FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 november 2001

GroenLinks zegt steun voor oorlog op

Qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groenlinks schort de steun voor de bomberdementen op. Dit omdat zij zichtbare vorderingen willen zien met het lanceren van een politiek perspectief en met het optreden van de VN.

"Na ruim een maand hebben zich in de afgelopen dagen een aantal belangrijke ontwikkelingen voorgedaan, die het directe gevolg zijn van de – recent sterk opgevoerde - Amerikaanse steun aan de Noordelijke Allliantie. Belangrijke steden als Mazar-i-Sharif en Herat zijn heroverd op de Taliban, zelfs de inname van Kabul lijkt een feit. Nu wreekt zich echter het ontbreken van een duidelijk politiek perspectief. Bush wilde niet dat de Noordelijke Alliantie Kabul inneemt, maar Amerikaanse bombardementen rond de stad gingen (en gaan) gewoon door en maakten de weg vrij voor de Alliantie. De inname van Kabul kan ontaarden in etnische zuiveringen als de Noordelijke Alliantie niet met sterke politieke teugels in toom wordt gehouden. Die teugels ontbreken echter."

'Vliegtuig verloor beide motoren en staart'

Koen Peeters had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Planet Internet meldt dat het vliegtuig dat gisteren in Queens, New York, crashte beide motoren en de staartvleugel heeft verloren. Het is niet geheel duidelijk hoe ze aan de informatie zijn gekomen dat er 2 motoren zijn afgevallen. Op de pagina staat: 'deskundigen zeggen dat het toestel niet één maar twee motoren en een staartsectie heeft verloren'. Ze verwijzen hierbij wel door naar een artikel van de Amerikaanse krant USA Today. Dat het staartstuk is afgebroken is wel duidelijk. Hier zijn namelijk foto's van gemaakt op het moment dat het is opgevist uit Jamaica Bay.

In hetzelfde bericht staat ook dat de piloot van het vliegtuig geen brandstof heeft geloosd. Het type vliegtuig een A-300 beschikt niet over de voorziening brandstof te lozen. Vliegtuigen die deze voorziening wel hebben doen er 15 minuten over om brandstof te lozen. Een mogelijke verklaring voor het feit dat ooggetuigen brandstof hebben zien 'lekken' uit het vliegtuig is dat toen de motor van de vleugel afbrak enkele brandstofleidingen heeft beschadigd.

You've got e-shit

Een Braziliaanse website heeft een oplossing voor de wraakzuchtigen onder ons: zij versturen e-shit oftewel een echte drol. Anonieme verstuurders betalen ongeveer $2,50 voor het pakketje. Op de site is onder andere te lezen: "Laat je favoriete politicus, je leraar of het meisje dat jou minacht niet wachten. Stuur ze echte stront. Dit is geen grap." Een minder rigoureuze manier van wraak nemen wordt ook aangeboden: e-shit in een mailtje.

Elf terroristen opgepakt in Spanje

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Spaanse politie heeft elf mensen opgepakt op verdenking van banden met het terroristische netwerk van Osama bin Laden. Dat maakte de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mariano Rajoy, vandaag bekend.

De arrestanten zouden hebben toebehoord aan een terroristische cel en hielden zich onder andere bezig met het rekruteren van nieuwe terroristen. Ook zouden ze deze rekruten hebben geholpen aan valse documenten.

De leider van de groep is een Spanjaard van Syrische afkomst, genaamd Imaz Edim Baraktiarkas. De overige arrestanten komen uit Algerije en Tunesië. De meesten zijn dinsdag opgepakt.

In september arresteerde Spanje ook al zes Tunesiërs, op verdenking van lidmaatschap van een terroristische cel. De Spaanse politie probeert een link te leggen tussen deze terroristen en Mohammed Atta, de vermoedelijke piloot van het eerste vliegtuig dat op 11 september in het World Trade Center te New York vloog. Atta is eerder dit jaar, in januari en in juli, naar Spanje gevlogen, alwaar hij vermoedelijk contact heeft gehad met andere terroristen.

NFL Week 10

Deze week in NFL op Fok! Een mijlpaal in de carriere van Brett Favre, hij heeft 149 wedstrijden achtereen gestart. Een bijzonderheid voor een blessuregevoelige baan als quarterback.


