FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 januari 2002

Beng! Penis ontploft...

Het zal je als man maar gebeuren: grote schade aan je jongeheer. Het overkwam de Roemeen Ilarie Coroiu tijdens een partijtje seks. Toen zijn vriendin iets vreemds voelde zag ze het laken langzaam rood van het bloed kleuren.

Wat was er gebeurd? In het ziekenhuis kon men Ilarie mededelen dat zijn penis 'ontploft' was, iets wat volgens de Roemeense doktoren niet vaak voorkomt. Het wordt een ontplofte penis genoemd, omdat het bloeden een gevolg is van geknapte of gescheurde aderen.

"Ik weet niet wat het koppel precies aan het doen was tijdens hun liefdesspel. Zeker is wel dat er een enorme druk op het trouwgereedschap van de man heeft gestaan", aldus het hoofd van de eerste hulp.

Auw...

Willem Ekkel (36) overleden

Radio- en TV-presentator Willem Ekkel is in zijn woonplaats Amsterdam aan de gevolgen van een ernstige ziekte overleden. Dat heeft de VPRO, een van de omroepen waarvoor hij werkte, vandaag laten weten, zo meldt de Volkskrant.

Ekkel werd bekend met het VPRO-programma Jonge Helden, dat hij samen met zijn broer Daan presenteerde. Begin jaren '90 presenteerde hij het VARA-programma Dubbellisjes op Radio 3 en voor Veronica maakte hij onder andere de tv-programma's Ekkel Index en Terug naar de Kust. Ook bij Veronica werkte hij samen met zijn broer. Bij SBS6 heeft hij vanaf september 1997 enige tijd het programma Actienieuws gepresenteerd.

Willem Ekkel werd 36 jaar.

Oude tempel in Syrië ontdekt

In het noorden van Syrië hebben Russische archeologen een belangrijke tempel ontdekt uit de 25e eeuw voor Christus. Dit heeft een Syrische krant donderdag gemeld.
De onderzoekers zeggen dat het zeer hoge bouwwerk in Tell Casana, 650 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Damascus, een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Mesopotamië is geweest.

In de vijftien kamers tellende tempel zijn meerdere graven aangetroffen. In een van de blootgelegde graven hebben de archeologen onder meer beelden van dieren gevonden.

Maarten en Rijk niet meer in KPN-reclame

Per 1 januari is telecombedrijf KPN gestopt met de reclames waarin Maarten Spanjer en Rijk de Gooyer figureren. Het contract van het duo is niet verlengd, zo bevestigde een KPN-woordvoerder donderdag.

Het concern wil verder niets kwijt over het vertrek van Maarten en Rijk. Het bedrijf, dat in financiële problemen verkeert, zoekt naar bezuinigingen. Zo zal het bedrijf bijvoorbeeld 2900 mensen gedwongen ontslaan. Bovendien maakte KPN vorige week bekend niet meer via de publieke omroepen te adverteren. Ook heeft het telecombedrijf het advertentiebudget fors teruggeschroefd.

De Kast stopt er voor één jaar mee

De Friese band De Kast last een adempauze in van één jaar. Tien jaar lang hebben de leden onafgebroken door Nederland getoerd en vinden dit een mooi moment om, zij het tijdelijk, te stoppen. Dit heeft het management donderdag bekend gemaakt.

Wat de bandleden tijdens de pauze gaan doen is nog niet bekend. ,,Het geeft hen de mogelijkheid om andere activiteiten te ontplooien. Het is wel de bedoeling om na dat jaar verder te gaan'', aldus woordvoerder H. de Boer.

Zaterdag begint De Kast met de theatertour Kastkrakers in Hilversum. Tijdens de zomer zal de Nederlandstalige band op vele festivals te bewonderen zijn.
Wanneer het voorlopig laatste optreden plaatsvindt is nog niet bekend.

