennen] Uitslag Giro d'Italia

Zondag heeft Paolo Savoldelli de 85e editie van de Ronde van Italië gewonnen. De slotrit werd een prooi voor Mario Cipollini. De Italiaanse sprinter boekte zijn zesde ritzege in deze Giro. De Nederlander Steven de Jongh werd zesde.

Savoldelli toonde zich na het wegsturen van de Italiaanse favorieten Garzelli, Simoni (beiden wegens doping) en Casagrande (veroorzaker van een valpartij) de meest complete renner van deze Giro.

Tweede in het algemeen klassement werd de Amerikaan Hamilton die de Italiaan Caucchioli voor bleef. Michael Boogerd was de beste Nederlander in het eindklassement. De kopman van Rabobank werd zeventiende.

Schumacher geeft fout toe

Michael Schumacher heeft toegegeven dat hij fout heeft gehandeld op het podium na de Grand Prix van Oostenrijk. Hij gaf toe de situatie niet goed benaderd te hebben en dat daardoor de situatie escaleerde.

"Op weg naar het podium schrok ik van de manier hoe het publiek reageerde want ik had gedacht dat iedereen zou weten hoe wij bij Ferrari te werk gaan en dat onze strategie duidelijk zou zijn. Nog nooit werd ik geconfronteerd met dergelijke emoties van het publiek en die ook in de perszaal tot uiting kwamen. Dat was niet leuk en eerlijk gesproken wist ik niet hoe ik daar mee om moest gaan. Ik had daar duidelijk problemen mee".

Brand in Buckingham Palace

Zondagavond heeft in een deel van Buckingham Palace korte tijd brand gewoed. Direct nadat de brand ontdekt werd is het gebouw direct ontruimd. Het vuur brak rond half acht Nederlandse tijd uit en was na ruim een uur gedoofd.

Tot nu toe zijn er geen meldingen dat zich persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan.

Volgens de Britse televisie was er niemand van de koninklijke familie in het paleis ten tijde van de brand. Toen de brand uitbrak, waren er in tuin wel enkele honderden technici aanwezig. Maar zij zijn inmiddels in veiligheid gebracht.

De technici bereiden een popconcert voor dat maandag in de tuin van het paleis wordt gehouden. Verder waren musici op het podium aan het oefenen toen ze te horen kregen dat ze weg moesten. Het concert wordt gegeven ter gelegenheid van het gouden jubileum van de koningin.

Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat Buckingham Palace is geëvacueerd.

Over de schade is nog niets duidelijk, maar bekend is dat het paleis vol kostbaarheden staat, zoals vazen en tapijten.

BlaatschaaP, Roscoo, Mappy, WieMie, DrNizeGuy en Gobbles, Inc. bedankt voor de tip!

Amerikaanse man verslaat witte haai

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de zee bij Stinson Beach (Californië, USA) heeft de 24-jarige Lee Fontan een gevecht met een witte haai 'gewonnen'. Fontan werd, door de volgens ooggetuigen 15 voet lange haai, van zijn surfplank gesleurd. Doordat hij de haai een paar flinke stompen op zijn neus verkocht konden ter hulp geschoten surfers hem op zijn surfplank hijsen en naar het strand brengen.

Fontan hield aan het avontuur een diepe wond in zijn linker been over. Zijn bot en spieren liggen er geheel bloot. Daarnaast heeft hij ook diverse beten in zijn rug en linkerarm opgelopen.

Hij werd per helikopter in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft inmiddels verklaard dat de man niet meer in levensgevaar is.

DVD speler meest succesvol op markt geïntroduceerd

Philips-baas Walter Conrads zegt over DVD dat 'er geen enkel nieuw product is dat zo succesvol op de markt is geïntroduceerd'. Volgens hem groeit niet alleen de markt voor afspeelapparatuur, ook blijft de belangstelling voor DVD-spelers groeien.

Conrad zegt dat de markt de vervanging van de videorecorder vijf keer sneller accepteert dan bij de cd-speler. Voor het einde van het jaar verwacht Conrad dan ook 75.000 DVD-recorders te hebben verkocht. Een belangrijke factor daarin is de dalende prijs van de apparatuur.

