FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 februari 2002

Nep-Zorreguieta zorgt voor ophef in A'dam

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Evangelische Omroep (EO) heeft zaterdag tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima voor flink wat rumoer gezorgd door een acteur verkleed als Maxima's vader rond te laten lopen in Amsterdam.

De politie, justitie en de RVD schrokken zo van de vertoning, dat de twee programmamakers van het EO-programma Bunkeren die de acteur vergezelden, op het bureau werden ondervraagd. Toen ze duidelijk hadden gemaakt dat ze Nederland met behulp van de nep-Zorreguieta een kritische spiegel wilden voorhouden, mochten ze weer verder gaan met de opnamen.

Het bewuste programma wordt maandag uitgezonden.

Lijken Duitse soldaten gevonden in grot Rome

labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rome is een grot ontdekt waarin de overblijfselen van tientallen Duitse soldaten uit de tweede wereldoorlog liggen. Volgens Italiaanse kranten zou het gaan om een tien meter diep massagraf.

Waarschijnlijk hebben de soldaten er bij een luchtaanval, net voor de bevrijding van de stad in 1944, in geschuild. Vermoedelijk is de grot daarbij getroffen door een bom, waardoor de soldaten ingesloten zijn geraakt.

Bij het uitgraven van de resten worden infraroodcamera's en metaaldetectors gebruikt. Er zouden nog een vrachtwagen, wapens en ander oorlogstuig onder de grond liggen.

Wormen vruchtbaarder door straling gsm

Snoggle en iemand hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De straling van mobiele telefoons heeft een gunstige invloed op de vruchtbaarheid van wormen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Nottingham. De oorzaak is nog niet bekend.

Met het onderzoek hebben de wetenschappers aangetoond dat de straling biologische bij-effecten heeft. Eerder onderzoek toonde aan dat de microgolven de levende cellen zouden opwarmen, maar dat is niet in overeenstemming met het huidige onderzoek. Normaal neemt de vruchtbaarheid bij zelfs een kleine temperatuurstijging juist af.

Of de straling ook de menselijke vruchtbaarheid verhoogt is onbekend.

Vagina-monologen verboden in Maleisië

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Overal ter wereld halen ze hoge bezoekersaantallen; de vagina-monologen. Zo ook in Maleisië. Het stuk waarin vrouwen vertellen wat de vagina voor hen betekent, trok in de hoofstad Kuala Lumpur in januari vijf dagen lang volle zalen.

Het gemeentebestuur van de hoofdstad heeft het stuk nu echter verboden, na "klachten van het publiek". Het zou vanaf donderdag weer vier dagen te zien zijn.

De verhalen waren sinds de première in het midden van de jaren negentig in New York in meer dan twintig landen te zien.

Agent schiet per ongeluk in een basisschool

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een agent die vandaag een spreekbeurt hield op een basisschool in Hengelo, heeft per ongeluk zijn wapen laten afgegaan. Er vielen geen gewonden en onder de leerlingetjes brak geen paniek uit.

De agent liet zijn dienstpistool aan de kinderen zien. Normaal gesproken gebeurt dit zonder de patroonhouder. In Hengelo was de patroonhouder niet verwijderd, want de agent dacht dat hij de kogels eruit had gehaald.

Toen de agent de trekker overhaalde klonk er een schot. Gelukkig had de agent het wapen op de grond gericht.....

Vakbondsvrouwen in GB willen legale wiet

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Cannabis kan door vrouwen gebruikt worden om zonder calorieën werkstress kwijt te raken", en daarom pleiten vakbondsvrouwen in Groot-Brittannië ervoor om cannabis in hun land te legaliseren.

Met dit nieuwe argument op zak vinden de vrouwen dat de drug vrij verkrijgbaar moet zijn om stress tegen te gaan. Bij de komende vergadering van de vrouwenbond van de grootste vakbond van Engeland, Unison, komt het onderwerp aan de orde.

Spoeddebat over kwestie 'Marokko'

Er komt alsnog een spoeddebat over fraude met uitkeringen in Marokko. Volgende week donderdag zal de Tweede Kamer over de zaak debateren. GroenLinks verzocht eerder al om een spoeddebat over de plannen van Vermeend, die volgens die partij de verkeerde mensen treft.