Kleuter probeerde moordenaar te stoppen

Newsbie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moordenaar van de 34-jarige Simone Pouwels is destijds nog geprobeerd te stoppen door haar 5-jarig zoontje Twan. Het jongetje hing zelfs schreeuwend aan de arm van de dader om hem tegen te houden. De ex-vriend (21) van Simone liet zich echter niet tegenhouden en vermoordde de vrouw, voor de ogen van de kleuter, met 8 messteken.

Officier van justitie M. Wolters eiste gisteren 16 jaar cel tegen de dader, de uit Kosovo afkomstige K.S. De man, die al op 16-jarige leeftijd zijn land onvluchtte, zat in een asielzoekerscentrum toen hij een relatie kreeg met Pouwels die daar als beveiligingsbeambte werkte. Toen de relatie ten einde kwam besloot hij haar te vermoorden.

Voor de rechtbank betuigde de jongeman spijt: "Ik heb er spijt van dat ik nu in de gevangenis zit, het kind alles gezien heeft en geen moeder meer heeft", zo klonk S. woensdag berouwvol. De man was tijdens zijn daad volledig toerekeningsvatbaar, maar wordt door deskundigen wel als egocentrisch omschreven.

Uitspraak over 2 weken.

Man bekent moord op huisgenoot

Een 68-jarige man uit Haarlem is woensdag vermoedelijk om het leven gebracht door zijn 42-jarige huisgenoot. Op dezelfde avond dat de politie de oudere bewoner levenloos in zijn woning aantrof, vertelde de huisgenoot een snackbarhouder dat hij zijn medebewoner had doodgeslagen.

De eigenaar van de snackbar belde daarop meteen de politie, die onmiddellijk kwam en de zaak onderzocht. De huisgenoot is gearresteerd en naar het bureau overgebracht.
De 68-jarige dode man had een hoofdwond.
Het onderzoek naar de toedracht van de moord loopt nog.

Aantal moorden in 2001 fors gestegen

Uit een onderzoek van het weekblad Elsevier blijkt dat er in 2001 zeker 253 gevallen van moord en doodslag waren, 10% meer dan in 2000. Opvallend is de betrokkenheid van allochtonen. Ruim 60% van de daders en de helft van de slachtoffers had een buitenlandse achtergrond.

Ruim 30% van de slachtoffers viel in de relationele sfeer. Dit soort zaken wordt meestal opgelost. In 48 gevallen betrof het slachtoffer de partner, in zeven gevallen een kind, acht keer was een ouder het slachtoffer en dertien keer een zus, broer of ander familielid.

Het aandeel van allochtonen in moord- en doodslag is zeker hoog gezien het aandeel dat ze in de Nederlandse bevolking hebben. Vorig jaar telde Nederland 1,5 miljoen niet-westerse allochtonen. Het totale bevolkingsaandeel van allochtonen komt daarmee op 9,3 procent. Van de 253 slachtoffers was maar 40% etnisch Nederlander. In veel gevallen is de dader ook allochtoon. Van 75 opgeloste moorden op allochtonen was de verdachte van niet-Nederlandse herkomst.

damastX, mr_FOK, Marcel en Kabuki_jo hadden ons dit via de newssubmit te meldden.

Bouw grootste cruise-schip ooit begonnen

Woensdag is op een werf in het Franse Saint-Nazaire begonnen met het bouwen van de Queen Mary 2. De boot zou het grootste cruiseschip ter wereld moeten worden, met plaats voor 2.620 passagiers, 1.250 bemanningsleden en vijf zwembaden. Opdrachtgever voor de bouw is Rederij Cunard Line.

De Queen Mary 2, die aan het eind van 2003 voor het eerst kennis met de zee moet maken, wordt 345 meter lang en net zo hoog als een flatgebouw van 23 verdiepingen. Het vijftiendeks schip wordt gebouwd door het Brits-Franse consortium Alstom en dochteronderneming Chantiers d'Atlantique.
Niet bekend is hoeveel geld hier mee gemoeid is.

