FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 oktober 2001

Georgina Verbaan: Bin Laden lekker ding

Osama bin Laden is een lekker ding. Dat zegt althans Georgina Verbaan in een interview in het blad Nieuwe Revu. "Het is dat ie een wacko is, maar hij lijkt me een stuk interessanter dan Bush", aldus de Costa-ster.

Verbaan is heel erg geschrokken van het interview. Volgens haar zijn de uitspraken uit hun verband gerukt. "Wat ik bedoelde, was dat ik verbaasd was dat een man die er best schattig uitziet een monster is"

Ze zei in het interview onder andere Bin Laden zonder baard best een mooie man te vinden. Ook met de baard is hij zeer aantrekkelijk. "Hele lieve ogen, best vreemd", zei Verbaan volgens de Nieuwe Revu.

Het was de bedoeling dat Verbaan het artikel voor publicatie zou lezen, maar toen het management het stuk ontving lag het al bij de drukker. Verbaan denkt juridische stappen te gaan ondernemen tegen de schrijver van het stuk.

Onderzoek naar miltvuur in Den Haag

Robbert, DJSmiley, iesjart@yahoo.com>Riesjart en Kogando hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie bewakers van de Amerikaanse ambassade in Den Haag worden onderzocht op een mogelijke besmetting met miltvuur. Volgens burgemeester Deetman zijn ze in aanraking geweest met een pakje, waarin een verdacht poeder is gevonden.

Een onderzoeksinstituut onderzoekt het poeder momenteel. Morgen worden de resultaten bekend. De bewakers worden behandeld door de GGD. Volgens burgemeester Deetman is er geen reden tot paniek.

In de Duitse stad Wiesbaden werden vandaag uit voorzorg zestien mensen in quarantaine geplaatst, nadat er brieven met miltvuurwaarschuwingen aan waren getroffen. Uit onderzoek bleek dat er geen reden tot paniek was.

UPDATE

DazzL meldde ons dat een een eerste analyse van onderzoekslaboratorium ID-Lelystad heeft uitgewezen dat vrijwel zeker geen sprake is van miltvuur.

VS lanceren derde militaire satelliet in maand tijd

Labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de basis Cape Canaveral in Florida is woensdag een Ariane-raket met een militaire satelliet gelanceerd. In een maand tijd zijn nu al drie Amerikaanse spionagesatellieten gelanceerd.

De raket werd om 04.32 Nederlandse tijd gelanceerd. Het tijdstip van vertrek werd daarvoor geheim gehouden. In 29 minuten kwam de satelliet in een baan om de aarde.

Deskundigen menen dat de satelliet bedoeld is voor data-overdracht. Het zou een tussenstation voor andere satellieten kunnen zijn in hun contact met de aarde. Ook zou het om een afluistersatelliet kunnen gaan.

Systeembeheerder ministerie kraakt pc's

Rop2000 en Devnull hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van het ministerie van buitenlandse zaken wordt verdacht van inbreken in computers van ambtenaren. De systeembeheerder verschafte zich zo toegang tot zeer geheime informatie. De dag na de aanslagen in de VS is er bij hem huiszoeking gedaan.

De man was door het ministerie ingehuurd om het systeem te beveiligen. In plaats daarvan kraakte de man wachtwoorden van verschillende ambtenaren, waardoor hij toegang had tot vertrouwelijke informatie. De activiteiten van de man veroorzaakten veel ophef, zeker omdat de man al een strafblad als computercrimineel bleek te hebben.

Het ministerie zegt dat de man geen informatie heeft opgevraagd en de systeembeheerder is nog niet aangehouden. Het onderzoek van de rijksrecherche is nog niet afgesloten.

Oorlog ook op internet + Update

Dragon1976 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De site www.nostradamus.com is waarschijnlijk gehackt door een Osama bin Laden-aanhanger. Op de site is de tekst 'Fuck Your Asshole Bush' en 'WE're hate American Government' te lezen. Ook staan er afbeeldingen van Bin Laden op de site. Als titel staat er 'J|Wang was here'.

Het domein zelf behoort aan 'Alberta Hot Rods' uit Canada, maar de hacker is waarschijnlijk Indonesisch. Het plaatje wat op de gehackte site staat, komt van de server van een Indonesische nieuwssite.

Er zijn al meerdere aanwijzingen geweest dat 'de nieuwe oorlog' ook op internet zal worden gevoerd, de duitse hacker en milionair Kim Schmitz heeft hackers opgeroepen om zich aan te sluiten bij de YIHAT, Young Intelligent Hackers Against Terrorism.

