FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 februari 2002

Oudste man ter wereld wordt binnenkort 113

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Japanner Yukichi Chugnaji is in het "Guinness Book of World Record" opgenomen als oudste man ter wereld. De man mag dan ook op 23 maart maar liefst 113 kaarsjes uitblazen. Chugnajji heeft de titel van 'oudste man' te danken aan de dood van zijn 'voorganger' Antonio Todde. De Italiaan zou op 4 januari 113 jaar oud geworden zijn, maar haalde het niet.

Verwarring over aangetroffen lijk

milldennium had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een hoop verwarring ontstaan over een lijk dat in Karachi, Pakistan is aangetroffen. Volgens ABC News is het een stoffelijke overschot van de ontvoerde journalist Daniel Pearl. Volgens de Pakistaanse politie is het iemand anders, zie de Update.

ABC:
De ontvoerde Amerikaanse journalist Daniel Pearl is dood. Zijn lichaam is gevonden,meldt de Amerikaanse tv-zender ABC. Emails van de gijzelnemers spraken al over de dood van de Amerikaan.

Zijn lichaam, dat verscheidene schotwonden vertoonde, is in Karachi uit een auto geworpen,zo melden bronnen rond de politie van de Pakistaanse hoofdstad.In het ziekenhuis werd Pearl doodverklaard.

In e-mails die de Amerikaanse zender ontving,eisten de ontvoerders onder meer een betere behandeling van de gevangenen in Guantanamo Bay,op Cuba,en het vertrek van Amerikaanse journalisten uit Pakistan.

UPDATE
Het lijk van de vermoorde man die vandaag in Karachi uit een auto is gegooid,is anders dan eerder gemeld, vermoedelijk niet van de ontvoerde journalist Daniel Pearl.Dat zegt het hoofd van de politie,die een foto van het met kogels doorzeefde lijk aan collega's van Pearl heeft getoond.

Jordan gaat haar bevalling online uitzenden

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Britse fotomodel Katie Price (23), beter bekend als de rondborstige Jordan, wil haar bevalling uitzenden via het internet. Het verloop van de bevalling zou te volgen zijn via de website, voor het moment waarop de baby daadwerkelijk het levenslicht ziet, zou moeten betaald worden.



Het bericht staat in het Britse boulevardblad "News of the World". De geboorte is voorzien voor 16 mei aanstaande. "Ik wil mijn geluk met mijn fans delen", aldus Price. Het model, wiens kunstmatig vergrote boezem al in meerdere magazines en naaktbladen te zien was, ontkent dat het om een mediastunt zou gaan.

Streaker bij eredivisie voetbal

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagavond was het weer eens raak. Kort na de rust bij de eredivisiewedstrijd FC Twente - De Graafschap sprong er een man het veld op die zich vertoonde als heuse 'streaker', iemand die naakt rondrent, op het veld.

Alleen met een soort bivakmuts op maakte de naaktloper een paar dolle capriolen, voordat hij door suppoosten van het terrein werd gejaagd.

Het duel lag bij een stand van 0-0 door het incident een paar minuten stil.

Bekijk de videobeelden: Klik hier voor een DivX.

Eredivisie: Feyenoord & Ajax winnen

Feyenoord heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Roda JC. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip met 5-0 van de Limburgerse nummer vijftien.

Feyenoord besliste het duel al vroeg. Binnen een minuut opende Brett Emerton de score, waarna Pierre van Hooijdonk drie minuten later vanaf de strafschopstip de marge verdubbelde. Beide spelers zouden na rust nogmaals scoren, evenals Jon Dahl Tomasson

Willem II - Ajax 1-3
Ajax heeft uit bij Willem II drie belangrijke punten gepakt. De Amsterdammers wonnen dankzij late treffers van Nikos Machlas en Pius Ikedia met 1-3 van Willem II.
De zege van Ajax was op basis van het spelbeeld weliswaar verdiend, de late beslissing kwam toch nog enigszins als een verrassing.