Geen vervolging na verkrachting baby

De aanklacht tegen zes mannen die verdacht werden van verkrachting van een baby is door het Openbaar Ministerie in Zuid-Afrika ingetrokken.
Volgens een Zuid-Afrikaanse bron besloten de aanklagers de zaak te laten vallen, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Een DNA-test wees namelijk uit dat de mannen niets te maken hadden met de verkrachting van het negen maanden oude meisje.

De zaak Baby Tshepang, die in oktober werd verkracht nadat haar 16-jarige moeder haar bij een vriend had achtergelaten, leidde niet alleen tot een golf van protest in het land maar schokte over de hele wereld verschillenden landen.

Misbruik van kinderen van vijf tot vijftien jaar komt in Zuid-Afrika veel voor. Vorig jaar alleen al werden bij de politie 21.000 gevallen van kinderverkrachting gemeld. Volgens officiële cijfers werden vorig jaar 65.000 kinderen misbruikt.

[PC voor een kind] Donatie door Toys 'r Us

Naar aanleiding van de gezamenlijke 'PC voor een kind'-actie van FOK! en GoT, doneert speelgoedketen Toys "R" Us voor 250 euro aan computerspelletjes.

Mooi gebaar van de speelgoedgigant en een reden te meer voor ons om een paar hele mooie computers bij elkaar te sprokkelen zodat de kinderen deze spelletjes ook kunnen spelen.

Wil je meer weten over de actie, of misschien wel meehelpen? Kijk dan bij een van de de volgende links:

'Mohammed Ali Dag' in Los Angeles

Burgemeester Jim Hahn van Los Angeles heeft 17 januari uitgeroepen tot Mohammed Ali Dag in zijn stad.
De oud-bokskampioen viert vandaag zijn zestigste verjaardag.
Deze verjaardag is overigens in Amerika niet onopgemerkt gebleven: Veel andere beroemdheden hebben de aan Parkinson lijdende oudsporter via de pers gefeliciteerd.

In de Hollywood Reporter van 17 januari staat een paginagrote felicitatie van acteur Will Smith, die de bokser speelt in een nieuwe film over Ali.

Arnold Schwarzenegger schrijft in de krant dat de bokser zijn grote voorbeeld was toen hij met bodybuilding begon. Rod Steiger noemt in zijn advertentie Ali "het symbool voor alles waar we in moeten geloven; democratie, onafhankelijkheid en het volgen van je eigen religie".

Indiase dorpelingen vertrapt door olifant

Uit woede heeft een door zijn kudde verstoten mannetjesolifant tien inwoners, onder wie twee kinderen, van de dorpjes Amchuha en Pakuria in de staat Jharkand in het oosten van India vertrapt en gedood. Dat heeft de Indiase politie donderdag gemeld.

OM hun oogst te beschermen lagen de slachtoffers buiten te slapen toen de olifant plotseling tussen hun hutten opdook. Enkele hutten werden volledig vernield, en een aantal mensen raakten daarbij gewond.

Politiechef Thakur zei dat boswachters op zoek zijn gegaan naar de olifant.

15.000 keer nieuws op FOK!

Al sinds 1999, toen FOK! voor het eerst het levenlicht zag, zijn wij bezig om jullie up to date te houden. Dat kunnen we vandaag vieren met een 15.000e nieuwspost (ja, vijftienduizendste!). FOK! is door de jaren heen alleen maar gegroeid, een tijd waarin FOK! zelfs gestegen is tot meer dan 30.000 unieke bezoekers op een dag.

Daar deze enorme groei niet mogelijk zou zijn geweest zonder users en andere hulpvaardigen, willen we nogmaals, net als met de 10.000e post iedereen bedanken voor de nieuwssubmits, de reacties en uiteraard ook de feedback (ook de negatieva ja).

Zeker zal zijn dat wij als Frontpage-crew ons uiterste best zullen blijven doen om jullie altijd van het leukste, opmerkelijkste en belangrijkste nieuws te blijven voorzien. En daarbij hopen we dat nog meer users de weg naar de nieuwssubmit zullen vinden.