UPDATE
Inmiddels ziet het er naar uit dat de site opnieuw gekraakt is, ditmaal door ene ' e[X]treme' . De duidelijk intellectuele en diepte-filosofische tekst luidt ditmaal ' This Web is Temporary CLOSED! due To MY will' en tevens ' EAT MY infiti realm!! and kiss MY ASS BUSH!'.

Schiphol valt weer in de prijzen

ABC-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schiphol is weer in de prijzen gevallen. De luchthaven kreeg van de lezers van het Britse blad voor zakenreizigers Business Traveller de titel 'Beste zakenluchthaven van Europa.' Heathrow en ZŁrich eindigden respectievelijk als tweede en derde. De prijs wordt woensdag uitgereikt.

Het is al de honderdste keer sinds 1980 dat de luchthaven in de prijzen is gevallen.

Dan maar zo... Modereersysteem part 2

Naar aanleiding van de vele klachten over voornamelijk het feit dat moderators beslissen welke posts wel of niet nuttig zijn is er een andere vorm van het modereersysteem uitgewerkt.

Zou de onderstaande puntenverdeling misschien beter in de smaak vallen ?

-12 Ongewenst
Spreekt voor zich. Racisme, porno etc.

-8 Flame
Bij flamen

-5 Spam
Promotie eigen site zonder dat deze met het onderwerp te maken heeft

-4 Generaliserend
bv 'alle turken zijn criminelen' etc ?

-1 Offtopic
Alleen als het ECHT niet met het onderwerp te maken heeft. Een grapje moet gewoon kunnen, maar als je in een topic over bin laden een bericht ziet als 'hej, is er een nieuw modereersysteem' dan vind ik dat wel degelijk offtopic.

0 Dubbelpost
Alleen indien er duidelijk veel tijd tussen de verschillende posts zit, zodat duidelijk is dat het niet per ongeluk is gebeurd.

+2 Normaal
Al het andere

Dit kan uiteraard in een later stadium aangepast worden aan de wensen en gekeken naar ervaringen...

In dit systeem tellen minpunten veel minder zwaar doordat je bij elke 'normale' post een +2 krijgt. Begin je bij 50, dan heb je na je post dus 49 punten en na modereren 51.
Op die manier kun je minpunten sneller wegwerken.

Uiteraard blijft alsnog de banfunctie mogelijk die zal worden gebruikt indien users hun pluspunten opsparen om daarmee bv racisme e.d. te plaatsen.

UEFA gaat racisme harder aanpakken

Devnull had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Racistische spreekkoren zijn tegenwoordig helaas een bekend verschijnsel in de voetbalstadions. De UEFA gaat het racisme nu harder aanpakken. Bij herhaling zou een club in de toekomst veroordeeld kunnen worden tot het spelen van een wedstrijd zonder publiek. Dit is donderdag in een vergadering besloten.

Tot nu toe kon de UEFA in eerste instantie alleen maar een geldboete van 45.000 gulden opleggen. Bij herhaling konden clubs veroordeeld worden tot het spelen van een thuiswedstijd op enkele honderden kilometers van het eigen stadion. Ook die maatregel hielp niet.

De UEFA heeft nog overwogen clubs uit te sluiten van de competitie, maar dat zou de competitie niet ten goede komen. Daarom besloot de UEFA het tuchtrecht uit te breiden met de sanctie dat clubs wedstrijden in lege stadions moeten spelen.

EN.nl stopt ermee

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internetsite EN.nl van krantenuitgever PCM zal zo goed als zeker vrijdag voor het laatst te zien zijn. De site heeft vier maanden gedraaid.

Het uitgeversconcern gaat flink bezuinigen op de uitgaven op het gebied van internet. De kosten van zijn internetpoot zijn te hoog. Ook andere krantensites, de consumentensite Consuweb en de reissite Bekpek worden in hun voortbestaan bedreigd. Het is nog niet bekend hoe lang deze sites nog in de lucht blijven.

Ramkraak pinautomaat met shovel

Superted had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pinautomaat met bijbehorende kluis van de Fortisbank in De Bilt is gisteravond eruit geschept met een shovel. Deze shovel was kort van te voren gestolen in de buurt. De in de graafbak geschepte loodzware brandkast werd naar alle waarschijnlijkheid in een gereedstaande vrachtauto gedeponeerd. De kluis bevatte een flinke hoeveelheid geld.