Ook in Nederland wordt de DVD-speler steeds populairder. In 32% van de Nederlandse huishoudens is een DVD-speler aanwezig. Een woordvoerder van Videoland, een verhuurketen van DVD's en videos, zegt dat de verhouding qua verhuur van DVD's en videos inmiddels gelijk is.

Zwitsers wijzen volledig verbod abortus af

Een referendum in Zwitserland heeft een volledig verbod op abortus afgewezen. Ongeveer 70 procent sprak zich uit voor het toestaan van een abortus in de eerste twaalf zwangerschapsweken.

In Zwitserland is abortus nog steeds verboden, tenzij het leven van de vrouw in gevaar is. De wet stamt al uit 1942.

De Zwitsers konden een keuze maken uit twee opties; een algeheel verbod (met uitzondering van levensgevaar bij de vrouw) of een soepelere regeling voor de eerste twaalf zwangerschapsweken. De vrouw moet hierbij echter wel kunnen aantonen dat er van een noodsituatie sprake is.

Ook de CIA liet vorig jaar steken vallen

Niet alleen de FBI maakte fouten in de periode voor de aanslagen van 11 september. Ook de CIA heeft de nodige steken laten vallen in de periode voor de aanslagen.

Newsweek, een Amerikaans weekblad, meldt dat de CIA al in 2000 twee mannen op het spoor was. Deze zouden betrokken zijn bij de aanslag op het Pentagon. Na de twee mannen enige tijd in de gaten te hebben gehouden, verloor de CIA ze uit het oog.

FBI-directeur Tenet liet enkele weken voor de aanslagen weten zich zorgen te maken over de kans op een terroristische aanval. De CIA kwam toen pas in augustus met de informatie over de twee terroristen. De vraag is waarom dit niet eerder is gebeurd, en een functionaris van de CIA liet dan ook weten dat ze 'het beter hadden kunnen doen'.

Marteleiland Idi Amin te koop

Voor 330.000 euro verkoopt de huidige eigenaar het eilandje Mukusu, dat in het Afrikaanse Victoriameer ligt. Het eilandje, dat ooit het toneel vormde voor de gruwelpraktijken waarmee Uganda's voormalig dicator Idi Amin zich van zijn tegenstanders ontdeed, moet nu het toerisme in het land nieuw leven inblazen.

Het eilandje is omringd door water en vormt dus een uitstekende locatie voor een luxe hotel. Idi Amin, die het destijds Paradise Island noemde, had er ook een vakantiehuisje, maar de sfeer op het eiland was toen alles behalve paradijselijk want ook tijdens zijn vakanties ging Amin door met zijn gruwelijkheden. Zijn vermoorde tegenstanders gooide hij in het Victoriameer waar de krokodillen hen verscheurden.

Idi Amin stond en staat bekend als de slachter van Uganda vanwege de beestachtige wijze waarop hij zijn politieke tegenstanders afslachtte. Zo liet hij hen door tanks overrijden, verminken en opensnijden. Ook werden gevangenen gedwongen mede-gedetineerden de hersens in te slaan voor zij zelf het slachtoffer werden van deze praktijk. De dictator zei ook een stukje mensenvlees niet af te slaan.

"We moeten eerlijk zijn en toegeven dat het eiland verbonden is met Idi Amin. Daar moeten we niet geheimzinnig over doen, de mensen komen er toch wel achter. Sommigen zullen walgen van het idee, maar anderen zullen het fascinerend vinden", aldus een Britse zakenman die betrokken is bij de verkoop van het eiland en in opdracht werkt van een een stamhoofd dat nu eigenaar is van het eiland. Nu, 23 jaar later doet het vakantiehuisje van de voormalig dictator dienst als school.

UPC verwacht hinder internetverkeer

Het faillisement van KPNQwest heeft volgens UPC gevolgen voor het internetverkeer in heel Europa. Internetdienst Chello maakt voor een gedeelte gebruik van het netwerk van KPNQwest.

UPC laat in een mail naar haar gebruikers weten 'over te schakelen naar andere leveranciers'. Door deze overschakeling is het volgens UPC 'echter niet uit te sluiten dat het internetverkeer in geheel Europa de komende dagen zal vertragen.'

