Eredivisie: Feyenoord & Ajax winnen

Feyenoord heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Roda JC. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip met 5-0 van de Limburgerse nummer vijftien.

Feyenoord besliste het duel al vroeg. Binnen een minuut opende Brett Emerton de score, waarna Pierre van Hooijdonk drie minuten later vanaf de strafschopstip de marge verdubbelde. Beide spelers zouden na rust nogmaals scoren, evenals Jon Dahl Tomasson

Willem II - Ajax 1-3
Ajax heeft uit bij Willem II drie belangrijke punten gepakt. De Amsterdammers wonnen dankzij late treffers van Nikos Machlas en Pius Ikedia met 1-3 van Willem II.
De zege van Ajax was op basis van het spelbeeld weliswaar verdiend, de late beslissing kwam toch nog enigszins als een verrassing.

Utrecht - Heerenveen 0-0
Utrecht bleef weer ongeslagen in eigen huis, al ging het publiek niet helemaal tevreden naar huis. Tegen Heerenveen eindigde het duel zoals het begon, om eens een cliche te gebruiken: 0-0.

Beide ploegen stonden voor de tweede keer in korte tijd tegenover elkaar. Afgelopen woensdag was Utrecht thuis de sterkste in de strijd om de Amstel Cup.

PSV - Fortuna 1-0
Gisteren speelde PSV in Sittard tegen hekkensluiter Fortuna. De Eindhovenaren hielden het bij een magere vertoning en wonnen met 1-0.

Al na vijf minuten stond de eindstand op het bord. Aanvaller Jan Vennegoor of Hesselink knikte een voorzet van collega Dennis Rommedahl binnen waarna de wedstrijd langzaam dooft als een nachtkaars.