Met vriendelijk groeten

Ali Salami, Aphrodite, Arjen, astra, Atrimar, Breuls, Catootje, Danny, Dasu, Dinosaur_Sr, Herald, HighLander, IndemnitY, Jorma, KingShakur, Knut, LWaS, lzandman, nickholder, ProgressiveHouseDude, rafterman, rickmans, risk one, R@b, sataN, TARAraboemdijee, ted, Trainspotter, twired, Tyme, Yarael, [Efink]

Jordan verliest met grote cijfers

Michael Jordan heeft samen met zijn ploeg de Washington Wizards de zwaarste nederlaag in zijn loopbaan geleden. De ploeg van de sterspeler werd vernederd door de New Jersey Nets : 111-67. Het slechtste resultaat van Jordan dateerde tot donderdag uit november 1992 toen hij met de Chicago Bulls met 112-75 verloor van de New York Knicks.

Jordan kwam tegen de Nets slechts achttien minuten in actie en maakte daarin tien punten. Na het eerste kwart leidde de thuisploeg met 43-18 mede dankzij zeventien punten van Keith Van Horn. Hij kwam uiteindelijk tot een totaal van 27. New Jersey incasseerde in deze wedstrijd het laagste aantal punten in de geschiedenis van de club tot nu toe.

India toont bewijs steekpartij Nederlanders

De Indiase politie heeft het bewijs getoond dat de twee doodgeschoten Nederlanders, Ahmed el Bakiouli en Khalid el Hassnoui, afgelopen zondagochtend met messen soldaten aanvielen van de BSF (Border Security Forces).

Commandant O.P. Tanwar heeft aan de pers de bebloede kogelvrije vesten laten zien. Nek, hals en schouder vertonen gaten. Een van de vesten heeft ook sporen van messteken aan de voorkant. De soldaten droegen regenjacks, waardoor de Nederlanders de vesten niet konden zien.
De twee bebloede en iets doorgebogen messen liggen op het hoofdbureau van politie. Volgens hoofdcommissaris Ashok Bhan zijn de twee identieke messen in India gekocht. De prijssticker zat nog op de verpakkingen, die gevonden werden in een holte van woonboot waar ze verbleven. De forse keukenmessen, 32,5 cm lang, hebben slechts 320 rupees (7,36 euro) gekost. 'Ze hebben er niet mee gekookt in de woonboot', weet de commissaris van de woonbootbewoners.

De twee gewond geraakte soldaten liggen in het militaire hospitaal van Srinagar. Samen met zijn bataljonmaat Y.P. Tiwari stond Shiv Sagar Yadav, de soldaat die het zwaarst gewond raakte, de pers te woord: 'De twee mannen vielen mij samen aan. Ik viel bloedend op de grond. Een Nederlander rende naar de overkant van de straat en stak Tiwari in zijn hals. De ander probeerde mijn automatische geweer afhandig te maken. Dat lukte niet, het geweer zat vast aan mijn riem', aldus Yadav. Vanuit de bewakingspost werden de Nederlanders daarop beschoten.
In het ziekenhuis is te zien dat Yadav twee steekwonden heeft in zijn nek en een in zijn bovenarm, maar het meeste last heeft hij van zijn oog, dat verbonden is. Pal onder zijn linkeroog is hij gestoken. Volgens de artsen ziet hij met dat oog nog maar 20%.

Inzamelingsactie

De vader van de gedode Ahmed gelooft niet dat zijn zoon de soldaten heeft aangevallen, maar gaat voor het verhaal dat de jongens een vrouw te hulp schoten die door de soldaten werd lastig gevallen. De families van de jongemannen hebben overigens moeite om het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is voor de repratiëring van de lijken. De kosten daarvan belopen zo'n 2500 euro per persoon. Verzekeraar Amev wil de reiskosten niet voor haar rekening nemen. De redenen is dat Amev niet kan zien of de twee, die een doorlopende reisverzekering hadden, meer dan honderd dagen achtereen in het buitenland zijn geweest. Zijn ze dat, dan zijn schadeclaims niet ontvankelijk. Bovendien wil de verzekeraar eerst uitgezocht zien of er sprake is geweest van een misdrijf. Want ook in dat geval zal ze niet uitkeren. Tenslotte zou volgens de reiswereld een claim afgewezen kunnen worden omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Kashmir een negatief reisadvies heeft uitgegeven.

