Japan weigert toegang twee Engelse hooligans

De Japanse immigratiedienst heeft woensdag gemeld nog eens drie Engelsen, die ervan worden verdacht hooligan te zijn, het land uit gewezen te hebben. Hieronder zat één hooligan die het land probeerde binnen te komen in het bezit van 175 orginele kaartjes voor het WK.
Op het immigratiekantoor bij het vliegveld Narita weigerde men om toegang aan de 37 jarige Brit, die maandag met een vlucht vanaf London arriveerde, toegang te verlenen. "Hij is teruggestuurd naar Londen gisteren nadat was bewezen dat hij echt een hooligan is," aldus een woordvoerder. De kaartjes zijkn niet in beslag genomen, aangezien het om originele kaartjes gaat.

Volgens de Japanse krant 'The Tokyo Shimbun daily' meldde de man zich met zijn kaartjes bij het immigratiekantoor om te vertellen dat hij kaartjes wilde verkopen aan plaatselijke verkooppunten. Een andere krant zei dat de kaartjes vooral voor wedstrijden met Engeland waren.

Op woensdag werden twee anderen, die ook verdacht worden Engelse hooligans te zijn, ook al op vliegveld Narita ingesloten, nadat ze de toegang tot het land geweigerd was omdat hun namen ook op die zwarte lijst stonden.

De uitsluitingen brengt het aantal teruggestuurde Engelsen, die verdacht worden hooligans te zijn,
naar vijf.