XBox niet veel beter dan PSX 2

Johan / LWaS had ons via de newssubmit weer eens wat te melden:

Volgens Hideo Kojima, maker van de bekende Metal Gear Solid-spellen, zijn de verschillen tussen Sony's PS2 en Microsofts Xbox een stuk minder groot dan veel mensen denken.

In een kort vraaggesprekje met Computer and Video Games laat Kojima, wie momenteel druk bezig is met een Metal Gear Solid-versie voor de Xbox, duidelijk merken dat de PlayStation 2 qua prestaties helemaal niet minder is dan de XBox van Microsoft.

Hij stipt wel aan dat de Xbox iets slimmer is op het grafische vlak, maar benadrukt toch ook dat de verschillen tussen de twee spelcomputers een stuk kleiner zijn dan de meeste mensen verwachten.

Het grafische voordeel van de Xbox leidt volgens Kojima wel tot mooiere versies van spellen, waarbij hij vooral doelt op het nog mysterieuze Metal Gear Solid X. De ontwikkelaar geeft zelf aan dat het beetje extra rekenkracht namelijk resulteert in onder andere meer special effects tijdens het spelen.

Hideo Kojima wordt wereldwijd als één van de grootste namen op het gebied van spelontwikkeling gezien. Als Konami-medewerker van het eerste uur stond hij aan de wieg van alle Metal Gear Solid-versies die inmiddels verschenen zijn, waaronder ook die voor de PlayStation 2.