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte worden gehouden via de website van UPC en Chello.

Thailand opent eerste olifantspermabank

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

's Werelds eerste olifantenspermabank heeft zijn deuren geopend, nadat Thaise dierenartsen het probleem hadden opgelost om sperma vruchtbaar te houden na een lange tijd diep ingevoren geweest te zijn.

Plaatsvervangend Landbouw minister Prapat Panyachatraksa maakte de doorbraak op donderdag bekend. Hij zei dat het zou helpen om ervoor te zorgen dat de beste karaktertrekken van de Thaise Olifant zouden blijven bestaan ondanks een afnemende populatie.

Kunstmatige inseminatie van olifanten met sperma van de bank zou de problemen van inteelt, door een tekort aan mannetjesolifanten, kunnen oplossen.

De spermabank wordt geexploiteerd door Elephants Care Assembly, een niet-overheidsinstelling in de provincie Ayutthaya, ten noorden van Bangkok.

Geheime Bilderberger bijeenkomst in VS

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bilderbergers, een groep bestaande uit de meest invloedrijke personen op deze wereld hebben weer hun jaarlijkse bijeenkomst, dit keer in Washington, waar zij achter gesloten deuren de wereldse aangelegenheden bespreken en hun plannen voor hun 'New World Order' uitwerken

Industriëlen, bankiers, politieke leiders en monarchen waaronder onze eigen Beatrix zullen aanwezig zijn.

Een lijst van alle ( ? ) leden kun je op de volgende site vinden.

PvdA-leden mogen fractievoorzitter kiezen

Nog voor de Kerstdagen zal de PvdA een referendum onder de eigen leden organiseren om een nieuwe fractievoorzitter te kiezen. Dit werd duidelijk tijdens een discussiebijeenkomst in Utrecht, waar onder andere werd gesproken over de oorzaken van de verkiezingsnederlaag op 15 mei.

Jeltje van Nieuwenhoven, op dit moment fractievoorzitter van de PvdA, heeft gezegd dat ze niet denkt dat ze zich kandidaat zal stellen. Andere kanshebbers, zoals demissionair staatssecretaris Bos en vice-fractievoorzitter Duivesteijn, wilden zich nog niet uitlaten over het deelnemen als kandidaat aan het referendum.

Van Nieuwenhoven wil over twee weken een bijeenkomst organiseren met de fractie en de kandidaten.

Onderzeeër rijdt tegen brug

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Deense onderzeeër Freja is dit weekeinde op de snelweg bij Kopenhagen tegen een brug gereden. Het zeven meter lange schip werd op een vrachtwagen vervoerd van de werf naar de haven van Kopenhagen. De vrachtwagen ramde een brug.

De onderzeeër raakte zwaar beschadigd, onder meer aan de boeg, aldus de krant Berlingske Tidende. Ontwerper/bouwer/eigenaar van de duikboot Peter Madsen kan het nog niet geloven.

Portier bijt oor discotheekbezoeker af

GYZ en tientallen anderen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een portier van een discotheek op industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam (nabij de voormalige Van Nelle Fabriek) heeft zaterdagnacht een oor van een discotheekbezoeker afgebeten.

De portier kreeg ruzie met een 35 jarige man en beet in de daaropvolgende vechtpartij de man een oor af. Het slachtoffer is met oor en al naar het ziekenhuis gebracht. De portier nam de benen en is nog spoorloos.

Baby mag WK-stadion niet binnen

Dr_evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 8 maanden oude baby is de toegang tot het Sapporo-stadion geweigerd omdat de moeder geen kaartje voor het kind gekocht had. Ze was in de veronderstelling dat de entree voor de baby gratis was.

De Canadese familie kwam naar het stadion om de wedstrijd tussen Duitsland en Saudi-Arabië te volgen. Uiteindelijk is de vader alleen gegaan en hebben de moeder en de baby de wedstrijd buiten het stadion gevolgd.

