[WK] Uitslag Brazilië - Turkije

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Brazilië en Turkije (Groep C) is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Brazilië.

Op slag van rust scoorde de Turk Hakan Sas de 0-1 na een fraaie voorzet van Basturk. Vijf minuten na rust werkte Ronaldo de achterstand echter weer weg: 1-1.

Een lange tijd vielen er toen geen doelpunten meer. Maar vijf minuten voor tijd trok de Turk Alpay een doorgebroken Braziliaan aan zijn shirt. Alpay kreeg hiervoor de rode kaart, en Rivaldo schoot uit de gegeven penalty de 2-1 in het doel.

In de blessuretijd kreeg de tweede Turk, Hakan Unsal, een rode kaart (2x geel), omdat hij de bal hard tegen Rivaldo opschoot. Maar het bleef 2-1.

Zodadelijk om 13:30 uur wordt de derde wedstrijd van vandaag gespeeld: Italië - Ecuador.