Husky maakt ''gehakt'' van arm voorbijganger

,,Voor ik wist wat er gebeurde, nam 'ie zů een hap uit mijn arm. Ik lag languit op de grond toen de hond toehapte. Ik had geen benul van wat er gebeurde. Plotseling voelde ik pijn in mijn arm. Er bleek een heel gat in te zitten. Een grote, open wond met kleine stukjes vlees erin. Het klinkt een beetje luguber, maar het is net gehakt. Dat is toch niet normaal''.

Bovenstaande is het relaas van E. van Roon uit Zaandam, zij liep dinsdagmorgen over de Hemkade toen een husky, een grote poolhond, plotseling een huis uit rende en op haar rug sprong.

De eigenaar van de hond heeft volgens buurtbewoners nog een valse hond in zijn bezit en voorheen bezat hij nog een andere valse hond. Die hebben al meerdere andere honden gebeten. De bewoners leggen de schuld niet bij de honden zelf maar bij de eigenaar. ,,Husky's zijn in principe niet agressief. We weten niet wat die man precies met zijn honden uitspookt, maar ze zijn vals. Dat ligt toch meestal aan de baas. Hij moet een hondenverbod krijgen. En hoe zielig het ook is, de husky afmaken is de beste oplossing.''