Verkeerd uitgerekende punten? [update]

Vandaag hebben ons een aantal vragen bereikt met betrekking tot de puntentelling. Zo zouden er te weinig punten zijn toegekend of zouden budgetten verkeerd staan. Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid de punten toekennen, kunnen er fouten zijn opgetreden.

Om dit in alle rust te kunnen onderzoeken hebben we besloten tijdelijk de mogelijkheid tot het maken van een team en het invullen van de pool uit te schakelen. Tijdens het onderhoud zullen ook enkele andere verbeteringen plaatsvinden.

Wij kunnen niet zeggen hoelang de werkzaamheden gebeuren, maar hopen alles nog vandaag af te ronden.

Onze excuses voor de overlast die dit zou kunnen veroorzaken,

De managercrew.

Update

Bij een aantal ingevoerde punten blijkt er wat mis te zijn gegaan. Dit is op alle punten een klein aantal, maar het geeft bij enkele mensen wel afwijkende puntenaantallen. De punten zijn inmiddels juist verwerkt. Dit kan in je voordeel hebben gewerkt, maar ook in je nadeel!

Van de users die ons wisten te melden dat hun puntenaantallen niet klopten, bleek geen van hen getroffen door de misrekening. Mochten deze users alsnog vragen hebben over hun punten, dan kan er een email worden gestuurd naar alisalami@fokzine.net. Zet hierbij in je mail al de spelers van je team met voor en achternaam en het land waarvoor zij spelen, plus het aantal punten dat jij denkt dat ze hebben verdiend. Alleen dan kan en zal je email worden behandeld!

De database is weer open, de teams kunnen weer worden veranderd. Over enkele ogenblikken zal ook de nieuwe pool in te vullen zijn.

Inzaghi lijkt er klaar voor te zijn

Filippo Inzaghi is sneller hersteld van z'n blessure dan verwacht. Precies een week geleden blesseerde hij z'n knie tijdens een oefenwedstrijd tegen een lokaal team. Het herstel van de AC Milan aanvoerder werd door de team dokter uitgerekend op 10 dagen.

Sinds woensdag traint Inzaghi echter alweer en vrijdag deed hij mee in een oefenwedstrijd tegen een jeugdteam van een club uit de J-League, Vegalta Sendai. Inzaghi speelde zonder problemen en scoorde vier maal.

Hoe fit Inzaghi dan wel mag zijn, coach Trappatoni lijkt te hebben gekozen voor een aanval met Francesco Totti en Christian Vieri. Of Inzaghi dan mogelijk zal invallen wordt maandag bekend, als Italië tegen Ecuador speelt in de eerste wedstrijd uit Groep G.

[WK] Uitslag Spanje - Slovenië

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Spanje en Slovenië (Groep B) is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Spanje.

In de 43e minuut schoot Raúl door de benen van een Sloveen in het doel, en in de 74e minuut maakte Valeron de 2-0 voor Spanje. In de 82e minuut verkleinde Slovenië, door een goal van Cimirotic, de achterstand nog naar 2-1. Maar door de 3-1 uit een penalty van Hiero (88') viel het doek definitief voor Slovenië: 3-1.

In groep A, B, E en F is nu één volledige speelronde afgewerkt. De uitslagen van de acht tot nu toe gespeelde wedstrijden:

Groep A
Frankrijk - Senegal (0-1)
Uruguay - Denemarken (1-2)

Groep B
Paraguay - Zuid-Afrika (2-2)
Spanje - Slovenië (3-1)

Groep E
Ierland - Kameroen (1-1)
Duitsland - Saudi-Arabië (8-0)

Groep F
Argentinië - Nigeria (1-0)
Engeland - Zweden (1-1)

Morgen om 08:30 uur speelt Kroatië tegen Mexico. Om 11:00 uur zal Brazilië het opnemen tegen Turkije, en om 13:30 uur staat Italië tegen Ecuador op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Emerson's schouder uit de kom

Deelname aan het WK voor de Braziliaanse speler Emerson is uitgesloten. De schouder van de aanvoerder (26) schoot uit de kom tijdens een ongelukkig moment op de training.