Zondag 11 November

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns 15 – 12
In overtime hebben de Steelers het team van de Browns eronder gekregen.door twee fieldgoals, een voor de gelijkmaker en een voor de winst, van Steeler kicker Brown wisten de Steelers nipt voor te blijven op hun tegenstanders. Opvallend was vooral het feit dat er slechts een touchdown te bewonderen viel in de hele wedstrijd. Het grote probleem van de Steelers is het onvermogen om een aanval die leidt tot in de laatste 20 yards van de tegenstander, om te zetten in touchdowns. Want ondanks dat de score anders doet vermoeden waren de Steelers absoluut heer en meester in het veld.

Carolina Panthers – St. Louis Rams 14 – 48
St. Louis heeft weer eens bewezen dat het een “big-play” team is. Lange passes, felle runs, en een hechte scorende defensie dragen allemaal bij tot de monsterscores die de Rams op het bord brengen. Zeker nu Faulk weer terug is van zijn blessure (goed voor 183 yards running) spelen de Rams weer over veel spelers, waardoor ze moeilijk te verdedigen zijn. Ondanks dat was de mooiste score van de wedstrijd voor de Panthers. Na een fieldgoal van Wilkins werd de kickoff ontvangen door Smith van de Panther, die de bal van zijn eigen 1 yard lijn in een ruk terug liep naar de endzone van de Rams.



Kansas City Chiefs – New York Jets 7 - 27
Met twee kwarten goed spel hebben de Jets hun zesde overwinning weten te behalen. Vooral de verdediging van de Jets blonk uit in een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was. Pas in het laatste kwart, toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, lieten de jongens van de Jets hun tegenstander een keer aan hun aandacht ontglippen. Met zes gewonnen partijen staan de Jets er nog steeds goed voor in de rangschikking.

Buffalo Bills – New England Patriots 11 – 21
Steeds dieper zakken de Bills af in het moeras der vergetelheid. Van de grote lpoeg uit het verleden is werkelijk niets meer over. Zelfs een middelmatig team als de Patriots konden eenvoudig winnen van de Bills. Gezegd moet worden dat dit een verdienste was van het team van de Patriots, die dit seizoen toch bovenverwachting presteren. Voor de Bills is het uitkijken naar volgend seizoen al begonnen.

Cincinnati Bengals – Jacksonville Jaguars 13 – 30
Als twee middenmoters tegen elkaar moeten spelen worden er vaak matige wedstrijden verwacht. Gelukkig was de clash tussen de Bengals en de Jaguars een uitzondering op deze regel, en werd het publiek getrakteerd op een leuke, attractieve wedstrijd. Dat Jacksonville won, ondanks de vooraf mindere resultaten, was gezien het wedstrijdbeeld volkomen verdiend. Uitblinker van de wedstrijd was toch Kitna, de quarterback van de Bengals, die maar liefst 303 yards bijelkaar passte. Beide teams zijn hierdoor niet uit de middenmoot ontstegen, maar kunnen in ieder geval nog steeds naar boven kijken.

Miami Dolphins – Indianapolis Colts 27 – 24
De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen deze twee teams. Dan stond de een weer voor, daarna de ander, maar uiteindelijk wisten de Dolphins aan het langste eind te trekken dank zij een mooie pass van Fiedler op Chambers. Hierdoor wist Miami de aspiraties op de eerste plek in hun divisie in stand te houden, en vielen de Colts een stukje terug, maar ook zij zijn nog zeker niet kansloos. En dat is meer dan vooraf gedacht werd in Indianapolis.



Tampa Bay Buccaneers – Detriot Lions 20 – 17
Het herstel van de Lions begint langzamerhand vorm te krijgen, maar ze zijn nog niet ver genoeg om een wedstrijd te kunnen winnen. Het lijkt erop dat de Lions pas in het laatste kwart een vuist kunnen maken, als de achterstand al bijna onoverbrugbaar is. Ook tegen Tampa Bay was dit scenario weer overduidelijk aanwezig. Detriot heeft nog steeds geen wedstrijd gewonnen in de league. En dat ligt niet aan de kwaliteiten van de quarterback, maar aan de hiaten in de verdediging, die op belangrijke momenten steeds niet thuis geven.

Green Bay Packers – Chicago Bears 20 – 12
Brett Favre wist zijn 149e wedstrijd als starter op te luisteren met een sterk optreden tegen de Bears. Beide teams zijn nog volop in de race om de topposities in hun league, en deze wedstrijd stond dan ook bol van de harde acties aan beide zijden. Helaas voor de Bears was Favre ouderwets op dreef en wist hij keer op keer zijn receivers te bereiken. Het probleem in deze wedstrijd voor de Bears was het onvermogen om touchdowns te scoren. Vier fieldgoals slechts over de hele wedstrijd, en een ogenschijnlijk vermoeide ploeg aan het einde van de wedstrijd deden de Bears de das om.

