FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 februari 2002

Nieuwe versie "Lord of the Rings"?

Op diverse websites en ons eigen Fok!Forum is te lezen dat er later dit jaar een nieuwe versie van de film "The Fellowship of the Ring" zal uitkomen. Het einde van deze film, de eerste uit een trilogie naar aanleiding van JRR Tolkien's meesterwerk "Lord of the Rings", zou niet geheel aansluiten bij het tweede deel, die komende kerst in premiere zal gaan.

Wat er dan precies veranderd zal worden aan de film is niet duidelijk. Het zou gaan om de laatste twintig minuten van de film, waarin dan kennelijk iets essentieels achterwege is gebleven. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de nieuwe versie ook in de bioscopen vertoond zal worden.

Persoonlijk lijkt het mij handiger die nieuwe versie dan maar gewoon op de DVD-versie van de film te zetten...

Genomineerden Razzie Awards bekendgemaakt

Een dag voor de bekendmaking van de genomineerden voor de Oscars zijn in Amerika traditiegetrouw de genomineerden voor de Razzie Awards bekend gemaakt, een uitreiking van prijzen voor de slechtste prestaties op filmgebied.

Grote winnaar lijkt Tom Green te zijn, die met zijn veelvuldig door de filmpers afgekraakte en geflopte film "Freddy got fingered" maar liefst acht nominaties kreeg, waaronder die van 'Slechtste Film van het Jaar'. Green zelf werd o.a. genomineerd in de categorieën 'Slechtste acteur' en 'Slechtste regisseur'.

Ook Sylvester Stallone's racefilm "Driven", Mariah Carey's film "Glitter" en het oorlogsdrama (in de ergste zin van het woord) "Pearl Harbor" werden genomineerd in de categorie 'Slechtste film'.

Stallone is overigens in de 22 jaar dat de Razzie Awards bestaan al 29 maal genomineerd en heeft er al negen gewonnen. Tijdens de Razzie Awards van 2000 won hij nog de prijs 'Slechtste acteur van de Eeuw'.

Zangeres, en tegenwoordig dus ook actrice, Mariah Carey is favoriet voor de award 'Slechtste actrice'. 93.3 procent van de nominaties voor deze prijs kwamen op haar naam binnen. Ze zal het moeten opnemen tegen Penelope Cruz ('Blow', 'Captain Corelli's Mandolin', 'Vanilla Sky'), Angelina Jolie ('Lara Croft: Tomb Raider', 'Original Sin'), Jennifer Lopez ('Angel Eyes', 'The Wedding Planner') en Charlize Theron ('Sweet November').

Mocht Mariah toch niet de slechtste actrice blijken te zijn dan is er nog een herkansing voor haar. Haar decolleté is namelijk ook genomineerd En wel in de categorie 'Slechtste filmpaar'...

Iedereen te bereiken via zes emailtjes

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika hebben een aantal sociologen van de New Yorkse Columbia universiteit een onderzoek gestart om te zien of het werkelijk waar is dat iedereen met een internetaansluiting maar zes emails verwijderd is van andere emailadresbezitters in de gehele wereld.

Het onderzoek is gebaseerd op de 'six degrees of separation'-theorie. Volgens deze theorie kunnen twee willekeurige personen op onze Aarde door middel van maximaal zes tussenpersonen aan elkaar gelinkt worden. Deze theorie werd 1967 bedacht door psycholoog Stanley Milgram. Toendertijd liet Milgram een willekeurige groep mensen uit de staat Nebraska via kennissen een brief bezorgen bij een voor hen volstrekt onbekend persoon in Dallas. Hier hadden de deelnemers gemiddeld slechts zes andere personen voor nodig.

Met dit nieuwe onderzoek willen de New Yorkse onderzoekers nu de theorie op wereldniveau testen. Vrijwilligers kunnen zich via het Internet opgeven. Er zouden zich al enkele duizenden mensen aangemeld hebben.

Oh oh, riekt naar een enorme grote kettingmail...

'Leger VS mishandelde Afghanen'

Afghaanse dorpelingen die voor Taliban en Al-Qaeda-strijders werden aangezien en door Amerikaanse militairen gevangen werden genomen, beschuldigen de troepen van zware mishandelingen.

De 27 mannen zouden na een bombardement zijn opgepakt. Bij die Amerikaanse aanval kwamen ook al onschuldige burgers om het leven. Tijdens hun onterechte gevangenschap op een basis bij Kandahar zijn geslagen en geschopt en in een “houten kooi” zijn geplaatst.

De gevangenen claimen dat twee van hen zo erg mishandeld werden, dat ze het bewustzijn verloren. Anderen liepen gebroken ribben, losgeslagen tanden en bloedneuzen op.