Utrecht - Heerenveen 0-0
Utrecht bleef weer ongeslagen in eigen huis, al ging het publiek niet helemaal tevreden naar huis. Tegen Heerenveen eindigde het duel zoals het begon, om eens een cliche te gebruiken: 0-0.

Beide ploegen stonden voor de tweede keer in korte tijd tegenover elkaar. Afgelopen woensdag was Utrecht thuis de sterkste in de strijd om de Amstel Cup.

PSV - Fortuna 1-0
Gisteren speelde PSV in Sittard tegen hekkensluiter Fortuna. De Eindhovenaren hielden het bij een magere vertoning en wonnen met 1-0.

Al na vijf minuten stond de eindstand op het bord. Aanvaller Jan Vennegoor of Hesselink knikte een voorzet van collega Dennis Rommedahl binnen waarna de wedstrijd langzaam dooft als een nachtkaars.

Algerije heeft weer een bloedbad

Youssef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep gewapende mannen heeft zaterdagavond iets ten noorden van de Algerijnse stad Médéa - ongeveer tachtig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers - een bloedbad aangericht. Elf mensen kwamen om het leven en negen anderen liepen verwondingen op.

Het is de ergste aanslag sinds begin dit jaar. De slachtoffers, allen mannen, zijn neergeschoten. De gewonden zijn in ziekenhuizen opgenomen.

In de omgeving van Médéa zijn de radicale Gewapende Islamitische Groepen (GIA) van Antar Zouabri actief. De laatste weken is het aantal aanslagen op burgers in die omgeving toegenomen.

Pijprokers teleurgesteld in Willem-Alexander

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De pijprokers in Nederland zijn diep teleurgesteld in prins Willem Alexander omdat hij een traditie heeft verbroken. In het Parool beschrijft het Amsterdams Pijprokers Genootschap het drama.

Dat wilde, geheel in lijn met een lange traditie, het bruidspaar een Goudse pijp aanbieden, versierd met linten en bloemen. Precies zoals in 1937 bij prins Bernhard en in 1966 bij prins Claus. Maar dit keer ging het mis.

De particulier secretaris schreef dat de verzoeken binnenstromen en dat het geschenk niet kon worden aanvaard. De pijprokers denken dat het paar vreest anders 'politiek incorrect' te zijn.

Salt Lake: Beveiliging in staat van paraatheid

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schaatsster Anni Friesinger is bang. Doodsbang voor terroristische aanslagen tijdens de Olympische Spelen. "Na 11 september kan het in Salt Lake City ook zomaar gebeuren", zei de Duitse ruim drie week voor de spelen.

Maar de organisatie verwacht niet dat het 'feest der vrede' zal worden verstoord door terrorisme. Dat optimisme wordt onder meer gevoed door het 330 miljoen euro kostende plan dat van Salt Lake City de veiligste plek ter wereld moet maken.

De bezoekers van de evenementen worden allemaal onderworpen aan een test met metaaldetectoren als zij bijvoorbeeld een sporthal in willen gaan en mogen atleten en officials alleen de afgeschermde gebieden betreden na te zijn geïdentificeerd met speciale biometrische apparaten die het lichaam op specifieke eigenschappen 'afscannen'.

Ook het auto- en vliegverkeer wordt in de gaten gehouden en zelfs gedeeltelijk geweerd. In een straal van 90 meter rond de plekken waar de wedstrijden zijn, mogen geen auto's rijden.

'Verdachte' vliegtuigen die zich niet aan de strenge luchtverkeersregels houden "worden onmiddellijk uit de lucht geschoten", kondigde het hoofd van het olympische veiligheidscommando Robert Flowers, vorig jaar aan. Een leger gevechtsvliegtuigen zal daartoe constant beschikbaar zijn.

