Fortuyn is praatjes milieubeweging zat

Perceptive en nirvana hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn, beoogd lijsttrekker van Leefbaar Nederland, vindt dat Nederland geen milieuprobleem meer heeft. "Het hele milieubeleid in Nederland gaat natuurlijk nergens meer over", zegt Fortuyn in het blad van de actiegroep Milieudefensie. Volgens hem gaat het goed met water, lucht en bodem. "We zijn hier volkomen doorgedraaid", vindt Fortuyn, die zegt de praatjes van de milieubeweging zat te zijn.

De kandidaat-politicus gelooft niet dat het verbrandingsgas CO2 leidt tot opwarming van de aarde. Hij vraagt zich af hoe erg het eigenlijk is dat de aarde opwarmt. "Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best verhogen. Ze moeten daar een keer de handen uit de mouwen steken, meneer! Dacht u dat wij de Deltawerken cadeau hadden gekregen?"

Het enige milieu-aspect waar Fortuyn zich zorgen over maakt is de troep die mensen op straat gooien. "Zwerfvuil? Wat is dat nu weer voor misleidende term. Dat zwerft daar niet zomaar", aldus Fortuyn. "Wat een onfatsoenlijke mensen en wat een onfatsoenlijke overheid die niet genoeg afvalbakken neerzet."