Multidisk ontkent fraude met single Gerard Joling

Mega Charts, het bedrijf dat de Mega Top 100 verzorgt, heeft zoals eerder was aangekondigd vandaag de ''Pim Fortuyn aubade'' van Gerard Joling en Jan Rietman, At Your Service, uit de hitlijst verwijderd. De reden is dat Mega Charts fraude vermoed met de verkoop van de single. Platenmaatschappij Multidisk uit Almere, die het plaatje distribueert, ontkent de fraude echter in alle toonaarden.

Directeur Bultman van Multidisk zegt dat "At your service" gewoon een grote hit is. "Er klopt niets van de verhalen die nu de ronde doen. Ik verwacht dat de plaat snel weer in de Mega Top 100 wordt gezet." Volgens Bultman zijn van 'At your service' in de normale verkoop ongeveer 10.000 exemplaren (goed voor een notering in de top 10) over de toonbank gegaan. Daarnaast werden er via de website van Gerard Joling zo'n 1.000 besteld.

Volgens Bultman heeft, om die mensen van dienst te zijn, Multidisk singles opgekocht met het doel ze naar de bestellers te sturen. Om dat officieel te laten verlopen heeft de maatschappij ze gekocht bij een keten van platenwinkels. "Maar nu denken ze dat we ze massaal wilden kopen om de hitlijst te be´nvloeden."

Hitparade kenner

Hitkenner J. van Slooten vindt het gehannes rond "At your service" maar raar. "Ik snap niet dat ze de internetbestellingen op deze manier verwerkten. Ze hadden een afspraak met Mega Charts kunnen maken, waarbij deze verkopen toch meetelden in de hitlijst. Met verkopen van de bands Bl÷f en Van Katoen is dat in het verleden ook gebeurd."

Directeur Muller van Mega Charts zegt nog bezig te zijn met het onderzoek naar de zaak, en geeft daarom op dit moment nog geen reactie op de uitleg van Bultman.

At Your Service, voorlopig uit de Top 100.