Politie schrikt van drugsgebruik personeel

Legacythe2nd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Utrechtse politie is geschrokken van het drugsgebruik van enkele van haar medewerkers. De 28-jarige vrouw die dit weekend overleed aan de gevolgen van het slikken van XTC is een balie-medewerkster aan de balie van de afdeling Service van het politiedistrict Binnensticht in Zeist.

De vrouw was zaterdag met drie collega's van het Utrechtse korps naar de Wasteland Party gegaan, Europa's grootste 'fetisj-fantasy-feest'.

De korpsleiding laat weten 'verslagen' te zijn door het overlijden van de collega. "Een zeer tragische gebeurtenis". Maar dat het slachtoffer en ook een 28-jarige collega uit IJsselstein XTC-pillen bij zich hadden, keurt de korpsleiding ten zeerste af. "Dat medewerkers zulke middelen bij zich hebben houdt direct verband met de integriteit van de politie en is dus zeker niet positief. Ik kan me voorstellen dat men denkt: een agent hoort juist het voorbeeld te geven en zoiets niet te doen."

De vrouwelijke collega uit IJsselstein, die tijdens het feest in coma werd vervoerd naar een ziekenhuis, is weer thuis. Het gaat volgens Dekker 'naar omstandigheden gelukkig goed met haar'.

De Utrechtse politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de pillen en het gebruik van de middelen onder het personeel.