Postbodes mogen in korte broek

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is eindelijk zover de mannelijke postbodes mogen in korte broek lopen (alhoewel met dit weer.. brrrr). Postconcern TPG heeft besloten dat de postbodes bij warm weer hun blote onderbenen best mogen laten zien. Dit heeft een woordvoerder gisteren bevestigd.

De kledingcollectie 2002 wordt uitgebreid met een broek met afritsbare pijpen. "Schijnt de zon, dan rits je het onderste gedeelte van de broek af en je hebt een korte broek", aldus een nieuwsbrief aan het personeel.

In de hete zomer van 1999 was de korte broek een groot twistpunt. Een postbode die uit protest tegen het 'kortebroekenverbod' in broekrok zijn rondje deed, werd door de leiding vijf dagen geschorst. Vakbond Abvakabo FNV schakelde zelfs de rechter in, maar kreeg geen gelijk. Het postbedrijf vond een korte broek destijds niet representatief.

Destijds speelde volgens hem ook de vrees mee dat postbodes in allerlei "folkloristische" korte broeken (bijvoorbeeld de felgekleurde bermuda) de straat op gingen. Dit wordt nu met deze 'huisbroek' voorkomen.