Dallas Cowboys – Atlanta Falcons 13 – 20
Van de goede start in de eerste helft bleef na rust weinig over voor de Cowboys. Wederom wisten ze te bewijzen dat ze een wedstrijd niet meer kunnen afmaken. 13 – 7 voor rust, 13 – 20 erna. Harde cijfers voor de Cowboys, die verworden zijn tot een tegenstander waar elke ploeg eenvoudig van kan winnen. Opvallend aan deze wedstrijd was het feit dat de quarterback van de Falcons slechts vier keer de bal in de handen van een medespeler kreeg voor slechts 32 yards in totaal. De Falcons hebben een ouderwets running team, waarbij de receivers op het tweede plan staan. Als er dus een ploeg is die defensief dicht zit is het voor de Falcons bijna geen eer meer te behalen.

San Diego Chargers – Denver Broncos 16 – 26
Beide teams staan na deze wedstrijd op 5 gewonnen tegen 4 verloren wedstrijden, en eigenlijk was dat het beste tot uiting gebracht in het verschil tussen eerste en tweede helft. Zowel de Chargers als de Broncos lijken een team te hebben die wedstrijden niet vier kwarten lang onder controle te houden. Aantrekkelijk voor het publiek, maar riskant met het oog op playoff plaatsen. Dit neemt overigens niet weg dat de wedstrijd tussen deze twee ploegen een zeer aantrekkelijke was.

New Orleans Saints – San Fransisco 49ers 27 – 28
Een wedstrijd waarin twee spelers zich onderscheidden ten opzichte van de rest. Owens van de 49ers wist twee passes te vangen voor een touchdown, en zijn collega van de Saints, Carney, wist eveneens twee passes om te zetten in touchdowns. Op bijna alle fronten ging deze wedstrijd gelijk op, en ook hier had een gelijk spel de meest verdiende oplossing geweest. Voor de 49ers betekende deze overwinning hun zesde, waar de Saints nu op vier nederlagen staan.

Minnesota Vikings – Philadelphia Eagles 17 – 48
Op bezoek bij de Eagles zijn de oren van de Vikings op hardhandige wijze gewassen. Zeker de runninggame van de Vikings leek helemaal nergens op, en het feit dat de quarterback de meeste yards via de run wist te pakken geeft al aan dat de grondoorlog niet gewonnen kon worden door de Vikings. Voeg daaraan toe dat tot driemaal toe Culpepper (Vikings quarterback) de bal liet vallen en zo balverlies veroorzaakte, en ziedaar de reden van het verlies van Minnesota. De Eagles pakten hiermee hun vijfde overwinning, tegen drie nederlagen. Voor de Vikings is deze score precies andersom.

New York Giants – Arizona Cardinals 17 – 10
De Giants doen het aanmerkelijk minder dan hun stadsgenoten die voor de Jets spelen. Vooral een voorsprong vasthouden is voor de Giants een moeilijk iets. De Cardinals wisten bijna de wedstrijd te doen kantelen, door goed terug te komen na de rust, maar met wat geluk, en een hele goede actie van de defence wisten de Giants uiteindelijk toch nog de overwinning naar huis te halen. Arizona mag vanaf nu de kansen op de playoffs zo goed als verloren beschouwen.

Oakland Raiders – Seattle Seahawks 27 – 34
De Raiders leden tegen de Seahawks verrassend hun tweede nederlaag dit seizoen. Grote held bij de Seahawks was Alexander, de runningback was goed voor drie touchdowns achtereen, slechts onderbroken door de pauze tussen het derde en vierde kwart. De mooiste van deze was toch zeker de tweede. Alexander kreeg een handoff en begon aan een 88 yard lange slalom tussen verdedigers door, en hij stopte pas met rennen toen de punten binnen waren. Voor de Raiders nog geen man overboord aangezien dit pas de tweede nederlaag is, maar ze moeten oppassen dat deze klap niet te lang zal doorgalmen.



Maandag 12 November

Baltimore Ravens – Tennessee Titans 16 – 10
Voor alle toeschouwers die de eerste twee kwarten om een of andere reden hadden gemist was er niets aan de hand, want beide teams leken totaal niet aanwezig bij de wedstrijd. Fout op fout werd gestapeld, en scoringskansen werden niet benut door de normaal zeer getalenteerde spelers. Gelukkig voor het publiek maakten de Ravens er uiteindelijk een einde aan door te winnen. En daarmee was een vooraf leuke wedstrijd zeer teleurstellend voor de vele fans.