Emerson stond op goal tijdens een oefenpotje. De middenvelder van AS Roma dook bij een schot van Rivaldo, maar omdat hij geen keeper is wist hij niet hoe hij moest vallen, legde Rivaldo uit. Hij landde onhandig op zijn schouder en lag nog 10 minuten op het veld voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Brazilië zal het maandag dus zonder hun aanvoerder moeten doen, wanneer ze hun eerste wedstrijd in Groep C tegen Turkije spelen

Belgen kampen met tekort aan verdedigers

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

De Belgische bondscoach Robert Waseige moet er gek van worden. Tijdens de training van vandaag heeft Nico van Kerckhoven de training moeten verlaten. De verdediger van Schalke moet zoals het er nu naar uitziet een week aan de kant blijven.

Glen de Boeck trainde vandaag wel weer mee met de Belgische selectie, maar het lijkt er niet op dat hij op tijd fit is voor de wedstrijd komende dinsdag tegen Japan.

Waarschijnlijk zal Waseige zijn tactiek om moeten gooien en met een 3-5-2 opstelling moeten gaan spelen, vanwege het grote tekort aan verdedigers bij de Belgen.

Vrouw eist seks tijdens taxirit

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse taxichauffeur heeft de politie gebeld toen een blonde passagier zich van haar kleren ontdeed en hem om seks vroeg.

De 30-jarige vrouw gooide haar kleren uit het achterraam terwijl de taxi door het centrum van Hamburg reed. Vervolgens klom ze in de passagierstoel en vroeg de getrouwde 57-jarige man om seks.

De man wilde dit niet en belde de politie. Die bevolen de vrouw vervolgens, nadat ze de kleren van de vrouw hadden opgepikt, om de ritprijs te betalen.

De chauffeur heeft geen aanklacht ingediend. 'Hij was blij met de ritprijs en om eindelijk verlost te zijn van de vrouw. We hebben haar gegevens genoteerd maar zullen verder geen actie ondernemen.', aldus een woordvoerder van de politie.

Fifa krijgt schuld van problemen kaartverkoop

Het organisatiecomité van het WK in Japan heeft gemeld dat het slechte beheer van de kaartverkoop door de FIFA de oorzaak zou zijn voor de lege plaatsen in de Japanse stadions tijdens de eerste speeldag.

Er waren namelijk 85.000 plaatsen onbezet tijdeens Ierland-Kameroen zaterdag (in Niigata) en 19.000 tijdens Duitsland-Saudi-Arabië (in Sapporo), volgens de Japanse krant Yomiuri Shimbun.

De FIFA komt met iets andere cijfers: er zouden in Niigata 33.679 toeschouwers aanwezig geweest zijn op een totaal van 42.300, en in Sapporo zouden maar 200 van de 42.500 plaatsen onbezet zijn geweest.

"Men had ons gezegd dat de tickets die gereserveerd waren voor buitenlanders maar niet verkocht raakten, zouden worden teruggezonden zodat ze alsnog aan Japanners verkocht konden worden", vertelt Yukiko Koike, woordvoerder van het Japanse organisatie comite. "Helaas is dit niet gebeurd."

Ondertussen hebben veel supporters geklaagd dat ze niet op de internetsite van FIFA kunnen komen, waar ze kaarten zouden kunnen bestellen.

Dit probleem komt bij de late levering van veel kaarten voor buitenlanders, waardoor veel supporters zonder kaartjes in Japan aankomen. De slechte levering is het gevolg van drukproblemen bij de Engelse firma Byrom.

Meespelen Okan Buruk tegen Brazilie onzeker

Okan Buruk, spelend op het middenveld, heeft een dijbeenblessure en zijn meespelen is onzeker voor de eerste wedstrijd van maandag tegen Brazilië. Dit melde de Turkse bondscoach Senol Gunes zondag.

Buruk, die dit seizoen bij Inter Milaan heel weinig aan spelen toekwam, is een belangrijke speler voor Turkije. In de acht gespeelde kwalificatiewedstrijden scoorde hij drie keer.

De uiteindelijke beslissing valt tijdens de laatste training van Turkije, overigens voor het eerst op het WK sinds 1954.