Pyromaan dit weekend actief in Enschede

Youssef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pyromaan is waarschijnlijk verantwoordelijk is voor branden dit weekeinde in Enschede, waarbij voor miljoenen schade ontstond.

De openbare basisschool De Stadsweide ging zaterdagmorgen rond vier uur in vlammen op.

Anderhalf uur later stond een leegstaand pand aan de Lipperkerkstraat in brand. Ook twee aangrenzende panden liepen aanzienlijke schade op, meldde de politie zondag.

Daarna kwam een melding binnen dat er iets verderop een afvalcontainer in brand was gestoken. Deze stond tegen de gevel van een pand geplaatst. Een passant die een brandblusser ter hand nam, voorkwam brand in de huizen ernaast.

Zondagmorgen om 7.25 uur kwam er een melding dat er twee containers in brand stonden bij de Saxion Hogeschool in Enschede. De containers waren tegen het pand geplaatst. Door snel ingrijpen bleef de schade beperkt tot een kapotte deur en wat roetschade.

WA en Maxima gespot in Zwitserland

Vleermuis en 1flyer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Willem-Alexander en Maxima zijn in Zwitserland. De politie van Zürich bevestigt dat ze op vliegveld Kloten zijn geland. Ze zouden via Londen zijn gereisd, waar ze mogelijk de ouders van prinses Maxima hebben getroffen.

Zwitserse media melden dat ze per auto verder zijn gereisd. Het reisdoel zou een skioord ten zuiden van Zürich zijn. Mogelijk gaat het om Klosters, dat ook bij de Britse 'Royals' populair is.

De Alpenreis is het begin van een lange huwelijksreis, die wellicht ook naar de Olympische Spelen in Salt Lake City voert. De RVD wil geen informatie geven over de verblijfplaatsen van het paar.

Fortuyn: Vader Máxima is nu welkom

"Je kunt de ouders van Máxima niet langer blijven wegmoffelen", zo zei lijsttrekker Fortuyn van Leefbaar Nederland (LN) vanmiddag, tijdens de start van de voorcampagne van LN, in Heerlen. "Als ik premier word zal ik die mensen welkom heten, zij het niet van harte. De koude rillingen liepen me zaterdag over de rug toen ik Máxima zag huilen tijdens de huwelijksplechtigheid. Wat doen we haar aan. Ze huilde om het gemis van haar ouders".

Fortuyn meent dat Jorge Zorreguita wel degelijk politiek de verantwoordelijkheid voor de verdwijning van mensen in Argentinië draagt. Maar door het huwelijk is hij een binnenlandse aangelegenheid is geworden. "We moeten door de zure appel heen bijten. We moeten onze kritiek op hem handhaven, maar tegelijkertijd de consequenties aanvaarden voor het feit dat hij de vader van een prinses is".

De uitspraken van Fortuyn zijn opmerkelijk daar hij zelf lid is van het Nieuw Republikeins Genootschap. Maar LN is vóór de monarchie, benadrukte Fortuyn. Zolang 95% van de Nederlanders de monarchie een warm hart toedraagt, moeten we daar niet aan gaan tornen. Fortuyn ziet zelf meer in een gekozen president zoals in de VS.

Hans Kraay sr.

Fortuyn ging ook in op het ontslag van Hans Kraay sr. bij Studio Sport, wat hij terecht noemde. Maar hij vindt het onbegrijpelijk dat Felix Rottenberg, prominent PvdA lid, wél bij de publieke omroep mag blijven werken. "Gelijke monikken, gelijke kappen, ik zal niet rusten totdat Rottenberg bij de publieke omroep ontslagen is", aldus de LN lijsttrekker.

Prinses Máxima binnenkort voor de rechter

De nieuwbakken prinses Máxima zal binnen enkele maanden voor de rechtbank in Den Haag moeten verschijnen. De prinses is gedagvaard om onder ede een getuigenverklaring af te leggen over haar verkeersongeval vorig jaar.