De veertigjarige Allah Noor, een boer en politieagent voor de nieuwe regering, verklaarde dat hij op zijn hoofd, rug en ribben werd geslagen. Hij liep twee gebroken ribben op. "Ze sloegen en schopte me. Ze zeiden 'Je bent een terrorist! Je bent Al-Qaeda! Je bent een Taliban!' "

De dorpelingen werden twee weken nadat ze gevangen waren genomen vrijgelaten. Een Amerikaanse officier vertelde hen: "Het spijt ons. Het was een fout om deze plek te bombarderen."

Labman en Baggio tipten ons via de newssubmit.

Snowboardster net op tijd voor zilver

VerdienEuroverdientnl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse wereldkampioene snowboarden, Doriane Vidal, miste zondag bijna de halfpipe snowboarden. Ze had de bus gemist en kon geen taxi vinden. Het lukte haar gelukkig net op tijd om een lift te regelen. Ondanks de vertraging behaalde ze toch nog een zilveren medaille, vlak achter de Amerikaanse winnares Kelly Clark.

"Het was op het nippertje", aldus de Française. "Ik miste bijna de warming-up, maar het ging net goed. De zon scheen, dus ik had totaal geen stress." Opmerkelijke uitspraken van de vrouw die normaal bekend staat als een 'psycho'. "Deze bijnaam past wel bij mij, maar nu kon ik alles goed relativeren. Hierdoor heb ik een medaille kunnen pakken."

Smokkelaar met 1304 diamanten in maag

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het vliegveld van Luanda in Angola is een man aangehouden met 1304 diamantjes in zijn maag. De man, afkomstig uit het diamantrijke gebied Canfunfo, was op doorreis naar het buitenland, aldus de Angolese politie.

Op de luchthaven werd hij aangehouden door de douane, die hem snel doorstuurden naar het ziekenhuis. Daar werd zijn maag leeggepompt. Volgens deskundigen zou het gaan om diamanten van goede kwaliteit.

Video koninklijk huwelijk zeer in trek

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De video van het koninklijk huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, getiteld "Een sprookjespaar in beeld", is zeer populair. In één week tijd zijn er 175.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

De video is een uitgave van de NOS en het multimediaconcern Strengholt. Het bedrijf verwacht dat de video/DVD in Nederland zal uitgroeien tot de best verkochte aller tijden.

Zoektocht slachtoffers Tiel stopgezet

Vanmiddag is gebleken dat er bij de instorting van het parkeerdek van motel-restaurant Van der Valk in Tiel geen slachtoffers zijn gevallen. Een woordvoerster van de politie heeft dit vanmiddag bekend gemaakt.

In de uren voor de instorting werd er nog een computerbeurs gehouden. Als bij een wonder bleek iedereen tijdig de beurszaal te hebben verlaten. Wel moesten er zo'n tachtig mensen geëvacueerd worden. Deze werden opgevangen in een kerk in het centrum van Tiel.

In de afgelopen jaren zou het motel-restaurant enige malen verbouwd zijn en onderzocht wordt nu of hier mogelijk enkele zaken zijn misgegaan.

Miljoenen buitgemaakt bij overval vliegveld

Psv, VerdienEuro en NLBadboy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee mannen hebben maandag op de Londense luchthaven Heathrow 5 miljoen dollar in bankbiljetten buitgemaakt bij een roofoverval.

De mannen overvielen een transportvoertuigje wat de vracht vanuit het emiraat Bahrein vervoerde. Nadat ze de chauffeur geboeid op de grond hadden achtergelaten laadden zij de buit over in een andere wagen. De miljoenen moesten worden doorvervoerd naar de VS. Onduidelijk is welke personen of welke organisatie achter het transport schuilgaan. Scotland Yard heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

Pim Fortuyn komt met eigen lijst

Dikkiedik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn zet zijn plan door om met een eigen lijst mee te doen aan de Kamerverkiezingen van 15 mei, nu voorzitter Nagel van Leefbaar Nederland niets voelt voor een lijmpoging.

Fortuyn erkende in het Journaal dat het kort dag is om nog met een eigen lijst te komen, maar notarissen en advocaten hebben hem daarbij steun toegezegd. Vier van de 19 regionale LN-voorzitters hadden graag gezien dat een poging was ondernomen om Fortuyn nog te behouden.

Netwerk meldt dat een lijst-Fortuyn minimaal 10 en maximaal 23 zetels kan halen. Leefbaar Nederland zou verzekerd zijn van 6 en mag hopen op 22 zetels.

Het grote naambekerverhaal

Er zijn soms van die dagen, vol goede moed begin je de nieuwe week op je werk. Om drie uur klok je in en aangezien gewoonlijk de nieuwe goederen om vier uur pas binnen komen ga je eerst rustig wat dingen rechtzetten en wat klusjes doen waar je anders nooit aan toe komt.

