NFL Week 10

Dennis (Atrimar)
Deze week in NFL op Fok! Een mijlpaal in de carriere van Brett Favre, hij heeft 149 wedstrijden achtereen gestart. Een bijzonderheid voor een blessuregevoelige baan als quarterback.


Zondag 11 November

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns 15 – 12
In overtime hebben de Steelers het team van de Browns eronder gekregen.door twee fieldgoals, een voor de gelijkmaker en een voor de winst, van Steeler kicker Brown wisten de Steelers nipt voor te blijven op hun tegenstanders. Opvallend was vooral het feit dat er slechts een touchdown te bewonderen viel in de hele wedstrijd. Het grote probleem van de Steelers is het onvermogen om een aanval die leidt tot in de laatste 20 yards van de tegenstander, om te zetten in touchdowns. Want ondanks dat de score anders doet vermoeden waren de Steelers absoluut heer en meester in het veld.

Carolina Panthers – St. Louis Rams 14 – 48
St. Louis heeft weer eens bewezen dat het een “big-play” team is. Lange passes, felle runs, en een hechte scorende defensie dragen allemaal bij tot de monsterscores die de Rams op het bord brengen. Zeker nu Faulk weer terug is van zijn blessure (goed voor 183 yards running) spelen de Rams weer over veel spelers, waardoor ze moeilijk te verdedigen zijn. Ondanks dat was de mooiste score van de wedstrijd voor de Panthers. Na een fieldgoal van Wilkins werd de kickoff ontvangen door Smith van de Panther, die de bal van zijn eigen 1 yard lijn in een ruk terug liep naar de endzone van de Rams.



Kansas City Chiefs – New York Jets 7 - 27
Met twee kwarten goed spel hebben de Jets hun zesde overwinning weten te behalen. Vooral de verdediging van de Jets blonk uit in een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was. Pas in het laatste kwart, toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, lieten de jongens van de Jets hun tegenstander een keer aan hun aandacht ontglippen. Met zes gewonnen partijen staan de Jets er nog steeds goed voor in de rangschikking.

Buffalo Bills – New England Patriots 11 – 21
Steeds dieper zakken de Bills af in het moeras der vergetelheid. Van de grote lpoeg uit het verleden is werkelijk niets meer over. Zelfs een middelmatig team als de Patriots konden eenvoudig winnen van de Bills. Gezegd moet worden dat dit een verdienste was van het team van de Patriots, die dit seizoen toch bovenverwachting presteren. Voor de Bills is het uitkijken naar volgend seizoen al begonnen.

Cincinnati Bengals – Jacksonville Jaguars 13 – 30
Als twee middenmoters tegen elkaar moeten spelen worden er vaak matige wedstrijden verwacht. Gelukkig was de clash tussen de Bengals en de Jaguars een uitzondering op deze regel, en werd het publiek getrakteerd op een leuke, attractieve wedstrijd. Dat Jacksonville won, ondanks de vooraf mindere resultaten, was gezien het wedstrijdbeeld volkomen verdiend. Uitblinker van de wedstrijd was toch Kitna, de quarterback van de Bengals, die maar liefst 303 yards bijelkaar passte. Beide teams zijn hierdoor niet uit de middenmoot ontstegen, maar kunnen in ieder geval nog steeds naar boven kijken.

Miami Dolphins – Indianapolis Colts 27 – 24
De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen deze twee teams. Dan stond de een weer voor, daarna de ander, maar uiteindelijk wisten de Dolphins aan het langste eind te trekken dank zij een mooie pass van Fiedler op Chambers. Hierdoor wist Miami de aspiraties op de eerste plek in hun divisie in stand te houden, en vielen de Colts een stukje terug, maar ook zij zijn nog zeker niet kansloos. En dat is meer dan vooraf gedacht werd in Indianapolis.



Tampa Bay Buccaneers – Detriot Lions 20 – 17
Het herstel van de Lions begint langzamerhand vorm te krijgen, maar ze zijn nog niet ver genoeg om een wedstrijd te kunnen winnen. Het lijkt erop dat de Lions pas in het laatste kwart een vuist kunnen maken, als de achterstand al bijna onoverbrugbaar is. Ook tegen Tampa Bay was dit scenario weer overduidelijk aanwezig. Detriot heeft nog steeds geen wedstrijd gewonnen in de league. En dat ligt niet aan de kwaliteiten van de quarterback, maar aan de hiaten in de verdediging, die op belangrijke momenten steeds niet thuis geven.

Green Bay Packers – Chicago Bears 20 – 12
Brett Favre wist zijn 149e wedstrijd als starter op te luisteren met een sterk optreden tegen de Bears. Beide teams zijn nog volop in de race om de topposities in hun league, en deze wedstrijd stond dan ook bol van de harde acties aan beide zijden. Helaas voor de Bears was Favre ouderwets op dreef en wist hij keer op keer zijn receivers te bereiken. Het probleem in deze wedstrijd voor de Bears was het onvermogen om touchdowns te scoren. Vier fieldgoals slechts over de hele wedstrijd, en een ogenschijnlijk vermoeide ploeg aan het einde van de wedstrijd deden de Bears de das om.