Minister Vermeend zei dinsdag dat hij per 1 april de uitkering van kinderbijslag voor nieuwe gevallen in Marokko wil stopzetten, omdat Marokko niet meewerkt aan de Nederlandse controle op uitkeringsfraude.

De VVD, het CDA en D66 steunen de voornemens van Vermeend. Ook de PvdA en GroenLinks vinden maatregelen tegen Marokko gewenst, maar vragen zich wel af, of het stopzetten van de kinderbijslag het effectiefste middel is om de Marokkaanse overheid onder druk te zetten.

De kwestie draait om het feit dat Nederland inzicht wil in de kadastergegevens van Marokko, om te kunnen controleren of uitkeringsgerechtigden een eigen huis met een waarde boven de 9000 euro bezitten. Marokko weigert de inzage.

Hans Wiegel: "Ga de strijd aan met LN"

De erevoorzitter van de VVD, Hans Wiegel roept zijn eigen partij, maar ook andere gevestigde partijen, op de strijd aan te gaan met Leefbaar Nederland. "De VVD moet zichtbaar zijn, stelling nemen met durf en humor, in een faire campagne."

Wiegel stelt dat tot dusver te weinig gebeurt om Leefbaar Nederland aan te pakken. Hij roept de partijen op om inhoudelijk het debat aan te gaan met Pim Fortuyn. Volgens Hans Wiegel is nu alleen CDA-leider Balkenende goed bezig omdat het CDA in de peilingen als enige niet verliest aan LN.

Na de verkiezingen moet er volgens Wiegel een coalitie van VVD en CDA komen, na wat "de PvdA de VVD geflikt heeft" bij het aanwijzen van de voorzitter van de bouwenquête.

''Fortuyn vs Mussolini''

Ondertussen neemt VVD-voorzitter Bas Eenhoorn zijn omstreden uitspraak dat hij overeenkomsten tussen lijsttrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland en fascistenleider Benito Mussolini ziet, niet terug. Eenhoorn trok de vergelijking vorige week op een VVD-bijeenkomst in Nijkerk. Hij haalde een studie aan over leiderstypen van psycholoog Kets de Vries.

Verder beschuldigt Eenhoorn LN ervan een sterk op de persoon gerichte verkiezingscampagne te willen voeren, bijvoorbeeld door tegenstanders te beschimpen om hun uiterlijk. De VVD-voorzitter zegt "aanwijzigingen te hebben dat de partij van Fortuyn een speciaal team heeft gevormd dat jaagt op gevoelige privé-informatie over politieke tegenstanders"

Volgens LN-woordvoerder Van de Linde raakt de beschuldiging van Eenhoorn kant noch wal: ,,Fortuyn wil zo'n smeercampagne absoluut niet. Hij heeft mij persoonlijk gezegd: wij doen aan dit soort dingen niet mee. Als een van jullie dat toch doet, vlieg je er uit.''

Kritiek

De PvdA en CDA zetten vraagtekens bij de beschuldiging van Eenhoorn, wiens verhaal `hypocriet' wordt genoemd. ,,De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Hij beschuldigt Leefbaar Nederland van iets dat hij niet hard maakt'', klinkt het in het CDA. Ook binnen de VVD is er kritiek op Eenhoorn, maar dat laat de voorzitter koud: "Toch zeg ik het, want ik heb mijn bronnen en ik wil er geen doekjes om winden dat ik me zorgen maak over de opkomst van Fortuyn. Veel Nederlanders vinden het prima wat hij doet, maar het is een gevaarlijke ontwikkeling."

-

Het moge duidelijk zijn, de verkiezingscampagne 2002 is begonnen

Copiloot slaat lastige reiziger met bijl knock-out

Met behulp van een bijl heeft de copiloot van een Amerikaans passagiersvliegtuig vandaag een passagier die de cockpit wilde binnendringen neergeslagen.

De uit Uruguay afkomstige passagier, stond enkele uren na de start op en begon op de deur van de cockpit te bonken: Hij eiste een gesprek met de bemanning. De deur van de cockpit van het vliegtuig, van de Amerikaanse maatschappij United Airlines, dreigde het te begeven. Op dat moment ontstond een worsteling tussen de bemanningsleden en de boze passagier. De copiloot maakte daar met een flinke klap een einde aan.