Vrienden en kennissen van de doodgeschoten Eindhovenaren van Marokkaanse afkomst zijn daarom gisteren in overleg met de getroffen families begonnen met een inzamelingsactie. Morgen, de belangrijkste dag van de week voor moslims, zal ook bij de moskee gecollecteerd worden. Ook in buurthuizen en theehuizen wordt geld ingezameld.

Ook via de website Maroc.nl waar Ahmed vaak op het forum postte onder de naam lucky_luke wordt geld ingezameld. Leden van het forum ontvingen een e-mail waarin wordt opgeroepen om geld over te maken: U kunt uw bijdrage overmaken op het volgende bank rekeningnummer: 62.20.86.464 o.v.v. Steunbetuiging Ahmed en Khalid. Dit om de nabestaanden bij te staan in deze moeilijke tijden., aldus de leiding van Maroc.nl. Ook wordt er in de email ingegaan op het feit waarom de ruim 700 postings van Ahmed zijn verwijderd: Zoals u wellicht vernomen hebt zijn wij twee van onze trouwe bezoekers kwijtgeraakt in een tragisch incident. Het betreft hier Ahmed El Bakiouli en Khalid El Hassnaoui. Na dit tragisch incident hebben wij besloten het Prikbord tijdelijk te sluiten. Dit om privacy redenen en uit respect voor de overledenen

De Vaste bezoekers op het forum van Maroc.nl menen dat het weghalen van de postings is gedaan om te voorkomen dat de pers selectief uit de postings van Ahmed (lucky_luke) gaat zitten quoten. De algemene mening is dat de twee als helden zijn gestorven. Van het aanval verhaal van de Indiase politie wordt niets geloofd.

Bronnen: Eindhovens Dagblad , De Volkskrant en Maroc.nl

Zie ook Indiase minister twijfelt over Kashmir doden

Politie doet inval in krakersbolwerk

De politie van Amsterdam heeft donderdagochtend huiszoeking gedaan in de Spuistraat in krakersbolwerk Vrankrijk. De huiszoeking is een gevolg op de arrestatie van een Spanjaard die banden met de ETA zou hebben, woensdag in Amsterdam.

Bij de inval is een groot aantal voorwerpen in beslag genomen, onder meer enkele tientallen replica's van verschillende wapens. De 35-jarige Spanjaard die woensdag opgepakt werd, zou hebben gewoond in het gebouw.

De huiszoeking werd door de politie verricht op verzoek van Spanje. Politiemensen gingen omstreeks 03.30 uur het krakersbolwerk binnen. Tijdens de inval ontstonden wat schermutselingen tussen de politie en ,,mensen die polshoogte kwamen nemen'', aldus de politiewoordvoerder.

Spanje had om uitlevering verzocht van de verdachte met de naam: Juan Ramón Rodríguez Fernández, alias Marc. Een Spaanse krant meldde eerder dat 'Marc' zanger is van de rockgroep Kop in Barcelona. 'Marc' wordt verdacht van contact met de vorig jaar opgerolde cel van de Baskische afscheidingsbeweging ETA in Barcelona en met de in deze stad actieve krakersbeweging Okupa. Volgens de krant heeft 'Marc' de ETA gegevens verschaft over extreemrechtse organisaties.

Video's van de inval zijn hier en hier te bekijken op IndyMedia.

Baby op vakantie achtergelaten

Gisteren heeft de Britse politie een echtpaar opgepakt en ondervraagd omdat zij ervan worden verdacht hun drie maanden oude baby twee dagen geleden alleen aan de Portugese Algarve te hebben achtergelaten. Een Portugese onderzoeksrechter wil het echtpaar verhoren. Portugal wil daarom aan Londen uitlevering vragen, waarna mogelijk strafvervolging zal worden ingesteld.