Uitslagen wedstrijden zondag 2 juni

Argentinië - Nigeria (1-0)
Vanochtend stond Argentinië tegen Nigeria op het programma. Na het winnen van Senegal en het goede spel van Kameroen, was Nigeria de derde Afrikaanse ploeg die in actie kwam. Er werd veel van ze verwacht en tegen de wereldkampioen van '78 Argentinië beloofe het een mooie wedstrijd te worden. Beide teams begonnen de wedstrijd aanvallend, maar Argentinië was iets overtuigender dan Nigeria. Vooral de combinatie tussen Veron en Ortega werd goed benut en zorgde voor veel gevaar.
Het noodlot sloeg voor Nigeria toe toen Nwanko Kanu met een blessure vlak voor rust het veld moest verlaten.

In het begin van de tweede helft kwam Argentinië met twee bijna-doelpunten van Batistuta en Sorin. Maar Argentinië moest tot de 63e minuut wachten voordat Batistuta de winnende treffer kon maken. Een prachtige kopbal vanuit een corner van Veron. Vlak na het doelpunt was Nigeria de sterkere ploeg, maar ze kwamen niet door de robuste verdediging van Argentinië.

Argentinië: Cavallero, Sorin, Pochettino, Samuel, C. Lopez (46' Gonzalez) Zanetti, Batisuta (81' Crespo), Ortega, Veron (78' Aimar), Placente, Simeone

Nigeria: Shorunmu, Yobo, Babayaro, Kanu (48' Ikedia), Okoronkwo, West, Ogbeche, Okocha, Lawal, Sodje (73' Christopher), Ahahowa

Gele kaarten:
Samuel, Simeone (ARG) Sodje (NIG)

Engeland - Zweden 1-1
Engeland heeft haar eerste wedstrijd in de 'poule des doods' gelijkgespeeld tegen Zweden. De Engelsen waren in de eerste helft duidelijk de beste ploeg, en kwamen dan ook verdiend op voorsprong door een snoeiharde kopbal van Campbell uit een corner van David Beckham.

Zweden wist hier weinig tegenover te stellen. Behalve twee kleine kansjes van Allbäck had de Britse doelman Seaman weinig te doen in de eerste helft. Zijn collega aan de andere kant had het des te drukker, en een tweede goal van Engeland hing in de lucht. Omdat Engeland ondanks het overwicht geen kansen meer kon afdwingen, bleef het slechts bij die ene goal.

De tweede helft gaf een compleet ander beeld. De Engelsen begonnen nonchalant, terwijl de Zweden juist gebrand waren op de gelijkmaker. Die kwam na 15 minuten in de tweede helft dan ook, toen Alexandersson profiteerde van een enorme blunder van Mills.
Deze gelijkmaker betekende een ommezwaai in de wedstrijd. Waren het in de eerste helft de Engelsen die het spel bepaalden, nu was het spel volledig in handen van de Zweden, die nog enkele kansen kregen op de overwinning, maar Lucic en Larsson faalden in de afwerking.

Toen het einde van de wedstrijd naderde, legden beide ploegen zich neer bij de het gelijkspel, dat voor de Engelsen eigenlijk als nederlaag telt. Met de wedstrijd tegen Argentinië op vrijdag in het verschiet, is de tweede ronde na vanmiddag nog ver weg voor hen.

Scoreverloop: 1-0 Campbell (24'), 1-1 Alexandersson (59')

Engeland: Seaman; Mills, A.Cole, Ferdinand, Campbell; Beckham (Dyer, 64'), Scholes, Hargreaves, Owen; Heskey, Vassell (J.Cole, 74')

Zweden: Hedman; Mellberg, Mjallby, Lucic, Jakobsson; Linderoth, Alexandersson, Ljungberg, Ma.Svensson (A.Svensson, 55'), Allbäck (A.Andersson, 80'), Larsson

Geel: Campbell (Eng); Allbäck, Jakobsson (Zwe)

Spanje - Slovenië 3-1
De wedstrijd begon vrij rustig tot een zeer gevaarlijke corner van
Slovenië. Spanje speelt het eerste halfuur erg voorzichtig wil absoluut hun openingswedstrijd niet verliezen wat ze sinds
'50 niet gelukt is. Zahovic lost voor Slovenië een verwoestend
afstandschot die Cassilas ter nauwernood weg kan stompen.
Spanje dringt een paar keer bijna door de verdedeging heen en
is steeds gevaarlijker waarna Luis Enrique met een mooie dribbel
het strafschopgebied ingaat waarna de bal met hulp van een verdediger bij Raul terrecht komt die daar wel raad mee weet Kort hierna is het rust.

