Slotwoord van Haselhoef in boek Fortuyn

Norush had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De, wel of geen, imam Haselhoef heeft weer van zich laten horen. Abdullah R. F. Haselhoef vindt dat asielzoekers helemaal niet meer opgevangen moeten worden in Nederland, maar alleen nog in hun eigen regio. Ook is Haselhoef voor spreiding over ons land en legalisering van reeds aanwezige illegalen. Grote steden zouden desnoods onder dwang `verwit' moeten worden. En ook het verbannen van randgroepjongeren naar veraf gelegen `witte' gebieden behoort tot de mogelijkheden.

slotwoord in herdruk van Pim Fortuyn's boek

Vandaag verschijnt de herdruk van Pim Fortuyns boek (Tegen) De islamisering van Nederland. Fortuyn schreef dit boekwerk al enige jaren geleden maar het is nu opnieuw uitgebracht met als nieuw onderdeel: een slotwoord van Haselhoef.
Over Fortuyn zegt Haselhoef dat hij absoluut gelooft "in het goede van de mens". Hij vindt hem geen racist, maar "een goed mens, die zich durft uit te spreken over zaken die hem pijn doen en die zaken bij zijn naam durft te noemen"

In het slotwoord van Fortuyn's Tegen de islamisering van Nederland noemt Haselhoef zich nu een slecht- en laagopgeleide moslim. Haselhoef vindt het grote aantal migranten in grote steden (sommige wijken zijn voor 90 procent allochtoon) geen gezonde ontwikkeling.

Haselhoef: ,,Het is waar: Sommige allochtone moslims gedragen zich alsof zij heer en meester zijn in hun eigen (achterstands)wijk, waardoor de plaatselijke bevolking het gevoel krijgt (...) dat er op hen neergekeken wordt. Buurten en portieken die veranderen in varkenskotten doen de wederzijdse acceptatie geen goed.''. Vandaar dat Haselhoef pleit voor een spreidingsbeleid van allochtonen over Nederland.