Tilburg vergoedt geld voor prostituee

merulez, kEUS en fielmich hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Tilburg geeft een gehandicapte inwoner van die stad elke maand 190 gulden zodat hij het bezoek van een prostituee aan huis kan betalen. Zeven jaar lang voerde de 48-jarige Tilburger een verbeten strijd voor een financiële vergoeding voor het contact met een prostituee.

De lichamelijk gehandicapte man is zonder hulp van derden niet in staat om in zijn seksuele behoeften te kunnen voorzien. De gemeentelijke sociale dienst wees jarenlang zijn verzoek af met het argument dat seks niet tot de eerste levensbehoefte behoort.

De gemeente ging uiteindelijk overstag na advies van de GG&GD. De gezondheidsinstantie verklaarde dat door het prostitueebezoek aan huis de man minder medicijnen hoeft in te nemen omdat dat bezoek hem rust brengt.

Woordvoerster Van Charante van de Gehandicaptenraad juicht het besluit van de sociale dienst in Tilburg van harte toe. Er zijn meer gehandicapte mensen die een soortgelijk beroep op de bijzondere bijstand doen, maar het wordt bijna altijd afgewezen, aldus Van Charante: "Deze toewijzing is zeer uniek, hopelijk volgen er meer."