Na de klap werd de bewusteloze man teruggesleept naar zijn stoel en stevig vastgebonden. Over de motieven van de Uruguayaan is niets bekend. Bij aankomst op het vliegveld is hij gearresteerd.

België wil Joop Schafthuizen berechten

Bezit van kinderporno en aanranding van een minderjarige buurjongen; Dat zijn de onfrisse zaken waarvoor de Belgische justitie in Gent Joop Schafthuizen, partner van auteur Gerard Reve, wil laten berechten.

Schafthuizen gaf vorig jaar toe een buurjongen te hebben gevraagd zich uit te kleden omdat hij zijn ''pielemuis'' wilde zien. Ook heeft hij naar eigen zeggen de jongen heel kort betast. De jongen knapte klusjes op in de tuin van Reve en Schafthuizen in het Vlaamse Machelen.

De publiciteit over de zaak leidde ertoe dat Reve uiteindelijk de Prijs der Nederlandse Letteren niet kreeg overhandigd door de Belgische koning Albert.

Zie ook: Levensgezel Reve van aanranding verdacht.

3 jaar eis voor ontucht met peuters

Tegen peuterleider W.K. de V. (33) uit Groningen is wegens ontucht met peuters een celstraf van drie jaar geëist (één jaar voorwaardelijk).

De man heeft zich in een periode van zes jaar aan ten minste elf kinderen (alle meisjes van rond de 3 jaar) seksueel vergrepen op de crèche Doremi, alwaar hij als groepsleider werkzaam was. De man heeft acht zaken volledig bekend en noemt eenzaamheid als zijn voornaamste drijfveer.

Volgens de officier moet hij binnen een proeftijd van drie jaar ook een behandeling voor pedoseksuelen ondergaan.

Voorschoten: Granaatophanger gepakt

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is bekend wie onlangs een granaat ophing bij de Internationale school in Voorschoten. Het blijkt een 15-jarige inwoner van die plaats te zijn.

Inmiddels heeft hij aan de politie bekend dat hij vorige week donderdag een granaat heeft opgehangen aan het hek van de school. Hij heeft verder tijdens zijn verhoor gezegd dat hij de granaat van zijn vader had gekregen. De politie heeft de vader ook verhoord.

De jongen moet binnenkort voor de kinderrechter verschijnen.

De school moest indertijd ontruimd worden. Het OM bekijkt of het mogelijk is om de kosten van de evacuatie en de inzet van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) op de jongen te verhalen.

Valse bommelder (17) snel gepakt

verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige jongen die in de nacht van woensdag op donderdag een valse bommelding doorgaf aan de Amsterdamse politie is snel opgepakt. De jongen zei dat er een bom af zou gaan in een hotel in het centrum van Amsterdam.

De jongen belde namens Bin Laden met 112 om zijn bommelding door te geven, maar de nummermelder van 112 deed zijn werk. De politie hield hem kort na de melding aan in zijn woning.

De verdachte zit nog vast.

Keroppi en spiegels

Keroppi en spiegels

Tijdens een gesprek met een vriendin kwamen we tot de gezamenlijke conclusie: je hebt 'spiegeldagen' en 'non-spiegeldagen'.

Op die spiegeldagen is er niks aan de hand. Nee sterker nog. Het zijn geweldige dagen! Je kleren passen geweldig bij elkaar, je huid is vrij van vage rode vlekken en je haar valt ook nog een precies zoals jij dat wilt.
En dit alles zorgt natuurlijk voor een uitstraling waarmee je als vrouw nog een homosexueel zijn nek laat verdraaien.
Op dit soort dagen heb ik in ieder geval sterk de neiging om door elk spiegelend voorwerp nog maar eens bevestigd te krijgen dat ik er inderdaad GEWELDIG uitzie
Op die dagen kijk ik niet in etalages omdat ik geïnteresseerd ben in de voorwerpen die daar uitgestald liggen. Nee, ik wil nog maar weer eens zien hoe leuk ik ben.

Tot zover de egotripperij. Want zo leuk als de spiegeldagen voor mijn ego zijn. Zo desastreus voor mijn zelfvertrouwen zijn de non-spiegeldagen.

Het ergste van deze dagen is de onverwachte confrontatie met een spiegel.