Prinses Máxima's advocaat Wiersma maakte vandaag deze opvallendste naam, op de lijst van in totaal twaalf personen die zijn opgeroepen voor het voorlopig getuigenverhoor, bekend. Andere namen op de lijst zijn ondermeer van de lijfwachten van de prinses, de agenten die het proces-verbaal hebben opgemaakt en H. van der Bent, de vleeshandelaar die een beenbreuk opliep door de aanrijding.

MP3 Máxima-tango internet hype

De Telegraaf en het ANP melden : Live-opnamen van 'de tango' van het kerkelijk huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn sinds zondag ruim verkrijgbaar op internet. Het muziekbestand (mp3) van Adios Nonino van Astor Piazzolla, gespeeld door bandoneonspeler Carel Kraayenhof, blijkt ook veelgevraagd.

Op verscheidene muziekuitwisselingsprogramma's op het internet was er een wachtrij om het nummer op de harde schijf te kunnen binnenhalen.

Uiteraard staat de mp3 ook gewoon online
ANP - Nieuwslink

Pronk: kernreactor Petten sluiten

Minister Pronk (VROM) heeft de kernreactor in Petten stil laten leggen. De maatregel is tijdelijk. Dat heeft zijn woordvoerder zondag laten weten.

Pronk heeft zijn inspectie, waaronder de kernfysische dienst (toezichthouder Petten) resorteert, opdracht gegeven de directie van Petten te verzoeken de hoge flux reactor tijdelijk stil te leggen, aldus zijn woordvoerder.

De reden is niet het scheurtje in de reactor, maar de veiligheidscultuur in het bedrijf. Het doel is het plegen van onderzoek en het verder overleg om te komen tot herstel van een werkbare situatie, aldus VROM.

Schip in nood in de buurt van Engeland

Enemyforce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de buurt van Engeland verkeert een schip in nood. Twee van de 64 bemanningsleden worden vermist en zijn naar alle waarschijnlijkheid dood.

Eén van de twee vermisten is de kapitein die overboord is geslagen door een hoge golf. Tevens ligt een visser in Frankrijk in het ziekenhuis nadat hij was getroffen door een metershoge golf.

Olympisch dorp Salt Lake City volgeboekt

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zestien door Nederland afgevaardigde sporters en begeleiders zullen tijdens de Spelen buiten het olympische dorp verblijven. Het gaat om de schaatsploeg van Spaar Select, de reserves van de bobsleeteams en snowboardster Nicolien Sauerbreij.

NOC*NSF ontdekte dat er te weinig ruimte is om de hele Nederlandse ploeg te herbergen. Het organisatiecomité in Salt Lake City heeft in de definitieve toewijzing minder ruimte voor Nederland gereserveerd dan aanvankelijk was beloofd.

Een paar schaatsteams wilden al eerder vrijwillig het Olympisch dorp uit, maar dat mocht niet van de organisatie vanwege de veiligheid. De schaatsers meenden zich dan beter te kunnen voorbereiden.

Nu er wegens ruimtegebrek wel uitgeweken móet worden, is gekozen voor de wijk Sandy. Daar gelden de zelfde veiligheidsregels als voor de rest van het olympisch team in Salt Lake City. Ook de sporters in Sandy staan continu onder toezicht.

Aardbeving in Turkije: minstens 25 doden

Adnan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aardbeving in het westen van Turkije heeft vanochtend het leven gekost aan ten minste 25 mensen. De beving heeft plaatsgevonden bij de stad Bolvadin in de provincie Afyon.

Er zijn meer dan 200 gewonden, vele gebouwen zijn ingestort. Minimaal 8 mensen bevinden zich nog onder het puin. Een paar kleine naschokken waren nog voelbaar.

Opvang voor de slachtoffers is nodig. Vele tenten worden gevraagd. Griekenland heeft hulp aangeboden.