Op het te vondeling leggen van een baby staat in Portugal een gevangenisstraf van acht jaar.

Nederlandse Weblog-awards

Aan weblogs geen tekort. Die kreet geldt niet alleen wereldwijd, maar ook voor ons eigen kleine landje. "In Nederland zijn meer weblogs dan inwoners," zei Retecool.com nog bij zijn afscheid. Al die Nederlandse wegblogs kunnen meedingen naar de Dutch Bloggies, oftewel de Weblog-awards voor Nederlandse weblogs.

Bij de verkiezing, die tot 28 januari duurt, kunnen makers en lezers van weblogs stemmen op hun favoriet in diverse categorieën. Zo is er een prijs voor o.a. Beste Vrouwelijke Logster, Best Geschreven Log, Mooiste Layout, Beste Linkdump, Beste "Scooper" en Hevigste Zelfstemmer. Die laatste categorie slaat op het feit dat er nogal wat mensen op zichzelf stemmen.

Het is overigens niet helemaal duidelijk door wie de Dutch Bloggies worden georganiseerd. De organisatoren willen dat overigens ook graag zo houden. "Velen menen te weten wie er achter de DutchBloggies schuilgaan. Er doen dan ook verschillende namen de ronde, uiterst vermakelijk voor ons. We houden ons echter schuil."

Als je je stem voor de awards wilt laten gelden kun je hier terecht.

Rode brievenbus verdwijnt uit straatbeeld

Stevie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het straatbeeld in Nederland zal binnekort een verandering ondergaan. De bekende rode, rechthoekige brievenbus met de twee gleuven waarvan er bijna 20.000 door heel Nederland staan, zal definitief verdwijnen uit straten en lanen.

Na veertig jaar trouwe dienst zal PTT post, overstappen op een nieuw en moderner model. Hoe de nieuwe brievenbus eruit zal zien, wil PTT Post nog niet zeggen. Ook wil het bedrijf niet zeggen waarom de vertrouwde rode bussen niet meer voldoen.

Aanstaande dinsdag is de onthulling van de nieuwe brievenbus.

Britney: Chocola is als een orgasme

Onlangs bekende popster Britney Spears al dat ze eigenlijk helemaal geen maagd meer is, maar in Duitsland deed ze er nog een schepje bovenop.

Britney bekende tijdens een bezoekje aan een chocolade museum in Keulen dat ze het eten van chocola vergelijkbaar vindt met een orgasme. Prompt deed de staf van het museum haar een groot hartvormig stuk witte chocola cadeau.

Britney was in Duitsland om een haar film 'Crossroads' te promoten. Tijdens een interview met een Duits TV-programma vertelde ze heel openhartig:
"Ik voel mij niet sexy, hoewel mijn nieuwe nummers het wel zijn."

Verwarde man in Paleis op de Dam

Afgelopen woensdag is een 31-jarige man het Paleis op de Dam in Amsterdam binnengedrongen. Medewerkers van het paleis riepen de hulp van de politie in om hem te overmeesteren. Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima hadden het paleis net verlaten.

De man, die verward was, is door de politie overgebracht naar het politiebureau. Daarbij ontstond een worsteling tussen de politie en de verwarde indringer. Op het bureau is een onderzoek ingesteld naar wat de man mankeert.

Gomera en Hierro willen op eurobiljet

Ieder land heeft wel weer wat te klagen over de euro, was het eerst Zweden die er niet mooi op stond. Nu zijn het de Canarische eilanden Gomera en Hierro die wel op de eurobiljetten willen staan.