Overvallers maken euro's buit

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een overval op een filiaal van de Rabobank in Amstelveen hebben twee met vuurwapens bewapende mannen maandag circa 250.000 euro's buitgemaakt. Dat heeft een woordvoerder van het OM vandaag bekend gemaakt.

Het geldbedrag zou korte tijd voor de overval zijn afgeleverd. Volgens de zegsman wordt bij het onderzoek 'ook zeker gekeken' of de daders van te voren op de hoogte waren van de komst van de euro's.

Vrouwen hebben meer hersens

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Canada hebben onderzoekers onderzocht dat vrouwen ongeveer vijftien procent meer hersenen hebben dan mannen. De extra hersenen bevinden zich voor in de frontale kwab. Ze besturen de hogere mentale processen, daarbij moet je denken aan het beoordelen van plannen maar ook aan persoonlijkheid en het werkgeheugen.

Volgens Dokter Tonmoy Sharma die psychiater is in het Stonehouse Hospital in Kent, hoeft dit niet te betekenen dat vrouwen door de extra hersencellen beter presteren dan mannen. Vrouwen hebben wel meer hersencellen maar het totale volume van de vrouwelijke hersenen is kleiner dan die van mannen. Door de grotere dichtheid van hun hersencellen kunnen ze op dezelfde manier presteren.

Als vrouwen ouder worden verliezen ze wel sneller hun hersencellen, dat zou een van de oorzaken kunnen zijn waarom de ziekte Alzheimer vaker bij vrouwen voorkomt.

Vliegramp geen aanslag

Havok had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de voice recorder van de maandag in New York neergestorte Airbus staan geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag. Een eerste onderzoek van de recorder wijst erop dat het om een ongeluk gaat, zo melden de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Eerder werd al vermoed dat er een technisch mankement was aan één van de motoren, die kort voor de crash van het toestel afviel.
Het passagiersvliegtuig van American Airlines stortte maandag neer op de New-Yorkse wijk Queens. Er waren 260 inzittenden aan boord; op de grond worden nog negen mensen vermist. Vrijwel alle doden zijn inmiddels geborgen. Zes huizen in de woonwijk zijn totaal verwoest.

15 jaar cel voor doodslaan journalist

Woutaaaah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder vermeldde Fok! nog dat er 15 jaar geëist was voor het doodslaan van journalist Henk van den Berg. De rechtbank in Zutphen heeft dinsdag drie Noord-Afrikanen tot vijftien jaar celstraf veroordeeld geheel conform de eis. Het trio sloeg op 17 februari de 54-jarige Ermelose journalist Henk van den Berg dood.

De officier van justitie eiste twee weken geleden al dezelfde gevangenisstraf voor de 28-jarige Marokkaan B. el E., de 28-jarige Algerijn F.B. en de 24-jarige A.T., eveneens uit Algerije. Zij bekenden tijdens de zitting Van den Berg te hebben gedood door hem te schoppen en te slaan met stokken.

De journalist bleek een willekeurig slachtoffer van het trio. Eigenlijk wilden de drie asielzoekers op de bewuste 17e februari alleen een auto stelen, maar het pakte anders uit. Van den Berg werd op strand Horst in Ermelo dood in het water achtergelaten. Zijn auto werd meegenomen.

Uit sectie bleek dat Van den Berg was overleden aan diverse bloedingen aan het hoofd en in de hersenen. De verdenking viel op de drie toen in een kastje in hun kamer in het tentenkamp in Ermelo, waar ze ten tijde van de doodslag tijdelijk verbleven, een trui van E. werd aangetroffen met bloed van Van den Berg. De mannen waren inmiddels gevlucht naar België, maar konden daar in mei alsnog worden aangehouden.

Televisieopnames mobiliseren politie

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een opname voor het het vlaamse VRT-televisieprogramma 'Ooggetuige' heeft vanmorgen voor heel wat opschudding gezorgd in Zwijnaarde.

Voor de opnames hadden de televisiemakers een overval op een Centea-bankkantoor gereconstrueerd. Twee gewapende en gemaskerde overvallers stapten om 11 uur het kantoor binnen. Een toevallige voorbijganger die het zag gebeuren, verwittigde prompt de politie. Deze stuurden dadelijk alle beschikbare ploegen naar Zwijnaarde. Bij aankomst bleek het dus om een misverstand te gaan.