Feyenoord wil boete op dader verhalen

Maurice / Devnull had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord probeert de aanhanger te vinden die woensdagavond tijdens de eerste helft van het duel in de Champions League met Bayern MŁnchen een mes richting de Duitse doelman gooide. De Rotterdamse club gaat ervanuit dat er een hoge boete op de actie van de supporter volgt en wil de schade verhalen op de dader.

In de eerste helft werd de Duitse doelman met voorwerpen bekogeld door Rotterdamse fans. Hij overhandigde de scheidsrechter zelfs een mes. Later in de wedstrijd werd middenvelder Sergio bij het nemen van een hoekschoep met aanstekers bekogeld.

De aanhang van Feyenoord staat slecht bekend bij de UEFA. Twee jaar geleden dreigde de bond de Rotterdamse club nog met uitsluiting na misdragingen van aanhangers.

Amerikanen varen hun dood tegemoet

Wervelstorm Iris heeft in Centraal-Amerika al meer dan dertig slachtoffers geŽist. Guatemala, Mexico en de Dominicaanse Republiek zijn zwaar getroffen, meer dan 12.000 mensen werden dakloos. De storm is inmiddels afgezwakt.

In Belize verdronken zeker zestien Amerikaanse toeristen en twee bootsmannen op zee. Twee mensen worden vermist. De groep was vele malen gewaarschuwd niet de zee op te gaan. De toeristen zetten hun plan door, omdat ze graag een orkaan van dichtbij wilden bekijken. Ze moesten het met de dood bekopen.

Labman heeft ons dit bericht gestuurd.

Bin laden looft geld uit

Xp-Nick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bin Laden looft maar liefst $50.000 per gevangen Amerikaanse soldaat, een vereiste is wel dat deze nog leeft. Ook biedt Bin Laden $3.000 voor een Amerikaans uniform en $1.500 voor hun geweren.

De Taliban heeft overigens ontkend dat zij Bin Laden toestaan om Afghanistan te gebruiken om aanvallen op de VS en de geallieerden te plannen.

Planet Internet redt deel gewiste sites

E_Cartman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een deel van de 2000 sites die internetprovider Planet Internet per ongeluk had gewist zijn gered. Het bedrijf zegt ongeveer 1850 sites terug te hebben gehaald. Doordat veel mensen hun site ook op een andere plaats hadden opgeslagen, zijn maar 50 sites voorgoed weg.

Planet Internet maakte gisteren bekend dat door een fout in de software van 2000 particuliere abonnees de sites waren gewist. Het wissen werd ontdekt tijdens een routinecontrole. Het bedrijf zal er alles aan doen om de gedupeerde klanten weer aan een site te helpen.

2-jarige krijgt boete voor te hard rijden

De ouders van een 2-jarige Italiaanse peuter snappen niet hoe het kan. Hun zoontje kreeg een boete voor te hard rijden, maar hij heeft alleen maar een plastic trekker. Het jochie zou met zijn superspeelgoed 96 kilometer per uur hebben gereden.

De politie geeft toe dat ze een fout hebben gemaakt door hem de boete te sturen, maar vinden wel dat zijn ouders de boete moeten betalen. Daarna moeten ze het geld maar weer terugvragen.

Met dank aan merulez voor de tip!

'Russen Afghanistan binnengetrokken'

E_Cartman, JN en Maurice / Devnull had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Russische troepen zijn Afghanistan binnengetrokken en wachten nu op de opdracht om samen met de Noordelijke Alliantie de hoofdstad Kabul aan te vallen. Ook zouden technische experts zich in Afganhistan bevinden. Dat zegt een gezaghebbende militaire waarnemer.

Het ministerie van Defensie in Moskou heeft de bewering meteen ontkend. President Poetin had eerder ontkend dat er Russen naar Afghanistan zouden worden gestuurd, om landgenoten gerust te stellen. De verloren oorlog in dat land ligt de Russen nog vers in het geheugen.

Volgens de waarnemer is Rusland twee weken geleden het land al binnen gegaan, zonder daarvoor toestemming van het parlement te hebben gekregen.

Taliban: vannacht 125 doden gevallen

milldennium had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de vierde achtereenvolgende nacht van Amerikaanse bombardementen op Afghanistan zijn vooral doelen geraakt in Kandahar en Kabul.

De aanvallen waren de zwaarste tot nu toe. Veel inwoners in Kandahar vluchtten weg. Met volgeladen karren trokken ze de stad uit.

Volgens de Taliban zijn in Kandahar regeringsgebouwen en woonhuizen geraakt en werden bij Kabul een militaire basis en de luchthaven getroffen. Ze zeggen dat er in Kabul 10 doden, in Jalalabad 15 doden en in het dorp Kadam ten zuiden van die stad 100 doden vielen.