Nu zijn beide eilanden op de kaart van Europa, die op de achterkant van het papiergeld getekend is, niet eens weergegeven. Het eilandbestuur heeft de Europese Centrale Bank gemaand de vormgeving van de eurobiljetten aan te passen. "Wij hebben er begrip voor dat niet alle 300 Griekse eilanden kunnen worden afgedrukt. Maar de Canarische Eilanden zijn een duidelijk gedefinieerde groep van 7 eilanden,die allemaal afgedrukt moeten worden", verklaarde burgemeester Castilla van San Sebastian op Gomera.
--
Maar heeft Griekenland niet een duidelijk gedefinieerde groep van 300 eilanden

Eigen kroeg voor Gretha Smit

Café Korterink in Rouveen heet vanaf maandag 'Salt Lake Smittie'. Zo wil de kroeg plaatsgenoot Smit eren en steunen tijdens haar deelname aan de Olympische Spelen. Maandagavond komt Gretha zelf de opening verrichten. Tijdens de winterspelen wordt het café het trefpunt in Rouveen. De kroeg wordt omgetoverd in een klein schaatsmuseum, met tal van foto's, artikelen en videomateriaal van de beoogde schaatskoningin.

Café Korterink zette eerder al voetballer Bert Konterman in het zonnetje. Tijdens EURO 2000 was de kroeg tijdelijk omgedoopt tot het Konterman-Café.

Voorwaardelijke eis uithuwelijks ontvoering

De 41-jarige Turkse M.Y. uit Alkmaar kon het niet verkroppen dat haar negentienjarige dochter vorig jaar een relatie verbrak met haar verloofde T.D (toen 27), aan wie ze uitgehuwelijkt was.

Mevrouw M.Y. was daar zo boos over dat ze samen met T.D een plan opzette om het meisje, via een ontvoering, te dwingen tot een huwelijk. Volgens de Alkmaarse officier van justitie, Zetsma, komt dat in de Turkse cultuur wel vaker voor. De officier eiste gisteren bij de Alkmaarse rechtbank één jaar voorwaardelijke celstraf tegen de moeder.

Volgens hem hebben moeder Y., ex-verloofde T.D. uit Leiderdorp en zijn Haarlemse vriend I.T. (toen 22) zich op 1 maart 2001 samen schuldig gemaakt aan een goed voorbereide ontvoering van de scholiere. D. en T. kregen daarvoor respectievelijk 15 maanden cel en een werkstraf van 240 uur plus 180 dagen cel, waarvan 132 dagen voorarrest.

De eis tot een voorwaardelijke straf tegen moeder Y. komt deels omdat de reclassering en hulpverlening hebben geconstateerd dat Y. niet geschikt is voor een verblijf achter tralies, zelfs een werkstraf is voor haar lichamelijk te zwaar. Elektronisch toezicht (ET) had gekund, ware het niet dat er geen cursussen voor de al 25 jaar in Nederland verblijvende, maar nog nauwelijks Nederlands sprekende, vrouw zijn. En bij justitie geldt: géén dagindeling, dan géén huisarrest.

Officier Zetsma ging niet van harte mee in het advies om de straf voorwaardelijk te houden. Daarom eiste hij wel het maximum van twaalf maanden voorwaardelijk, want M.Y.'s rol was in zijn ogen niet gering geweest. Ze had met D. de zaak gedetailleerd doorgesproken. Ze had de band van haar dochters fiets leeg laten lopen, zodat ze het meisje wel met de auto naar school in Alkmaar moest brengen en D. en T. volgens afspraak gericht konden toeslaan.

De uitspraak is op woensdag 30 januari.

Een medescholier voorkwam indertijd de ontvoering.

Haagse disco gesloten na steekpartij

Stevie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Haagse discotheek Injoy is door de gemeente Den Haag met onmiddellijke ingang gesloten. In de discotheek, aan de Raamstraat, vond afgelopen zondag een grote vecht- en steekpartij plaats waarbij meerdere gewonden vielen.

Den Haag heeft de maatregel genomen om te voorkomen dat in de toekomst soortgelijke incidenten plaatsvinden. De sluiting geldt voor één jaar. Het betreft maar liefst de 3e discotheek in de Raamstraat die de afgelopen jaren de deuren moet sluiten.