Normaal zijn de politiediensten op de hoogte van dergelijke televisieopnames. Ook nu werd de politie tijdig ingelicht. Maar bij de politiediensten in Gent was de informatie echter niet tijdig doorgekomen....

Maandagmorgengriep blijkt een mythe

Tremor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het verhaal dat veel werknemers hun weekeinde uitbreiden door zich op maandag ziek te melden blijkt een mythe te zijn. Maandag blijkt juist de dag te zijn met het laagste ziekteverzuim, wijst Fins onderzoek uit.

De Finse onderzoekers bekeken de gegevens van bijna dertigduizend werknemers. Daaruit komt naar voren dat minder dan 1 procent op maandag ziek is. Tot aan woensdag is er sprake van een stijging van het aantal zieken, daarna stabiliseert dit zich.
De onderzoekers trekken uit de studie de conclusie dat het wellicht zo zou kunnen zijn dat sommige werknemers zich op maandag ziek melden, terwijl ze helemaal niet ziek zijn, maar dat het het aantal verloren arbeidsuren relatief verwaarloosbaar is.

Politie schrikt van drugsgebruik personeel

Legacythe2nd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Utrechtse politie is geschrokken van het drugsgebruik van enkele van haar medewerkers. De 28-jarige vrouw die dit weekend overleed aan de gevolgen van het slikken van XTC is een balie-medewerkster aan de balie van de afdeling Service van het politiedistrict Binnensticht in Zeist.

De vrouw was zaterdag met drie collega's van het Utrechtse korps naar de Wasteland Party gegaan, Europa's grootste 'fetisj-fantasy-feest'.

De korpsleiding laat weten 'verslagen' te zijn door het overlijden van de collega. "Een zeer tragische gebeurtenis". Maar dat het slachtoffer en ook een 28-jarige collega uit IJsselstein XTC-pillen bij zich hadden, keurt de korpsleiding ten zeerste af. "Dat medewerkers zulke middelen bij zich hebben houdt direct verband met de integriteit van de politie en is dus zeker niet positief. Ik kan me voorstellen dat men denkt: een agent hoort juist het voorbeeld te geven en zoiets niet te doen."

De vrouwelijke collega uit IJsselstein, die tijdens het feest in coma werd vervoerd naar een ziekenhuis, is weer thuis. Het gaat volgens Dekker 'naar omstandigheden gelukkig goed met haar'.

De Utrechtse politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de pillen en het gebruik van de middelen onder het personeel.

Slachtoffer vliegtuigongeluk overleefde 11 sept

Norush, Rolandow, xingman en Radiofreak hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de slachtoffers van de vliegramp van maandag was een overlevende van de aanslagen van 11 september, aldus de Washington Post. Yolanda Mayor ontsnapte op '911' aan de dood, zij werkte in een restaurant in het World Trade Center.

Bij kapingen op 11 september kwamen 41 Dominicanen, de grootste immigrantengroep in New York, om het leven. Bij de crash van maandag zijn er waarschijnlijk meer dan 150 om het leven gekomen. De Dominicaanse Republiek heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Kinderen bezwijken aan besmette vitamine

uben-unltd@europe.com>BRILLiant had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vitamines blijken niet altijd goed voor je te zijn: zeker vijf kinderen zijn in het noordoosten van India overleden kort na het innemen van vitamine A. Wat er mis is met de vitamine-A oplossing is nog niet bekend maar de autoriteiten vrezen dat zeker 15.000 kinderen zijn getroffen in de deelstaat Assam.

Duizenden kinderen in het noordwesten van India zijn opgenomen in het ziekenhuis, na het slikken van deze vitamines. Kinderen gaan overgeven en krijgen hoge koorts binnen 24 uur nadat ze de vitamine hadden toegediend gekregen.

Vitamine A voorkomt normaal gesproken blindheid bij kinderen tussen de 1 en 6 jaar.

Personeel dreigt fabriek op te blazen

BRILLiant had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Staken is een geaccepteerd pressie middel maar werknemers van het in surseance verkerende Franse Moulinex Brandt hebben besloten een iets harder middel in te zetten. Zij dreigen namelijk een vestiging op te blazen als de directie niet tegemoet komt aan hun eisen. Personeelsleden van het bedrijf in huishoudelijke apparatuur hebben maandag gezegd springstof te hebben geplaatst op strategische punten bij het gebouw van Moulinex in Cormielles-le-Royal in Normandië.