De klok tikt vrolijk verder en tegen kwart voor vier komt de jongen die zijn hele leven niets anders zal doen dan het rondbrengen van karren met goederen vrolijk lachend de afdeling oplopen. ‘Er staat nog een kar aan de overkant’ zegt hij en het lijkt dus mee te vallen. De eerste kar zat vol met Winnie the Pooh naambekers. Lekker allemaal door elkaar in volkomen onlogisch gerangschikte dozen. Of je dat een plekje wilt geven.

Vol goede moed begin je aan de klus, even wat ruimte maken en beginnen met sorteren. A, B, C, D, E…..het alfabet begint na vijf minuten volledig door je hoofd te spoken. Als je dan netjes je keurig vrijgemaakte plek vol hebt en de kar leeg is, blijkt dat er in de andere kar nog meer van die **** bekers te zitten. Mag alles weer opnieuw opgebouwd, mogen er nog wat Angelique- en wat Samanthabekers tussen gezet. Komt Richard nu voor Ricardo en moet Anne eerst, of Annabel. Na anderhalfuur kan je geen mok meer zien. Dan komt er wat ontspanning bij het lezen van de naambekers zonder naam. Hij, Zij, Buurman of zullen we toch Zij, Hij, Buurvrouw doen.

Vijf minuten voor zes, het werk zit er bijna op en godzijdank zijn alle bekers nog heel en staat het allemaal op alfabetisch volgorde. Je kijkt het geleverde werk nog even over en ziet dat Benjamin er niet tussen staat. De ingekorte versie Ben dan? Nee, zelfs dat niet. Van alle vulmedewerkers staat er welgeteld een van de namen tussen. Nog even blijf je opgewekt, dat scheelt weer een aankoop, totdat je het rek met naamsokken ernaast bekijkt, weer zit je er niet tussen en zelfs bij de rekken met sleutelhangers wordt je niet genoemd. En zelfs voor de meeste zelf te maken naamstempels is een naam van achttien karakters te lang.

Jan Hut zal hier zeer weinig last van hebben, maar als je een naam hebt die niet zo standaard is of die buiten de huidige mode. Dan vis je dus altijd achter het net en zijn er dus nooit producten met je naam erop te vinden. Als je het ook regelmatig tegenkomt zal het waarschijnlijk het gevoel wel kennen dat je soms het gevoel hebt dat je een verkeerde naam hebt. Te lang, Groenewolt met een t in plaats van een d en dan ook nog buiten de mode van tegenwoordig. Je valt zogezegd overal buiten en het zal nooit veranderen.

Mocht je van plan zijn om kinderen te nemen, ga dan eerst even de stad rond en zorg dat er wat dingen zijn waar de naam van de aanstaande zoon of dochter op staat en als je dan geluk hebt krijg je een dochter. Die hebben een groot voordeel boven jongens, waarvan het aantal namen ongeveer een derde is van het aantal meisjes namen.

Het is niet eerlijk verdeeld in deze wereld, zou je dit soort praktijken niet kunnen aanklagen wegens racisme


Heette ik nu maar Saeco

Wie is dat nu weer?

‘Dat’ is dus een van de nieuwe mensjes van de weblogcrew. Mijn eerste ding wat ik kwijt wil is een klein verhaaltje waarin ik wat over mezelf zal vertellen:

In het zogenoemde normale leven wordt ik Benjamin genoemd. Ik woon in Groningen, 18 jaartjes oud en ik zit in Atheneum zes. Ik doe 'gezellig' tweede fase met profiel N&T. Mijn laatste op de middelbare school dus en dan heb ik het eerst wel even gehad hier in Nederland en zal ik voor een jaartje vertrekken naar Canada! Naast mijn school zit ik zoals de meeste hier veel achter de computer en werk ik ook nog een uurtje of zeven in de week bij V&D. Ik ren me ook nog twee keer per week rot in de sporthal tijdens het handballen en zo af en toe maak ik ook nog gezellig muziek bij een harmonie orkest waarin ik slagwerk speel.

Hier op Fok! hang ik veel rond op het Fok!Eiland en ben dus een rasechte eilander, maar natuurlijk kom ik ook wel eens ergens anders. Hier op de weblog bijvoorbeeld, ik zal proberen om het hier leuk te maken en om de lezers te vermaken. We zullen zien of het gaat lukken, aangezien je nu al hier bent aangeland met lezen is het voor een enkel minuutje al gelukt.

MTV en TMF gaan veranderen

Mellowmaniac had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De muziekzenders TMF en MTV zullen per 1 mei drastisch gaan veranderen. MTV zal de rol van TMF als Nederlandse muziekzender gaan overnemen door Nederlandstalige programma's te gaan uitzenden. TMF wordt een interactief televisiestation waar kijkers contact kunnen leggen met programmamakers via internet en SMS.