In 1999 kreeg Turkije ook al te maken met aardbevingen, bij de twee bevingen in dat jaar kwamen twintigduizend Turken om het leven.

Nagenieten van goed bekeken huwelijk

Meer dan zes miljoen mensen hebben gisteren in Nederland naar het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima gekeken. Het jawoord in de kerk was de uitschieter met 6,6 miljoen tv-kijkers. De waardering voor het gebodene op Nederland 2 was hoog: gemiddeld 8,1, met als hoogste cijfer 8,4

In Duitsland keken nog meer mensen: zeven miljoen. De live-verslagen werden daar uitgezonden door ARD,ZDF en RTL. Naar de twee samenvattingen van elk een halfuur zaterdagmiddag en zaterdagavond keken respectievelijk 1,7 en 4,46 miljoen kijkers.

Vandaag

Voor de Beurs van Berlage in Amsterdam staat een lange rij belangstellenden. Voor 10 euro kan men zich laten vereeuwigen op de plaats waar gisteren het burgelijk huwelijk plaatsvond. Ook kunnen er ontwerpen van de diadeem van Máxima worden bewonderd.

Enkele kranten kwamen vandaag met speciale zondagsedities waarin uiteraard veel foto's van het feest te zien zijn. Onder andere de Telegraaf, die op internet de extra editie voor de gelegenheid oranje kleurde. Maar ook Het Parool pakt op internet flink uit.

''Adios Nonino''

Veel kijkers werden ontroerd door de tango Adios Nonino van Astor Piazzolla, die in de Nieuwe Kerk uitgevoerd werd door bandoneonspeler Carel Kraayenhof. "Máxima wilde zelf een tango tijdens de dienst, zo had ze via de dirigent voor de plechtigheid, Ed Spanjaard, laten weten. De keuze voor Adios Nonino was gauw gemaakt. Het is de lievelingstango van bijna alle Argentijnen, ongetwijfeld ook van haar vader. Piazzolla (1921-1992) schreef het stuk ooit in Puerto Rico, nadat hij gehoord had dat zijn vader in Buenos Aires was gestorven.", aldus Kraayenhof, die Máxima begin november drie uur lang in zijn huis in Noordbeemster over de vloer heeft gehad voor overleg.

Al-Jazeera kwaad op CNN

De liefde tussen het Arabische televisiestation Al-Jazeera en het Amerikaanse CNN is over. Vrijdag heeft Al-Jazeera de banden verbroken.

Tv-station Al-Jazeera is kwaad omdat CNN delen van een interview met Osama bin Laden heeft uitgezonden. De zender zond de beelden zelf niet uit, het bevatte een stuk waarin Bin Laden toegeeft een terrorist te zijn. Al-Jazeera heeft stappen aangekondigd tegen organisaties en personen die de video-opname "gestolen en illegaal verspreid hebben".

Het interview met Bin Laden werd ergens in oktober opgenomen, ongeveer twee weken voordat de Taliban de Afghaanse hoofdstad Kabul moesten opgeven.

België rolt grote hennepkwekerij op

De zogenaamde nederwiet wordt allang niet meer alleen in Nederland gekweekt. Afgelopen vrijdag werd in België een grote professionele hennepkwekerij opgerold.

De kwekerij was gevestigd in handelspand op het industrieterrein Jagersborg in Maaseik (Belgisch Limburg). Er werden meer dan 6.000 bloeiende hennepplanten en een professionele kweekinstallatie aangetroffen. De brandweer en de technische dienst van Maaseik werkten de hele nacht van vrijdag op zaterdag met 25 man door om de plantage te ontruimen.

Eén persoon die in het pand werd aangetroffen is aangehouden en zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter van Tongeren. De politie kwam in actie nadat omwonenden verdacht verkeer van voertuigen opmerkten.