In de 2de helft begint het weer redelijk rustig maar Spanje heeft via Tristan het eerste gevaarlijke schot op doel. Spanje heeft de wedstrijd de 2de helft onder controle op wat kleine kansjes van Slovenië na. Als in de Morientes erin komt krijg hij bijna gelijk de bal aangespeeld in het strafschopgebied en speelt de verdediger uit maar weet het niet af te ronden. Valeron is daarna wel trefzeker voor Spanje en lijkt daarmee de wedstrijd te beslissen. Spanje is gesterkt door de 2-0 maar Slovenië maakt de aansluitingstreffer via Cimirotic die na een mooie actie de bal langs Casillas weet te schuiven. Kort daarna wordt Morientes net over de rand van het strafschopgebied licht aangetikt en de scheidsrechter en Hierro twijfelen niet, en de wedstrijd is gespeeld, eindstand 3-1.

Spanje: Iker Casillas Juanfran(82' Romero), Puyol, Nadal, Hierro, Baraja, Tristan('67 Morientes, Valeron, Raul, De Pedro, Luis Enrique('74 Helguera)

Slovenië: Simeunovic, Milinovic, Galic, Knavs, Novak(77' Gajcer), Ales Ceh, Zahovic(62' Acimovic), Pavlin, Amir Karic, Rudonja, Osterc(56' Cimirotic)

Scoreverloop: 1-0 Raul (44'), 2-0 Valeron (74'), 2-1 Cimirotic (82'), 3-1 Hierro (87')

Geel: Valeron, Karic, Cimirotic.

Paraguay - Zuid-Afrika 2-2
In een matig duel, slaagde geen van beide ploegen er in om drie punten binnen te slepen.
Het eerste echte spektakel kwam pas toen specialist Arce een vrije trap, overigens zonder succes, mocht nemen. De Paraguayanen vonden alles best, en lieten de Zuid-Afrikanen het spel bepalen. 'Bafana Bafana' maakte hier alleen nauwelijks gebruik van, en zo kon het gebeuren dat in de loop van de wedstrijd Paraguay toch gevaarlijk werd.

Vlak voor de rust maakte Santa Cruz (Bayern München) de 1-0, nadat hij al eerder een paar keer voor het doel van Arendse gevaarlijk was geweest. De vrije trap van Arce werd verkeerd ingeschat door de doelman, die Hans Vonk uit de basis hield, en Santa Cruz kon eenvoudig inkoppen.

De tweede helft ging ook weer verder zoals de eerste helft: ongeïnspireerd voetbal en weinig spanning. In de 55e minuut liet eerdergenoemde Arce echter het publiek opveren: met een schitterende vrije trap liet hij de 2-0 aantekenen. Gezien het gezapige spel, leken de Zuid-Amerikanen dicht bij de winst. De spanning kwam alleen snel terug, toen Struway een schot van Teboho Mokoena van richting veranderde: 2-1.

Bij de Zuid-Afrikanen kwam opeens de hoop op een punt weer opzetten, en na een spannende eindfase kwam de bevrijding: de Slowaakse scheidsrechter Michel zag in een buiteling van Zuma een overtreding, en de bijbehorende strafschop werd door Fortune benut.