"We blazen de fabriek op als we ons geld niet krijgen", aldus een medewerker. De directie praat volgende week maandag in Parijs met werknemers over de afvloeiingsregeling. Bij Moulinex staan ongeveer 1000 banen op de tocht.

Ondernemer geeft dorp geld

Tremor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondernemer Age Vegter uit Zuidlaren biedt het dorp Eexterveenschekanaal jaarlijks 25.000 gulden, een kerstpakket voor alle gezinnen en gratis aansluiting op de kabel.

Voorwaarde is dat de 150 inwoners het plaatselijke asielzoekerscentrum laten voortbestaan. Vegter verdient miljoenen per jaar aan de verhuur van een oud fabriekscomplex en zo'n honderd vakantiehuisjes aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers. Het azc gaat volgens afspraak volgend jaar dicht. Vegters geste lijkt weinig respons te vinden.

Bloedmooie agentes redmiddel hooligans

merulez en qyuip hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mooie vrouwen kunnen vandalisme voorkomen. Tenminste dat denken de Zuid Koreaanse organisatoren van het WK 2002. De knapste agentes van het land zullen bij de bestrijding van de vernielzucht in de frontlinie staan.

De handhavers van het geweld veronderstellen dat hooligans minder agressief zullen zijn bij de aanblik van een mooie vrouw. Experimenten in de hoofdstad Seoul hadden een positief resultaat. Park Sang-Hwan, verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens het WK, meent dat de Zuid-Koreaanse agentes bij de buitenlanders in de smaak zullen vallen en door hun knappe uiterlijk voor grotere vredelievendheid kunnen zorgen.

Jaloezie doet pijn

De 54-jarige Madam Lee uit Hongkong was ervan overtuigd dat haar man er een minnares op na hield. Haar echtgenoot, 58 jaar, ontkende dit in alle toonaarden. Na een verhitte discussie aan het begin van de avond besloot de vrouw met een keukenmes de penis van haar man te verwijderen.

Midden in de nacht werd de zoon des huizes wakker door luid geschreeuw van pa. Hij rende naar de slaapkamer van zijn ouders en trof daar zijn vader aan met een bloedend kruis. Zijn moeder stond ook in de kamer, trillend met een mes in haar hand. Ze dreigde zichzelf van kant te maken.

De eveneens toegesnelde dochter kon haar moeder tot bedaren brengen, terwijl de zoon een ambulance voor zijn vader belde. Ondertussen hebben artsen de penis er weer aangezet, maar het is de vraag of de man hem nog ooit voor het liefdesspel kan gebruiken.

De vrouw is onderzocht op psychische afwijkingen, maar werd volledig gezond verklaard.

*kuch* Mag ik zeggen dat ik toch twijfel over dit onderzoek....

Dierentuin noemt tijger niet Osama bin Laden

Zo ongeveer 78% van de kinderen, die een suggestie voor de naam van een wit tijger jong hebben ingestuurd, willen graag dat een tijgertje de naam Osama bin Laden gaat dragen. De Lucknow Zoo in India vindt dit een vrij ongepaste naam voor een tijgertje.

De directeur van de dierentuin zei tegen de krant: "Bin Laden is niet echt het rolmodel dat wij voor kinderen zoeken. Daarom zal het tijgertje nooit die naam dragen, het zou trouwens nog een belediging voor het dier zijn. De kinderen zijn duidelijk beïnvloed door de media. Er hoeft geen psychiater bij te komen om te zien dat hun keuze even gevaarlijk als zielig is."

Star Wars bijna overal tegelijk in première

Dennis van der Stelt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de officiële website starwars.com is te lezen wanneer de nieuwe Star Wars film wereldwijd zal uitkomen. Door véle fans is gevraagd of dit wereldwijd op dezelfde datum kon gebeuren aangezien iedereen The Phantom Menace al van het internet had geplukt een half jaar voordat hij bijvoorbeeld hier in Nederland uit kwam.

Rick McCallum heeft hierop geantwoord dat een wereldwijde release nooit tegelijk kan gebeuren omdat dit logistiek en financieel onmogelijk is.

Nu blijkt dat Star Wars: Attack of the Clones tóch bijna wereldwijd op 16 en 17 mei uit komt. In Amerika gaat hij 16 mei in premiere en in Nederland op 17 mei!

Olieprijzen dalen na crash in New York

De crash in New York van gisteren heeft de olieprijzen verder onder druk doen komen. De prijs van een vat Noordzee-olie schommelde rond $ 20,5.