Ik heb het gevoel dat ik er toch weer redelijk normaal bijloop, en dan, opeens, daar is het kwaad...
Een spiegel, bij voorkeur nog met vreselijk daglicht of dat afgrijselijke Tl-licht.

Ik zie een meisje met haar dat stom zit en pluist en een hoofd heeft waarvan je denkt: "hoeveel nachten heeft die doorgehaald?". In de seconde erna waarin ik besef dat IK dat monster ben, en mijn hoofd wil afdraaien (weg van die spiegel!), is het al te laat.
Het beeld staat op mijn netvlies gebrand en zal er deze dag niet van verdwijnen.

En op zo'n dag valt het pas op hoeveel spiegels en spiegelende voorwerpen er in deze gemene wereld zijn...
Ik was eens van plan om lekker te gaan winkelen, toen in de eerste winkel bleek dat dit een non-spiegel dag was, en ik dus lekker in mijn bed met mijn hoofd onder de dekens had moeten blijven liggen.
Maar ik lig niet in bed, ik loop in de stad. En in de stad zijn winkels, en in winkels zijn pashokjes en pashokjes hebben spiegels. Over het algemeen gecombineerd met een belichting waardoor zelfs Claudia Schiffer nog een minderwaardigheidscomplex krijgt. En als je dan al de paskamer denkt te mijden dan blijk je opeens voor een spiegelende zuil te staan. Hoi hoi...

Snel vlucht ik weg van de kledingwinkels en duik de Bodyshop in. Omdat ik vandaag zo zielig ben mag ik bij wijze van troost best wel mijn lipglos collectie met nog een exemplaar uitbreiden.
Fout idee!
Want wat ik compleet vergeten was, is dat ze in de Bodyshop ook vergrotende spiegels hebben. En als je er op normaal formaat er al niet uitziet, nou dan kun je je voorstellen dat het bij een vergroting van 3x (dan kun je zeg maar elke porie in je huid zien) er al helemaal treurig van wordt.
Een zak over mijn hoofd lijkt me op dit moment geen slecht idee...

Zielig en vol zelfmedelijden ga ik naar huis, trek mijn oudste slobberkleding aan en ga lekker voor de tv hangen.
Waar niemand mij ziet!


En om te voorkomen dat iedereen begint te zeuren over dat ik niet zo oppervlakkig moet doen wil ik afsluiten met een quote van Helga:

Nu zeggen jullie ongetwijfeld: het gaat niet om het uiterlijk maar om het innerlijk. Maar als dat zo was geweest had God ons wel binnenstebuiten geschapen.

De Witte Waterwerper verklaart zich

In een persbericht via het Comité Witte Plein legt de ‘Witte Waterwerper’, de inmiddels vrijgelaten gooier van het ‘verfbommetje’, uit waarom hij tot zijn daad kwam.

“Daar men het nodig achtte mij een aantal dagen vast te houden op het hoofdbureau te Amsterdam, kon ik niet eerder dan heden het door mij geworpen zakje met witkleurig water nader toelichten.”

Als eerste wil hij benadrukken dat het zakje water niet tegen Willem-Alexander en Màxima was gericht, maar tegen het instituut “waar zij nou eenmaal in zitten”. Volgens de waterwerper was het dan ook een aanklacht tegen het omhulsel: de Gouden Koets. “Het liet zien dat deze gouden pracht en praal bevlekt is. Deze volstrekt onschuldige, symbolische daad stond voor de vrijheid van meningsuiting, die hier met voeten werd getreden door de manier waarop de overkill aan leger en politie optrad, tegen al even onschuldige spandoeken, borden en mensen.”

De Witte Waterwerper bedient zich van een synoniem, omdat de persoon er niet toe doet, “maar de actie”. De actievoerder vind dat artikel 1 van de grondwet is aangetast. In Nederland is iedereen gelijk, maar volgens hem staan de Oranjes daarboven: “ze krijgen onschendbaarheid en andere privileges mee, waar een ander slechts van droomt. Krijgen onze geliefden uit het buitenland zo rap een verblijfsvergunning? Worden wij, onder een beschermd pseudoniem, ontslagen van rechtsvervolging, na een auto-ongeluk met letselschade? Krijgt u de woning en de uitkering die zij krijgen? Nee, u bent niet aan hen gelijk, u heet niet Oranje.”