De VS maakte gebruik van GBU-28-bommen, die ook zware bunkers kunnen doorboren.

Straks ook mannen aan de pil?

Onderzoekers denken in de toekomst een pil te kunnen maken die door zowel mannen als vrouwen als anticonceptiemiddel gebruikt kan worden.

Ze hebben een proteÔne gevonden die ervoor zorgt dat sperma hun staart kan bewegen. Als de stof geblokkeerd kan worden, zou dat automatisch betekenen dat de sperma de eicel niet meer kan bevruchten.

De onderzoekers verwachten veel van de nieuwe vinding. Er bestaan op dit moment wel pillen voor mannen, maar die zijn door het gebruik van hormonen minder gezond dan het blokkeren van de proteÔne. De vinding kan dan ook miljarden dollars opleveren.

Dronken gast schiet bruid neer

Een bruiloft in Turkije is deze week behoorlijk uit de hand gelopen. Een man die was uitgenodigd op de bruiloft schoot per ongeluk de bruid en een familielid neer.

De man wilde in de lucht vuren, een ritueel dat heel normaal is bij een bruiloft. Hij was echter behoorlijk dronken en schoot de verkeerde kant op. De 19-jarige bruid werd geraakt in haar voet en mocht de huwelijksnacht in het ziekenhuis doorbrengen...

Kapers zochten betaalde seks

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kranten in Boston wisten gisteren te melden dat enkele vermeende kapers van de vliegtuigen die op 11 september het WTC en het Pentagon troffen, hun laatste nachten hebben doorgebracht met het zoeken naar betaalde seks.

In de nacht voor de aanslagen hebben zeker 4 verdachten diverse escortbureaus opgebeld met de vraag hoeveel prostituees kosten aldus de politie. "Het zou erg duur worden en ze konden geen overeenstemming bereiken over de prijs", aldus een functionaris tegen de krant. "Of zij vonden de prijs te buitensporig of zij hadden niet genoeg geld meer."

Een chauffeur van een escortdienst zei tegen de Boston Herald dat hij twee dagen voor de aanslagen twee keer een prostituee bij een hotel had afgezet waar twee van de vermeende kapers logeerden. "Zij ging daar eerder op de dag naar toe en later die nacht nog een keer."

Zone Alarm gaat pop-ups blokkeren

De veel gebruikte firewall ZoneAlarm komt in zijn nieuwste versie met een filter dat banners, pop-ups en pop-unders blokkeert. Het gaat om de betaalde versie van de software.

In de nieuwe versie kan de gebruiker zelf aangeven hoe lang hij wil wachten op het laden van advertenties. Als de banners niet binnen die tijd kunnen worden geladen, worden ze geblokkeerd.

Veel internetsites en adverteerders zijn als de dood voor dergelijke programma's. Zeker nu er weinig wordt verdiend uit advertenties, kunnen ze een bedreiging voor de inkomsten en daarmee het bestaan van de sites vormen.

Met dank aan Kayuk voor de tip!

Overval mislukt

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een overval op een 59-jarige restauranthouder is in Papendrecht mislukt. De man werd bij het wegrijden op een parkeerplaats overvallen door een circa 20-jarige overvaller die zijn deur openrukte en geld eiste. De man sloeg in een reflex het op hem gerichte vuurwapen weg, maar deze actie werd door de overvaller beloond met een flinke knal.

De restauranthouder zakte met het hoofd op de claxon, die zich meteen loeihard liet horen. De door het kabaal geschrokken overvaller nam zonder buit met twee wachtende handlangers de benen.

Bin Laden 3x gesignaleerd in Brugge

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na al op een brommertje op het Indiaase platteland te zijn gezien, is Osama bin Laden nu ook al gespot in het Belgische Brugge. De politie daar heeft gisteren drie verschillende telefoontjes gekregen van mensen die dachten dat ze de terrorist hadden gezien.

De eerste melder dacht bij Bin Laden in de bus te hebben gezeten. Een tweede persoon zou hem bij een psychiatrische instelling hebben gezien. Ook de derde melding kwam uit de buurt van een psychiatrische instelling.

Anti rook-campagne voor zwangeren

De Nederlandse Kankerbestrijding startte gisteren een nieuwe anti rook campagne speciaal gericht op moeders in spť. In Nederland rookt dertig procent van de vrouwen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Van hen blijft 25 procent roken tot vlak voor de zwangerschap, en maar liefst 20 procent stoomt tijdens de zwangerschap gewoon door.