Die prijs ligt ruim $ 1 onder het peil van afgelopen vrijdag. Daarvóór was de prijs al met 2% gezakt. Moskou gaat toch meer olie produceren dan de organisatie van olie-exporterende landen Opec had gehoopt.

Woensdag vergadert de Opec over een productiebeperking

Finse vrouw had internetrelatie met kaper

Een vrouw uit Finland beweert dat zij Mohammed Atta kende via een chatroom op Internet. Zij deelden de interesse voor klassieke architectuur en zouden ruim een jaar contact hebben gehad via internet. Atta deed zich voor als een Egyptische architect.

De vrouw plaatste de Engelstalige overlijdensadvertentie voor Mohammed Atta in het grootste Finse dagblad Helsingin Sanomat. Hoe de vrouw heet die de advertentie heeft geplaatst, is niet bekendgemaakt. Wel bekend is dat het om een 58-jarige Australische moslim gaat, die sinds 1971 in Finland woont.

Mohammed Atta, een 31-jarige Egyptenaar, wordt beschouwd als het brein achter de terreuraanslagen op 11 september in de Verenigde Staten. Hij was de piloot van het eerste vliegtuig dat zich in het World Trade Center boorde.

Ex Mel B voor de rechter

De Nederlandse danser Jimmy Gulzar, voormalig echtgenoot van Spice Girl Melanie B, zal op 21 januari voor een Londense rechtbank moeten verschijnen. Hij wordt beschuldigd van mishandeling van een jongetje van 3 jaar oud. De rechters hebben dit maandag bepaald.

Gulzar zou in de Londense Zoo het jongetje om onbekende reden uit een draaimolen hebben gesleurd, toen hij met zijn 2-jarig dochtertje een bezoekje bracht aan de dierentuin.

Gulzar trad in 1998 in het huwelijk met Melanie B, ook bekend als 'Scary Spice'. Ze had de Nederlander leren kennen toen hij deel uitmaakte van de dansgroep waarmee de Spice Girls een tournee hadden gemaakt.

Aan hun huwelijk kwam vorig jaar een einde.

Samenwerking Ali G en Shaggy

Ali G is in Nederland niet zo heel erg bekend, maar aan de overkant van de Noordzee des te meer, door zijn TV-show op Channel 4. De komiek is zo populair dat hij vorige week de MTV Europe Music Awards mocht presenteren, en nu is ook bekend dat hij een nummer met rapper Shaggy heeft opgenomen.

Tijdens de awards-uitreiking gaf Shaggy al aan 'iets leuks' met Ali G te hebben gedaan. Het resultaat hiervan zal binnenkort te bekijken en beluisteren zijn, als de videoclip voor hun duet op tv verschijnt. Het nummer is vernoemd naar Ali G's vriendin, van wie overigens geheim wordt gehouden wie het is.

"Ali G kwam vorige week naar mijn studio en in drie dagen stond het nummer op band," aldus Shaggy.
Of en wanneer het nummer in Nederland uitkomt, is niet bekend. Ali G was al eerder te zien in de videoclip 'Music' van Madonna.

Vliegramp New York: zeker 265 doden

Bij de ramp met de Airbus van American Airlines van gisteren zijn mogelijk 269 mensen omgekomen. Het toestel had 260 inzittenden. Op de grond worden 9 mensen vermist. Tot nu toe zijn er 265 lichamen geborgen. De identiteit van de lichamen is nog niet bekend. Tientallen mensen zijn met verwondingen in ziekenhuizen opgenomen. De A300 stortte om 15.14 uur onze tijd kort na de start vanaf Kennedy-airport neer. Zes huizen werden verwoest en vier zwaar beschadigd. Een van de motoren die in de lucht was afgebroken, kwam bij een benzinestation neer. Daar vielen echter geen gewonden.

Zie ook Vliegtuig crasht in Queens, New York

Zweden veeleisende bellers

Trilstand is voor sommige al een luxe, maar als je dan ook nog WAP hebt op je telefoon dan ben je vaak al een hele bink. Zweden daarentegen zijn wel erg veeleisend. Uit een enquête van het dagblad Dagens Nyheter blijkt dat de Zweden hun mobieltje het liefst uitgerust zien met een spiegel om make-up bij te werken, een brandalarm (!) en een calorieëntabel van een aantal voedingsmiddelen.