Verder zullen enkele vj's en programmaconcepten van TMF verhuizen naar MTV. Welke vj’s en welke programma’s gaan verhuizen, is nog niet bekend. Ook de programmering van beide zenders is nog niet bekend. Het popmuziekconcern waar beide zenders onder vallen, hoopt met de veranderingen meer kijkers te trekken.

Slim ben ik niet...

Waarom waarom waarom... Af en toe voel ik mezelf best stom, net als nu. Ik zit nu op m'n werk, en er kwam net een collega van me naar me toe gelopen. Zo zei hij, wat jij allemaal wel niet op dat internet zet!
Ik keek hem verbaasd aan, en dacht meteen van, ooh nee hij zit toch ook niet op Fok!? Ik vroeg hem maar wat hij bedoelde, en hij zei: 'Nou weet je nog dat je toen eens van die foto's van je hebt laten zien? Nou, die url had ik in mn favorieten gezet, en ik zat van de week nog eens te kijken, ennuh...'
.... *slik*......
Op die site stonden dus nu ook de foto's die ik had gelinkt naar het tietentopic op het forum... en die hadden ze dus met z'n allen staan bekijken

Ik zit hier dus nu met een rood hoofd mezelf heel stom te vinden... ooh ik ben zo lomp! Nou zitten al die ouwe venters hier de hele tijd naar me te kijken met een stomme glimlach, en al die wijven kijken met een boos gezicht, en zeggen dat ze het maar asociaal vinden voor een meisje van 16.
En dan heb ik ook nog eens een zuigzoen in m'n nek, terwijl ze weten dat mijn vriend ver weg woont, en hij afgelopen weekend niet is geweest...
Iedereen kijkt zo naar naar me de hele tijd, en binnen de kortste keren weet iedereen het! Maar ach, zolang ze maar niks tegen mn ouders zeggen, die hier ook werken...

Oooh wat voel ik me vandaag stom

Aangifte tegen Fortuyn

Je kon er na de uitspraken van Fortuyn in de Volkskrant op wachten en inmiddels is het ook gebeurd. P. Eelants, inwoner van Dongen (Noord-Brabant), heeft bij de politie in zijn woonplaats schriftelijk aangifte gedaan tegen Pim Fortuyn. Volgens Eelants zet Fortuyn aan tot rassenhaat, schendt hij de Grondwet en ondermijnt hij de Staat der Nederlanden.

"Fortuyn is gevaarlijk. Hij moet direct gestopt worden. Iemand moet hem tegenhouden. Hij is nu weg bij Leefbaar Nederland, maar hij heeft al aangekondigd mogelijk met een eigen partij aan de verkiezingen te zullen deelnemen", zegt P. Eelants in een verklaring.

Meer klachten verwacht

De klacht wordt doorgstuurd naar het landelijk expertisecentrum voor discriminatie in Amsterdam, aldus het OM in Breda. De verwachting is dat er daar nog veel meer klachten zullen binnenkomen. Die worden dan gebundeld en samen behandeld.

Vorige week werd er door de Leidenaar Mustafa Kus, een kroegbaas van Turkse afkomst, ook al aangifte tegen Pim Fortuyn gedaan. En vorig jaar klaagden drie organisaties Fortuyn aan wegens zijn uitspraak: ''koude oorlog tegen die islam''.

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) vergelijkt inmiddels op hun site Pim Fortuyn in een artikel, en middels een spotprent, met de nieuwe Janmaat.

Madonna's taal levert Britse zender standje op

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanwege het uitzenden van schuttingtaal, gebezigd door Madonna, heeft de commerciële Britse zender Channel 4 een waarschuwing gekregen.

De Amerikaanse zangeres had het lef om het woord 'motherfucker' te zeggen bij de uitreiking van kunstprijzen twee maanden geleden in Londen. Channel 4 zond de prijsuitreikingen rechtstreeks uit, en kon het woord daarom niet met een piepje censureren..

Ondanks twee publieke excuses voor Madonna's taal, stapten vijf kijkers naar het Britse commissariaat voor de media. Die gaf Channel 4 daarop een standje wegens overtreding van de programmacode.

Gouda: Klappen voor jeugdige kerkgangers

mixologist had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep jeugdige bezoekers van een Gereformeerde kerk in Gouda is zondagavond belaagd door een groep van ongeveer twintig jongeren. Zonder enige aanleiding begonnen zij in te slaan op de kerkgangers, die net de kerk verlieten, in de wijk Lekkenburg.

Een 21-jarige jongen uit Gouda heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling; hij raakte bij de vechtpartij gewond.

Een 14-jarige jongen en een 41-jarige man, beiden afkomstig uit Gouda zijn door de politie aangehouden. De reden van de vechtpartij is vooralsnog onbekend.

Lewis - Tyson in Libanon?

