Brandweerauto verkocht op internet

Burgemeester P. van Hassel van Margraten is blij met de opbrengst van de brandweerwagen, die de gemeente op internet te koop had aangeboden. De oude Magirus Diesel uit 1981 met slechts 14.450 kilometer op de teller bracht 20.500 gulden op.

De brandweerwagen is verkocht aan een man uit Amsterdam. Dat de brandweerwagen nog zoveel opbracht, is een opluchting voor de burgemeester, omdat een gemeenteambtenaar vergat een minimumprijs te noemen in de verkoopadvertentie.

De gemeente had de wagen ook bij de aankoop van een nieuwe brandweerwagen kunnen omruilen, maar dan had die slechts 10.000 gulden opgeleverd. Daarom bood Margraten de Magirus op 9 juli via internet te koop aan. Belangstellenden kregen veertien dagen de tijd om te bieden. Maar omdat er geen minimumprijs genoemd werd, had de gemeente met elk hoogste bod akkoord moeten gaan.

Het eerste bod stemde niet vrolijk: slechts 1000 gulden. Bij de sluiting van de inschrijvingstermijn kwam er afgelopen zondag toch nog ,,een redelijk bedrag'' uit de bus, vindt de burgemeester.

panzerfaust, bedankt voor de tip !