Ex-popster zwanger in gevangenis

De Mexicaanse popster Gloria Trevi is zwanger geraakt terwijl ze in de Braziliaanse gevangenis zit. Vorige maand nog zei de politie dat ze zichzelf kunstmatig had geïnsemineerd, om zo uitlevering naar Mexico te voorkomen.

Ze wordt daar verdacht van seksueel misbruik. Trevi zit sinds vorig jaar in Brazilië gevangen. Vroeger kwam het voor dat verdachten met een Braziliaans kind aan uitlevering konden ontkomen (denk aan Ronny Biggs). Het is niet zeker of Trevi kan blijven, zeker omdat de identiteit van de vader onbekend is. Trevi zit in een gevangenis waar mannen en vrouwen vastzitten.

Kabul voor Noordelijke Alliantie

De opmars van de Noordelijke Alliantie lijkt niet te stuiten: strijdkrachten van de oppositie zijn vanochtend in alle vroegte de Afghaanse hoofdstad Kabul binnengetrokken. De Noordelijke Alliantie meldt de overheidsgebouwen in de hoofdstad te hebben bezet.

Een vijftigtal strijders zou gewapend met Kalashnikovs en granaten in terreinwagens Kabul zijn binnengereden. Hiermee slaat de Noordelijke Alliantie de gemeenschappelijke oproep van de Amerikaanse president Bush en de Pakistaanse president Musharraf in de wind. Zij riepen de oppositie enkele dagen geleden op Kabul niet in te nemen uit angst voor ernstige gewelddadigheden tussen de verschillende Afghaanse bevolkingsgroepen.

Het merendeel van de troepenmacht van de Noordelijke Alliantie blijft buiten de stadsgrenzen van Kabul. Dit om plundering te verhinderen en eventuele verzetspogingen van het Talibanverzet te onderscheppen. Dit heeft een commandant van de Noordelijke Alliantie dinsdag gezegd.

Vlucht van zakkenroller wordt zijn dood

koert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Misdaad loont niet, tenminste niet voor de zakkenroller die maandagavond om het leven is gekomen nadat hij in Amsterdam uit een rijdende trein was gesprongen. De man had even daarvoor geprobeerd een passagier te beroven. Hij liep door het gangpad naar achteren en maakte in de eersteklascoupé het raampje open. Passagiers zagen hoe hij zich vervolgens door het raam naar buiten werkte.

Het slachtoffer heeft tijdens zijn val waarschijnlijk een paal geraakt. Hij was op slag dood, zei de KLPD-woordvoerder. De identiteit van de man is nog niet bekend.

VS vernietigt hulpkonvooi

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een Amerikaans bombardement is een hulpkonvooi van de Verenigde Naties voor een groot deel vernietigd. Dat heeft een woordvoerder van de Verenigde Naties maandag bevestigd. De hulpgoederen, in totaal 330 ton, waren op weg naar Bamian, in centraal Afghanistan. Op de in totaal 22 vrachtwagens in het konvooi waren geen VN-tekens aangebracht. Volgens de woordvoerder van de organisatie is 80 procent van de hulpgoederen onbruikbaar, maar niemand raakte gewond.

Vorige week zei de VN-hulporganisatie nog dat het te gevaarlijk was om aan hulpverlening te doen in Afghanistan.

Overeenkomst medicijnoctrooien op WTO-top

Jojogirl en Slashdotter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de wereldhandelsconferentie in Qatar is overeenstemming bereikt over medicijnoctrooien. Ontwikkelingslanden kunnen nu binnenkort goedkoop aan medicijnen komen. Door dit akkoord kunnen arme landen met name aids-remmers en pillen tegen malaria tegen veel lagere prijzen aanschaffen. De 142 landen van de WTO hebben daar een principeovereenkomst over gesloten.

Medicijnoctrooien en het WTO-verdrag voor patentbescherming, 'Trips', is een van de belangrijkste onderwerpen op de WTO-top. De top is in tegenstelling tot 'The Battle of Seattle' zonder rellen is verlopen, dit is vooral te danken aan het feit dat het verkrijgen van een visum voor het oliestaatje Qatar zeer moeilijk is.

De Amerikaanse regering, gesteund door Canada en Zwitserland, heeft altijd gezegd het Trips-verdrag voldoende flexibel te vinden, maar sinds de antrax-aanvallen voelen de VS echter ook de nadelen van de patenten op medicijnen. Plots doen zij samen met Canada verwoede pogingen om het Bayer-patent op miltvuur-medicijnen te omzeilen. Beide landen vonden dat dit los staat van het Trips-verdrag.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.