Boksen is hip, want overal ter wereld wil men het titelgevecht Lennox Lewis tegen Mike Tyson hebben. Zuid Afrika, China en zelfs Nederland willen het gevecht tussen de twee zwaargewichten organiseren. Aan dat rijtje kan sinds kort ook Libanon worden toegevoegd.

Een Engelse bokspromotor heeft hoofdstad Beiroet bedacht als locatie. Hij zou al geldschieters hebben gevonden om het gevecht te organiseren. De kans lijkt overigens klein dat Lewis en Tyson elkaar zullen bekampen in Libanon.

Casablanca is de perfecte Valentijnfilm

De perfecte Valentijnfilm is al meer dan een halve eeuw oud. Dat blijkt uit een peiling van de filmzender Film Four. Volgens de ondervraagden is Casablanca uit 1942 de meest romantische film aller tijden. Op de tweede plaats staat de remake van Romeo and Juliet uit 1996 en op de derde plaats The English Patient.

De oudste film in de top-tien staat op nummer 8 en stamt uit 1939: Gone with the wind.

Proces Puttense moordzaak weer van start

Het proces in de geruchtmakende Puttense moordzaak is vandaag verder gegaan. Misdaadjournalist Peter R. De Vries deed jarenlang verslag van de zaak en de veroordeling, die in zijn ogen niet klopte. Eind vorig jaar werd de zaak heropend.

Het gerechtshof zal antwoord moeten vinden op de vraag of de veroordeling van twee zwagers, H. Du Bois en W. Viets, een gerechtelijke dwaling was. De twee werden in 1995 tot tien jaar cel veroordeeld wegens verkrachting van en moord op een 23-jarige stewardess. Na zeven jaar zat hun straf erop. Inmiddels is grote twijfel gerezen of de twee mannen daadwerkelijk schuldig waren.

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft maandag bekendgemaakt dat de moord in ieder geval niet is gepleegd door de Franse seriemoordenaar Guy Georges. De Fransman, die zeven moorden op zijn geweten heeft, was in 1994 in Nederland geweest, hetzelfde jaar waarin de stewardess werd vermoord. Het OM had daarom vergelijkend DNA-onderzoek laten verrichten.

Oud-politiecommissaris J. Blaauw opende vandaag meteen met flinke kritiek: "De politie heeft "met oogkleppen" op gerechercheerd en daardoor geen oog meer gehad voor mogelijke andere verdachten. De verhoren van Viets en Du Bois waren louter gericht op het verkrijgen van bekentenissen".

Blaauw schreef twee rapporten en een boek over de zaak en werd maandag voor het gerechtshof in Leeuwarden gehoord als getuige-deskundige in de roemruchte zaak.

Zichtbare erectie in broek strafbaar

Het tonen van een stijve penis in bedekte staat, is vanaf nu aan verboden in het conservatieve stadje Locust in de Verenigde Staten. Wanneer je dus opgewonden raakt, mag een ''stijve'' in een spijkerbroek niet meer zichtbaar zijn.

De advocaat van het stadje, Todd Kerstetter, zegt dat ''bedekt zichtbaar naakt'', evengoed naakt is. Hij is ervan overtuigd dat het hooggerechtshof het stadje niets in de weg zal leggen bij de uitvoering van het verbod. Het gaat om alle erotische naakt wat zichtbaar is onder kleding.

Een voorbeeld van een overtreding is bijvoorbeeld een toneelstuk waarin een lat onder een laken een erectie moet suggereren. Dan is dus strafbaar in het Amerikaanse Locust.

Nog een gelukje: Vrouwen die borstvoeding geven en kinderen jonger dan 10 jaar zijn gevrijwaard van het verbod.

De soap rond Fortuyn en Leefbaar Nederland

Erikh had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Hoogleraar David Pinto heeft zich zondag opgeworpen als kandidaat-lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Hij stond al nummer twee op de lijst achter Pim Fortuyn. David Pinto is professor en bijzonder hoogleraar interculturele communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Pinto heeft een Joods-Marokkaanse achtergrond. Hij is voor een restrictief toelatingsbeleid voor asielzoekers, wil een eind maken aan de ,,softe'' aanpak van immigranten, en is tegen het welzijnsbeleid dat mensen ,,doodknuffelt'' en afhankelijk maakt. Pinto was eerder verbonden aan de PvdA, VVD en D66. Hij staat ook op de kandidatenlijst van de lokale partij Amsterdam leeft!

Oproep aan Fortuyn

Vanmorgen in Ontbijt-tv deed Pinto een beroep op Pim Fortuyn om zijn omstreden uitspraken terug te nemen. Op het punt van de asielzoekers heeft Fortuyn een uitspraak van het congres van de partij genegeerd, aldus Pinto. Pinto vindt dat Fortuyn zich alsnog moet aansluiten bij het programma. Hij hoopt dat Fortuyn behouden kan blijven voor LN, maar is bereid het stokje van hem over te nemen.