In een afgesloten ruimte van een meubelhandel was de kwekerij gevestigd

Houseparty België: 49 ziek, 144 opgepakt

In België zijn tijdens een house party in de nacht van vrijdag op zaterdag 49 partygangers op de EHBO-post beland, het meerendeel wegens druggebruik. Zeven feestgangers moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. De jongeren vertoonden tekenen van uitdroging en oververmoeidheid.

Het feest '11 Years Cherry Moon' vond plaats in het Sportpaleis van Merksem en werd door zo'n 12.000 jongeren bezocht. De politie kondigde vooraf aan drugcontroles te zullen houden.

Tijdens de drugcontrole, uitgevoerd door 80 politie-inspecteurs en speurders in burgerkledij, zijn in totaal 144 jongeren opgepakt en overgebracht naar een politiekazerne. Ook drie vermoedelijke dealers zijn gearresteerd. Hoeveel drugs in beslag zijn genomen, is niet bekend gemaakt.

''Isoleer de junks in de Bijlmer'

De voorzitter van de deelraad Amsterdam Zuidoost, Hannah Belliot (PvdA), vindt dat junks in de Bijlmer moeten worden geïsoleerd van de samenleving om het leefklimaat in de wijk te verbeteren. De nummer twee van de PvdA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, laat dit weekend in magazine M van het NRC Handelsblad weten: ''We moeten iets doen wat we tot voor kort politiek niet correct vonden. Junks isoleren, onderbrengen op een drugseiland. Laten we één van de flats maar voor junks inrichten, grootschalig, met dagopvang, met medische zorg en met gratis drugs voor de bewoners''.

Dat de situatie in Amsterdam Zuidoost (Bijlmer) niet al te rooskleurig is blijkt wel uit hetgeen Belliot, de eerste zwarte voorzitter, aantrof bij haar bij haar aantreden vier jaar geleden. Ze omschrijft het als een 'oorlogstoestand' tussen zwart en wit: ,,Je wilt niet weten wat zwarte mannen toen allemaal over mij uitgestort hebben. Ik was een bounty, een verrader, een overloper, ik was niet zwart genoeg, tjonge, tjonge, tjonge, ik was de marionet van de witten.''

De voorganger van Belliot, R. Jansen (PvdA), zegt dat hij indertijd vanuit het gemeentehuis instructies kreeg om de zwarte mannen als het even kon hun zin te geven. Hij moest ze vooral niet tegenspreken. Het stadsbestuur was als de dood voor escalatie. De instructies kwamen met name van PvdA-wethouder Jaap van der Aa.







''De Bijlmer is een bananenrepubliek''

VVD-wethouder in Amsterdam Zuidoost, M. van der Horst, noemt de Bijlmer ,,een bananenrepubliek die doortrokken is van puur en absoluut racisme, vooral bij zwarte mannen. Het is erger dan Janmaat. De spraakmakende zwarte mannen uit Suriname hebben zich de Bijlmer toegeëigend. 'Wat doe jij hier', op die toon gaat het tegen mij. 'Jij hebt hier niks te zoeken, dit is onze Bijlmer.' Ze stoken elk vuurtje van racistische verhalen op, ze dreigen en chanteren en als ze succes hebben komt dat door onze slappe knieën.''

Zowel Van Der Horst als Belliot worden naar alle waarschijnlijkheid wethouder in de centrale stad. Belliot zegt: ''Nog vier jaar de Bijlmer kan ik godsonmogelijk volhouden''.

[clockwise] rotbui

Oké, aan mij hebben jullie weinig. Ik heb echt een klerebui. Ruzie met opdrachtgever, je kent dat wel. Of niet. Maar goed, het is ellendig. Want ik verdien er wel m'n brood mee.
Op de dag dat 2/3 van Nederland voor de tv zit en de rest net doet of ie republikein is, zit ik met een sjacherijnige kop achter mijn pc.
Hopelijk binnenkort positievere berichten van mij.

Rollende lach...

