Superbowl uitslag en verslag

Op het moment van schrijven is het 4.12 uur 's nachts, en is de finale van het afgelopen American Football seizoen net gespeeld in de Superdome in New Orleans, Louisiana.

De winnaar van de 36e Superbowl zijn de New England Patriots geworden. In een absolute thriller van een finale wisten ze de St. Louis Rams met 17-20 te verslaan.

De gedoodverfde favorieten uit St. Louis wisten hun reputatie als "The greatest thing on turf" niet waar te maken. De hele eerste helft van de wedstrijd wisten de Patriots de gevaarlijke aanval van de Rams volkomen te neutraliseren. Tel daarbij op dat de Rams zelf veel fouten maakten, mede door de ongelooflijk scherpe dekking van New Orleans, en de ruststand was uiteindelijk 3-14 in het voordeel van de underdogs.

In de rust was er een optreden van U2, terwijl de spelers van beide teams in de kleedkamers gefocust werden gehouden.

Gaandeweg de tweede helft werden de kansen van de Rams kleiner en kleiner, maar de aanval van St. Louis wist hun faam als "comeback kids" wel waar te maken, en zo'n 1 min. 30 voor tijd wist Ricky Proehl van de Rams de gelijkmakende 17-17 touchdown te maken. Waar iedereen dacht dat er nu de eerste overtime in de geschiedenis van de Superbowl zou komen bewezen de Patriots dat zij de terechte winnaar van deze wedstrijd moesten zijn.

Met een beslissende 40 yard fieldgoal scoorden de Patriots de winnende treffer in de laatste seconden.

Voor de wedstrijd, die vooral bekend stond als de Securitybowl, vanwege de vele verwijzingen naar de Amerikaanse saamhorigheid mbt de aanslagen in september, waren er optredens van Mary J Blige, Mark Anthony en Paul McCartney. Mariah Carey zorgde voor de vertolking van het volkslied.

Spelfouten en kleine foutjes in het verslag voorbehouden, het is laat en ik heb ook net de wedstrijd gezien