Filip DeWinter: 'Uitspraken gaan te ver'

De leider van het Vlaams Blok, Filip DeWinter, vindt dat een aantal uitlatingen van Pim Fortuyn in de Volkskrant van zaterdag te ver gaan. Vooral diens stelling dat de islam een 'achterlijke cultuur' is, is volgens Dewinter 'ongenuanceerd'. Ook met zijn opvatting dat moslims de toegang tot Nederland moet worden geweigerd, waagt Fortuyn zich 'op glad ijs', vindt DeWinter.

"De essentie is dat de islam tegengesteld is aan de westerse beschaving, met heel andere opvattingen over bijvoorbeeld de scheiding van kerk en staat en de positie van de vrouw. Maar daarmee kun je niet zeggen dat de islam achterlijk is. Wij vinden dat islamieten die zich hier vestigen, zich moeten aanpassen aan ons waardepatroon. Maar we geven geen waardeoordeel", aldus DeWinter.

Fortuyn

Volgens Fortuyn klopt de manier waarop het Volkskrant interview wordt uitgelegd niet: "De manier waarop dit alles wordt opgediend irriteert me. Alles is uit zijn context gehaald. Het gesprek was aangenaam maar mijn uitspraken zijn misbruikt. Nee, ik heb het verhaal niet geautoriseerd (goedgekeurd). Dat doe ik nooit. Met alle risico's vandien, dat zie je nu maar weer. Alles wat ik heb gezegd staat in mijn boeken. Ik schrijf het alleen veel beter op dan de journalisten".

Waarom neemt Fortuyn met zijn harde uitspraken over asielzoekers afstand van Leefbaar Nederland?. "Oké, ik zeg nu niet meer dat het druk is in Nederland maar zeg gewoon dat Nederland vol is. Die stap is gemaakt."

Waarom het verbod op discriminatie afschaffen?. "Ik heb dat in mijn boek, Tegen de islamisering van Nederland,al lang uitgelegd. Het is niks nieuws. Als dat wetsartikel ertoe leidt dat we niet meer kunnen zeggen wat we willen en als het een open discussie over de islam en het vreemdelingenvraagstuk in de weg staat, moeten we dat artikel afschaffen. Het artikel wordt al jaren gebruikt om onze vrijheid van meningsuiting te beperken".

Hans Wiegel: Fortuyn was te gretig

Het politieke orakel uit het Noorden, VVD'er Hans Wiegel heeft op Radio 1 laten weten dat hij de uitspraken van Fortuyn ook te ver vond gaan. Hij denkt dat Fortuyn zich heeft laten meeslepen door het grote succes en zo ''te provocerende opmerkingen'' heeft gemaakt. De ophef, over artikel één v/d grondwet, van de andere politieke partijen vond Wiegel ''wel erg gretig''. Met name het erbij halen van het dagboek van Anna Frank, dat D66 zaterdag deed, vindt hij beneden alle peil. Opmerkelijk is volgens Wiegel dat ook de Volkskrant vandaag deze opmerking van D66 smakeloos noemt.

De politiek moet volgens Wiegel nu niet op zijn lauweren gaan rusten na het echec van Fortuyn en LN. ''Ik moet nog maar zien dat LN zoveel minder zetels gaat halen. Bovendien blijft de onvrede die de kiezers hebben gewoon bestaan''. Of Fortuyn daadwerkelijk met een Lijst Fortuyn komt valt volgens Wiegel nog te bezien, maar hij gelooft absoluut niet in een vooropgezet plan van Fortuyn en LN: "Daar ken ik Jan Nagel veel te goed voor".

Gestolen helm Schumacher terecht

De helm van Michael Schumacher, die vrijdag bij de fabriek in Braunschweig werd gestolen, is weer terecht. Met de woorden ,,ik heb een grote fout gemaakt'' overhandigde een onbekende man het waardevolle voorwerp zondag aan een pastoor.

Nadat de pastoor de helm in handen kreeg lichtte hij meteen de politie in.
Schumacher had de helm na een ongeluk bij een test in januari voor controle naar de fabriek gestuurd. Van de 12.000 euro dure helm bestaan maar vier stuks.

9 jarige aan boord van vliegtuig met 2 messen

Eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een half jaar terug zou niemand zich er druk over hebben gemaakt, maar nu is het ''wereld'' nieuws:

Een 9 jarig jongentje die van Oklahoma naar Californië reisde kwam met gemak met 2 messen aan boord van een vliegtuig. De messen zaten in een Pokemon rugzak en waren een kado van zijn vader.

Op een of andere manier was het jongetje door de metaal detectors gekomen. En ook gewoon langs de reguliere controle punten. De messen waren gevaarlijker dan de messen die gebruikt werden op 11 september.

