Leeuw valt bouwvakker aan

Niels Dekker en bizkid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bouwvakker in het Arnhemse Burgers Zoo is gistermiddag aangevallen door een leeuw. De man was per ongeluk het safaripark binnengelopen. Twee medewerkers van de dierentuin konden hem met behulp van een shovel bevrijden. De bouwvakker is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

De directie van Burgers is "behoorlijk aangeslagen" over het voorval, maar tegelijk verheugd over het vakbekwame optreden van de betrokken medewerkers. Die hebben het leven van de man gered, aldus een woordvoerder

In de dierentuin zijn bouwbedrijven bezig met verbouwingen en renovaties. Het slachtoffer, werknemer van een onderaannemer, wilde een collega vragen of hij met de shovel naar een andere plek kon rijden. Hij liep daarom achter de shovel aan, maar merkte niet dat die inmiddels het safaripark ingereden was voor schoonmaakwerkzaamheden.

De bestuurder van de shovel zag het gevaar en wilde de man waarschuwen door te toeteren. Dat alarmeerde echter juist de groep leeuwen. De bouwvakker probeerde nog weg te rennen, maar een leeuw was hem te vlug af en mepte hem tegen de grond.

De bestuurder van de shovel duwde de leeuw weg met de laadschop. Daarna beschermde hij de man onder de laadschop. Twee medewerkers van Burgers'Zoo lokten de leeuw weg met vleesbrokken, waarna het slachtoffer in de shovel buiten het leeuwenverblijf gebracht kon worden. De leeuw had een elleboog al uit elkaar gerukt. In hoofd en benen heeft de man krabsporen.

De bouwvakker kon volgens de woordvoerder zomaar het safaripark in lopen omdat de hekken van een sluizensysteem open stonden. De sluizen zijn alleen bereikbaar voor personeel van de dierentuin en liggen buiten het openbaar toegankelijke gedeelte van het park. In de sluizen liggen wildroosters en een elektronische mat, die voldoende zijn om te voorkomen dat de leeuwen hun terrein verlaten als de hekken voor werkzaamheden geopend zijn. Volgens Burgers Zoo heeft het systeem al 30 jaar feilloos gewerkt.