Nederlanders gewond door busongeluk

EricV,WWtje en hharry hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een botsing tussen drie vrachtwagens en een Nederlandse touringcar is een Duitse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen en raakte een Nederlandse vrachtwagenchauffeur zwaargewond. Bij het ongeluk op de Duitse snelweg nabij Ratingen raakten ook 12 Nederlandse toeristen lichtgewond.

Volgens de Duitse verkeerspolitie is een chauffeur van een kleine vrachtwagen bij het verlaten van de A3 richting Keulen even na twaalven op een vrachtwagen voor hem gereden. Hij overleed ter plekke.

Door de aanrijding viel de kleine vrachtwagen terug op de rijbaan. Een Nederlandse vrachtwagen op de rechterbaan van de snelweg moest hem ontwijken en reed in de flank van de Nederlandse touringcar. Hierdoor schoot de touringcar door de vangrail en kwam enkele honderden meters verder in de berm tot stilstand.

De chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen brak bij het ongeval beide armen. De twaalf lichtgewonde toeristen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. In de brandweerkazerne van Ratingen worden de overige passagiers opgevangen. De toeristen worden maandag overgebracht naar een hotel, hier worden zij opgevangen door twee traumabegeleiders.