Videotheken doorgelicht op kinderporno

Er komt een landelijke actie om videotheken door te lichten op het hebben van videobanden met kinderpornografie. Dat hebben politie en jusitie meegedeeld. De actie hangt samen met een wetswijziging die de leeftijdsgrens voor kinderporno verhoogt van 16 naar 18 jaar.

Voorheen mocht je in een pornofilm (en op pornofoto's) meespelen zodra je 16 was, inmiddels is die leeftijd verhoogt naar 18 jaar. Een woordvoerster van het college van procureurs-generaal bevestigt de op handen zijnde actie, maar wil over de inhoud ervan nog niet veel kwijt.

De Nederlandse videotheekhouders zullen eerst op de hoogte worden gebracht van de wetswijziging inzake de leeftijdsverhoging, zodat ze zelf maatregelen kunnen treffen. Ze zullen zelf moeten nagaan of de verhoging van de leeftijdsgrens tot veranderingen moet leiden in hun aanbod. De maatregel geldt voor zowel de reguliere videotheken als de zogenoemde ero- of pornotheken.

De brancheorganisatie van gewone videotheken, waaruit ero- of pornotheekhouders worden geweerd, heeft al eerder bij de overheid aangedrongen op een verhoging van de leeftijdsgrens. Omdat dat het dan makkelijker is om te beoordelen of er sprake is van kinderporno of niet.

Het toezicht op kinderporno is het afgelopen decennium al veel strenger geworden. In de jaren 80 van de vorige eeuw was er zat kinderporno te vinden in pornowinkels, zonder dat daar tegen werd opgetreden. Overigens was toen het bezit van kinderporno ook nog niet strafbaar, maar enkel de productie.

Vermoorde man in Scanners 'had pech'

De 21-jarige jongeman uit Tilburg, die op 24-12-2001 in discotheek Scanners te Dordercht doodgeschoten werd, was 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats'. De politie zegt dat de schietpartij in de Dordtse discotheek géén afrekening in het criminele milieu was.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er geen echt motief voor de moord. De moordenaar (18) en het 21-jarige slachtoffer uit Tilburg kenden elkaar niet. Wel hadden de twee op 21 december, in een discotheek in Breda, al wat onenigheid. Ze waren tegen elkaar opgebotst, wat resulteerde in boze blikken en een woordenwisseling. Die ruzie liep echter niet uit de hand.

Puur toevallig liepen ze, een aantal dagen later in de Scanners, elkaar opnieuw tegen het lijf. In eerste instantie wisten uitsmijters de ruzie te sussen. Maar om circa vijf uur 's ochtends liep het uit de hand. De 18-jarige verdachte begon te slaan en schoot met een schietpen.

De dader heeft aan justitie verteld waar hij het wapen heeft weggegooid, maar de pen is nog niet gevonden. Toch zijn er voldoende bewijsmiddelen voor een vervolging, aldus justitie.

Zoekmachine Google bezig met grote opmars

Zoekmachine Google is hard op weg de grootste zoekmachine van Nederland te worden. Al ruim twee jaar lang was Ilse.nl de best bezochte zoekmachine van ons land, maar Google heeft haar inmiddels geëvenaard.

Vorig jaar stond Ilse nog onbetwist bovenaan, met een marktaandeel van 44%, maar dit is het laatste jaar hard achteruit gegaaan. Google, vorig jaar nog laag in de notering, stijgt met stip naar 34%.

Andere zoekmachines spelen in de top van de ranglijst helemaal geen rol meer. Altavista, jarenlang de lijstaanvoerder, heeft nog maar 6% van de markt in handen. De Nederlandse sites Vinden.nl en de metasearch zoekmachine Ixquick staan op 5%. Vindex, de zoekmachine van de ontwikkelaar van Ilse, is zelfs uit de top 5 verdwenen.


=
Gelukkig blijkt dat kwaliteit op internet nog steeds roeleert bij de internetters..
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.