Machiel meldde ons het volgende:
Soms kom je op een site terrecht waar de humor je tegemoet rolt, zo'n site is lolstoel
Een site die laat zien dat er echt over alles bepaalde grappen gemaakt kunnen worden.

Op deze site staat het rolstoelmannetje van de 'invalideparkeerplaatsen'
(leuk scrablewoord ) centraal, die neemt je mee door de humorvolle belevingswijze van de maker van de site. De geschokte reakties van bezoekers zijn misschien nogwel bijna
het leukst om te lezen Namelijk degenen die niet verder hebben gekeken dan hun
neus lang is en niet inzien dat de grappen gemaakt worden met een gedachte erachter,
namelijk mensen wakkerschudden om in te zien dat omgaan met mensen met een
handicap geen taboe is, en je net zo goed grappen kan maken over Belgen of blondjes
als over gehandicapten. Dat het vaak juist de mensen met een handicap zelf zoals ik en de maker van de site Marc de Kok
zijn die het hardst om de site lachen

Dus voor de mensen die nu in deze lolstoel
plaatsnemen geneer je niet en lach je rot AUB! Let vooral op de Jomanda en Emiel animaties die worden goed (mis)/gebruikt die twee
Lolstoel.nl

Ontsnapte emoe legt treinverkeer plat

Zaterdag heeft het treinverkeer van en naar station Voorburg enige tijd stil gelegen. De reden daarvoor was dat een ontsnapte emoe, een op de struisvogel lijkend dier, opschudding veroorzaakte in en rond het treinstation, aldus de politie.

Rond 10.45 uur werd het treinverkeer op last van de politie gestaakt. Twintig minuten later hadden medewerkers van de toegesnelde dierenambulance het beest gevangen en mochten de treinen weer rijden.
De emoe werd daarna overgedragen aan de eigenaar.

Studente ontdekt eigen werk op expositie

Een 32-jarige kunststudente uit Genua heeft op een expositie een door haarzelf gemaakt schilderij ontdekt. Het schilderij werd daar gepresenteerd als werk van de beroemde Russische schilder Wrubel (1856-1910).

De studente, Adria Sartore, stapte meteen naar de politie die het schilderij in beslag nam.
De studente maakte het werk drie jaar geleden. Het is een interpretatie van een schilderij van Wrubel. Die maakte het origineel meer dan honderd jaar geleden. Het is nog niet duidelijk hoe het werk op de tentoonstelling terecht is gekomen.

Veertig PSV aanhangers opgepakt

Zaterdagmiddag heeft de politie op de Markt in Sittard veertig PSV-supporters aangehouden. De groep was rond half vijf betrokken bij een massale vechtpartij in de Sittardse binnenstad, voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard-PSV. De Eindhovenaren waren volgens de politie op de vuist gegaan met zo'n twintig Fortuna-supporters.

De aangehouden supporters zijn daarna overgebracht naar het Sittardse politiebureau en hebben daar tijdelijk vastgezeten. Tijdens de wedstrijd werden de Eindhovenaren weer vrijgelaten en moesten ze onder politiebegeleiding Sittard verlaten. Zij kregen de wedstrijd niet te zien.

De vechtpartij ontstond nadat iemand enkele provocerende opmerkingen had gemaakt. Politie en een peleton ME waren snel ter plaatse, en konden in een café veertig PSV-supporters in de boeien slaan. De Fortuna-supporters waren tegen die tijd nergens meer te zien.

Prins en Prinses op huwelijksreis

Even na half zes vanmiddag, heeft het kersverse paar het Paleis op de Dam verlaten en is vertrokken op huwelijksreis.

Waar de reis van Willem-Alexander en Máxima heen zal voeren, is nog niet bekend gemaakt. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat zij eerst een ontmoeting zullen hebben met de ouders van de bruid. Daarna zal het paar hoogstwaarschijnlijk de Olympische Spelen in Salt Lake City aandoen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.