De gevolgen hiervan zijn niet klein: roken kan een miskraam dan wel te vroeg geboren kind veroorzaken en de pasgeboren baby's van rokende vrouwen wegen zo'n 250 gram minder dan gemiddeld. Ook is roken schadelijk voor de vruchtbaarheid, de periode van bevruchting duurt bij rokende vrouwen gemiddeld 30% langer dan bij haar niet-rokende vriendinnen. Als laatste verwacht de Kankerbestrijding de komende 10 jaar een dramatische stijging' van het aantal vrouwen dat aan de gevolgen van roken zal overlijden, terwijl bij mannen juist een sterke daling is te zien.

Afghanen verbranden voedselpakketten

Rop2000, jopiek en Draaitafeltje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afghaanse burgers hebben in provincies vlakbij de hoofdstad Kabul de voedselpakketten die de Amerikanen hadden gedropt in brand gestoken.

Honderden burgers verzamelden de rijst en fruit, gooiden deze op stapels en staken ze in brand. Daarbij zongen ze liederen, "Wij hebben geen medelijden nodig. We zullen Amerika tot het einde toe bevechten."

Het is niet duidelijk of de Taliban iets te maken heeft met de voedselverbrandingen. Ook is niet bekend of ook elders in het land voedsel is verbrand.

Nieuw modereersysteem FOK!

Zoals sommigen al was opgevallen staat er in je profiel een getal met daarvoor de tekst 'reacties over:'.
Wat houdt dit nu in ?
Wel, er is een nieuw modereersysteem geprogged welke we vanaf vandaag 10.00 uur online en actief gaan gebruiken.

Hoe werkt het ?
Simpel. Iedereen krijgt vanaf nu een standaard van 50 punten. Punten staan gelijk aan het aantal reacties dat je mag plaatsen.
In beginsel heb je dus 50 reacties over.
Bij elke reactie die je plaatst neemt dat aantal af.

Vervolgens kan je post op bepaalde manieren gemodereerd worden, zowel positief als negatief.
Positief kan bv zijn '+3 nuttig'. Op dat moment worden er 3 punten bij je totaal opgeteld.
Stel je doet ťťn post en die krijgt een +3 nuttig kom je dus uit op 50-1 = 49+3 = 52 punten.

Ook kunnen negatieve punten worden gegeven. Bijvoorbeeld '-10 - Racistisch' of '0 - Offtopic'.
Stel je plaatst een offtopic post. Daarvoor krijg je 0 punten, maar er wordt wel een punt van je totaal afgetrokken voor de post zelf.
Na modereren sta je dan dus nog op 49 punten.
Plaats je een racistische post dan kom je uit op 50-1 = 49 - 10 = 39 punten.

Door negatieve, offtopic of anderszins ongewenste posts verlies je dus punten en daarmee rap de mogelijkheid om nog te reageren.
Ben je uiteindelijk TOCH op 0 punten uitgekomen dan zullen we beoordelen of je opnieuw 50 punten krijgt zodat je weer verder kan posten.
Post je goede en nuttige reacties, dan zul je daarvoor dus beloond worden met extra punten.
Kortom: als je zinloze en kwetsende posts achterwege laat zul je nooit op 0 uitkomen en dus altijd door kunnen blijven posten. Door vervelende posts te plaatsen snij je jezelf in de vingers.

Zodra een bericht gemodereerd is kun je zien HOE deze gemodereerd is. Het aantal punten en de beschrijving ervan staan bij elke reactie vermeld.
Staat er nog niets bij een bericht, dan is dit bericht nog niet gemodereerd.
In principe wordt elke reactie binnen 24 uur na plaatsing beoordeeld en van moderatiepunten voorzien.

Vanzelfsprekend hopen we dat niemand ooit op '0' uit zal komen en dat we er allemaal naar streven de boel zo leuk, gezellig en interessant mogelijk te houden.

Overzicht
Hieronder als laatste nog even een overzicht van de mogelijke beoordelingen:

-10000 Banned
-10 Ongewenst
-5 Flame
-5 Spam
-3 Generalisatie
-2 Agressief
-2 Flame-bait
-1 Onzin
-1 Taalpurist
0 OffTopic
0 Overbodig
+1 Dubbelpost
+1 Normaal
+2 Relevant
+2 Correctie
+3 Informatief

Uiteraard is het ook nog mogelijk dat je gebanned wordt als je je misdraagt, mocht je je positieve punten gebruiken om je negatieve punten op te vangen, maar dat zal voor zich spreken.