Scoreverloop: 1-0 Santa Cruz (39'), 2-0 Arce (55'), 2-1 Struway (ed, 63'), 2-2 Fortune (pen, 90')

Paraguay: Tavarelli; Arce, Ayala, Gamarra, Caniza; Alvarenga (Gavilan, 65'), Acuña, Cacares, Struway (Franco, 85'); Santa Cruz, Campos (Morinigo, 74')

Zuid-Afrika: Arendse; Carnell, Radebe, Issa (Mukassi, 27'), Nzama, A.Mokoena; Sibaya, Fortune, T.Mokoena; Zuma, McCarthy (Koumantarakis, 77')

Geel: Caceres, Caniza, Tavarelli, Franco (Par); Issa, McCarthy, Zuma, A.Mokoena (ZAf)

[WK] Uitslag Paraguay - Zuid-Afrika

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Paraguay en Zuid-Afrika (Groep B) is geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

Na 38 minuten scoorde Santa Cruz voor Paraguay de 1-0. 10 minuten na rust maakte Arce er uit een vrije trap 2-0 van. In de 63e minuut maakte Struway een eigen doelpunt, waardoor de stand 2-1 werd. De wedstrijd leek toen naar zijn einde toe te lopen, totdat de keeper van Paraguay (Tavarelli) in de blessuretijd een domme overtreding maakte. Zuid-Afrika kreeg een penalty, die werd binnengeschoten door Fortune: 2-2.

Straks om 11:30 uur zal Engeland het opnemen tegen Zweden, en om 13:30 uur staat Spanje tegen Slovenië op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Argentinië - Nigeria

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Argentinië en Nigeria (Groep F) is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Argentinië.

De Argentijnen wonnen verdiend. Vooral in de beginfase van de wedstrijd had het goede aanvallen. Gaandeweg wist de Nigeriaanse defensie zich beter te pareren. In de 63e minuut was het echter toch Argentinië dat dankzij een goal van Batistuta op een 1-0 voorsprong kwam. Dit was ook de uitslag.

Op dit moment speelt Paraguay tegen Zuid-Afrika. Om 11:30 uur zal Engeland het opnemen tegen Zweden, en om 13:30 uur staat Spanje tegen Slovenië op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

26 mensen gedood in Mexico

In de Mexicaanse provincie Oaxaca zijn op vrijdag, naar nu bekend is geworden, 26 mensen gedood bij een hinderlaag op een verlaten landweg. Volgens de plaatselijke politie hebben gewapende mannen een vrachtwagen vol boeren die op weg naar huis waren, aangehouden. Nadat de mannen de chauffeur hadden weggestuurd openden zij zonder waarschuwing het vuur op de inzittenden.

Hoewel regeringsambtenaren zeggen geen duidelijkheid te hebben over het motief voor de moord, gaat men ervan uit dat deze te maken heeft met de conflicten over land en water die in dit bergachtige en onherbergzame deel van Mexico aan de orde van de dag zijn en vaak tot geweld leiden. Een aanval met zulke dramatische consequenties is echter niet eerder voorgekomen.

Bush: VS moet preventief optreden

Zonder Irak specifiek te noemen heeft de Amerikaanse president Bush de toekomstige militaire leiders van de Verenigde Staten gewaarschuwd dat zij bereid moeten zijn tot preventieve acties om te voorkomen dat "terroristen en tyrannen" over massavernietigingswapens kunnen beschikken. Bush deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan West Point Militaire Academie, waar de eerste diploma-uitreiking sinds 11 september vorig jaar plaatsvond.

,,Wij worden geconfronteerd met een ongeëvenaarde dreiging ... omdat we weten dat terroristen nog meer geld, manschappen en plannen hebben," aldus Bush, die hier aan toevoegde dat de VS in meer dan zestig landen terroristische groeperingen moet zien bloot te leggen. Hoewel hij hierbij Irak niet bij naam noemde, hebben regeringsambtenaren door laten schemeren dat dit land wel eens het volgende doelwit van Bush' 'War against Terror' zou kunnen zijn.

Naar aanleiding van Europese bezwaren dat een aanval op Bagdad de stabiliteit in de regio ernstige schade zou kunnen toebrengen, zei Bush vorige week dat er ,,geen oorlogsplannen'' op zijn bureau lagen. Dit lijkt echter haaks te staan op de retoriek in zijn toespraak op West Point waar hij zei dat ,,de einge weg naar veiligheid ... de weg van actie" is.

Kritiek als zou hij op eigen houtje opereren werd door Bush zonder pardon van tafel geveegd: ,, er zijn er die het misschien ondiplomatiek of onbeleefd vinden te spreken van goed en kwaad. Ik ben het daarmee niet eens."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.