Dallas Cowboys – Atlanta Falcons 13 – 20
Van de goede start in de eerste helft bleef na rust weinig over voor de Cowboys. Wederom wisten ze te bewijzen dat ze een wedstrijd niet meer kunnen afmaken. 13 – 7 voor rust, 13 – 20 erna. Harde cijfers voor de Cowboys, die verworden zijn tot een tegenstander waar elke ploeg eenvoudig van kan winnen. Opvallend aan deze wedstrijd was het feit dat de quarterback van de Falcons slechts vier keer de bal in de handen van een medespeler kreeg voor slechts 32 yards in totaal. De Falcons hebben een ouderwets running team, waarbij de receivers op het tweede plan staan. Als er dus een ploeg is die defensief dicht zit is het voor de Falcons bijna geen eer meer te behalen.

San Diego Chargers – Denver Broncos 16 – 26
Beide teams staan na deze wedstrijd op 5 gewonnen tegen 4 verloren wedstrijden, en eigenlijk was dat het beste tot uiting gebracht in het verschil tussen eerste en tweede helft. Zowel de Chargers als de Broncos lijken een team te hebben die wedstrijden niet vier kwarten lang onder controle te houden. Aantrekkelijk voor het publiek, maar riskant met het oog op playoff plaatsen. Dit neemt overigens niet weg dat de wedstrijd tussen deze twee ploegen een zeer aantrekkelijke was.

New Orleans Saints – San Fransisco 49ers 27 – 28
Een wedstrijd waarin twee spelers zich onderscheidden ten opzichte van de rest. Owens van de 49ers wist twee passes te vangen voor een touchdown, en zijn collega van de Saints, Carney, wist eveneens twee passes om te zetten in touchdowns. Op bijna alle fronten ging deze wedstrijd gelijk op, en ook hier had een gelijk spel de meest verdiende oplossing geweest. Voor de 49ers betekende deze overwinning hun zesde, waar de Saints nu op vier nederlagen staan.

Minnesota Vikings – Philadelphia Eagles 17 – 48
Op bezoek bij de Eagles zijn de oren van de Vikings op hardhandige wijze gewassen. Zeker de runninggame van de Vikings leek helemaal nergens op, en het feit dat de quarterback de meeste yards via de run wist te pakken geeft al aan dat de grondoorlog niet gewonnen kon worden door de Vikings. Voeg daaraan toe dat tot driemaal toe Culpepper (Vikings quarterback) de bal liet vallen en zo balverlies veroorzaakte, en ziedaar de reden van het verlies van Minnesota. De Eagles pakten hiermee hun vijfde overwinning, tegen drie nederlagen. Voor de Vikings is deze score precies andersom.

New York Giants – Arizona Cardinals 17 – 10
De Giants doen het aanmerkelijk minder dan hun stadsgenoten die voor de Jets spelen. Vooral een voorsprong vasthouden is voor de Giants een moeilijk iets. De Cardinals wisten bijna de wedstrijd te doen kantelen, door goed terug te komen na de rust, maar met wat geluk, en een hele goede actie van de defence wisten de Giants uiteindelijk toch nog de overwinning naar huis te halen. Arizona mag vanaf nu de kansen op de playoffs zo goed als verloren beschouwen.

Oakland Raiders – Seattle Seahawks 27 – 34
De Raiders leden tegen de Seahawks verrassend hun tweede nederlaag dit seizoen. Grote held bij de Seahawks was Alexander, de runningback was goed voor drie touchdowns achtereen, slechts onderbroken door de pauze tussen het derde en vierde kwart. De mooiste van deze was toch zeker de tweede. Alexander kreeg een handoff en begon aan een 88 yard lange slalom tussen verdedigers door, en hij stopte pas met rennen toen de punten binnen waren. Voor de Raiders nog geen man overboord aangezien dit pas de tweede nederlaag is, maar ze moeten oppassen dat deze klap niet te lang zal doorgalmen.



Maandag 12 November

Baltimore Ravens – Tennessee Titans 16 – 10
Voor alle toeschouwers die de eerste twee kwarten om een of andere reden hadden gemist was er niets aan de hand, want beide teams leken totaal niet aanwezig bij de wedstrijd. Fout op fout werd gestapeld, en scoringskansen werden niet benut door de normaal zeer getalenteerde spelers. Gelukkig voor het publiek maakten de Ravens er uiteindelijk een einde aan door te winnen. En daarmee was een vooraf leuke wedstrijd zeer teleurstellend voor de vele fans.