Testfase
Verder zijn we dit systeem eerst aan het TESTEN, wat alleen in een operationele omgeving kan. Wordt dus niet boos als er iets niet helemaal blijkt te werken
Zodra het systeem volledig getest is zal gemeld worden dat het definitief in gebruik is. Let wel: dit houdt NIET in dat het systeem NIET in gebruik is. Kom je op 0 punten dan kun je niet meer posten tot een mod je weer van punten voorziet. Al wat de testfase inhoudt is dat het MOGELIJK is dat er fouten optreden, hoewel ik hoop dat dit niet het geval zal zijn

Het kan zijn dat de puntenverdeling na verloop van tijd nog verandert omdat blijkt dat e.e.a. niet naar wens functioneert.

Mochten er nog vragen zijn over de werking van dit systeem, of mocht je bugmeldingen hebben, dan zien wij die graag tegemoet.
Overigens kun je je puntentotaal bekijken in je profiel op de frontpage (dus NIET op het forum !).

De FOK!crew

'Madonna onderging elf abortussen'

RobzQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Madonna heeft in haar leven elf abortussen ondergaan. Dat zegt schrijfster Barbara Victor in een officieuze biografie over het leven van de superster.

Volgens haar zou Madonna al dertien kinderen hebben moeten opvoeden, als ze niet van de katholieke opvatting dat abortus verkeerd is was afgestapt. De laatste abortus zou zij hebben gehad voordat zij haar echtgenoot Guy Ritchie ontmoette.

Ritchie zou behoorlijk negatief hebben gereageerd toen hij hoorde dat Madonna zwanger was, omdat hij zich nog niet wilde binden. Alsof dat nog niet genoeg is was Ritchie's moeder eerst ook nog eens tegen Madonna. Zij vond haar maar niks voor haar zoon, omdat zij in de showbizz zat, tien jaar ouder was en kennelijk met opzet zwanger was geworden.

Moeder wil kind en zichzelf doden

Gisteravond is een 20-jarige vrouw aangehouden nadat zij zichzelf en haar 5-jarige zoontje van het leven heeft proberen te beroven. Rond 9 uur gisteravond kwam de vader thuis en ontdekte verwondingen bij zijn zoontje aan polsen en hals. Toen hij dit zag heeft hij direct met de buurman het kind naar het ziekenhuis gebracht. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de vrouw even later in haar woning aan. De vrouw had ook geprobeerd zichzelf van het leven te beroven door haar polsen door te snijden en een overdosis slaaptabletten in te nemen. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis, moeder en kind maken het momenteel goed.

Taliban wil met de VS praten

In een brief die de Taliban minister van Buitenlandse Zaken Wakil Ahmed Mutawakil heeft verspreid, is te lezen dat het Taliban-regime van Afghanistan de VS afgelopen woensdag heeft opgeroepen om overleg te voeren om "misverstanden uit de weg te ruimen". In deze brief noemt de minister de aanvallen "niet alleen een probleem voor Afghanistan, maar voor de gehele Arabische wereld". Hij beschuldigt de VS ervan een "kruistocht" te houden.

De VS heeft tot nu toe alle oproepen tot onderhandelingen afgewezen.

Polaroid op randje van de afgrond

Polaroid is een merk dat haast iedereen wel kent, het was immers ťťn van de grootste merken, maar nu verkeert het bedrijf in grote financiŽle problemen. Jarenlang was Polaroid de marktleider op de zogenaamde instant fotografie, maar in de jaren 80 ging dit mis. De consumenten wilden geen grote dure toestellen meer. Hierdoor veranderde het bedrijf een aantal malen van kernactiviteit: van chemicaliŽnproducent tot laatst een business to business bedrijf voor industriele fotografie. En nu de digitale camera echt voet aan grond lijkt te krijgen, is dit waarschijnlijk de nekslag voor Polaroid te zijn.

De Wall Street Journaal beweert zelfs dat Polaroid eerdaags uitstel van betaling zal aanvragen, dit is echter niet officieel bevestigd.

Derde geval van miltvuur is een feit

Nadat de geruchten deze week de kop opstoken en werden ontkend, is het derde geval van miltvuur nu een feit. Ditmaal is het een 35-jarige vrouw die besmet is, zij is een collega van de twee mannen die eerder al besmet zijn geraakt en waarvan ťťn al is overleden.

Over de toestand van de vrouw is alleen bekend dat ze wordt behandeld met antibiotica. De federale justitie heeft momenteel de zaak in onderzoek, omdat men er steeds meer vanuit gaat dat er opzet in het spel is. Het onderzoek concentreert zich met name op de vraag hoe de bacterie de weg naar het bureau heeft gevonden.