Dat de controle niet echt optimaal is lijkt duidelijk.

Ontsmetting...

Ik moet mijn kamer weer eens opruimen denk ik. Ik liep er gisteren heel even doorheen en kwam tot de conlusie dat ik best aan de volgende olympische spelen mee kan doen bij hoog en verspringen. Ik kan net via een paar sprongen bij mijn bureau komen en dan via 4 paar sokken en 5 shirts doorhinken naar mijn bed. Vanavond gaat de vuilnisbak er doorheen. De lege flessen gaan naar beneden. De Asbakken worden geleegd. en Mijn bureau ga ik met Muscle aanpakken aangezien daar talloze kringen opstaan van koffie en cola. Verder moet ik ook de zooi van chipszakken en lege bekers naast mijn bed. Ik ga het on zo'n staat brengen dat zelfs mijn moeder trots is. Ik trek er dus in totaal 4 uur voor uit. ( en zo groot is mijn kamer geeneens)
Ik ga mijn PC ook weer eens dichtschroeven aangezien mijn moederbord al aankoekingsverschijnselen begint te vertonen.
En dan heb ik het nog geenens over de was die in de loop der tijd op mijn bank verzameld is.
Kast is leeg en bank is vol. Is meestal een teken van enige verwaarlosing van de wasmachine. Nou vanavond gaat dat ding overuren draaien.

Oja. Ik heb mijn band geplakt gisteren *trots*

Olympische foutjes

Sillypeps had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat Amerikanen meer met zichzelf bezig zijn dan met de rest van de wereld blijkt ook tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City.

Jochem Uytdehaage won dit weekend goud bij het schaatsen. En dat stond een dag later dus ook in de Amerikaanse kranten compleet met foto en een goedgespelde naam. Alleen was de schaatser op de foto een andere Nederlander... namelijk Carl Verheyen.

Bij het schansspringen is de Nederlander J.Nikkel op de 15e plaats geëindigd. Merkwaardig..., hij is gewoon in Nederland en doet niet mee aan de spelen.

XTC rukt op onder Amerikaanse tieners

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse tieners gebruiken steeds vaker XTC. Beweerde in 1995 nog 5% van de Amerikaanse jeugd weleens een pilletje te slikken, vorig jaar was dat percentage gegroeid tot 12. Gevreesd wordt dat de komende vijf jaar een verdubbeling van het huidige gebruik te zien zal zijn.

De Amerikaanse krant USA Today meldt dat het toegenomen gebruik reden is voor de Amerikaanse overheid een nieuwe campagne te beginnen die jongeren van de 'partydrug' af moet houden. XTC is na alcohol en hasj intussen de meest gebruikte drug onder Amerikaanse jongeren.

Zeer veel XTC op de Amerikaanse markt komt uit Nederland. Amerikaanse en Nederlandse agenten werken ook nauw samen om de handel tegen te gaan.

Playboy wil einde mokkels.nl

edjuh18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Playboy en Mokkels.nl zijn wederom gebotst en wel omdat er bij Mokkels.nl hyperlinks naar foto's staan van bekende Nederlanders die in het blad hebben geposeerd. Als reactie hierop heeft Playboy de internetsite opgedragen per direct te stoppen. De beschuldiging komt er grotendeels op neer dat Mokkels.nl inbreuk maakt op het auteursrecht.

Mokkels.nl is alles behalve blij met deze actie van Playboy. "Playboy bezorgt ons een slechte naam", laat de maker van Mokkels.nl in een persbericht weten. Hyperlinks plaatsen is volgens hem niet strafbaar. "Bovendien staat de fysieke hostingprovider aan de andere kant van de oceaan."

Mokkels.nl heeft inmiddels de, door Playboy genoemde, links al van de site verwijderd.

Veerman wil weer café openen in Volendam

Zeikerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eigenaar Veerman van café het Hemeltje wil een schikking treffen met de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam. In ruil daarvoor wil hij dat hij onbelemmerd een horeca-onderneming kan opzetten en runnen.

Volgens voorzitter Albert Binken van de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam gaat het bij de schikking vooral om een 'denkrichting' van Veerman. "Hij wil iets voor de slachtoffers doen, maar ook de mogelijkheid houden om geld te genereren met horeca."

De bedragen die Veerman in zijn voorstel noemt, zijn volgens Binken niet alles. "Het belangrijkste is dat er een opening is en we willen weten of de leden willen dat we dat traject voortzetten. Over de financiën willen we een onafhankelijk accountantsonderzoek laten uitvoeren naar de vermogenspositie van Veerman. Het liefst hebben we honderd miljoen, maar als dat niet haalbaar is, zal uit het onderzoek blijken wat wel mogelijk is."

