Jongeren jagen circus Gouda door

Gerwin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Gouda is het Amsterdamse 'Magic Circus' woensdagavond urenlang door een grote groep Marokkaanse jongeren opgejaagd. De medewerkers werden bedreigd met honkbalknuppels en ijzeren staven.

De ellende begon toen een jongen (14) met een blauw oog aankwam en zei dat de clown hem bewusteloos had geslagen. Volgens de circusdirecteur kan dat niet, omdat de clown op dat moment, net als het overige personeel, in de piste stond voor de finale.

Omdat het circus was gewaarschuwd dat de wijk Achterwillens de meest criminele plek van Gouda is, hadden ze plaatselijke Marokkaanse jongeren ingehuurd als buurtwachten. Deze keerden zich echter tegen het circus toen op een gegeven moment zo'n twintig jongeren gewapend met honkbalknuppels en ijzeren staven naar het circus kwamen. Personeel werd uitgescholden, bekogeld met stenen, lichten van de wagens werden vernield en er werd geprobeerd de circustent in brand te steken.

Nadat de politie tussen beide was gekomen vertrok het circus naar een andere wijk waarna er opnieuw bedreigingen plaats vonden. Hierna trok het circus zich op een andere plek in Gouda terug. De politie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen toegezegd de komende dagen een extra rondje te lopen over het circusterrein en in gesprek te blijven met partijen. Daarnaast stellen politie en justitie een strafrechtelijk onderzoek in.