Zie ook dit bericht over miltvuur

Ajax wijst schikking voor Ibrahimovic af

Ajax heeft het schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing van de openbare aanklager van de KNVB voor Zlatan Ibrahimovic niet geaccepteerd. De tuchtcommissie behandelt de zaak nu mondeling. De spits speelt hierdoor woensdagavond mee in de wedstrijd tegen NEC.

Ibrahimovic deelde anderhalve week geleden bij de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een elleboogstoot uit aan Melchior Schoenmakers. De actie werd niet opgemerkt door scheidsrechter Jol, maar wel geregistreerd door tv-camera's, waarop de aanklager een onderzoek instelde.

Aanhoudingen rond Feyenoord - Bayern

Tijdens en rond de Champions League wedstrijd Feyenoord - Bayern MŁnchen woensdagavond in Rotterdam heeft de politie zeven supporters van de Rotterdamse club aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

De fans staken fakkels af, waren dronken en gooiden voorwerpen vanaf de tribune op het veld, zo maakte de politie woensdagavond bekend.

De politie pakte ook een 31-jarige Schiedammer op die werd gezocht sinds de wedstrijd Feyenoord - Ajax eerder dit seizoen. De man vernielde toen een politieauto.

'Brosnan niet in Austin Powers film'

Pierce Brosnan zal geen bijrol gaan spelen in de derde Austin Powers-film: 'Austin Powers in Goldmember' van de regisseur Jay Roach. Dat heeft zijn woordvoerder, Dick Guttman, woensdag gezegd.

Volgens Guttman heeft Brosnan daar helemaal geen tijd voor. De opnames voor zijn nieuwste film 'Evelyn' gaan binnenkort van start en daarna moet hij zich meteen richten op de nieuwste James Bond-film. "Ik weet niet waar dit gerucht vandaan komt, maar het is niet waar", aldus woordvoerder Guttman.

"Pierce verblijft in Ierland tot kerstmis en moet dan meteen aan de slag als James Bond. Dus ik vraag me af waar hij de tijd vandaan zou moeten halen. Zijn agenda staat voor het komende jaar volgeboekt", zo ontkracht Guttman de geruchten.

Eerder berichtte FOK! :

'Pierce Brosnan in Austin Powers III'

Uitslag Feyenoord - Bayern MŁnchen

Feyenoord is woesndag in de wedstrijd tegen Bayern in De Kuip niet verder gekomen dan een 2-2 gelijk spel.

Feyenoord kwam ongelukkig op een 0-1 achterstand. Giovane …lber werd in de dertiende minuut in het strafschop gebied aangespeeld, draaide om zijn as en schoot op doel. Doordat een Feyenoorder de bal raakte was keeper Edwin Zoetebier kansloos.
In de 38ste minuut kwamen de Rotterdammers op 1-1 door een doelpunt van Pierre van Hooijdonk. De lange spits reageerde goed op een voorzet van debutant Pieter Collen en schoot de bal door de benen van Oliver Kahn. Net voor rust liet Jon Dahl Tomasson de Duitse keeper nogmaals kansloos. Met een laag geplaatst schot, na terugleggen door Van Hooijdonk, maakte hij 2-1.

Kort na rust volgde een tegenvaller voor de Rotterdammers. Wederom was het Giovane …lber die de trekker overhaalde. Na een snelle actie van de Braziliaan, en een dekkinsfout in de Feyenoord defensie, schoot hij de bal hard in de korte hoek: Via de binnenkant van de paal liet hij doelman Zoetebier kansloos.
Na de Duitse treffer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Feyenoord staat nu op een derde positie in groep H met twee punten. De Rotterdammers hebben een achterstand van vijf punten op leider Sparta Praag, die met 2-0 van Spartak Moskou won. Bayern MŁnchen staat tweede met vijf punten.

Weer dode in Groningse politiecel

Een 30-jarige inwoner van Groningen is woensdagochtend dood aangetroffen in een cel in het hoofdbureau van politie. De politie tast in het duister over de doodsoorzaak. Het is de tweede keer in een week dat iemand in een Groningse politiecel overlijdt.

Precies een week geleden, ook op woensdag, overleed er ook al een Groninger in de cel. Een politiewoordvoerder spreekt van een zeer ongelukkig toeval. ,,Er is geen enkele overeenkomst tussen beide zaken'', beklemtoont hij. ,,Het was tot vorige week jaren geleden dat hier een arrestant in een cel overleed. De politie bekijkt naar aanleiding van beide gevallen of de procedure van toezicht op de gevangenen moet worden aangepast. ,,Maar op korte termijn zien we geen reden voor veranderingen'', zegt de woordvoerder.

