Vermoorde man in Scanners 'had pech'

De 21-jarige jongeman uit Tilburg, die op 24-12-2001 in discotheek Scanners te Dordercht doodgeschoten werd, was 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats'. De politie zegt dat de schietpartij in de Dordtse discotheek géén afrekening in het criminele milieu was.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er geen echt motief voor de moord. De moordenaar (18) en het 21-jarige slachtoffer uit Tilburg kenden elkaar niet. Wel hadden de twee op 21 december, in een discotheek in Breda, al wat onenigheid. Ze waren tegen elkaar opgebotst, wat resulteerde in boze blikken en een woordenwisseling. Die ruzie liep echter niet uit de hand.

Puur toevallig liepen ze, een aantal dagen later in de Scanners, elkaar opnieuw tegen het lijf. In eerste instantie wisten uitsmijters de ruzie te sussen. Maar om circa vijf uur 's ochtends liep het uit de hand. De 18-jarige verdachte begon te slaan en schoot met een schietpen.

De dader heeft aan justitie verteld waar hij het wapen heeft weggegooid, maar de pen is nog niet gevonden. Toch zijn er voldoende bewijsmiddelen voor een vervolging, aldus justitie.