Hij besluit zijn bericht met “Om deze en al die andere vlekken op de monarchie, voelde ik de behoefte met deze kinderlijk eenvoudige vorm van watermanagement het één en ander beeld te geven. WA en Maxima worden hiermee als personen dan ook in het geheel niet beledigd, doch de kooi waarin zij (vast)zitten werd voor even overspoeld.”

CIA meldt dood vermeende al-Qaedaleider

-=[Edstasy]=- en Dr.Wizz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker een persoon is maandagavond omgekomen, toen vanuit een onbemand vliegtuigje van de CIA een raket op een groep van vermoedelijk belangrijke leden van het terroristennetwerk al-Qaeda werd afgevuurd.

Dat heeft een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag gezegd. De aanval had plaats in het grottencomplex van Zawar Khili in het zuidoosten van Afghanistan.

Volgens de zegsman zijn misschien nog meer mensen omgekomen. Wie de dode is, is de Amerikaanse inlichtingendienst nog niet duidelijk. Op gezag van een belangrijke bron binnen het Pentagon meldde de Amerikaanse zender CBS dat verscheidene vooraanstaande leden van al-Qaeda bij de raketaanval zijn omgekomen.

Allerlangste oorhaar ter wereld

Sony had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat hij er voor gedaan heeft is niet bekend, maar het is nu officieel: B D Tyagi uit de stad Bhopal in India heeft het allerlangste oorhaar in de wereld. Het is tot op de millimeter nagemeten door het Guinness Book of Records:10,2 centimeter. Gefeliciteerd! Het wachten is op een mevrouw uit Schurfthuizerveen met (bijvoorbeeld) het langste okselhaar ter wereld.


Dramatisch verlies voor Philips in 2001

-=[Edstasy]=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het afgelopen jaar was een rampjaar voor onze eigen elektronica-reus. Philips heeft vorig jaar een recordverlies geleden van 2,6 miljard euro, een verlies van 2,04 euro per aandeel. Als de buitengewone baten en lasten niet worden meegerekend blijft een verlies over van 908 miljoen euro.

Dit is het grootste verlies in de geschiedenis van Philips. Vorig jaar presenteerde het elektronicaconcern nog een winst van 9,6 miljard euro dat is een winst per aandeel van 7,31 euro. Exclusief bijzondere baten, opbrengsten uit de verkoop van deelnemingen en bedrijfsonderdelen, bedroeg de winst over 2000 2,8 miljard.

De grootste verliezen zijn geleden in Semiconductors, Consumer Electronics en Components. Ook deelnemingen van Philips waaronder de Taiwanese chipfabrikant TSMC, LG.Philips LCD en LG.Philips Displays, werden zwaar getroffen door de crisis. In het eerste kwartaal van dit jaar zal Philips het aandelenbelang in LG.Philips Displays met $250 miljoen vergroten.

Naakt joggen is weer toegestaan

Maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter in de Amerikaanse stad Maine heeft twee universiteitsstudentes vrijgesproken die betrapt werden terwijl ze naakt jogden. Debra B en Kathryn M voerden hun eigen verdediging.

Ze stelden maar één vraag aan de politieman die hen betrapte: "Zag u onze geslachtsdelen". Omdat de man "nee" antwoordde werden de twee jonge vrouwen vrijgesproken.
Naakt is in Maine enkel strafbaar, als iemand ongevraagd de geslachtsdelen van een andere persoon te zien krijgt.

Arrows nu op zoek naar nieuwe sponsors

Dr.Wizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu dat ze Jos aan de kant hebben gezet lijkt het erop dat Arows ineens weer tot leven is gewekt. Arrows doet zijn mond weer een open.

Arrows is nog druk in onderhandeling met sponsors. De renstal presenteerde zich gisteren in Valencia zonder sponsoring. Het was alsof de renstal wilde laten zien dat er nog volop ruimte is op de auto en de raceoveralls. De auto is al wel in oranje uitgevoerd, maar het lijkt nog niet zeker waar en hoe groot de logo's van titelsponsor Orange worden aangebracht.