De man zat sinds dinsdag vast in verband met een inbraak. Donderdag verricht het Forensisch Instituut in Rijswijk sectie op het lichaam. Over de doodsoorzaak van de man die vorige week overleed is nog niets bekend.

Lazio aanhangers bekladden huis van speler

De harde kern aanhangers van Lazio Roma (Ultras Lazio)) ontziet in de haat tegen donkere spelers zelfs zijn eigen voetballers niet. De 'fans' hebben woensdag het huis van Fabio Liverani beklad.

De 25-jarige Liverani, zoon van een Somalische moeder, is de eerste zwarte speler die in de Italiaanse nationale ploeg werd opgenomen.
Uit toespelingen naar Liverani's vorige club Perugia en Lazio Roma's aartsrivaal AS Roma werd opgemaakt dat de eigen aanhang voor de actie bij zijn huis verantwoordelijk is.

Lazio Roma staat bekend om zijn racistische supporters. De tegenstander van PSV in de Champions League werd al diverse keren door de nationale bond beboet wegens het gedrag van de fans.

Kabul opnieuw flink gebombardeerd

De Verenigde Staten hebben de hoofdstad van Afghanistan, Kabul, en de omliggende gebieden woensdagnacht opnieuw zwaar en langdurig gebombardeerd. Dat hebben inwoners van de stad gemeld. In de stad is afweergeschut te horen, maar zwakker dan de voorgaande dagen.

Net als bij voorgaande aanvallen door de VS is de stroom woensdag in de stad weer uitgevallen. Amerikaanse vliegtuigen zouden ten minste achttien bommen op het gebied hebben laten vallen. Het luchtafweergeschut dichtbij het centrum, doelen in het noorden van de stad en de luchthaven zouden de doelwitten zijn. Het zou gaan om de heftigste aanvallen sinds het begin van de bombardementen zondag, aldus zegslieden.

De VS hebben ook het Talibanbolwerk Kandahar heftig bestookt. Een Afghaan die op dertien kilometer van de stad woont zei dat de grond in zijn woning trilde bij de inslagen. ,,Het waren er vier of vijf en ze leken wel heel dichtbij'', meldde hij per satelliettelefoon.

Bin Laden opgepakt in India?

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met de vlam in de pijp reed hij door het platteland. Op zijn brommertje. Compleet met tulband en een lange baard. Een IndiŽr zoals er zoveel zijn. Alhoewel...

Twee Indiase agenten dachten op de brommer een heel ander iemand te zien. Met dollartekens in de ogen dachten de fanatieke agenten de vangst van de eeuw te kunnen doen. Ze zagen de man aan voor terroristenleider Osama bin Laden en gooiden hem de cel in.

Op het politiebureau bleek de man onschuldig. Hij bleek een dubbelganger van de beruchte terrorist te zijn.

Nationale Bank BelgiŽ vergist zich

Labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat de banken door de invoering van de Euro niet meer geld incasseren dat met geldwisselen gemoeid ging en daardoor andere mogelijkheden moeten vinden om aan hun klanten te verdienen is bekend. De Nationale Bank van BelgiŽ neemt dat echter wel heel letterlijk.

De bank heeft een mooie actie bedacht om het inwisselen van Belgische munten tegen euro's gemakkelijker te maken. Er werden plastic clips gemaakt, waarin precies 20 stukken van 50 frank, 25 stukken van 20, 40 van 5 en 50 stukken van 1 frank passen. Wie de clips vult, hoeft de stukken niet meer na te tellen.

De bank heeft echter een fout gemaakt bij de clips van 1 frank. In plaats van 50 muntstukken, passen er 51 in. Zo strijkt de Nationale Bank per 50 frank, 1 frank winst op. En dat zal door de Belgen nou toch ook weer niet gewaardeerd worden.

Foutje, bedankt!

Photoshoppende Vlissinger raakt PC kwijt

ChRiZz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man uit Vlissingen, die een fotomontage maakte waarop een vliegtuig zich in de Vlissingse Sardijntoren boorde, heeft zijn computer moeten inleveren.

Een mail met daarin de foto's verspreidde zich onbedoeld over de hele provincie. Geschrokken van de ophef over de afbeeldingen meldde de maker zich bij de politie. Die nam vervolgens zijn computer in beslag.

Nieuwe wet?!
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.