Het plezier van uitgaan...

Een avondje gezellig op stap gaan met vrienden kan tegenwoordig heel moeilijk worden. Wat vroeger nog stijl en klasse had, is nu omgetoverd tot een machts-wedloop. De mensen gaan steeds meer uren doorbrengen in de sportschool om er zo breed en gevaarlijk mogelijk uit te zien. Is het niet om te patsen, dat is het wel om niet snel de lul te zijn bij ruziezoekers.

Ik heb er genoeg van dat je niet meer uit kan gaan zonder enige problemen te krijgen. En vooral de situatie's waar je niets aan kan doen. Gisteren was het dus zover. Na een verjaardag bij een vriend thuis gingen we stappen in het oh zo gezellige Nijmegen. Na wat uren doorgebracht te hebben in een bepaalde kroeg, wilde we ergens anders naar toe. Alles koek en ei, totdat we buiten kwamen. We lopen met zijn zessen langs een "dame" die opeens tegen ons gaat schreeuwen "Had je het tegen mij???". Zelf keek ik achterom en zag dat ze het tegen ons had. Terwijl de sterk onder invloed lijkende vrouw bleef schreeuwen tegen ons, liepen wij op onze gemak verder. Zelf wist ik al dat dit niet voorbij zou gaan zonder tenminste n woordenwisseling. En dat was ook zo. Ondertussen had de heldhaftige dame een paar vrienden erbij geroepen die haar wel even konden helpen tegen de misdadigers die zo asociaal langs haar liepen. Achterom kijkend waarschuwde ik de rest dat er een paar man op ons afkwamen. Nadat de eerste van onze groep geduwd werd, wist ik dat het niet makkelijk zou worden om hier vanaf te komen. Het was namelijk een aardige jongen van de harde kern. Een jongen die door vuur gaat voor zijn vrienden, al dan niet terecht. Tijdens wat duw- en trekwerk "vroeg" de dame wie haar voor hoer had uitgescholden. Een onterechte beschuldiging, aangezien wij haar niet kenden, niet hadden aangekeken en al zeker niet hadden aangesproken. Om de focus van de gasten van een vriend van mij af te wenden probeerde ik ze een beetje rustig te maken door dingen uit te praten. Helaas lukte het niet en werd ik tegen de muur geduwd. Een van de gasten beschuldigde mij van "opkomen voor vriendjes", wat niet zo op prijs werd gesteld door hem. Terwijl de twee heren hun aandacht op mij hadden gericht, zei een andere vriend van mij: "wie komt hier nu op voor zijn vriendjes". la minute was hij het point of perspective. Terwijl het meisje nog staat te schreeuwen gaf ze een slag bij hem in zijn maag. Als reaktie hierop duwde de vriend van mij het meisje van zich af. Dit tot ongenoegen van de andere heren. En jongen begon te schoppen en wilde gaan slaan. Nog net kon ik mijn rechter arm in die van hem klemmen. Helaas sloeg ondertussen een andere gozer op zijn neus. Tot overmaat van ramp schreeuwde het meisje tegen de jongen met een bloedneus: "ik heb mijn nagel gebroken, jij moet 50 euro betalen!". Nog geen tien seconden later arriveerde de gewaarschuwde politie en hield de jongens aan. Hierna volgde anderhalf uur op het politiebureau wachten, omdat het daar druk was. Er was namelijk ergens anders nog een gevecht tussen 20 personen.

Wat een leuke verjaardag moest worden werd afgesloten met een situatie die niet te voorkomen is. Mensen zijn onder invloed, willen stoer zijn of willen gewoon ruzie zoeken. Je kunt dan lullen als brugman, wanneer deze personen ruzie willen, dan krijg je dat. En wat nog het meest klote is, wat doen ze de volgende keer als we ze tegenkomen in de stad. En wat zal de jongen voor straf krijgen voor de aanklacht simpele mishandeling. Als hij uberhaupt een straf krijgt. Zelf begrijp ik niet wat hun motief is om zo te handelen. Komt het door de alcohol of drugs? Of komt het door die grote fout in hun hersenen. Misschien is het wel hun opvoeding en het sociale milieu waarin deze mensen leven. Deze mensen verknallen het voor de rest. Gezellig uitgaan is er niet meer bij zonder risico te lopen. De vraag is natuurlijk, hoe dit op te lossen? Zwaardere straffen? Uitgaan-ontzegging? Niemand weet het, want er wordt ook veel te weinig aan gedaan!

Ter informatie voor de "volwassen" mensen op Fok: het betreft hier autochtone jongeren


Update: De Gelderlander

Vechtpartij in Molenstraat

NIJMEGEN - Een 20-jarige Nijmegenaar is zaterdagnacht in zijn gezicht geslagen tijdens een schermutseling tussen twee groepen jongeren. Dat gebeurde op de Molenstraat in het Nijmeegse centrum. De aanleiding voor het voorval was een scheldpartij tussen twee groepen jongeren. De politie hield even later twee jongens van 21 jaar aan, die ervan verdacht worden geslagen te hebben. Beiden ontkenden dit.

Update 2: De veroordeling

De twee heren zijn veroordeeld tot een half jaar straatverbod. Tevens wordt de persoon die geslagen had, verder veroordeelt aangezien hij al eens in de gevangenis heeft gezeten.