Tweelingen kunnen niet rijden

Als tweeling zijnde kan je beter niet achter het stuur zitten, zo blijkt uit onderzoek van een Australische verzekeringsmaatschappij. Met tweeling wordt dan uiteraard wel het sterrenbeeld bedoelt. Tweelingen blijken namelijk de meeste ongelukken te veroorzaken. Zo zijn ze volgens de verzekeraar onrustig en snel geirriteerd door andere weggebruikers die te langzaam rijden.

Na de tweeling volgt de stier en de vis als risicovolle automobilisten. De steenbok zou juist wel goed rijden. De conclusies worden getrokken na een onderzoek van 160.000 ongelukken in de afgelopen drie jaar. Het bedrijf wil de premies nu op sterrenbeeld baseren.

Portugese baart zesling

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Portugal is een zesling geboren. Maar het is de vraag of de de drie jongens en drie meisjes in leven blijven. Ze kwamen veel te vroeg ter wereld, de zwangerschap had nog maar 22 weken geduurd. De kinderen wogen tussen de 400 en 560 gram. De moeder, de 31-jarige Idalina Santos, kreeg de zesling na een vruchtbaarheidsbehandeling.

Idalina Santos heeft al een acht jaar oude zoon en had een vruchtbaarheidsbehandeling gekregen na eerder een drieling te hebben verloren door complicaties tijdens de zwangerschap. De zesling verkeert in kritieke toestand en ligt in couveuses.

"Betuwelijn oorzaak inzakken parkeerdek"

Het instorten van het parkeerdak bij motel Van der Valk in Tiel is mogelijk veroorzaakt door de aanleg van de Betuwelijn. Dat zegt zakenman Joep van den Niewenhuyzen, schoonzoon van oud-topman Gerrit van der Valk. Het motel heeft veel last van trillingen veroorzaakt door de aanleg van de goederenspoorlijn. Van der Valk in Tiel ligt enkele tientallen meters van de toekomstige Betuwelijn.

Bij het instorten van het parkeerdek zijn waarschijnlijk geen slachtoffers gevallen. Toch zoeken de reddingsdiensten vandaag verder naar mensen die mogelijk onder het puin zijn bedolven.

Site olympische schaatster gehackt +update

Mensen die op zoek zijn naar de site van olympisch schaatster Gretha Smit en gretha-smit.nl in intikken krijgen op dit moment iets anders voorgeschoteld. Op de site staat de tekst:

"SCHAATSEN ZUIGT, STELLETJE LAMERS, NIET EENS DE NEDERLANDSE VLAG WILLEN DRAGEN. MAG LEIDEN DAT JULLIE HELEMAAL NIKS HALEN EN BEIDE BENEN BREKEN. JULLIE ZIJN NOG ERGER DAN OSAMA, LAND VERRAAD IS HET EIKELS".

Zowel op gretha-smit.nl, grethasmit.nl, gretasmit.nl, greta-smit.nl als op hulzebosch.nl is de tekst te vinden. De laatste wordt overigens op de NOS website genoemd als de officiële Gretha-site. De sites van de andere olympische Nederlanders zijn niet 'gehackt'.

Met dank aan Jimster en McMike voor de tip.

Update 13:53
De site is weer gemaakt.

VN-medewerkers gewond door aanval Israël

Bij een Israëlische aanval op Gazastad, als vergelding voor de aanslag eerder op de dag, zijn 24 mensen gewond geraakt. Onder hen zijn twee medewerkers van de Verenigde Naties.

De Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardeerde onder andere het hoofdkwartier van de Palestijnse veiligheidsdienst in Gazastad met drie raketten. Volgens ooggetuigen werd het gebouw van de waterpolitie vernield, en raakte een gebouw van Arafats Force 17, de elite-eenheid ter bescherming van de Palestijnse leider, zwaar beschadigd.

De speciale vertegenwoordiger van de VN in het Midden-Oosten, Terje Roed-Larsen, is woedend omdat Israël zware bommen af gooit op doelen zo dichtbij woonwijken en faciliteiten van de VN. Volgens Roed-Larsen veroorzaakte de Israëlische aanval zware schade aan het gebouw. Het is al voor de derde keer dat Israël per ongeluk zijn kantoor raakt.

Zilver voor Renate Groenewold

Renate Groenewold heeft gisteravond, met een nieuw Nederlands record (3.58,94), bij de Olympische Winterspelen de zilveren medaille veroverd op de 3000 meter. Ze had 3/100 seconde voorsprong op de nummer drie, de Canadese Cindy Klassen (3.58,97).

De Duitse Claudia Pechstein werd de nieuwe olympisch kampioene met 3.57,70, een nieuw wereldrecord.

De grote favoriete Anni Friesinger belandde naast het erepodium. Tonny de Jong eindigde als vijfde in 4.00,49, waarmee ze heel even houder was van het Nederlands record.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.