15 jaar cel voor doodslaan journalist

Woutaaaah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder vermeldde Fok! nog dat er 15 jaar geëist was voor het doodslaan van journalist Henk van den Berg. De rechtbank in Zutphen heeft dinsdag drie Noord-Afrikanen tot vijftien jaar celstraf veroordeeld geheel conform de eis. Het trio sloeg op 17 februari de 54-jarige Ermelose journalist Henk van den Berg dood.

De officier van justitie eiste twee weken geleden al dezelfde gevangenisstraf voor de 28-jarige Marokkaan B. el E., de 28-jarige Algerijn F.B. en de 24-jarige A.T., eveneens uit Algerije. Zij bekenden tijdens de zitting Van den Berg te hebben gedood door hem te schoppen en te slaan met stokken.

De journalist bleek een willekeurig slachtoffer van het trio. Eigenlijk wilden de drie asielzoekers op de bewuste 17e februari alleen een auto stelen, maar het pakte anders uit. Van den Berg werd op strand Horst in Ermelo dood in het water achtergelaten. Zijn auto werd meegenomen.

Uit sectie bleek dat Van den Berg was overleden aan diverse bloedingen aan het hoofd en in de hersenen. De verdenking viel op de drie toen in een kastje in hun kamer in het tentenkamp in Ermelo, waar ze ten tijde van de doodslag tijdelijk verbleven, een trui van E. werd aangetroffen met bloed van Van den Berg. De mannen waren inmiddels gevlucht naar België, maar konden daar in mei alsnog worden aangehouden.