SBS 6 koopt alle wedstrijden Oranje

-=[Edstasy]=- en Jcartastic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS6 heeft de grote slag om de televisierechten van Nederland / oranje gewonnen. Dat wil onder andere zeggen dat alle thuiswedstrijden van het Nederlands elftal de komende vier jaar te zien zijn op SBS 6 en niet bij de NOS (live althans). Het pakket omvat onder meer de kwalificatieduels voor het EK 2004 en het WK 2006.

Ook heeft SBS6 beslag weten te leggen op alle uitwedstrijden van Oranje waarvan de KNVB de rechten heeft.
SBS 6 heeft ook de rechten verworven voor de strijd om de Johan Cruyff Schaal, de traditionele openingswedstrijd van het seizoen.

Deze overeenkomst tussen SBS6 en de KNVB heeft natuurlijk een financieel staartje. Hiermee is op jaarbasis maximaal een bedrag gemoeid van ruim 4,5 miljoen euro, afhankelijk van het aantal uitgezonden wedstrijden.

Voorheen waren de rechten in handen van de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Yorin), maar deze vond de vraagprijs nu te hoog. Ook de NOS zag eveneens vanwege de hoge prijs af van de uitzendrechten. De NOS wilde wel een deel van het pakket kopen, maar daar wilde de KNVB niet aan. Overigens heeft de NOS wel de rechten van de toernooien WK 2002 en EK 2004.

SBS 6 had al de uitzendrechten van de Gouden Gids Divisie en de Amstel Cup. Met de aankoop van de rechten zal de sportredactie van SBS 6 worden uitgebreid. Commentatoren en presentatoren blijven vooralsnog Hans Kraay jr. en Leo Oldenburger.

Verstappen heeft nog kansen zat op F1 Update

Xipe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele weken geleden stond er op www.f1racing.nl een bericht dat Mika Salo had aangegeven Jos graag als testrijder bij Toyota te hebben.
Ook heeft zijn vriend Michael Schumacher hem al een persoonlijke uitnodiging gestuurd om te komen testen bij Ferrari.
Verder is bekend dat Takuma Sato bij Jordan nog niet goed uit de verf komt. Hij klaagt over pijn in zijn rug door het rijden. Hij schijnt niet goed in de wagen te kunnen zitten, wat ook vertaald wordt door rondetijden die ver onder die van zijn teamgenoot Fissichella liggen.

Ook BAR is nog een optie, omdat Villeneuve nog niet duidelijk heeft aangegeven of hij wel wil blijven, na het vertrek daar van zijn manager en vriedn Craig Pollock. En dan is er ook altijd nog Alan McNish bij Toyota, waarvan velen verwachten dat hij niet het einde van het seizoen zal halen.

Dus met andere woorden, er zijn nog opties genoeg voor Jos.

Update 16:50

Jeroen van F1racing laat ons weten: Het artikel wat jullie op Fok!zine hebben staan is nergens op gebaseerd. Ik heb daarnet nog met Toyota gebeld, en ze praten niet met Verstappen maar met een andere rijder als test coureur...

Dat je het effe weet....

Erik Dikeb maakt house versie tango

JP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger en 3FM-deejay Eric Dikeb brengt begin volgende week de house-remix Janken Zal Ze! van het tangonummer Adios Nonino uit. Een uur nadat hij het lied donderdagochtend in het programma Stenders Vroeg presenteerde, hadden volgens Dikeb al tien platenmaatschappijen aangeboden het nummer op cd te zetten.

Adios Nonino verwierf afgelopen zaterdag landelijke bekendheid toen de bandoneonist Carel Kraayenhof het Argentijnse lied tijdens de huwelijksplechtigheid voor prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander speelde. "Ik heb echt m'n best gedaan het nummer te verneuken, maar het is een sterke compositie'', aldus Dikeb. "Zelfs met een housebeat eronder blijft Nonino staan als een huis.''

Het nummer zal met het oog op de internationale markt worden uitgebracht onder de titel Crying. De single moet binnen een week in de winkels liggen. De cd met muziek van het huwelijk heeft inmiddels alle verkoopcijfers gebroken en komt zondag op nummer 1 in de Album Top-100 binnen.

