Bejaard echtpaar 8 dagen in lift vast

panzerfaust, Singh_Varma en Zwaluw hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaans echtpaar heeft acht dagen in een lift opgesloten gezeten in hun huis in Volpiano, in de buurt van Turijn. De 79-jarige man en zijn twee jaar jongere vrouw hebben zich in leven gehouden met ravioli en urine. Dat schrijven media in Italië.

De nachtmerrie begon 13 juli, toen de lift, die de twee verdiepingen van hun huis met elkaar verbindt, plotseling stopte zonder dat de twee de deur open konden krijgen. Niemand hoorde hun hulpgeroep.

Om in leven te blijven dronken de man en vrouw hun urine en aten zij de ravioli op die ze bij zich hadden. Ze hadden de lift genomen om het pastagerecht in de koelkast te zetten.
Een zoon van het echtpaar sloeg zaterdag alarm. Hij had al dagen niets meer dan zijn ouders vernomen en belde daarom een buurman van het echtpaar. Die slaagde erin door een raam het huis binnen te komen.

De vroegere werknemer van Fiat en zijn vrouw zijn met uitputtingsverschijnselen en uitdroging in een ziekenhuis opgenomen. Zij verkeren buiten levensgevaar. De artsen prijzen de helderheid van geest van beide echtelieden. Zij zijn niet in paniek geraakt, wat ongetwijfeld hun dood zou hebben veroorzaakt.