Seks tijdens zwangerschap verricht wonderen

-=[Edstasy]=-, Rop2000, Joris en fred emmer tipten ons het volgende:

Miskramen en doodgeboren kinderen voorkomen? Een stel biologen uit Australië beweert dat een regelmatige vrijpartij wonderen kan opleveren.

Het hebben van veel seks met de toekomstige vader tijdens het begin van de zwangerschap verkleint de kans dat het immuunsysteem van de moeder de foetus afstoot. Ook orale seks helpt, dan moet de vrouw wel slikken.

Het immuunsysteem van de vrouw kan dan alvast wennen aan de vreemde proteïnen van de vader, die zich ook in de foetus bevinden. Hierdoor zou de kans op afstoting van de vrucht afnemen.

Fortuyn aangeklaagd wegens belediging

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lijsttrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. Deze aangifte wegens belediging is afkomstig van een voormalig hoofdagent uit Leiden. Mustafa Kus (34) vond dat Fortuyn te ver ging toen hij onlangs op tv beweerde dat "Turkse en Marokkaanse mannen vaak trouwen met ongeëmancipeerde meisjes uit achterlijke dorpen in hun land om hen vervolgens naar Nederland te halen".

Kus voelt zich door deze uitspraken beledigd, gekleineerd en minderwaardig behandeld. "Ik kom zelf uit zo'n dorp, Tarsus, ben later getrouwd met een meisje uit een soortgelijk dorp en heb haar vervolgens naar Nederland gehaald. Niemand heeft het recht om onze geboorteplaatsen achterlijk te noemen."

De Leidenaar, die zijn politiecarrière vorig jaar inruilde voor een bedrijfsleiderschap bij een grand café in zijn woonplaats, benadrukt dat hij zich niet door elk wissewasje gediscrimineerd voelt. "Maar Fortuyn zet steeds weer aan tot haat. Wij zijn totaal vernederlandst. Als we in Turkije op vakantie zijn, hebben we na drie dagen heimwee. We hebben altijd gewerkt. Dan is het zuur om zo te worden afgeschilderd."

De politie heeft Kus verteld dat de officier brood ziet in de aanklacht. "Vandaar dat mijn aangifte is opgenomen." Dit betekent waarschijnlijk dat de lijsttrekker van Leefbaar Nederland binnenkort een uitnodiging krijgt om een verdachtenverklaring af te leggen op het bureau. Een politiewoordvoerster wil niets zeggen over de termijn waarbinnen dit gebeurt.

Eerste restaurant met 3 Michelin-sterren

-=[Edstasy]=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst heeft een Nederlands restaurant drie Michelin-sterren op zijn naam staan. Het uitverkoren restaurant, Parkheuvel, staat in Rotterdam. Cees Helder is de chefkok. Dat heeft de toewijzer van de sterren, Michelin donderdag bekendgemaakt.

Verder kreeg restaurant La Rive in het Amstelhotel, met chef-kok Edwin Kats, een tweede ster toebedeeld. Elf Nederlandse restaurants hebben dit jaar voor het eerst een ster gekregen.

De strijd om een derde ster ging tussen Parkheuvel en restaurant De Librije in Zwolle, waar chef-kok Jonnie Boer in de keuken staat. Boer werd vorig jaar nog door zeventig gerenommeerde collega's bij een enquête van Elsevier gekozen tot beste kok van Nederland.

Giel Beelen terug op de radio

Radiopresentator Giel Beelen keert terug op de radio. Vanaf 4 maart zal hij op werkdagen tussen 04.00 en 06.00 uur het programma Pyjama FM voor de AVRO op radio 3 presenteren. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

De ,,vernieuwende manier van radiomaken'' is volgens de AVRO de reden waarom zij de discjockey heeft aangetrokken. ,,Hij is een waardevolle aanvullling en hij moet vooral blijven wie hij is, dat kan hij namelijk het beste. We hebben het volste vertrouwen in hem'', aldus eindredacteur K. Geersing.

Het gedrag van Beelen zorgde er vorig jaar echter voor dat hij zowel door de KRO als door de VARA op staande voet werd ontslagen. In januari zette de KRO hem al aan de kant omdat hij in het programmablad Studio Mein Kampf het ,,indrukwekkendste'' boek noemde dat hij kent. Een aantal maanden later werd hij door de VARA op straat gezet omdat hij in zijn programma opriep om poederbrieven naar de KRO te sturen. Hij zou nog geld van zijn oude werkgever te goed hebben en noemde daarom twee keer het volledige adres van de omroep. Volgens de VARA kon deze actie niet door de beugel.

F1: Verstappen weg bij Arrows

Jos Verstappen zal komend seizoen geen deel meer uit maken van de formule 1 renstal Arrows. Het formule-1-team van Tom Walkinshaw heeft dit vandaag op zijn website bekendgemaakt. De Duitser Heinz-Harald Frentzen zal samen met de Braziliaan Bernoldi het team van volgend jaar zijn.

Arrows meldt op de site dat het contract met Verstappen is ontbonden. De Limburger, die in 1994 debuteerde, heeft twee seizoenen voor het team gereden. Hij tekende al vorig jaar juni een verbintenis voor 2002, maar dit papier blijkt nu niets waard. Al dagen waren er geruchten dat hij plaats zou moeten maken voor Frentzen. De bolide voor het nieuwe seizoen werd woensdag ook zonder Verstappen in Valencia getest.

Met dank aan : mthalen, dennis, drwizz, HappyFun, Devils son, _Administr8or_, ABC-tje, Gizmo4ever, Nighty, Arno Roefs, McPhisto, Ghost, Kix@$$ en alle anderen die ons dit via de newssubmit meldden.

Over Oldtimers...

Ik ga een weekendje weg. Ik vertrek vanmiddag na mijn werk en had dus geen zin om op mijn fiets mijn tas mee te zeulen. Mijn vader zou me wel even naar mijn werk brengen. Hij houd er toch van om in zijn oude auto rond te rijden...

Ik vind het ook altijd leuk om mee te rijden omdat het punt 1 gewoon een mooie oude bak is en punt 2 hij heerlijk zit.
Tevens is het heerlijk om mensen te zien kijken naar de auto terwijl jij er lekker inzit. Een oldtimer heeft echter ook zijn nadelen. Ze hebben wel eens de neiging om pech te hebben. Op zo'n moment heeft een oldtimer lak aan de baas en of hij haast heeft op niet.

Op het moment dat het ding bedenkt niet meer verder te gaan zonder geduwt te worden kan je doen en laten wat je wit maar je zal hem toch zeer zeker moeten duwen om andere auto's er langs te laten. Met mijn nette schoenen aan heb ik dus door de modder lopen ploeteren om die auto opzij te duwen.
(het is ook geen lichte auto jammergenoeg)

Mijn vader had het probleem vrij snel weer gerepareerd en we zaten met een draaiende motor weer in de auto. Het probleem was dat hij nu vast zat in de modder. Ik mocht dus weer uitstappen en weer door de modder ploeteren om dat probleem te verhelpen.

Nu zit ik hier op mijn werk met modder op mijn schoenen en modder op mijn broek. Echter wel met een voldaan en trots gevoel. Een hoop collega's zijn namelijk op mij afgekomen omdat ik in zo'n mooie auto zat toen ik aankwam.

Moraal van het verhaal is vrij complex :
Doe geen nette kleren aan als je met een oldtimer gaat rijden anders zit je met vlekken op dure kleding op te scheppen over een oude auto terwijl iedereen ziet dat je pech had terwijl je onderweg was.

Vrijstelling dienstplicht bij behalen 2e WK ronde

De regering van Zuid-Korea zal voetballers die op het WK uitkomen voor hun land vrijstelling van de dienstplicht geven als zij op het Wereldkampioenschap de tweede ronde halen. ,,Wij willen alles doen om de motivatie van de spelers te vergroten.''

Een plaats bij de laatste zestien vinden wij een grotere prestatie dan het winnen van een gouden olympische medaille'', verklaarde Chung Mong-Joon, bondsvoorzitter èn plaatsvervangend voorzitter van het WK-organisatiecomité.

Ruim de helft van het Zuid-Koreaanse nationaal elftal, dat getraind wordt door Guus Hiddink, moet de dienstplicht van 26 maanden nog vervullen. De spelers die al onder de wapenen zijn geweest, krijgen een speciale beloning indien de tweede ronde wordt bereikt. Zuid-Korea haalde nog nooit de tweede ronde. De ploeg is ingedeeld met Portugal, Polen en de Verenigde Staten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.